De Os, Friesland

Deze Coffeehop heeft nog geen omschrijving

Mocht je een suggestie hebben als omschrijving, of weet je meer over deze shops? wees welkom en gebruik ons contact formulier en voeg onze informatie aan!!

Faciliteiten:
 • Geen faciliteiten bekend

Deel deze link met:

Reacties: 1

 
 • Omdat het een van de beste shops is, in Leeuwarden en omgeving heeft de Os (vernoemd naar hun oude adres de Ossenkop) hebben ze een kleinere winstmarge, wat weer goed gemaakt wordt door de grote omzet.

  Mooi pand voorzien van vreemde barkrukken, zonder rugleuning, maar met een verrassend goede zit.

  De ""counter"" is gemaakt door profie's die het logo van de os in de bar hebben verwerkt.

  De inkoop wordt altijd uitgebreid getest.
  Al zijn de toppen nog zo mooi en ruiken ze nog zo goed, van iedere partij die ingekocht wordt, worden monsters genomen en jointjes van gerookt.

  Indien een wiet er minder mooi uitziet en vrij prijzig is, komt de prijs kwaliteit verhouding toch op zijn pootjes terecht, vanwege de kwaliteit van de olie en koele bijna gouden smaak van de rook en het gevoel dat de stonedheid of ""high"" teweeg brengt.

  Er staan altijd wel mensen (klanten) voor je en achter je , bij de balie.
  Het is dus een komen en gaan van klanten.
  Eenmaal aan de beurt is de service voortreffelijk en wordt de tijd genomen voor je wensen. Knowledge en know-how staan op een hoog peil

  De mogelijkheid even een kopje koffie te nuttigen en een joint te draaien is aanwezig, maar de Os is voornamelijk een afhaalcentrum.
  Van Workum, Franeker, Dokkum en Grouw en meerdere omliggende dorpen stromen de klanten toe.

  De bediening is klantvriendelijk en de voors en tegens worden eerlijk benoemd

  De ervaring van de eigenaren is te merken aan de gehele opzet.

  De Os was eigenlijk de eerste koffieshop in Leeuwarden die naast het gemeentelijke gesubsidieerde ""open jongeren centrum"" van de jaren 70, begin jaren 80 schuin tegenover Hippo de eerste echte commerciƫle coffeeshop begon.

  Aan de overkant van de straat was het gerechtshof,
  Toen de shop begin jaren 80 verhuisde naar de binnenstad. Op 50 meter van het huis van bewaring, in een pand aan de straat ""de Ossenkop"" zaten ze precies tegenover Anker en Anker, die in de tweede helft van de jaren 80 naam maakten,

  Voor mij al sinds jaren de shop van mijn keuze.

   
   
 • Laat een reactie achter
  Your gravatar
  Jou naam