Overzicht van beschreven drugs soorten

 

Azarius Smartshop

Voor Kruiden > Kruiden Extracten klik hier

Azarius Seedshop

Voor Reserva Privada Zaden klik hier


Nieuws berichten van 31 Oktober 2016

Lid van motorclub No Surrender blijft langer vastzitten

12:03:43, 2016-10-31 via RTV Drenthe: Nieuws
Het Openbaar Ministerie houdt een 50-jarige man die verdacht wordt van drugshandel, veertien dagen langer vast.

 

Nieuws berichten van 29 Oktober 2016

'Cocaïne en alcohol bij gecrashte honkballer'

21:57:01, 2016-10-29 via Telegraaf.nl - Telesport
Honkballer José Fernández had cocaïne en alcohol in zijn lijf, toen hij een maand geleden overleed bij een bootongeluk. Dat meldt CNN op basis van het toxicologisch onderzoek.

 

Man met bivakmuts overmeesterd

18:42:53, 2016-10-29 via Telegraaf.nl - binnenland
UPDATE 19.45 uur - Een man die geheel in het zwart gekleed en met een bivakmuts op over straat liep in Huizen is zaterdagmiddag door een arrestatieteam overmeesterd. Na de arrestatie rolde de politie een aantal straten verderop een wietkwekerij op. Volgens omstanders was dat in de woning van de man met bivakmuts.

 

Beschonken automobilist ramt auto en kukelt van dijk in Veen

19:05:15, 2016-10-29 via Omroep Brabant
VEEN - In Veen is zaterdagmiddag een automobilist onder invloed van alcohol van een dijk gedonderd. Dat gebeurde na een botsing met een geparkeerde auto, rond vier uur op de Maasdijk. Het geramde voertuig rolde naar beneden en kwam tegen een huis tot stilstand.

 

Nieuws berichten van 28 Oktober 2016

Colombia stelt overleg met rebellen ELN uit

00:36:15, 2016-10-28 via NOS Nieuws
De Colombiaanse president Santos heeft de vredesgesprekken met de tweede rebellenbeweging van het land uitgesteld. Afgelopen dag zouden in Ecuador de gesprekken met ELN beginnen, maar alleen als de beweging het congreslid Odín Sánchez vrijlaat. Hij wordt al een half jaar vastgehouden.  Santos had de voorwaarde enkele maanden geleden al gesteld, maar Sánchez is nog altijd in handen van de guerrillabeweging. Volgens een onderhandelaar van het Rode Kruis zijn gesprekken over de vrijlating in een laatste fase. Sánchez zou op korte termijn aan de hulporganisatie kunnen worden overgedragen.  Zodra de politicus is vrijgelaten wil de Colombiaanse regering met ELN praten over vrede. Volgens Santos kan dat eventueel morgen of zaterdag al.  Naar schatting heeft ELN tussen de 1500 en 2000 strijders. Sinds 1964 strijdt de groep tegen de regering. ELN financiert die strijd onder meer door drugshandel en door geld te eisen na ontvoeringen.  FARC Een maand geleden tekende president Santos een vredesakkoord met de grootste guerrillabeweging van het land, de FARC. De decennialange strijd met die groepering heeft aan meer dan 220.000 mensen het leven gekost.  Santos kreeg voor het akkoord de Nobelprijs voor de Vrede. Enkele dagen voor de bekendmaking stemden de Colombianen in een referendum tegen het vredesakkoord. De president maakt nu aanpassingen aan de overeenkomst en heeft het staakt-het-vuren verlengd tot 31 december. 

 

Overleg over regeling voor uitgezet gezin

16:38:39, 2016-10-28 via - Eigen Artikelen
Het Groninger gezin dat vanwege wietteelt het huis uit is gezet, probeert een regeling met woningcorporatie De Huismeesters te treffen.

 

Zeker twintig vaten gedumpt in sloot Roosendaal, vermoedelijk drugsafval

15:44:43, 2016-10-28 via Omroep Brabant
ROOSENDAAL - In een sloot aan de Ettenseweg in Roosendaal zijn vrijdagmiddag zeker twintig vaten gevonden. Ze waren er gedumpt.

 

Werkstraf voor met noorderzon vertrokken wietteler

14:41:12, 2016-10-28 via RTV Drenthe: Nieuws
Een 51-jarige man uit Drijber kreeg vandaag van de rechter een werkstraf van honderd uur voor het telen van wiet.

 

Nieuws berichten van 27 Oktober 2016

OM wil meer politie op weg in strijd tegen verkeershufters

01:29:16, 2016-10-27 via NOS Nieuws
Er moet meer politie op de weg komen in de strijd tegen verkeershufters. Bumperklevers, linksrijders, automobilisten met een telefoon in de hand, maar vooral drankrijders moeten vaker aan de kant worden gezet. Dat zegt landelijk verkeersofficier Achilles Damen in de Telegraaf. Mensen direct aanspreken op hun wangedrag is volgens Damen het effectiefst. "Nu komt bij een snelheidsovertreding bijvoorbeeld een bekeuring zo'n twee weken later in de brievenbus en weet je je niet eens meer te herinneren dat je te hard reed. Ogenblikkelijke confrontatie werkt veel beter en voorkomt herhaling", zegt Damen in de krant. Pakkans Damen maakt zich vooral zorgen over drankgebruik in het verkeer. "Per jaar neemt het aantal drankrijders, ondanks campagnes, nog steeds niet af. Er blijven 40.000 overtreders per jaar. Bizar dat mensen nog met alcohol op achter het stuur kruipen." Hij zegt dat drankrijders daar nooit een goed argument voor hebben. De pakkans kan wat Damen betreft dan ook niet groot genoeg zijn. De landelijk verkeersofficier begrijpt dat de capaciteit van de politie gering is en dat er keuzes moeten worden gemaakt, maar hij hoopt dat de prioriteit bij het verkeer komt te liggen. "We hebben sinds tijden weer te maken met een stijging van het aantal slachtoffers. Van 570 naar 621 doden het afgelopen jaar." Uit onderzoek blijkt dat als het toezicht met 20 procent omlaag gaat, het aantal ongevallen met 5 procent stijgt. "We zijn nu met de politie in gesprek om het toezicht weer te laten groeien", zegt Damen in de Telegraaf.

 

Aantal alcoholvergiftigingen in tien jaar bijna verdubbeld

20:44:48, 2016-10-27 via NOS Nieuws
In 2015 werden 6100 mensen op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van een ziekenhuis behandeld voor een alcoholvergiftiging. Dat zijn er 800 meer dan het jaar ervoor en het is bijna een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden, meldt expertisecentrum Veiligheid.nl. Ruim de helft van de patiënten met een alcoholvergiftiging was man en bijna zes op de tien patiënten was jonger dan 25 jaar. Onder jongeren onder de 18 was er zelfs sprake van een verdubbeling van 800 naar 1600 alcoholvergiftigingen in de afgelopen tien jaar. Ook het aantal behandelingen voor ongevallen waarbij alcohol in het spel was, nam de afgelopen tien jaar toe van 9.700 naar 15.200. Vooral mensen boven de 25 zochten vaak hulp op de SEH na een ongeval met alcohol. In meer dan de helft van de gevallen ging het om een privé-ongeval, zoals een val van de trap. Ook waren er veel slachtoffers die van hun fiets waren gevallen of die letsel hadden opgelopen door geweldpleging, bijvoorbeeld een slag of stomp. Ruim driekwart van de patiënten was man. Ongevallen met alcohol kunnen tot relatief ernstig letsel leiden, vooral hoofdletsel. Van de mensen die voor een alcoholgerelateerd ongeval op de Eerste Hulp werden behandeld, werd 16 procent in het ziekenhuis opgenomen. Verzuim Het aantal letselslachtoffers door alcohol is waarschijnlijk nog veel hoger, want artsen zijn niet verplicht te vragen of er alcohol in het spel was bij een ongeluk. Het wordt alleen genoteerd als mensen dat zelf aangeven. De totale maatschappelijke kosten van alcoholvergiftigingen waren in 2015 bijna 24 miljoen euro. Alcoholgerelateerde ongevallen leidden naar schatting tot 47 miljoen euro aan directe medische kosten en 76 miljoen euro aan verzuimkosten.

 

’Vriendjespolitiek bij drankcontroles’

23:18:21, 2016-10-27 via Telegraaf.nl
Er zitten mazen in de wet die moet voorkomen dat cafés, slijterijen en supermarkten alcohol verkopen aan minderjarigen. De gemeentelijke controleurs die op de regels moeten toezien, constateren dat.

 

’Vriendjespolitiek bij drankcontroles’

23:18:21, 2016-10-27 via Telegraaf.nl - binnenland
Er zitten mazen in de wet die moet voorkomen dat cafés, slijterijen en supermarkten alcohol verkopen aan minderjarigen. De gemeentelijke controleurs die op de regels moeten toezien, constateren dat.

 

Nieuws berichten van 26 Oktober 2016

Zorgen in Amsterdam over beschietingen coffeeshops

22:12:07, 2016-10-26 via NOS Nieuws
Amsterdam maakt zich zorgen om de recente beschietingen van coffeeshops. Dat gebeurde het afgelopen jaar al zeven keer. Volgens de Amsterdamse burgemeester Van der Laan vormen de schietpartijen een direct gevaar voor de omgeving van de coffeeshops. Zo is tijdens een van de beschietingen ook de deur van de bovenburen geraakt. Deze week werd coffeeshop Vondel gesloten, de zevende beschoten coffeeshop in een jaar tijd. Twee zaken zijn zelfs meerdere keren doelwit geweest. Sluiten of juist niet Tot nu toe is er één lichtgewonde gevallen, schrijft Van der Laan in antwoord op vragen van D66. De partij wilde ook weten of de burgemeester andere opties heeft dan sluiten, omdat eigenaren daardoor extra gedupeerd worden. Mogelijk wordt er geschoten omdat vaststaat dat de getroffen coffeeshop daarna dicht moet. Maar Van der Laan voelt er niets voor om een coffeeshop open te houden, zolang de oorzaak en het doel van de beschietingen onduidelijk zijn. De politie heeft nog geen idee wie achter de schietpartijen zit en waarom. "We houden alle mogelijkheden open", aldus een woordvoerder. Vandaag heeft de politie beelden van een van de schutters bekendgemaakt. Concurrentie uitschakelen? Het idee dat er wordt geschoten om via sluiting de concurrentie uit te schakelen, gaat er bij de Amsterdamse Bond van Cannabisdetaillisten niet in. "Er zijn de afgelopen jaren zo veel coffeeshops verdwenen dat de overgebleven zaken het veel te druk hebben", zegt bestuurslid Ferry de Boer. "Eigenaren klagen daar juist over. Met nog minder concurrenten krijgen ze het alleen maar drukker. Dat kunnen ze helemaal niet aan." Andere theorieën zijn dat coffeeshopeigenaren via schietpartijen onder druk worden gezet om van bepaalde mensen softdrugs te kopen, afgeperst worden om geld of verzeild zijn in andere conflicten. De Boer: "De cannabiswereld is verhard, maar ik kan me niet voorstellen dat dit speelt."

 

Nieuws berichten van 25 Oktober 2016

Vlagtwedde overweegt alcoholgebruik in het openbaar aan te pakken

23:07:51, 2016-10-25 via - Eigen Artikelen
SELLINGEN - De gemeente Vlagtwedde overweegt het gebruik van alcohol in het openbaar aan te pakken. Daardoor moet overlast door alcoholmisbruik worden verminderd.

 

Wietkwekerij ontdekt in Groningen na inbraak bij buren

18:19:13, 2016-10-25 via - Eigen Artikelen
GRONINGEN - Een gelukje voor de politie dinsdagmiddag: bij het onderzoeken van een inbraak bij een kringloopwinkel aan de Oosterhamriklaan werd een wietplantage bij de buren ontdekt.

 

Opnieuw Drents lid No Surrender opgepakt

17:39:11, 2016-10-25 via - Eigen Artikelen
Voor de tweede keer binnen een week is in Zuidoost-Drenthe een lid van motorclub No Surrender aangehouden op verdenking van drugshandel- en export.

 

In Texas zijn er voor- en tegenstanders van Trumps muur

20:09:24, 2016-10-25 via NOS Nieuws
George Brenzovich woont aan de frontlinie. Althans, zo ervaart hij dat zelf. "De rust hier is bedrieglijk: een paar kilometer verderop liggen niet alleen dodelijke slangen maar ook gevaarlijke criminelen op de loer. ’s Nachts hoor ik de schoten en explosies. Het zijn Mexicaanse drugsbendes die ieder moment deze kant op kunnen komen." En dus heeft hij zijn eigen wapenarsenaal opgebouwd. "We moeten ons land zelf verdedigen, want agenten zijn er niet", stelt Brenzovich. Met een schamper lachje wijst hij naar een groot bouwsel in de verte. Een stuk hek dat aan beide kanten ophoudt. "Je loopt er zo omheen. Zó achterlijk is onze federale overheid dus. Daarom arresteer ik de Mexicanen zelf." Deze grensbewoner wil een ‘grote, mooie muur’, precies zoals Donald Trump die belooft. Op dag één van zijn campagne kondigde de zakenman aan Mexicaanse verkrachters en andere criminelen buiten de deur te zullen houden. En Mexico betaalt. De uitspraken bleven Trump achtervolgen, maar ze hebben ook bijgedragen aan zijn nominatie tot presidentskandidaat. Want de angst van Amerikanen als Brenzovich is groot. De zestiger haalt zijn nieuws onder meer van Breitbart, een conservatieve nieuwszender die onlangs nog suggereerde dat IS via Mexico de VS probeert te infiltreren. "Je kunt niemand vertrouwen", benadrukt Brenzovich ernstig. "Laatst las ik nog dat Mexicaanse drugsbendes 9-jarigen ronselen om moorden te plegen." Burgermilities Soortgelijke verhalen circuleren ook op de websites van zogeheten burgermilities. Uit hun Facebook-pagina’s blijkt de invloed van Trumps uitspraken. Sommige milities patrouilleren ’s nachts zwaarbewapend langs de grens om Mexicaanse immigranten desnoods met geweld buiten Amerika te houden. Leden spreken over een invasie.    De feiten laten een ander verhaal zien. Mexicanen vormen nog steeds de helft van Amerika’s ruim 11 miljoen ongedocumenteerde immigranten, maar tussen 2007 en 2014 nam hun aantal juist af, met 1,3 miljoen. Dat heeft grotendeels te maken met een aantrekkende Mexicaanse economie. Maar ook met het feit dat juist president Obama al ruim 2,5 miljoen mensen deporteerde; een recordaantal.  Jeff Ivey vraagt zich dan ook af of zo’n muur überhaupt nodig is. Zijn boerderij ligt vlak aan de grens. "Vroeger was er veel drugsgeweld waardoor veel Mexicanen de grens over vluchtten. Maar nu gebeurt dat eigenlijk nog vrij weinig." De Texaanse boer is afhankelijk van Mexicaanse arbeiders. Op zijn pecannotenboerderij werken momenteel vijf Mexicanen die landbouwmachines repareren. "Nu is het nog rustig", vertelt Ivey, "maar je moet hier tussen november en december eens komen. Dan is het hier oogsttijd en is 90 procent van al onze werknemers van Mexicaanse afkomst. De hele industrie is van hen afhankelijk." In tegenstelling tot Brenzovich spreekt Ivey vol lof over de Mexicanen. "Ze werken gewoon harder. De manier waarop Trump hen neerzet is onterecht. Dit zijn geen ‘verkrachters’, maar mensen op zoek naar een beter bestaan." Volgens de pecanboer heeft het geen zin om dat tegen te willen houden. "Hoe meer muren wij optrekken, hoe meer wegen zij zullen vinden om alsnog hun toekomstplannen na te jagen. Dat is niet meer dan normaal." Wanneer er toch nog een familie de grens overkomt, laat hij ze dan ook gaan. "Waarom zou ik ze aangeven?" lacht Ivey. "Ik geef ze eerder wat te eten, een flesje water en wens ze het beste."   Ga hieronder naar NOS The Series, onze speciale site, met video's over de Amerikaanse verkiezingen: 

 

Burgemeester Amsterdam sluit coffeeshop na schietpartij

19:55:16, 2016-10-25 via NOS Nieuws
Coffeeshop Vondel aan de Overtoom in Amsterdam mag voorlopig niet open, heeft burgemeester Van der Laan besloten.  De burgemeester heeft het besluit genomen na de schietpartij van vannacht. Rond 04.00 uur werd er op het pand geschoten. Niemand raakte gewond. "Een schietpartij in een woonwijk, waarbij de motieven niet duidelijk zijn en herhaling niet is uit te sluiten, brengt de veiligheid van bewoners en voorbijgangers ernstig in gevaar en tast de openbare orde aan", zegt de gemeente in een verklaring. Het is niet bekend hoe lang de coffeeshop dicht moet blijven.  Concurrentie In Amsterdam zijn in korte tijd verscheidene coffeeshops beschoten. Vorige week was een andere coffeeshop aan de Overtoom doelwit, en de lokale zender AT5 telt zeker nog vijf van die incidenten in de stad. In alle gevallen moesten de coffeeshops van de burgemeester dicht. De politie onderzoekt de beschietingen. In de media is gespeculeerd dat coffeeshops elkaar beschieten uit concurrentie-overwegingen, omdat ze weten dat de beschoten zaak vervolgens dicht moet. "Dat sluiten we niet uit", zegt een politiewoordvoerder. "Maar er zijn meer scenario's die we onderzoeken."

 

Coffeeshop met kogelgaten dicht

22:00:57, 2016-10-25 via Telegraaf.nl - binnenland
Coffeeshop Vondel aan de Overtoom in Amsterdam is dinsdag voor onbepaalde tijd gesloten. Dat is gebeurd op last van burgemeester Eberhard van der Laan. Aanleiding is de beschieting van de coffeeshop in de nacht van maandag op dinsdag.

 

Nieuws berichten van 24 Oktober 2016

GSTV: Rectaal drugsgebruik op ADE

13:30:00, 2016-10-24 via GeenStijl
Ah, het Amsterdam Dance Event, ofwel ADE. Het vierdaagse evenement dat voor Amsterdammers bevestigt dat het universum om Amsterdam draait, en niet andersom, zit er weer op. Nu slapen ze hun roes nog uit, maar beware, straks verschijnen ze. Hip...

 

Nieuws berichten van 23 Oktober 2016

Iraakse parlement verbiedt alcohol

16:10:17, 2016-10-23 via NOS Nieuws
Het Iraakse parlement heeft een wet aangenomen die het produceren, importeren en de verkoop van alcohol verbiedt. Op het overtreden van de wet staat een boete van 25 miljoen dinar, ruim 19.000 euro. De wet komt voor veel Irakezen als een verrassing. In het originele wetsvoorstel stond dat de belasting op alcohol verhoogd zou worden.  Volgens voorstanders is de drooglegging in lijn met de grondwet. Daarin staat dat er geen wetgeving mag zijn die tegen de islam indruist. Alcoholgebruik is voor moslims verboden. Christelijke politici zeggen dat de wet niet grondwettelijk is, omdat de rechten van de niet-islamitische minderheid worden geschonden. Bezwaar aantekenen  Op internet uiten Irakezen kritiek op de wet. Volgens sommigen kan het parlement zich beter richten op de economische problemen, corruptie en de oorlog tegen IS. Er is een grote militaire operatie bezig om de tweede stad van het land, Mosul, te heroveren op de terreurgroep. Tegenstanders hebben aangekondigd bezwaar aan te tekenen tegen de wet. Het hooggerechtshof van het land kan de wet nog verwerpen.

 

Parlement Irak stemt voor alcoholverbod

18:21:49, 2016-10-23 via FOK!frontpage Nieuws
Irak wordt drooggelegd. Het parlement in Bagdad stemde zaterdagavond laat voor een verbod op de import, productie en verkoop van alcoholische dranken. Voorstanders van het verbod beschouwen de beschikbaarheid van alcohol als onislamitisch en...

 

Hardleerse drankrijder voor zevende keer in vijf jaar betrapt

15:13:26, 2016-10-23 via Omroep Brabant
DEN BOSCH - Een automobilist is zaterdagnacht in Den Bosch voor de zevende keer in vijf jaar betrapt op het rijden met alcohol op. De man ging er vandoor toen hij de politie zag. De politie wist hem echter te achterhalen.

 

Nieuws berichten van 22 Oktober 2016

Colombia onderschepte dit jaar meer cocaïne dan ooit

18:13:14, 2016-10-22 via NOS Nieuws
In Colombia is dit jaar in totaal rond de 300 ton cocaïne in beslag genomen. Volgens minister van Defensie Luis Carlos Villegas heeft de totale buit een straatwaarde van meer dan 8 miljard euro.  De marine van het Zuid-Amerikaanse land onderschepte onlangs in de regio Nariño een onderzeeboot, die ruim een ton coke aan boord had. De grootste drugsvangst van dit jaar was in mei. Toen onderschepten de Colombiaanse autoriteiten 8 ton aan cocaïne. Volgens President Juan Manuel Santos was dat de grootste drugsvangst ooit in Colombia. FARC Colombia is wereldwijd het land waar het meeste cocaïne wordt geproduceerd. De drugs waren ook een van de belangrijkste inkomstenbronnen van guerrillagroep FARC, waarmee de regering recentelijk een vredesbestand overeenkwam. Onlangs stemden de Colombianen tegen dat verdrag, waarop de partijen opnieuw in gesprek zijn gegaan. 

 

Verslaafd op de Filipijnen: afkicken of omkomen

15:44:06, 2016-10-22 via NOS Nieuws
Het harde anti-drugsbeleid van de Filipijnse president Duterte is inmiddels berucht. Hij wil de toenemende populariteit van de goedkope en verslavende drug methamfetamine de kop indrukken en komt daarom opnieuw met een plan om dit te bereiken. Sinds hij aan de macht is, zijn naar schatting 3500 mensen vermoord, onder wie veel drugsgebruikers en dealers. Uit angst gedood te worden, hebben inmiddels zo'n 700.000 mensen zichzelf aangegeven bij de politie. Veelal gaat het om drugsgebruikers. Om die mensen te helpen wil de regering-Duterte vier mega-afkickklinieken bouwen die elk plaats bieden aan 10.000 drugsverslaafden.  Tot die tijd volgen verslaafden afkickprogramma's in een van de 44 klinieken die het land telt. En dat doen ze daar al sportend, biddend en slapend. Een overzicht in foto's.

 

Nieuws berichten van 21 Oktober 2016

Diepe bettutelzucht. 'Bier is veel te goedkoop'

09:59:00, 2016-10-21 via GeenStijl
Kijk. RTL Unilever heeft de goedkoopste huismerkhop op een rijtje gezet voor demense. Omdat het bijna weekend is? Neen. Omdat de pilsnimby's van Stichting Alcohol Preventie aan het jankmuilen zijn dat fris pils veel te goedkoop is. En daarom lobbyen...

 

Drugsverdachte uit Klazienaveen op vrije voeten

14:56:56, 2016-10-21 via RTV Drenthe: Nieuws
De 48-jarige man die dinsdag bij een inval in een woning in Klazienaveen werd opgepakt, is vrijgelaten. Hij werd opgepakt voor drugshandel.

 

Nieuws berichten van 20 Oktober 2016

Werkstraf geëist voor handel in harddrugs

19:45:55, 2016-10-20 via - Eigen Artikelen
GRONINGEN/FOXHOL - Tegen een 29-jarige man uit Foxhol is een werkstraf van 180 uur geëist wegens handel in harddrugs.

 

Levensgevaarlijke xtc-pil in omloop

18:25:09, 2016-10-20 via NOS Nieuws
Het Trimbos-instituut waarschuwt voor een levensgevaarlijke pil die als xtc wordt verkocht. De pil, met een veel te hoog gehalte van de stof PMMA, is opgedoken bij een testlocatie ergens in het land. PMMA wordt door producenten gebruikt als er niet genoeg grondstoffen voor xtc zijn.  De pillen kunnen volgens het Trimbos-instituut dodelijk zijn. Het gaat om een roze pil met aan beide zijden het logo van Superman. De pil werd afgelopen week aangeleverd bij een van de testcentra van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS).  Dodelijke oververhitting De effecten van PMMA treden veel later op dan bij MDMA, de stof die normaal gesproken in xtc-pillen zit. Het gevaar is dat de gebruiker denkt dat hij een xtc-pil met een lage dosis heeft geslikt en er nog wat bij neemt. Uren nadat een dosis PMMA is genomen kunnen dan ineens ernstige fysieke effecten optreden. PMMA kan leiden tot dodelijke oververhitting, hart-, lever- en nierfalen. Inleveren Het Trimbos-instituut is sneller met de waarschuwing gekomen dan normaal in verband met het grote dancefestival dat aan de gang is in Amsterdam. Het Amsterdam Dance Event gaat het beleid niet aanpassen, zegt woordvoerder Tim Boersma. "Er komen geen extra controles, we hebben al een streng beleid", zegt Boersma. Wel gaat de organisatie een pushbericht versturen naar hun app-gebruikers en komt er een waarschuwing op de website te staan. Vorig jaar doken er tijdens het Amsterdam Dance Event gevaarlijke pillen op en twee jaar geleden overleden er drie mensen na het gebruik van drugs op het ADE. Het Trimbos-instituut raadt iedereen aan pillen die eruitzien zoals op de foto niet te gebruiken en (anoniem) in te leveren bij het DIMS om ze te laten testen.

 

Tijdelijke tattoo als alcoholtester: we zijn er bijna

12:00:00, 2016-10-20 via DutchCowboys

 

Nieuws berichten van 19 Oktober 2016

VS levert drugshandelaar uit aan Mexico

00:51:51, 2016-10-19 via NOS Nieuws
De VS heeft een Chinees-Mexicaanse zakenman die verdacht wordt van grootschalige drugshandel uitgeleverd aan Mexico. Zhenli Ye Gon is bij aankomst in Mexico-Stad meteen opgesloten in de zwaar beveiligde gevangenis El Altiplano. De 53-jarige Zhenli was eigenaar van een farmaceutisch bedrijf in Mexico. Hij zou tonnen efedrine van Azië naar Mexico hebben gesmokkeld voor de productie van de synthetische drug methamfetamine, ook bekend als crystal meth. De Mexicaanse politie deed in maart 2007 een inval in Zhenli's huis in Mexico-Stad en vond daar meer dan 200 miljoen dollar aan contanten. Hij vluchtte naar de VS, waar hij in juli 2007 werd aangehouden. Vertraging De Amerikaanse rechter stemde in 2011 in met de uitlevering van Zhenli aan Mexico, maar die werd door een reeks juridische procedures jaren vertraagd. De zakenman zei onder meer dat de efedrine was geïmporteerd voor de productie van medicijnen. Ook wilde hij in de VS blijven omdat hij naar eigen zeggen in Mexico geen eerlijk proces zou krijgen.

 

Dure auto’s en veel drugs: vader en zoon aangehouden na inval 'afpakteam'

17:52:57, 2016-10-19 via Omroep Brabant
HANK - Bij een inval in verschillende panden in Hank en Zevenbergen zijn woensdagochtend een vader en zoon uit Zevenbergen aangehouden. Ze worden verdacht van witwassen en drugsbezit. Er zijn onder meer dure auto’s, horloges en grote hoeveelheden drugs gevonden en in beslag genomen.

 

Rapper Bobby Shmurda zeven jaar cel in

22:43:00, 2016-10-19 via Telegraaf.nl - prive
De Amerikaanse rapper Bobby Shmurda zit voorlopig achter slot en grendel. Een rechter in Manhattan heeft hem veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar voor drugs- en wapenbezit.

 

Aangehouden man na inval Klazienaveen verdacht van drugshandel

17:33:11, 2016-10-19 via RTV Drenthe: Nieuws
De persoon die gisteren in Klazienaveen werd aangehouden bij een inval is een 48-jarige man.

 

Nieuws berichten van 18 Oktober 2016

Gevangenisgeweld in Brazilië, bendeoorlog breekt uit

19:01:44, 2016-10-18 via NOS Nieuws
Binnen 24 uur zijn in Brazilië zeker achttien gedetineerden vermoord. Twee bendeleiders werden onthoofd. Alles wijst op een oorlog tussen de twee grootste criminele organisaties van het land. Het begon tijdens het bezoekuurtje. In de grootste gevangenis van Boa Vista, in het noorden van Brazilië, braken gedetineerde leden van de PCC (het Eerste Commando van de Hoofdstad), de machtigste bende uit Sao Paulo, uit hun cellencomplex. Ze stichtten brand en een honderdtal bezoekers werd korte tijd gegijzeld.  Toen de autoriteiten de situatie weer onder controle hadden, waren tien gevangenen vermoord. Alle slachtoffers waren lid van de CV (het Rode Commando) - de belangrijkste bende uit Rio de Janeiro. Twee leiders van de bende uit Rio waren onthoofd. Uren later namen gedetineerden van Het Rode Commando uit Rio wraak. In de gevangenis van Porto Velho, eveneens in het noorden van Brazilië, stichtten ze brand in een cel waar leden van de bende uit Sao Paulo lagen te slapen. Acht van hen verbrandden levend. Na een bondgenootschap van ruim twee decennia lijken de twee grootste bendes van het land nu in oorlog met elkaar. De bloedige gebeurtenissen van de afgelopen 24 uur zouden het begin kunnen zijn van een periode van geweld in Braziliaanse gevangenissen. De minister van Justitie van Brazilië geeft toe dat de situatie zeer gespannen is. In Brazilië zitten zo'n 620.000 mensen achter de tralies; in absolute aantallen staat het Zuid-Amerikaanse land daarmee op de vierde plaats wereldwijd.  De gevangenissen zijn overbevolkt en er zijn veel te weinig bewakers. Mede daardoor zijn binnen de gevangenismuren de criminelen de baas. Wraak De grote bendes van het land werden opgericht in de gevangenis. Het Rode Commando uit Rio de Janeiro ontstond bijvoorbeeld toen politieke gevangenen tijdens de militaire dictatuur in de jaren 70 werden vastgezet tussen criminelen. Het Eerste Commando van de Hoofdstad, de bende uit Sao Paulo, ontstond ook in de gevangenis. De oprichters wilden wraak voor de grootste gevangenisopstand uit de geschiedenis, in 1992. Toen doodde de politie 111 gedetineerden. Drugsmarkt Bijna vanaf het begin werkten het Rode Commando en het Eerste Commando van de Hoofdstad met elkaar samen. Gevangenen van de ene bende konden rekenen op bescherming van de andere bende.  De twee criminele organisaties onderhandelden gezamenlijk met drugskartels uit Colombia, om zo betere prijzen te krijgen voor bijvoorbeeld cocaïne. Ze domineerden gezamenlijk de drugsmarkt in Brazilië. Machtsverhoudingen Maar de laatste jaren veranderde de onderlinge machtsverhouding. Het Rode Commando is vrijwel constant in oorlog met rivaliserende bendes in Rio de Janeiro. Die vechten om elke favela. Bovendien trad de politie de afgelopen jaren agressief op tegen de bendes in Rio.  Om het WK Voetbal en de Olympische Spelen beter te beveiligen, werden talloze favela's "gepacificeerd". De politie veegde de wijken schoon en opende er een politiebureau. Veel van de wijken die werden gepacificeerd, waren in handen van het Rode Commando. Terwijl de bende uit Rio dus onder druk stond, groeide de PCC, het Eerste Commando van de Hoofdstad, uit tot de enige bende in Sao Paulo. Alle criminele activiteiten in de grootste stad van het land worden gedomineerd door de PCC. Inmiddels is de PCC actief in alle deelstaten van het land. Het commando is tegenwoordig de grootste bende van Brazilië. De machtsverhoudingen zijn volledig omgekeerd. Paraguay Het grote keerpunt ligt vermoedelijk in juni dit jaar. Toen werd de machtigste drugsbaas van Paraguay, Jorge Rafaat, door een leger van zo'n honderd zwaarbewapende criminelen aangevallen en vermoord. Rafaat domineerde de belangrijkste drugsroute richting Brazilië.  Vermoedelijk zat de PCC uit Sao Paulo achter de aanval. De dood van Rafaat liet een gapend gat achter, een machtsvacuüm in de criminele wereld. Zowel de PCC uit Sao Paulo als het Rode Commando uit Rio willen dat opvullen. Want wie deze drugsroute in handen heeft, domineert de Braziliaanse drugsmarkt. Bendeoorlog op straat Het is niet ondenkbaar dat het geweld ook tot buiten de gevangenismuren doordringt. Vooral in Rio, waar de oorlog om territorium nu verder uit de hand zou kunnen lopen. En dat midden in misschien wel de grootste crisis van Rio. De staat is zo goed als failliet en moet enorm bezuinigen, ook op de politie.  Sinds de Olympische Spelen zorgen duizenden militairen nog voor een gevoel van veiligheid bij de Cariocas, de inwoners van Rio. Maar de militairen trekken zich eind deze maand terug uit de stad. Veel mensen zijn bang dat het geweld dan oplaait en de criminaliteit verder toeneemt. Een bendeoorlog is wel het laatste waar ze op zitten te wachten in Rio.

 

Nieuws berichten van 17 Oktober 2016

Duo aangehouden in Emmen voor handel in hardddrugs

16:21:54, 2016-10-17 via RTV Drenthe: Nieuws
Een man en een vrouw uit Emmen zijn aangehouden voor drugshandel. Bij een controle werden zakjes met harddrugs en 62 xtc-pillen aangetroffen.

 

Nieuws berichten van 16 Oktober 2016

Dit was het weekend: Siamese tweeling, Trump en ProRail

21:07:40, 2016-10-16 via NOS Nieuws
Heb je om een of andere reden geen nieuws gevolgd dit weekend? Geen nood, wij hebben de opvallendste verhalen voor je op een rij gezet. 'Vluchtelingenkinderen uit Calais snel naar Groot-Brittannië' Een groot aantal kinderen uit het vluchtelingenkamp bij Calais mag binnen een paar dagen naar Groot-Brittannië. Volgens de BBC zijn Britse en Franse ambtenaren begonnen met het registreren van kinderen die zonder hun ouders in de 'Jungle' leven.  De Engelse kinderombudsman had eerder gezegd dat ongeveer 300 kinderen uit het vluchtelingenkamp naar Groot-Brittannië zullen komen. Het zou vooral gaan om kinderen uit Syrië en Afghanistan. Enige Siamese tweeling van Nederland: we zijn niet zielig De een kijkt naar het scherm, de ander naar een spiegel: de Siamese tweeling Chenelva en Sheneeva kijken allebei een andere kant op doordat hun hoofden aan elkaar vastzitten. Zaterdag ging een documentaire over hun leven in première en het NOS Jeugdjournaal was erbij. De 15-jarige Chenelva en Sheneeva zijn de enige Siamese tweeling in Nederland. Ze vinden het niet erg dat ze aan elkaar vastzitten. "We zijn nergens bang voor, want we zijn nooit alleen. Samen staan we sterker. We zijn niet zielig en willen ook niet zo genoemd worden."  Saudi's zagen begrafenis Jemen aan voor rebellenbijeenkomst De coalitie onder leiding van Saudi-Arabië heeft vorige week een begrafenis in Jemen gebombardeerd omdat het leger verkeerde informatie kreeg van bronnen dicht bij de Jemenitische regering. Dat zegt een onderzoeksteam dat onder die coalitie valt.  Bij de aanval kwamen rond de 140 mensen om het leven en raakten meer dan 600 mensen gewond.  Donors Republikeinen: stop met Trump Een aantal belangrijke geldschieters van de Republikeinse Partij heeft de partijleiding opgeroepen om Donald Trump te laten vallen. Ze zijn bang dat door alle schandalen rond de presidentskandidaat de partij blijvende schade oploopt.  Aan giften is er al een kwart minder binnengekomen dan bij de verkiezingen van vier jaar geleden. Elke dag melden zich vrouwen die zeggen dat ze door Trump seksueel zijn belaagd. Verder zei Trump dit weekend dat hij wil dat hij en Hillary Clinton een drugstest doen voor hun derde en laatste tv-debat, komende woensdag. Hij suggereerde op een campagnebijeenkomst dat Clinton bij het vorige debat onder invloed was. 42 km hardlopen én jongleren: Marijn Singer liep zo de marathon uit Alsof een marathon lopen niet al een prestatie op zich is, deed Marijn Singer er nog een schepje bovenop. De voormalige circusartiest liep vandaag jonglerend de Amsterdam Marathon, voor het goede doel. Met zijn actie zamelde de 'joggler' geld in voor de training van hulphonden voor mensen met een fysieke beperking. Door middel van crowdfunding hoopte hij ten minste 7500 euro op te halen. Het streefbedrag heeft hij niet gehaald, maar ook met een bedrag van bijna 6000 euro is hij zeer tevreden.  Kabinet beëindigt zelfstandigheid ProRail vanwege problemen op spoor  Het kabinet maakt een einde aan de zelfstandigheid van ProRail, melden Haagse bronnen aan de NOS. Dat gebeurt vanwege de aanhoudende problemen op het spoor. Het kabinet wil dat het onderhoud verbetert en wil ook meer zicht hebben op de financiën van ProRail.  Twintig jaar geleden werd de spoorbeheerder verzelfstandigd. De overheid heeft wel alle aandelen in handen, maar kan zich niet direct met de bedrijfsvoering bemoeien. Het plan is nu om ProRail onder te brengen bij het ministerie van Infrastructuur.  ProRail noemt het besluit onverstandig en overhaast, omdat er nog onderzoek wordt gedaan naar de gevolgen van zo'n reorganisatie. Voetbaluitslagen PSV heeft gisteren opnieuw punten laten liggen. De Eindhovenaren kwamen thuis tegen Heracles niet verder dan 1-1. Het is voor de derde keer in vier wedstrijden dat PSV niet weet te winnen. Sparta speelde eerder die dag thuis met 2-2 gelijk tegen Willem II. En FC Utrecht speelde zijn duizendste wedstrijd in de Galgenwaard, de club won met 3-0 van Go Ahead Eagles.  Ajax won simpel van ADO Den Haag. Het werd uit 2-0 voor de Amsterdammers. Daardoor blijft Ajax in het spoor van koploper Feyenoord, dat vanmiddag op de valreep met 2-1 won van NEC. Het verschil tussen de nummers 1 en 2 is vijf punten.  De andere uitslagen van vandaag: Twente-PEC Zwolle 2-2 en Excelsior-Roda JC 0-1. De komende week... 300 Q-koortspatiënten slepen de staat maandag voor de rechter. Zij vinden dat de overheid schuldig is aan hun ziekte door veel te lang te wachten met het nemen van maatregelen. En die dag wordt ook de Cafetaria Top-100 bekendgemaakt. Erik van Muiswinkel presenteert de lijst met de honderd beste cafetaria’s van Nederland. Woensdag vindt het laatste debat plaats tussen Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump.

 

Nieuws berichten van 15 Oktober 2016

Met het sluiten van de mijnen kwam de armoede naar West Virginia

20:11:17, 2016-10-15 via NOS Nieuws
"Ik houd van deze duisternis." LeRoy White rijdt op zijn karretje door een donkere tunnel. Dikke druppels rollen langzaam van de glimmende rotswanden af. "Het klinkt misschien raar, maar onder de grond kom ik tot rust. Vroeger deed ik hier zelfs vaak een dutje. Het zit in mijn bloed." White werkte 28 jaar lang in de kolenmijnen van West Virginia. Nu versleept zijn karretje geen kolen meer, maar schoolkinderen. Deze mijn is veranderd in een museum. White ontvangt er klassenuitjes. "De jonge generatie moet weten wat kolen voor ons betekend hebben", vertelt hij trots. "Het was het zwarte goud van Amerika." Sinds de jaren tachtig sluiten de mijnen hier één voor één. Daarmee gaan niet alleen veel banen verloren, maar vooral een identiteit. Voorheen stond West Virginia bekend als een van de motoren van Amerika's industriële macht. Tegenwoordig scoort de staat enkel nog landelijke records in armoede, depressie en drugsverslaving. De achterblijvers voelen zich totaal vergeten. "Alles is weg", zucht Jimmy Farruggia. De gepensioneerde mijnwerker sjokt door een verlaten bergvallei. Al zijn hele leven woont hij hier. Hij gaat de lijst af: "De bakker, de groenteboer, de speeltuin, de kapper, de dokter, de stomerij, de school, het theater, de taxi-halte, het treinstation - alles weg." Het mijnwerkersplaatsje Rhodell telde tot de jaren 80 nog bijna 500 inwoners. Nu zijn dat er 160. 40 procent van hen leeft onder de armoedegrens. "Vroeger keek ik door mijn raam naar krioelende menigtes", vertelt Farruggia. "Nu word ik 's ochtends wakker en zie ik niemand meer. Dat doet verschrikkelijk pijn." Presidentskandidaat Donald Trump speelt in op deze pijn. Hij belooft eerherstel aan industrieel Amerika. Als deze boodschap voldoende aanslaat in oude industriestaten als Ohio en Pennsylvania kan dit van doorslaggevende betekenis zijn voor de verkiezingen. West Virginia heeft Trump in ieder geval al in zijn zak. Hij beloofde kolen terug te brengen en won met bijna 80 procent tijdens de Republikeinse voorverkiezingen. Maar achter dit percentage gaan dubbele gevoelens schuil. Farruggia twijfelt. "Ik weet niet wat mijn overleden vader zou zeggen. Als mijnwerker was je hier vroeger gewoon Democraat, dat was nu eenmaal de arbeiderspartij. Maar misschien vergeeft de oude baas me: extreme situaties vereisen nu eenmaal extreme oplossingen." Ook in de brandweerkazerne, de enige plek in Rhodell om met vrienden een peukje te roken, blijkt dat stemmen op Trump niet van harte gaat. "Veel mensen stemmen überhaupt niet", zegt Patricia, de brandweercommandante. "De rest stemt voor Trump, gewoon omdat hij onze enige uitweg is." Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Volgens Tom Cushman ligt de schuld in Washington D.C. Hij is voormalig vice-president van Phillips Machines, dat apparatuur levert aan de kolenindustrie. Zijn bedrijf moest de laatste vier jaar 90 procent van zijn werknemers ontslaan. "President Obama heeft de oorlog verklaard aan fossiele brandstoffen", aldus Cushman. "Tussen 2006 en 2016 is de kolenproductie in West Virginia teruggebracht van 184 tot 90 miljoen ton per jaar. Dat is een reductie van meer dan 50 procent. Klimaatwetgeving is prima, maar alles is hier afhankelijk van kolen. Als je zo drastisch te werk gaat, vernietig je de hele regio." Dat beleid lijkt Hillary Clinton door te willen zetten. Afgelopen maart zei de Democratische presidentskandidate dat mijnwerkers en kolenbedrijven erop konden rekenen dat ze hun baan zouden kwijtraken als zij tot president verkozen wordt. Een uitglijder die ze niet kon herstellen. "Ze wordt hier uitgespuugd." De meeste mensen in West Virginia weten eigenlijk wel dat steenkool tot het verleden behoort, maar het gaat hier om veel meer. "Onze waardigheid wordt afgenomen", zucht Cushman. "Vroeger had Phillips een geweldige reputatie. Als iemand iets nodig had, regelden we het. Als werkgever breekt het mijn hart dat ik er nu niet meer voor deze gemeenschap kan zijn." Toch wil hij van hulp niets horen. "Ik walg van die instelling. Hillary doet dat ook: ze is kleinerend. Ze heeft het over een helpende hand, alsof we een stel hopeloze armoedzaaiers zijn. Maar het zijn politici die ons arm hebben gemaakt. West Virginians konden juist keihard werken. En als we problemen hadden, hielpen we elkaar." Dat verleden hervindt LeRoy White ondertussen alleen nog maar onder de grond. Dromerig zit hij in zijn kolenschacht.  "Mensen denken vaak dat we blij zouden moeten zijn dat we de mijn niet meer in kunnen. Maar ze snappen er niets van. Tuurlijk, het was keihard werk. Maar juist daardoor keken we naar elkaar om." Hij blijft lang stil. "Onder de grond was er broederschap. Dat mis ik nog het meest." Ga hieronder naar onze speciale videosite over de Amerikaanse presidentsverkiezingen:

 

Nieuws berichten van 14 Oktober 2016

Staatssecretaris Dijkhoff grijpt in bij tbs-kliniek

19:24:54, 2016-10-14 via NOS Nieuws
Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie grijpt in bij de tbs-kliniek de Woenselse Poort in Eindhoven. Dat liet hij aan de Tweede Kamer weten. De Inspectie kwam vandaag met een onderzoek waaruit diverse misstanden in de inrichting naar voren komen; er moeten direct maatregelen worden genomen om de situatie minder onveilig te maken.  Er zijn in de psychiatrische kliniek soft- en harddrugs beschikbaar voor de patiënten. Volgens de onderzoekers is er ook te weinig toezicht op de cliënten door personeelstekort. Intimidatie, verbale en fysieke agressie tegen personeel komen regelmatig voor. Die durven dat uit angst voor represailles niet door te geven aan de politie. De Woenselse Poort erkent alle conclusies van de Inspectie. Via een bericht op de eigen website zegt de zorginstelling de ernst van de situatie in te zien. Er komen maatregelen om de zorg weer op orde te krijgen.   Een deel van het personeel en management heeft te weinig kennis en ervaring, aldus de Inspectie. De Woenselse Poort wil dat oplossen door een wervingscampagne te starten voor personeel. Daarnaast worden er teamleiders aangesteld en de directie wordt versterkt. Aanpak De staatssecretaris wil dat er binnen twee weken een plan komt met maatregelen om de situatie te verbeteren. De Woenselse Poort heeft dit toegezegd. Er wordt volgens Omroep Brabant een externe begeleider op de kliniek gezet, om de verbeteringen te ondersteunen. De regionale omroep kaartte de problemen in Eindhoven al eerder aan. Mede door deze publicaties werd het onderzoek door de Inspectie van Justitie en Veiligheid gestart.  CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg reageert tegenover de omroep: “Helaas zijn alle alarmbellen terecht afgegaan. Al die verhalen die naar mij toe kwamen, blijken te kloppen. Nu moet er heel rap een plan van aanpak komen.”

 

Mexico wil drugsbaron 'El Chapo' in januari uitleveren aan VS

17:55:57, 2016-10-14 via NOS Nieuws
De Mexicaanse regering is van plan drugsbaron Joaquin Guzmán, alias El Chapo, begin volgend jaar uit te leveren aan de Verenigde Staten. De voormalige baas van het Sinaloa-drugskartel gaat in januari of februari naar de VS, waar hij wordt vervolgd voor moord, drugshandel, georganiseerde misdaad en het witwassen van geld. Nu zit hij in een zwaar beveiligde gevangenis in Ciudad Juarez, bij de Amerikaanse grens. Guzmán is al twee keer ontsnapt uit een zwaarbeveiligde gevangenis, de eerste keer in een mand met vuile was en later via een anderhalve kilometer lange tunnel die begon onder zijn cel. In januari van dit jaar werd hij na een grote klopjacht weer opgepakt. Guzmáns advocaten proberen de uitlevering op alle mogelijke manieren tegen te houden.

 

Grote misstanden bij tbs-kliniek in Eindhoven: angst, intimidatie en drugs, inspectie grijpt in

22:35:00, 2016-10-14 via Omroep Brabant
DEN HAAG - Psychiatrische kliniek De Woenselse Poort is onvoldoende veilig voor medewerkers en bewoners. Volgens de inspectie zijn er direct maatregelen nodig om de situatie te verbeteren. Verantwoordelijk staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) schrijft vrijdag aan de Tweede Kamer dat onder meer is afgesproken dat een 'externe procesbegeleider' wordt aangesteld om veranderingen door te voeren.

 

Drugsdealer gepakt in Angelslo

06:29:46, 2016-10-14 via RTV Drenthe: Nieuws
In de Emmer wijk Angelslo is vannacht een drugsdealer opgepakt.

 

Nieuws berichten van 13 Oktober 2016

Taakstraf geëist voor witwassen drugsgeld

17:53:49, 2016-10-13 via - Eigen Artikelen
Een 21-jarige man die geld zou hebben witgewassen hoorde donderdag een taakstraf van 80 uur tegen zich eisen.

 

Zes arrestaties bij grote drugsvangst in Rotterdam

19:43:50, 2016-10-13 via NOS Nieuws
De politie heeft bij drie invallen in huizen in Rotterdam en omgeving in totaal 48 kilo drugs, 231.000 euro cash en een vuurwapen gevonden. Zes mensen zijn opgepakt, die verdacht worden van drugshandel of witwassen. In het eerste huis werden een moeder en dochter van 37 en 18 en nog een andere Rotterdammer aangehouden. De politie vond daar behalve 48 kilo aan cocaïne en speed ook 27.000 euro aan contant geld en een vuurwapen met munitie. Verder zijn drie auto's in beslag genomen.  Witwassen Vanwege de grote hoeveelheid drugs die werd gevonden, denken agenten dat de verdachten het pand gebruikten als een soort groothandel. Dat zou betekenen dat er vooral aan dealers geleverd werd en niet aan gebruikers. Tijdens de huiszoeking kwam er ook een man aan de deur, volgens de politie was hij waarschijnlijk een klant. De Zaandammer van 49 had ruim 144.000 euro op zak. De politie heeft hem aangehouden op verdenking van witwassen.  Merkhorloges Bij de tweede inval in Barendrecht zijn een man van 35 en vrouw van 39 opgepakt. In hun huis vond de politie bijna 60.000 euro cash en zestien dure merkhorloges, die in beslag zijn genomen. Een derde inval in een bedrijfspand leverde alleen waardevolle informatie op voor het onderzoek naar de grootschalige drugshandel. 

 

Arrestaties om drugshandel

18:29:06, 2016-10-13 via Telegraaf.nl - binnenland
De politie heeft bij drie invallen in totaal ruim 48 kilo harddrugs, 213.000 euro contant geld en een vuurwapen gevonden. Dat gebeurde in woningen in Rotterdam-Zuid, Rotterdam Ommoord en Barendrecht. Zes verdachten uit Rotterdam, Barendrecht en Zaandam zijn gearresteerd.

 

Nieuws berichten van 12 Oktober 2016

Na jarenlang debat lijkt stervenshulp bij 'voltooid leven' in zicht

22:52:43, 2016-10-12 via NOS Nieuws
Na jaren van petities, burgerinitiatieven en onderzoeken is de kogel door de kerk: het wordt mogelijk voor mensen met een 'voltooid leven' om hun leven met medicijnen te beëindigen, onder strikte voorwaarden. Zij worden daarbij dan begeleid door een speciale stervenshulpverlener. In 1991 schreef de rechtsgeleerde Huib Drion in de NRC het essay Het zelfgewilde einde van oude mensen. Daarin stelde hij al voor om een middel ter beschikking te stellen waarmee ouderen op een humane wijze een einde zouden kunnen maken aan hun leven.  Het artikel veroorzaakte een maatschappelijke discussie. De Pil van Drion, zoals de hypothetische pil werd genoemd, kende voorstanders, maar ook veel tegenstanders. Nog meer ophef volgde toen toenmalig minister Borst van Volksgezondheid in de jaren 90 zei dat ze overwoog de pil te legaliseren.  Uiteindelijk kwam het niet zo ver. Er kwam wel in 2002 een euthanasiewet, maar die biedt geen ruimte voor het beëindigen van een 'voltooid leven'. Euthanasie is alleen toegestaan als twee artsen constateren dat er sprake is van ondraaglijk en uitzichtloos lijden, niet als een oudere simpelweg klaar is met leven. Al jaren wordt geprobeerd om 'voltooid leven' ook toe laten staan als basis voor euthanasie. Zo organiseerde de actiegroep Uit Vrije Wil, ondersteund door bekende Nederlanders als Paul van Vliet en Frits Bolkestein, een burgerinitiatief. Door de zaak-Albert Heringa werd het debat verder aangewakkerd. Heringa gaf zijn 99-jarige moeder in 2008 pillen, waarmee ze haar leven vrijwillig beëindigde. Ze was niet ziek, maar vond haar leven voltooid en wilde sterven. Heringa werd vervolgd voor hulp bij zelfdoding. Hij werd door de rechtbank veroordeeld, maar kreeg geen straf omdat hij had gehandeld uit naastenliefde. Heringa ging in beroep tegen de uitspraak, net als het Openbaar Ministerie. Heringa wilde vrijspraak, het OM wilde dat Heringa alsnog werd gestraft. In hoger beroep werd Heringa ontslagen van rechtsvervolging. Het OM is in cassatie gegaan, dus het wachten is nu op de Hoge Raad voor het definitieve oordeel in deze zaak. Geen euthanasie In 2014 vroeg minister Schippers aan een commissie van wijzen, onder leiding van D66-senator Paul Schnabel, om te onderzoeken of de juridische mogelijkheden voor hulp bij zelfdoding moeten worden uitgebreid.  De commissie-Schnabel kwam in februari met zijn conclusie: euthanasie vanwege een 'voltooid leven' moet niet worden toegestaan. Ook moet het plegen van euthanasie of hulp bij zelfdoding volgens de commissie in handen blijven van artsen, en niet door familieleden of anderen worden begeleid. Het kabinet komt daarom met een nieuwe wet en zegt dat mensen met een 'voltooid leven' de mogelijkheid moeten krijgen om met hulp hun leven te beëindigen, onder strikte voorwaarden. Het gaat niet om euthanasie, want er is geen sprake van ondraaglijk en onbehandelbaar lijden.

 

Overlastgevers Park Valkenberg slag toegebracht: politie ontruimt drugspand

19:29:48, 2016-10-12 via Omroep Brabant
BREDA - De politie heeft woensdag met een inval in een huis een toevoerlijn van drugs naar Park Valkenberg in Breda gestopt. Volgens burgemeester Paul Depla zijn met de actie dealers aangepakt, die de kern van de aanhoudende drugsoverlast in het park vormen.

 

De Wolden sluit opnieuw drugspand: 660 hennepplanten in Koekange

16:23:44, 2016-10-12 via RTV Drenthe: Nieuws
Een drugspand aan de Eggeweg in Koekange is gisteren door gemeente De Wolden gesloten.

 

Nieuws berichten van 11 Oktober 2016

President Filipijnen richt pijlen nu op tabak

19:03:46, 2016-10-11 via FOK!frontpage Nieuws
In navolging van zijn keiharde strijd tegen drugs wil de Filipijnse president Rodrigo Duterte nu ook het roken uitbannen. Binnenkort zet hij zijn handtekening onder een wet die roken in de publieke ruimte volledig verbiedt, maakte zijn minister...

 

Nieuws berichten van 10 Oktober 2016

Tbs voor student die Nederlander doodstak in Londen

19:38:13, 2016-10-10 via NOS Nieuws
Britse rechters hebben een 23-jarige Nigeriaanse student veroordeeld voor de moord op Jeroen Ensink. De Nederlander werd in Londen doodgestoken toen hij eind vorig jaar geboortekaartjes aan het rondbrengen was.  Volgens de BBC pleegde de student, Femi Nandap, de moord doordat hij een psychose had na het gebruik van cannabis. Hij is veroordeeld tot een behandeling die vergelijkbaar is met tbs in Nederland.  Geseponeerd Nandap was begin 2015 opgepakt toen hij een agent aanviel met een mes. Die zaak werd zes dagen voor de moord op Ensink geseponeerd.  De weduwe van de Nederlander vroeg in haar slachtofferverklaring om een onderzoek dat duidelijk moet maken hoe dat kon gebeuren. Dat zo iemand wordt vrijgelaten, zou niet mogen gebeuren, zei zij in de rechtszaal.  De moordenaar heeft tegen psychiaters gezegd dat hij stemmen hoorde die hem vertelden dat hij was uitverkoren om zijn daad te plegen.

 

Huilstruikbedrijf NS huilt struik over 40% korting

09:44:00, 2016-10-10 via GeenStijl
Hoi forensje! Bij dezen een gratwiete bak NS-haat voor bij uw lauwe bak stationskoffie. Het is immers maandag en dan is het bij ons koeltoer om te kankeren op de gele rups en de satanische machinisten van de treinen naar...

 

Lil' Kleine aangehouden na ruzie in vliegtuig

22:53:12, 2016-10-10 via Telegraaf.nl - prive
Rapper Lil' Kleine zou zondag zijn aangehouden tijdens een vlucht van Kopenhagen naar Amsterdam. Verschillende bronnen melden aan Privé dat de hiphop-artiest, onder andere bekend van de hit Drank & Drugs, het vliegtuigpersoneel van Scandinavian Airlines zou hebben aangevallen.

 

Nieuws berichten van 8 Oktober 2016

Mathieu van der Poel wint ook tweede wedstrijd na rentree

16:58:06, 2016-10-08 via Omroep Brabant
MEULEBEKE - Mathieu van der Poel heeft zaterdag in Meulebeke de Berencross gewonnen. De 21-jarige Nederlander in dienst van de Beobank Corendon-ploeg liet in de slotronde zijn Belgische ploeggenoot Wietse Bosmans achter en kwam solo over de finish.

 

Nieuws berichten van 7 Oktober 2016

Obama laat opnieuw honderd gevangenen vrij

00:45:11, 2016-10-07 via NOS Nieuws
President Obama heeft opnieuw gratie verleend aan een grote groep gevangenen. 102 mensen die vastzaten voor drugsdelicten of verboden wapenbezit, komen vrij. Volgens het Witte Huis zaten ze onnodig lange straffen uit en waren ze de dupe van "gedateerde strafwetten". Obama, die bezig is aan zijn laatste maanden in het Witte Huis, heeft nu meer gevangenen gratie verleend dan zijn elf voorgangers bij elkaar. Sinds zijn aantreden in januari 2009 profiteerden 774 gevangenen van Obama's beleid om het aantal gevangenen terug te brengen. George Bush senior, die president was van 1989 tot 1993, schold van slechts drie gevangenen de straf kwijt. De president heeft zich vaker kritisch uitgesproken over de soms exorbitante straffen voor geweldloze vergrijpen, zoals drugsdelicten. Daarop stonden in het verleden zwaardere straffen dan nu, waardoor veroordeelden soms al decennia achter de tralies zitten voor iets waarvoor ze nu een veel kortere straf zouden krijgen. Vanwege de 'gratiegolf' van Obama zijn bij het Witte Huis duizenden genadeverzoeken binnengekomen. Een woordvoerder zegt dat alle verzoeken worden afgehandeld voordat Obama op 20 januari vertrekt.

 

Obama heft laatste economische sancties tegen Myanmar op

23:58:46, 2016-10-07 via NOS Nieuws
President Obama heeft vrijdag de Amerikaanse economische sancties tegen Myanmar opgeheven. Het gaat om de laatste beperkingen tegen bedrijven en personen in Myanmar die banden hebben met het leger of de voormalige militaire junta. Vorige maand had Obama in Washington een ontmoeting met Aung San Suu Kyi, die gezien wordt als politiek leider van het land, waarbij hij het opheffen van de sancties al in het vooruitzicht stelde. Dat heeft hij nu gedaan middels een presidentieel besluit. Volgens Obama is de situatie in het land sterk veranderd. Hij ziet "wezenlijke vorderingen in het bevorderen van democratie, inclusief de historische verkiezingen van november 2015", aldus Obama in een brief aan het Huis van Afgevaardigden. Algemene handelsbelemmeringen waren al eerder versoepeld door de VS. Wel blijft er een zwarte lijst van kracht waarop personen uit Myanmar staan die onder meer worden verdacht van drugshandel. 

 

Wietplant gepikt van kankerpatiënt

21:38:42, 2016-10-07 via Telegraaf.nl - binnenland
De 73-jarige kankerpatiënte Therese Dennes uit Swalmen, die een cannabisplant kweekte om daar mogelijk mee aan pijnbestrijding te doen, zal opnieuw moeten beginnen. Juist toen de plant ’oogstrijp’ werd, haalden onverlaten het gewas uit haar tuin.

 

Gratis Symposium primair onderwijs 'Handle with Care'

13:45:00, 2016-10-07 via Nieuwsbank - Selectie Nederlandstalige persbericht
[ Vrijdag 7 oktober 2016 | Augeo ] Veel kinderen maken thuis stressvolle gebeurtenissen mee, zoals bijvoorbeeld een (v)echtscheiding, het opgroeien met psychisch zieke en verslaafde ouders of kindermishandeling

 

Nieuws berichten van 5 Oktober 2016

Rechters: alcoholslot voor ons een effectief middel

22:32:07, 2016-10-05 via NOS Nieuws
Strafrechters zien wel wat in het idee om het alcoholslot in het strafrecht op te nemen. De Tweede Kamer voelt daarvoor, maar minister Van der Steur is terughoudend, omdat hij betwijfelt of rechters de straf ook echt zullen opleggen. De discussie kwam vandaag op naar aanleiding van een rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). De SWOV wil dat rechters het alcoholslot kunnen opleggen als straf, omdat dat het enige middel is dat notoire alcoholisten in het verkeer tegen kan houden.   Volgens de rechters zou een alcoholslot een goed strafmiddel zijn, naast een boete, een gevangenisstraf of een taakstraf. "Een alcoholslot verruimt de mogelijkheden voor de rechter", zegt rechter Michiel de Ridder, die ook voorzitter is van het landelijk overlegorgaan van strafrechters. "Daardoor kunnen we nog meer middelen gebruiken om maatwerk te leveren. Ook kan een alcoholslot een effectief middel zijn bij het tegengaan van alcoholgebruik in het verkeer." Een alcoholslot werd in het verleden opgelegd door het CBR, zonder dat er een rechter aan te pas kwam. De Hoge Raad vond dat niet kunnen, omdat drankrijders ook nog een straf van de rechter konden krijgen en dus dubbel gestraft konden worden voor één feit. Het kabinet besloot daarop het alcoholslot af te schaffen. Inmiddels wordt het alcoholslot niet meer opgelegd. 

 

Vrouw in Utrecht gestoken met injectienaald

18:52:57, 2016-10-05 via NOS Nieuws
Een 51-jarige vrouw die in Utrecht werd gestoken met een injectienaald is bang voor besmetting. Ze werd vorige maand door een man verwond. Omdat hij mogelijk een drugsverslaafde is, vreest ze dat de naald besmet was.  Het slachtoffer moet het komende halfjaar haar bloed regelmatig laten controleren op verschillende ziektes zoals hepatitis B en C. Ze heeft uit voorzorg ook een hiv-kuur gekregen. De man viel het slachtoffer aan bij haar scootmobiel. Naast haar voertuig stond een tas. De man zei geïrriteerd dat die van hem was en dat hij hem terug wilde. Op het moment dat de vrouw de tas wilde geven, stak de man de naald dwars door haar wijsvinger. Het incident gebeurde vorige maand, maar de politie zoekt nog naar getuigen. Op de site van RTV Utrecht staat een signalement van de dader.

 

Rechters: alcoholslot goed middel

23:56:33, 2016-10-05 via Telegraaf.nl
Rechters vinden het geen slecht idee om het alcoholslot op te nemen in het strafrecht. De Tweede Kamer liet woensdag weten dat te willen, maar minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) toonde zich niet enthousiast. Hij denkt dat rechters het alcoholslot in de praktijk niet zullen opleggen.

 

Rechters: alcoholslot goed middel

23:56:33, 2016-10-05 via Telegraaf.nl - binnenland
Rechters vinden het geen slecht idee om het alcoholslot op te nemen in het strafrecht. De Tweede Kamer liet woensdag weten dat te willen, maar minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) toonde zich niet enthousiast. Hij denkt dat rechters het alcoholslot in de praktijk niet zullen opleggen.

 

Nieuws berichten van 4 Oktober 2016

Vijf jaar cel voor drugsboer Pieterzijl

19:31:00, 2016-10-04 via - Eigen Artikelen
Potsdam Melkveehouder Rien V. uit Pieterzijl (61) is in Duitsland veroordeeld tot vijf jaar cel voor de invoer van softdrugs en het faciliteren van drugshandel.

 

Nieuws berichten van 3 Oktober 2016

Bedrijf is politiecontroles van allochtonen beu: het loopt uit de hand

19:24:33, 2016-10-03 via NOS Nieuws
Twee tot drie keer per week onterecht staande gehouden worden omdat je in een mooie auto rijdt en een kleurtje hebt. Dat gebeurt vaak, zo blijkt uit een onderzoek. Onderhoudsmonteur Samim Abdulsalim is bekend met het fenomeen etnisch profileren, net als veel collega's bij het telefoonbedrijf waar hij werkt in Rotterdam. Het overgrote deel van de zeventien monteurs bij Belcentrale Rotterdam is allochtoon, vertelt zijn leidinggevende Sidra de Groot. Afghanen en vooral Marokkanen die dagelijks onderweg zijn om telefoons te installeren. Ze rijden in de nieuwste Golf 7, een extraatje van het bedrijf om het werk leuker te maken voor de jongens en omdat het goed overkomt bij de klanten. Rijbewijs inleveren Maar die combinatie leidt er wel toe dat de werknemers wekelijks staande worden gehouden door de politie. "Het loopt eigenlijk een beetje uit de hand", zegt De Groot. "De monteurs zelf vinden het inmiddels normaal dat ze minimaal één keer per week staande worden gehouden. Ik vind het niet normaal." De Groot vertelt dat al een keer een auto in bewaring is genomen en dat twee werknemers hun rijbewijs moesten inleveren. Volgens haar onterecht, maar wel heel vervelend voor het bedrijf en de jongens omdat zij niet meer konden werken. Abdulsalim, die van Afghaanse afkomst is, is het gewend dat hij aan de kant wordt gezet. "Negen van de tien keer zegt de politie dat ik staande word gehouden omdat er sprake is van een verdachte situatie. Ze zeggen ook vaak dat het preventief is." Zelf vermoedt hij dat hij aan de kant wordt gezet omdat de politie denkt dat hij Marokkaan is, in een Golf 7 rijdt en er jong uitziet. "Dan willen ze me toch weer even controleren, terwijl ik gewoon aan het werk ben. Dan vragen ze: 'Wat ben je aan het doen? Waar zijn die dozen voor?' Eigenlijk heb ik dan helemaal geen zin om het uit te leggen." Abdulsalim zegt dat hij ook regelmatig staande wordt gehouden door dezelfde agenten. "Als het een keer door dezelfde gebeurt, begrijp ik dat wel, maar twee keer niet. Dan is het gewoon pesten." Sowieso noemt hij het wel erg overdreven om twee keer in de week aan de kant te worden gezet. Gisteravond was het weer raak, in zijn eigen wijk. "Het is heel vervelend, want soms zit je met je ouders of met andere mensen in de auto. Of je staat in de wijk met een politieauto achter je: dan denken de buren misschien wel dat je een crimineel bent. 'Wat doet hij allemaal dat hij zo vaak wordt gecontroleerd?' En dat terwijl er eigenlijk helemaal niks aan de hand is." Het is frustrerend, stelt Abdulsalim. "Als ik nu een politieauto zie, begin ik al een raar gevoel in mijn buik te krijgen", zegt hij. "Het zorgt voor een bepaalde afstand tussen politie en burgers." Abdulsalim hoopt dat het een keer ophoudt. Een systeem waarin de politie de staande houdingen bijhoudt, zou volgens hem kunnen helpen. "Dat ze zien: deze jongen is al gecontroleerd, al tien keer. Hij is oké, hij doet niets verdachts, hij heeft geen drugs, geen pistool. Laat hem maar met rust."  Ook De Groot hoopt dat er snel een einde komt aan het etnisch profileren. "Het is zonde, want het overkomt vaak jonge Marokkaanse jongens die het gewoon heel goed doen en dat moeten we koesteren." Ze vreest voor de invloed die het op deze jongens heeft. "Jongens die een goede studie doen, goede banen hebben, die worden hierdoor geraakt. Die krijgen dan ook zoiets: waar doe ik het eigenlijk voor? De volgende keer als zo'n agent naar me toekomt, ben ik ook niet meer zo aardig, want we worden toch over een kam geschoren."

 

Overheid gaat bijverdienen met duurdere alcohol

11:39:00, 2016-10-03 via GeenStijl
Hee pssst heb jij nog wat achter de boekenkast staan voor bij het eten vanavond? Flesje rood? Klein borreltje voor het slapen gaan? Goed bewaren en zuinig op zijn, want Vadertje Bemoeimoedertje Staat heeft weer een verdienmodel in de...

 

Emmen sluit twee drugspanden in derde kwartaal

15:06:53, 2016-10-03 via RTV Drenthe: Nieuws
De gemeente Emmen heeft het afgelopen kwartaal twee drugspanden gesloten.

 

Stelling: Ik zit wel eens met een kater op het werk

11:06:00, 2016-10-03 via RTV Drenthe: Nieuws
Nederlanders kunnen gemiddeld tien uren per jaar niet werken, of hebben hun aandacht er niet bij tijdens het werk, door het gebruik van alcohol.

 

Nieuws berichten van 2 Oktober 2016

Dertien doden gevonden bij Mexicaans meer

01:00:14, 2016-10-02 via NOS Nieuws
In Mexico zijn in de staat Jalisco dertien doden gevonden. Volgens de lokale openbaar aanklager gaat het om leden van een drugsbende. Waarschijnlijk zijn ze anderhalve week geleden al vermoord door voormalige criminele bondgenoten.  De lichamen van de slachtoffers werden gevonden in en bij het Chapalameer, het grootste meer van Mexico. Het gaat om twaalf mannen en een vrouw.  Canadese fotograaf Dit weekend werden in Mexico in totaal ook zes militairen gedood. Een van hen werd zaterdag doodgeschoten tijdens een vuurgevecht met criminelen. Een dag eerder liepen vijf andere militairen in een hinderlaag.    In een ander deel van het land werd het lichaam van een 74-jarige Canadese fotograaf gevonden. Barbara McClatchie werkte onder meer voor National Geographic. Ze werd gewurgd langs de kant van de weg bij de plaats Merida gevonden. Het is niet duidelijk waarom zij is vermoord.   

 

Duterte biedt een beetje zijn excuses aan voor Hitler-vergelijking

18:10:10, 2016-10-02 via NOS Nieuws
De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft excuses aangeboden voor een opmerking over de holocaust. Afgelopen vrijdag vergeleek hij zichzelf met Hitler. Duterte zei toen: "Hitler heeft drie miljoen Joden afgeslacht. Wij hebben drie miljoen drugsverslaafden. Ik verheug me erop ze allemaal af te slachten". In een speech vandaag verontschuldigde hij zich min of meer voor die uitspraak. Duterte: "Het was nooit mijn bedoeling om afbreuk te doen aan de nagedachtenis van de zes miljoen Joden die door de Duitsers zijn vermoord. Ik bied daarom mijn excuses aan de Joodse gemeenschap aan". Wel voegde de president eraan toe dat hij niks verkeerds heeft gezegd. "Het was nooit mijn bedoeling, ik reageerde op de vergelijking door critici van mij met Hitler. Ik had het nadrukkelijk over de drie miljoen verslaafden die ik wil doden."  Hoerenzoon Duterte werd in mei president, sindsdien voert hij een harde campagne tegen drugsverslaafden en -criminelen. De afgelopen maanden zijn 3500 mensen vermoord, vooral drugsgebruikers. Uitspraken van Duterte zorgen vaker voor ophef. In september noemde hij de Amerikaanse president Obama een hoerenzoon omdat die kritiek had op de gang van zaken in de Filipijnen. Obama zegde vervolgens een officiële ontmoeting met zijn ambtsgenoot af. Daarna zei Duterte dat hij het allemaal niet zo kwaad bedoeld had.

 

Duterte biedt Joodse gemeenschap excuses aan

19:08:42, 2016-10-02 via FOK!frontpage Nieuws
De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft zondag zijn excuses aangeboden aan de Joodse gemeenschap vanwege zijn vergelijking tussen Hitler en zijn eigen oorlog tegen drugs. Hij verwees vrijdag in een toespraak naar de miljoenen Joden die...

 

Duitser mag zelf wiet kweken

17:50:14, 2016-10-02 via FOK!frontpage Nieuws
Voor het eerst heeft een Duitser toestemming gekregen om zelf cannabis te kweken voor medisch gebruik. Het gaat om een 53-jarige man die aan multiple sclerose lijdt en met de wiet de symptomen onderdrukt. De man in de stad Mannheim mag per jaar...

 

Brabantse jongeren verheerlijken wapens en drugs op Instagram: ‘Het is één groot statusspel’

19:52:36, 2016-10-02 via Omroep Brabant
SON - Tientallen Brabantse jongeren verheerlijken wapens, drugs en messen op sociale media, blijkt uit onderzoek van Omroep Brabant. Op de populaire foto-app Instagram poseren ze met wapens in hun hand en staan ze trots tussen de wietplantages. Alles draait om hun imago. De accounts worden gevolgd door duizenden mensen.

 

‘Foto’s van Brabantse jongeren met wapens moet de politie veel serieuzer nemen’

15:58:02, 2016-10-02 via Omroep Brabant
SON - "De tientallen foto’s waarop Brabantse jongeren op sociale media poseren met wapens en drugs moet de politie serieuzer nemen." Dat zegt criminoloog Jeroen van den Broek. “Als je hier als instantie niet in meegaat, dan creëer je echt een blinde vlek voor jezelf.”

 

Nieuws berichten van 1 Oktober 2016

Politie vindt zware explosieven in garagebox Vlaardingen

17:20:10, 2016-10-01 via NOS Nieuws
De politie Haaglanden heeft zware explosieven en munitie ontdekt in een garagebox in Vlaardingen, dat heeft zij gemeld aan RTV Rijnmond. De Haagse politie was al geruime tijd bezig met een onderzoek naar drugshandel. Daarbij onderzocht ze ook panden in Hoek van Holland en Vlaardingen. In beide plaatsen zijn mensen opgepakt, in totaal vier.  De garagebox in Vlaardingen, die vermoedelijk van een van de verdachten is, staat midden in een woonwijk. De Explosieven Opruimingsdienst is uitgerukt om de explosieven onschadelijk te maken. Wat de bedoeling was met de explosieven is nog onduidelijk.  In een woning in Hoek van Holland vond de politie drugs en materiaal voor de productie van verdovende middelen. De verdachten zouden zelf ook drugs bij zich hebben gehad, net als in hun auto's.

 

Azarius Seedshop

Voor Autoflowering klik hier

Azarius Seedshop

Voor Kannabia Cannabis Zaden klik hier