Overzicht van beschreven drugs soorten

 

Azarius Lifestyle

Voor After Party klik hier

Azarius Smartshop

Voor Kweken > Levende Planten klik hier


Nieuws berichten van 30 November 2016

Moord op Jan van Mosselveld in 2001: twee Belgen blijven langer in cel

17:14:54, 2016-11-30 via Omroep Brabant
BLADEL - Twee Belgen die sinds kort in de Nederlandse gevangenis zitten voor betrokkenheid bij een fataal drugsconflict in 2001 in Bladel, blijven vastzitten tot de eerste openbare behandeling van hun strafzaak over drie maanden. De rechter in Den Bosch heeft dat woensdag bepaald.

 

Nieuws berichten van 29 November 2016

Vuurwapens gevonden en aanhoudingen op vakantiepark Epe

19:47:55, 2016-11-29 via NOS Nieuws
Bij een inval op een chaletpark in Epe zijn vijf mensen aangehouden. De politie rolde een illegale drankstokerij op en nam daarnaast vuurwapens, munitie en een voertuig in beslag.  Rond 05.00 uur vanochtend viel de politie het vakantiepark binnen, meldt Omroep Gelderland. Aanleiding waren signalen voor criminele activiteiten zoals geweldsdelicten, drugshandel en fraude. Volgens de politie had een klein groepje mensen op het park samen 458 veroordelingen op hun naam staan.  Al voor de inval werden drie mensen opgepakt. Zij hadden nog een celstraf openstaan.

 

Anonieme tip leidt naar amfetaminepasta in vriezer

19:00:13, 2016-11-29 via Omroep Brabant
TILBURG - Agenten hebben in een huis in de Tilburgse wijk Hasselt ruim 600 gram amfetaminepasta gevonden in de vriezer. Ze kwamen de drugs op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem. De twee bewoners zijn opgepakt.

 

Nieuws berichten van 28 November 2016

Waarom niet? Dronken je snorfiets bij de politie ophalen

22:20:34, 2016-11-28 via NOS Nieuws
Een man uit Velp heeft zich dronken op het politiebureau gemeld om zijn snorfiets op te halen. Niet zo handig, want die was zaterdag juist in beslag genomen omdat de man dronken was. De politie sprak de man zaterdag aan omdat hij beschonken over een parkeerplaats dwaalde. Hij zei volgens Omroep Gelderland dat hij zijn auto kwijt was, maar toen de politie hem thuis bracht bleek de auto daar gewoon te staan.  Later gingen agenten nog eens bij hem langs, nadat de man de meldkamer had gebeld maar halverwege had opgehangen. Vlak bij zijn huis stond een snorfiets, die de politie in beslag nam. Opnieuw dronken bij het bureau Maandag kwam de man op het bureau om zijn snorfiets op te halen, volgens de politie "vol goede moed en zelfvertrouwen". Voor de zekerheid moest hij eerst een blaastest doen. Hij viel door de mand. "Uiteraard heeft de man zijn snorfiets niet meegekregen. Hopelijk lukt het hem de volgende keer wel", aldus de politie op Facebook. De politie heeft hulpinstanties geïnformeerd over het alcoholprobleem van de man.

 

Gouden Windei voor Healthy People-sapje

21:27:10, 2016-11-28 via NOS Nieuws
Sapfabrikant Healthy People heeft de twijfelachtige eer het Gouden Windei te hebben gewonnen. Het sapje 'blauwe bosbes en framboos' is volgens voedselwaakhond Foodwatch het meest misleidende product van 2016. Het drankje bestaat volgens Foodwatch vooral uit goedkoop appel- en druivensap en amper uit de beloofde bosbes en framboos. 36 procent van de 24.000 stemmen ging naar het sapje. Volgens Foodwatch zit er in het sap meer suiker dan in cola. Energiedrankje Red Bull werd tweede, omdat het volgens Foodwatch gepromoot wordt als sportief drankje. "Terwijl in een blikje maar liefst tien suikerklontjes zitten." De derde plaats is voor de drinkyoghurt van Optimel 'Griekse stijl' met de smaak honing/walnoot. Volgens Foodwatch bevat het drankje geen Griekse yoghurt, geen honing en ook geen walnoot. Alcoholvrij bier met alcohol Buiten de prijzen viel dit jaar het alcoholvrije bier van Jupiler mét alcohol en het volkoren knäckebröd van de Jumbo met minder dan de helft volkorenmeel. Ook de gedroogde kokos van Aldi ("vooral gesuikerde zetmeel-gelatine-blokjes") en de YumEarth Vitamin C Drops, die volgens Foodwatch voor 100 procent uit suiker bestaan, kwamen niet op het podium. De prijs van vorig jaar ging naar gesuikerde cranberries van Albert Heijn. 

 

Emmenaar de cel in voor dumpen van drugsafval

19:48:02, 2016-11-28 via RTV Drenthe: Nieuws
Een 44-jarige man uit Emmen kreeg vandaag anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk voor het dumpen van drugsafval. Zijn 27-jarige neef uit Amsterdam kreeg een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van acht maanden opgelegd.

 

Man die drugs verkocht aan minderjarige scholieren krijgt werkstraf

16:56:28, 2016-11-28 via RTV Drenthe: Nieuws
Een 20-jarige man uit Hoogezand heeft vandaag een werkstraf van 180 uur gekregen voor het dealen van drugs. De man verkocht onder meer aan een groep van zo'n 75 tieners uit gemeente Tynaarlo en Haren.

 

Nieuws berichten van 26 November 2016

Maradona: ik ben diep bedroefd, Castro was mijn tweede vader

20:30:41, 2016-11-26 via NOS Nieuws
Zo hecht was de vriendschap tussen de overleden Cubaanse oud-president Castro en voetballegende Diego Maradona, dat 'Pluisje' op zijn linkerkuit het gezicht van Castro heeft laten tatoeëren. Het nieuws van diens overlijden kwam hard aan bij Maradona. "Na de dood van Tota [zijn moeder] en van mijn vader is dit waar ik het meest verdriet van heb", vertelt hij de Argentijnse krant La Nacion. Vanuit Zagreb, waar hij tot zondag de finale van de Daviscup tussen Kroatië en Argentinië bijwoont, laat Maradona de krant weten dat hij het "een verschrikkelijke dag" vindt. "Ze hebben me verteld dat degene is overleden die ongetwijfeld de allergrootste was. Ik ben diep bedroefd, want hij was als een tweede vader voor mij." Drugs Maradona kwam voor het eerst op Cuba nadat hij in 1986 met Argentinië in Mexico wereldkampioen was geworden - het toernooi waarin Pluisje in de kwartfinale tegen Engeland zijn fameuze doelpunt met een handsbal maakte ("de hand van God"). Later kwam hij vaak terug op het eiland, omdat hij er werd behandeld voor zijn drugsverslaving. "Hij heeft geweldig tegen me gepraat over drugs. Hij heeft me er vanaf gepraat", zegt Maradona over Castro. Zondag reist Maradona vanuit Zagreb naar Havana. "Ik wil bij Rául zijn, bij zijn kinderen en het Cubaanse volk dat mij zoveel heeft gegeven. Ik wil Fidel, mijn vriend, vergezellen. Hij wordt gecremeerd. Ik wil hem mijn dankbaarheid betuigen, voor alles."  De urn met de as van Castro wordt volgende week zondag bijgezet op een begraafplaats in zijn geboortestad Santiago de Cuba.

 

Drie mannen opgepakt voor plannen drugslab

15:43:42, 2016-11-26 via NOS Nieuws
De politie heeft drie mannen in Breskens opgepakt die vermoedelijk van plan waren een drugslaboratorium op te zetten. Omroep Zeeland meldt dat agenten donderdagmiddag een verdachte bestelbus bij een loods zagen staan. Uit het gebouw kwamen twee mannen naar buiten. Zij vertelden dat het busje van hen was. In de loods werden spullen gevonden die gebruikt kunnen worden bij het maken van drugs. Twintig pallets werden in beslag genomen. Beheerder De twee verdachte mannen van 27 en 31 uit Aardenburg werden aangehouden. Later kwam een man met zijn auto aangereden. Deze 46-jarige man uit Breskens bleek de beheerder van de loods te zijn. Ook hij werd gearresteerd. Inmiddels zijn alle mannen weer vrij, maar ze blijven verdachten in deze zaak.

 

Speciale actie politie en marechaussee: 71 criminelen opgepakt, ook in West-Brabant arrestaties

20:18:05, 2016-11-26 via Omroep Brabant
BREDA - De politie heeft 71 rondtrekkende criminelen opgepakt tijdens een speciale actie. Van dinsdag tot en met vrijdag was er extra aandacht voor groepen die zich bezighouden met winkeldiefstal, drugshandel, identiteitsfraude en woninginbraken. In West-Brabant verrichte de politie ook enkele arrestaties.

 

Nieuws berichten van 25 November 2016

'Verdwijningen horen erbij in Mexico'

19:28:45, 2016-11-25 via NOS Nieuws
'Massagraf gevonden in Mexico.' Het is een nieuwskop die met enige regelmaat voorbijkomt en impliceert dat er wel erg veel geweld in het land is. En dat klopt ook, zegt correspondent Marc Bessems. Alleen gaat er wel erg veel aandacht uit naar Mexico, terwijl andere landen in Latijns-Amerika niet onder doen als het om geweld gaat.   Guatemala, Honduras en El Salvador zijn van die landen waar het aantal moorden per 100.000 inwoners misschien wel hoger ligt dan in Mexico, zegt Bessems. "Maar doordat Mexico een buurland is van de VS, is er veel meer aandacht voor de gewelddadigheden in dat land. Daarnaast hebben de drugkartels in Mexico veel invloed." De recente massagraven die zijn ontdekt, liggen in de staat Guerrero in het zuidwesten van Mexico. Volgens hoogleraar Wil Pansters, die is gespecialiseerd in Mexico, is Guerrero een van de gebieden waar de meeste conflicten voorkomen. "Het gaat niet alleen om drugsproblematiek, maar ook om sociale conflicten. Zo is daar bijvoorbeeld in de jaren 70 een grote guerrillabeweging ontstaan. Drugskartels, politie en andere mensen hebben allemaal conflicterende belangen." Guerrero is een van de armste deelstaten van Mexico, met de hoogste criminaliteitscijfers. "Er verdwijnen heel veel mensen in deze regio. Ook de 43 verdwenen studenten kwamen hiervandaan", zegt Pansters. "Collega's van me zeggen wel eens: verdwijningen horen erbij in Guerrero." Jos Bartman, die als student is gespecialiseerd in Mexico, beaamt dat de hoge moordcijfers zeker niet altijd met drugsgeweld te maken hebben. "De slachtoffers zijn vaak ook activisten, journalisten en studenten die kritiek hebben op lokale overheden", zegt hij. Bartman heeft veel onderzoek gedaan naar Vera Cruz, ook een gevaarlijke plek in Mexico. Volgens hem hebben journalisten in die stad vijftig keer meer kans om vermoord te worden dan gewone burgers. Bijvoorbeeld als zij kritisch zijn over politieke corruptie. Wildwestbeelden waarbij vanuit auto's op mensen wordt geschoten, kloppen niet, zegt Bartman. Doelwitten worden gericht uitgezocht. "Als toerist hoef je je minder zorgen te maken, want dan ben je geen bedreiging voor een drugskartel of voor de lokale overheid." Bartman stelt dat het geweld in Mexico "extreem gebrutaliseerd" is. "Er is sprake van martelingen, symbolisch geweld, ledematen die worden afgehakt en slachtoffers die publiekelijk tentoongesteld worden. Allemaal om mensen duidelijk te maken: doe niet zo, want dan eindig je ook zo. Er heerst een angstcultuur." Probleem in Mexico is volgens correspondent Bessems de grote straffeloosheid. De kans is groot dat iemand die een moord pleegt nooit wordt vervolgd. "Een tijdje geleden werden er in enkele Mexicaanse steden in korte tijd veel vrouwen gedood. En die moorden zijn nooit echt opgelost." En als er in de drugsscene wel arrestaties worden gedaan, dan wil dat niet zeggen dat daarmee het probleem is opgelost, zegt hij. "Als er een kopstuk wordt opgepakt, ontstaat er een nieuwe machtsstrijd en daarmee weer veel onrust." Hij wijst op de arrestatie begin dit jaar van de beruchte drugsbaron Joaquin 'El Chapo' Guzmán. Zijn Sinaloa-kartel was oppermachtig, maar dat veranderde snel toen El Chapo was ingerekend. Het kartel versplinterde, met als gevolg een machtsstrijd. "Je kunt de kop van de slang afhakken, maar dan groeien er weer zeven nieuwe koppen aan."

 

Nederlandse in Madrid aangehouden met 180.000 euro in schoenen

18:50:53, 2016-11-25 via NOS Nieuws
De Spaanse politie heeft op het vliegveld van Madrid een 29-jarige Nederlandse vrouw aangehouden die twee paar schoenen in haar koffer had zitten met daarin bij elkaar 180.000 euro. De vrouw was volgens de Spaanse krant El País vanuit Brussel onderweg naar de Colombiaanse stad Medellín. Op luchthaven Alfonzo Suárez Madrid-Barajas trok ze de aandacht van de politie. In haar koffer werden vier schoenen aangetroffen. In elk van de zolen van deze schoenen was 45.000 euro verstopt. De vrouw had nog eens 6000 euro in haar portemonnee zitten. Volgens de politie werden er voornamelijk biljetten van 500 euro gevonden. Er wordt nog onderzocht of de Nederlandse met drugsgeld naar Colombia probeerde te reizen. Volgens de Spaanse politie proberen criminele organisaties regelmatig grote bedragen drugsgeld in kleinere hoeveelheden te verspreiden en naar het buitenland te smokkelen.

 

'Assen is rijp voor tweede coffeeshop'

17:18:56, 2016-11-25 via RTV Drenthe: Nieuws
Assen moet een tweede coffeeshop toelaten. Cofffeshophoudster Alien van der Ende uit Steenwijk pleit daarvoor.

 

Nieuws berichten van 24 November 2016

Extreem-rechts VS: door Trump worden wij mainstream

19:44:27, 2016-11-24 via NOS Nieuws
Met de overwinning van Donald Trump treedt extreem-rechts in Amerika uit de schaduw. Deze week doken beelden op van de alt-rightbeweging waarop leden "heil Trump" scanderen met de rechterhand in de lucht geheven. En ook de leider van Amerika's grootste nazi-beweging, de National Socialist Movement, kijkt uit naar het Trump-presidentschap: "Door hem worden wij mainstream." We ontmoeten NSM-leider Jeff Schoep in zijn woonplaats Eastpointe, Michigan. De van oudsher blanke, democratische arbeiderswijk stemde dit jaar op Donald Trump. Schoep laat zien waarom. Hij neemt ons mee naar de stadsgrens met Detroit. Overal staan vervallen huizen, vaak onbewoond, soms in brand gestoken in de hoop wat verzekeringsgeld op te strijken.  "Detroit was ooit met de auto-industrie het kroonjuweel van Amerika. Nu is dit het Wilde Westen, met geweld, drugs en verkrachting." Schoep laat er geen misverstand over bestaan wie daar schuld aan hebben. "Dit zijn de zwarte buurten." Ook de overheid verwijt hij nalatigheid. De dagelijkse aanblik van ellende om de hoek maakt veel mensen in de blanke buitenwijken van Detroit bang dat dit lot ook hen te wachten staat. Dus stemden ze dit jaar op Donald Trump. Tot tevredenheid van Schoep: "Mensen willen geen Democraten of traditionele Republikeinen meer. Trump vertegenwoordigt de nationalistische principes die wij al jaren prediken; Amerika eerst, het tegengaan van illegale immigratie, het bouwen van een muur en Amerikaanse banen terughalen." In werkelijkheid gaat de NSM veel verder dan dat. De groep staat bekend om zijn verheerlijking van Adolf Hitler en diens Derde Rijk. NSM-leden dragen symbolen van de Waffen-SS en tot voor kort prijkte het hakenkruis op hun vlag. Schoep draagt de zelfverklaarde rang van 'commander'.  Hij is voor rassenscheiding, maar ontkent dat hij een racist is: "Een racist haat mensen om hun huiskleur of geloof. Ik haat niemand. Ik ben ook niet tegen moslims of aanhangers van welke religie dan ook. Zolang mensen hier legaal zijn, moet dat kunnen." En Joden? "Nee, dat ligt dieper. Die moeten ergens anders heen en verbannen worden uit alle lagen van onze overheid." Recentelijk besloot de NSM om het hakenkruis uit het logo te halen. Een bewuste stap om aantrekkelijker te worden voor meer mensen. "Ons doel is om een politieke overwinning te boeken en de swastika weerhield ons ervan om echt te groeien", meent Schoep. Met de komst van Trump ziet hij kansen ontstaan. "Hij helpt onze organisatie meer mainstream te worden. We zagen het nationalisme al groeien in Europa, maar in de VS bleef het lang steken in de randen van de samenleving. Nu verandert dat. Onze nationalistische speerpunten werden uitgebreid besproken tijdens de verkiezingsdebatten. Nu worden we echt mainstream. Door Trump komen onze doelen dichterbij." Trump zelf ontkent dat zijn controversiële uitspraken en beleidspunten zuurstof hebben gegeven aan rechts-extremistische bewegingen. Tijdens de verkiezingscampagne ontving hij al eens een steunbetuiging van de voormalige Ku Klux Clan-leider David Duke. Meerdere verzoeken om dit hard te veroordelen, legde Trump naast zich neer. In de eerste week na de verkiezingen waren er ruim 700 racistische incidenten in Amerika. De Southern Poverty Law Center registreerde alles, van scheldpartijen tegen immigrantenkinderen op scholen tot hakenkruizen op auto’s en huizen. Vaak gingen ze gepaard met een steunbetuiging aan Donald Trump. De FBI constateert vooral een grote toename in geweld tegen moslims. Vorig jaar steeg dat aantal incidenten met 67 procent. Nog geschokter waren de reacties op de videobeelden die afgelopen weekend opdoken van de alt-rightbeweging; een collectief van blanke nationalisten dat vergaderde op een steunworp afstand van het Witte Huis. Op de beelden hief Richard Spencer van de National Policy Institute een glas met de woorden: "Heil Trump, heil ons volk, heil de overwinning!" Daarop staken meerdere leden hun rechterhand in de lucht voor de Nazi-groet. Na aanhoudende vragen van journalisten van The New York Times veroordeelde Donald Trump deze week de alt right-beweging. Zijn belangrijkste adviseur,Steve Bannon, bleef hij echter verdedigen. Bannon was tot voor kort de directeur van de rechtse website Breitbart, waarin regelmatig extremistische uitspraken over minderheden of vrouwen verschijnen.  In zijn eigen publicaties heeft Bannon zich positief uitgelaten over alt-right. Volgens Trump speelt Bannon helemaal geen rol in die beweging. Anders zou hij hem nooit de belangrijkste strateeg van het Witte Huis hebben gemaakt.

 

Gemeente Emmen gaat in overleg met verhuurder 'drugspand' Angelslo

17:55:54, 2016-11-24 via RTV Drenthe: Nieuws
Het blijft een lastige kwestie voor de gemeente Emmen en de omwonenden in Angelslo: het zogenoemde drugspand aan de Husingecamp.

 

Uitkering drugsverslaafde Thomas uit Hoogeveen wordt niet stopgezet

17:43:52, 2016-11-24 via RTV Drenthe: Nieuws
De 22-jarige Thomas die in Italië van z'n drugsverslaving af wil komen, kan dat gewoon doen met behoud van z'n uitkering. Dat zegt wethouder Gert Vos van de gemeente Hoogeveen. Er was onrust ontstaan onder verslaafden uit de gemeente.

 

Verhuurder 'drugspand' Angelslo vindt sluiting overdreven

10:13:25, 2016-11-24 via RTV Drenthe: Nieuws
De verhuurder van het pand in Angelslo waar gisteravond brand uitbrak, wil de woning zo snel mogelijk weer opknappen. Het pand staat in de buurt bekend als drugspand, maar verhuurder Fred Kuik zegt niets te kunnen met alle ophef die daar de afgelopen maanden door is ontstaan.

 

Nieuws berichten van 23 November 2016

Burgemeester sluit 'drugspand' na brand

19:40:23, 2016-11-23 via - Eigen Artikelen
Aan de Husingecamp in de wijk Angelslo in Emmen heeft woensdagavond een woning in brand gestaan. Het gaat om een berucht pand dat verhuurd wordt aan verwarde mensen.

 

Brand in 'drugspand' in Emmer wijk Angelslo

19:43:26, 2016-11-23 via RTV Drenthe: Nieuws
In de wijk Angelslo in Emmen heeft vanavond brand gewoed in een huis aan de Husingecamp.

 

Nieuws berichten van 22 November 2016

Obama scheldt ongekend aantal straffen kwijt

21:13:53, 2016-11-22 via NOS Nieuws
President Obama heeft tijdens zijn ambtstermijn al meer dan duizend gevangenisstraffen geheel of gedeeltelijk kwijtgescholden. De teller staat nu op 1023, meldt het Witte Huis. Dat is meer dan de vorige elf presidenten bij elkaar kwijtscholden.  In de meeste gevallen gaat het om mensen die gevangen zitten voor een drugsdelict waarbij geen geweld is gebruikt. Toch valt ook een aantal drugscriminelen die een wapen gebruikten onder Obama's pardon.  Hoog tempo Obama begon twee jaar geleden met zijn kwijtscheldingscampagne. Hij voerde het tempo steeds hoger op naarmate het eind van zijn termijn naderde. Volgens hem heeft het in veel gevallen geen zin dat mensen jarenlang vastzitten terwijl ze geen geweld hebben gepleegd. De gevangenissen zijn overvol, de belastingbetaler wordt op kosten gejaagd en de veiligheid is er volgens de president niet mee gediend. 

 

Drie en vier jaar cel voor leiders van wietbende rond geliquideerde Gintas Macionis

17:23:28, 2016-11-22 via Omroep Brabant
BREDA - De twee leiders Miloud B. en Mehmet C. van een grote wietbende hebben dinsdag van de rechtbank in Breda vier - en drie jaar cel gekregen. De twee zijn schuldig aan het telen, verkopen en vervoeren van grote hoeveelheden wiet in Nederland, België en Frankrijk.

 

Emmenaar moet de cel in voor inbreken in zeven verzorgingstehuizen

20:27:54, 2016-11-22 via RTV Drenthe: Nieuws
Een 23-jarige man uit Emmen die bij zeven verzorgingstehuizen inbrak, is veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook moet hij zich voor zijn drugs- en gokverslaving laten behandelen.

 

Opnieuw verdachte Meppeler drugsbende vrij

18:19:59, 2016-11-22 via RTV Drenthe: Nieuws
Een 27-jarige man uit Meppel, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een grote drugszaak, is door het gerechtshof vrijgelaten. Dat bleek vandaag tijdens een pro-formazitting bij de rechtbank in Assen.

 

Cel voor hennepexport naar België

15:23:22, 2016-11-22 via RTV Drenthe: Nieuws
Twee mannen, uit Emmen en Zwolle, moeten de cel in voor hennepteelt, het exporteren van softdrugs naar België, verboden wapenbezit en witwassen. De 27-jarige man uit Emmen moet negen maanden de cel in.

 

Nieuws berichten van 21 November 2016

Noorwegen geschokt over pedonetwerk

20:46:14, 2016-11-21 via NOS Nieuws
In de Noorse kindermisbruikzaak die gisteren aan het licht kwam, is een hoge politiefunctionaris geschorst. Zijn 23-jarige zoon zou een belangrijke rol hebben gespeeld in een groot pedonetwerk dat is opgerold. De jongen is aangehouden en blijft vier weken in voorarrest. De eerste twee weken zit hij in volledige isolatie. De vader wordt ervan beschuldigd dat hij op internet sites heeft bezocht waarop pornografische teksten staan die over kinderen gaan. De man zou hebben toegegeven dat hij "erotische verhalen" heeft gelezen, maar die bevatten volgens hem geen verboden inhoud. Ook zou hij niets hebben geweten van de betrokkenheid van zijn zoon bij het grote pedonetwerk. Drugs en doping Bij het netwerk zouden ook twee Noorse politici betrokken zijn. Volgens de Noorse zender NRK werkte een van hen bij de regeringspartij FRP en had hij later een sleutelpositie in de lokale politiek. Bij een huiszoeking werden bij hem ook drugs en doping gevonden. Het bezit daarvan geeft hij volgens zijn advocaat toe, maar hij ontkent dat hij iets met het pedonetwerk te maken heeft. De andere politicus werkte voor de lokale partij AP in een plaats in de provincie Hordaland. In deze provincie ligt ook de stad Bergen, waar de zaak aan het rollen werd gebracht door de aangifte van seksueel misbruik van een 14-jarig meisje. De man werd al in oktober gearresteerd. Vanuit de gevangenis schreef hij een brief aan zijn familie, die nergens van wist, en zei hij zijn lidmaatschap van de partij op. Volgens zijn advocaat heeft hij nooit iemand uit het netwerk ontmoet. Hij wordt beschuldigd van mensenhandel en seksueel misbruik op internet. De zaak maakt in Noorwegen veel indruk, zegt correspondent Rolien Creton. Veel mensen zijn geschokt. Ook de Noorse premier Erna Solberg toonde zich geschokt. "Je hoeft geen moeder te zijn om te weten dat dit verschrikkelijk is", zei ze tegen NRK. "Iedereen die jonge kinderen heeft of kent, weet dat dit soort misbruik sporen achterlaat voor het leven." "Het is iets waarvan je zou wensen dat het niet bestond, maar het is heel goed dat de politie de zaak serieus heeft genomen en zo grondig heeft onderzocht. Hopelijk voorkomt dit dat er meer slachtoffers worden gemaakt." Vertrouwen De Noorse minister van Justitie is ook erg te spreken over de politie. "Het goede politiewerk geeft vertrouwen", zei hij. En dat is volgens hem nodig voor de slachtoffers om zich veilig genoeg te voelen om aangifte te kunnen doen. "We zien het aantal aanmeldingen sterk toenemen en dat wijst op het grote vertrouwen in de politie", zei hij.

 

VN wil dat Turkije afziet van gratie voor seks met minderjarige

19:53:45, 2016-11-21 via NOS Nieuws
De Verenigde Naties roepen Turkije op af te zien van een wet die mannen die seks hebben gehad met een minderjarig meisje onder voorwaarden vrijuit laat gaan als ze met hun slachtoffer trouwen. Het wetsvoorstel van de AK-partij wordt gesteund door de regering en is in eerste instantie door het parlement goedgekeurd. Morgen volgt een definitieve stemming.  VN-organisaties als Unicef waarschuwen dat de wet de bestrijding van seksueel misbruik en kindhuwelijken bemoeilijkt. Tegenstanders in Turkije zeggen dat de wet misbruik zou legaliseren. Volgens het wetsvoorstel gaan mannen vrijuit als ze voor 16 november dit jaar seks hebben gehad met een minderjarige en het niet gepaard is gegaan met geweld, bedreiging of valse beloften.  Platteland Turkije zegt dat het met de wet wil voorkomen dat kinderen opgroeien zonder vader. In Turkije zitten zo'n 3000 mannen vast wegens seksueel misbruik. Vaak zijn ze afkomstige van het platteland en zijn ze tijdens een islamitische ceremonie getrouwd met een meisje bij wie ze een kind hebben gekregen. Daardoor hebben ze volgens de Turkse wet misbruik gepleegd: jongeren onder de 18 mogen geen burgerlijk huwelijk sluiten.  Premier Yildirim vindt dat sommige mannen slachtoffer zijn geworden van die bestaande wetgeving. "Deze mannen zijn in het verleden niet op de hoogte geweest van de wet en zitten nu in de gevangenis." Volgens de Turkse premier is het een eenmalige maatregel. Yildirim ontkent dat het plan neerkomt op "gratie voor verkrachters". 

 

Dit is een topic over een plant (en de VVD)

10:39:00, 2016-11-21 via GeenStijl
Aight gasten, tik 'm aan. De liberalen gaan eindelijk liberalen en gaan door de pomp qua regulering van de wietteelt. Jammer voor de dode kennissen van Ard van der Steur, maar het dringt nu eindelijk door tot de door bier...

 

Hart voor Schijndel 'geeft' inwoners Meierijstad geld, D66 wil wethouder Landbouwinnovatie

23:20:31, 2016-11-21 via Omroep Brabant
SCHIJNDEL - Voordat de inwoners van Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode woensdag naar de stembus mogen, was maandagavond het laatste debat tussen de negen mannelijke lijsttrekkers. Spectaculair werd het niet, de partijen zijn het in grote lijnen eens. Opvallendste punten: een nieuwe wethouder voor Landbouwinnovatie, een vergaande vorm van burgerparticipatie en een coffeeshop in de gemeente.

 

Nieuws berichten van 19 November 2016

Nederlands gedoogbeleid wietteelt staat op springen

20:41:22, 2016-11-19 via NOS Nieuws
In Nederland mag je sinds 1976 hasj of wiet kopen bij coffeeshops. Die mogen het onder strenge voorwaarden verkopen. Hoe de shops aan hun softdrugs komen, is formeel een raadsel: de teelt is verboden. Het einde van dit omstreden gedoogbeleid lijkt nabij. Een meerderheid binnen de VVD wil af van "de vreemde situatie" waarbij de teelt en inkoop van cannabis illegaal zijn, maar de verkoop wordt gedoogd. Daarmee lijkt er nu een forse meerderheid in de politiek om af te rekenen met het huidige softdrugsbeleid. In september was er voor het eerst een Kamermeerderheid voor het reguleren van de wietteelt. Ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, ruim 20 burgemeesters en een groep hoogleraren zijn voorstander van het plan. Uit een enquête van onderzoeksbureau Motivaction bleek dat zeventig procent van de Nederlanders voor de legalisering van wietteelt is. De VVD blijft fel tegen een experiment met legaliseren van de kweek. Over een alternatief zijn de critici van het gedoogbeleid het nog niet eens. Ze vinden wel dat er iets moet veranderen. Hoe zit het nu? Nederlanders mogen vanaf 18 jaar per dag vijf gram wiet of hasj kopen bij een coffeeshop. De shops (ongeveer 600 in 100 gemeenten) mogen een maximale handelsvoorraad van 500 gram softdrugs in huis hebben. In de praktijk is dat voor een deel van de coffeeshops te weinig om aan de vraag te voldoen. Daarom wordt de voorraad van sommige coffeeshops meerdere keren op een dag aangevuld. Vanuit een geheime locatie wordt dan een nieuwe lading wiet naar een shop gebracht. De totale jaaromzet van alle coffeeshops wordt geschat op 1 miljard euro. Ongeveer 1,7 miljoen gemiddeld per shop. Kweken onder dwang Naar schatting verdwijnt de helft van al het geld in het illegale circuit. Vooral Limburg en Brabant kampen met georganiseerde misdaad die zich op grote schaal bezighoudt met wietteelt. Het komt voor dat mensen onder dwang van criminelen illegaal wiet verbouwen in hun huis of op hun grond. Jaarlijks rolt de politie in Nederland gemiddeld elke dag zo'n 16 illegale plantages op. Vorig jaar waren dat er bijna 6000 in totaal, naar schatting een vijfde van het totale aantal kwekerijen. Het buitenland kan wellicht als inspiratiebron dienen voor een nieuw beleid. Zo wordt in de Amerikaanse staten Colorado en Washington het gebruik en de teelt van cannabis toegestaan. Niet de staat maar commerciële investeerders zijn de eigenaren van de kwekerijen.  Cannabisclubs in Spanje In Uruguay is wiet ook legaal en mogen gebruikers zelf kweken of lid worden van wietclubs. Soortgelijke cannabisclubs zijn er ook in Spanje. Het idee is dat er gezamenlijk wiet wordt gekweekt zonder winstoogmerk. Het gebruik is toegestaan zolang dat niet in het openbaar gebeurt. Legaliseren, experimenteren of verbieden: een definitief besluit zal waarschijnlijk pas na maart komen. Dan zijn de Tweede Kamerverkiezingen geweest en kan een nieuw kabinet het oordeel vellen over 40 jaar gedoogbeleid.

 

Tilburgse (26) veroordeeld voor GHB-productie, loopt weer tegen de lamp

14:09:11, 2016-11-19 via Omroep Brabant
TILBURG - Nog geen jaar geleden veroordeelde de rechter een 26-jarige vrouw uit Tilburg wegens het bezit en de productie van de harddrug GHB. Nu wordt de vrouw dankzij tips van buurtbewoners opnieuw verdacht voor hetzelfde feit.

 

Nieuws berichten van 18 November 2016

Longread mislukte drugsvlucht: Van toevalstreffer tot celstraf

21:00:00, 2016-11-18 via - Eigen Artikelen
Het Dagblad van het Noorden heeft in een interactieve longread de mislukte drugsvlucht van Drachten naar Zweden - in maart van dit jaar - gereconstrueerd.

 

Nederlanders verdachten na grote drugsvangst in Slovenië

21:01:03, 2016-11-18 via NOS Nieuws
De politie in Slovenië heeft in de haven van de stad Koper naar eigen zeggen de grootste drugsvangst in jaren gedaan. In totaal werd 875 kilo verdovende middelen in beslag genomen. Volgens de politie is 669 kilo hasj en cannabis onderschept, 123 kilo amfetamine, 45 kilo heroïne en 38 kilo cocaïne. De drugs heeft volgens de Sloveense autoriteiten een straatwaarde van ruim 20 miljoen euro. Drie Nederlanders De politie heeft arrestatiebevelen uitgevaardigd voor 19 mensen, onder wie drie Nederlanders. De groep zou sinds 2014 drugs smokkelen naar onder meer Spanje, Italië, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Zweden en Noorwegen. Voor de smokkel werden volgens de politie vrachtwagens gebruikt met Sloveense kentekens.

 

Nederlanders gezocht na drugsvangst

21:42:36, 2016-11-18 via Telegraaf.nl - binnenland
De Sloveense politie heeft ‘de grootste drugsvangst in jaren’ gedaan. En daarmee een van de grootste smokkelroutes in Europa ontmanteld. Er werd een totaal van 865 kilo drugs in de haven van de stad Koper onderschept.

 

Nieuws berichten van 17 November 2016

WK-organisatie: "Toch alcohol bij WK voetbal in Qatar"

17:11:04, 2016-11-17 via FOK!frontpage Nieuws
Enige tijd geleden zorgde Hassan Al-Thawadi, de voorzitter van het organisatiecomité van het WK in 2022, dat er tijdens het eindtoernooi in Qatar geen alcohol te verkrijgen zou zijn. Daarmee zorgde hij voor nogal wat ophef, het verbod...

 

Nieuws berichten van 16 November 2016

Steun voor ‘Big Brother’ in Folkingestraat

16:59:32, 2016-11-16 via - Eigen Artikelen
GRONINGEN - Burgemeester Peter den Oudsten wil dat de camera’s tegen drugsoverlast in het gebied van de Folkingestraat een jaar blijven hangen.

 

De oudheid is weer nieuw in Rome: Circus Maximus heropend

22:01:11, 2016-11-16 via NOS Nieuws
Van modder naar groen gras en van hangplek voor drugsdealers naar populaire toeristenattractie: na zes jaar opgravingen is Circus Maximus in Rome vandaag weer geopend. Archeologen zijn sinds 2008 bezig geweest om alle opgravingen uit te voeren en zijn nu klaar. Het Circus Maximus werd in de zestiende eeuw ontdekt, en vervolgens verwaarloosd. De plek was de laatste jaren vooral populair bij drugsdealers en zwervers, en werd soms gebruikt voor een concert. Zes jaar geleden besloot de Italiaanse overheid om meer geld te steken in de archeologische vondst en werden de overige gedeeltes van het stadion opgegraven.  Circus Maximus was in de oudheid een groot stadion in het centrum van de stad. Het stadion, gebouwd in de zesde eeuw voor christus, werd vooral gebruikt voor het paardenrennen. De 600 meter lange banen waarop de wedstrijden plaatsvonden, zijn niet te missen. Bij die banen werd tijdens de opgravingen ook een beker gevonden. Op die beker stond een gouden paard getekend, dat nu symbool staat voor de nieuwe archeologische goudmijn. Meer dingen te zien  De opgravingen bestaan verder uit een toren waaruit de rennen bekeken werden, een boog (Arch of Titus) en tribunes.  De Italiaanse overheid heeft een museum bij de opgravingen gebouwd, waar onder meer de beker en duizend opgegraven bronzen munten te bekijken zijn. Bezoekers kunnen vanaf 11 december het archeologische gebied bezoeken.

 

Drugsdealers straffen en extra personeel: GGzE gaat misstanden aanpakken na verhalen Omroep Brabant

20:00:51, 2016-11-16 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - GGzE-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven gaat flink investeren in extra personeel en bewoners strenger controleren op drugsgebruik en drugshandel. De directie schrijft dat in een plan dat is opgesteld naar aanleiding van kritiek van de Inspectie van Veiligheid en Justitie. Die concludeerde naar aanleiding van onthullingen van Omroep Brabant dat de situatie in de kliniek voor medewerkers en personeel onveilig is. GGzE-topman Joep Verbugt weigert nog altijd deze omroep te woord te staan.

 

Stelling: Alcohol moet niet meer in de supermarkt worden verkocht

11:05:25, 2016-11-16 via RTV Drenthe: Nieuws
Zestig procent van de artsen op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis heeft te maken met ouderen die stomdronken langskomen. Ze vallen onder invloed van de trap of krijgen een ander ongeluk en breken bijvoorbeeld een heup of arm.

 

Nieuws berichten van 15 November 2016

Cuba laat gevangenen vrij na oproep van paus

22:25:02, 2016-11-15 via FOK!frontpage Nieuws
 Cuba laat 787 gevangen vrij nadat paus Franciscus vanwege het Heilige Jaar de staatshoofden in de wereld had opgeroepen vergeving te betuigen aan gedetineerden. Mensen die vastzitten voor moord, verkrachting, kindermisbruik en drugshandel...

 

Nieuws berichten van 14 November 2016

Cel geëist voor dumpen drugsafval rond Emmen

17:01:10, 2016-11-14 via - Eigen Artikelen
Het Openbaar Ministerie heeft maandagmiddag anderhalf jaar cel geëist tegen Emmenaar Fabian S. en Steven S. uit Amsterdam. Het duo wordt verdacht van het dumpen van drugsafval in en om Emmen.

 

Neef 'Making a Murderer'-hoofdverdachte komt vrij

22:13:54, 2016-11-14 via NOS Nieuws
Brendan Dassey, de neef van de hoofdverdachte uit de bekende Netflix documentaire-serie Making a Murderer, komt vrij. Na het ongedaan maken van zijn veroordeling en daar weer een hoger beroep tegen, werd vandaag een punt gezet achter de juridische strijd. Dassey komt vrij, maar moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Hij mag alleen in het oosten van Wisconsin reizen, en geen paspoort, geweer of drugs bij zich hebben. Ook mag hij geen contact hebben met zijn oom Steven Avery, of de familie van Teresa Halbach. Brendan Dassey werd veroordeeld vanwege medeplichtigheid aan de moord op Teresa Halbach in 2005. Dassey, die toen 16 was, zou de vrouw samen met zijn oom hebben verkracht en gedood. De jongen heeft dat ook bekend, maar de rechter oordeelde in augustus dat die bekentenis onvrijwillig was. Zijn veroordeling werd toen ongedaan gemaakt, maar het Openbaar Ministerie (OM) van Wisconsin ging in hoger beroep. Dat hoger beroep werd vandaag afgewezen. Levenslange gevangenisstraf Zowel Dassey als zijn oom Steven Avery is in 2007 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op Teresa Halbach. Zij verdween nadat zij op de autosloperij van de Avery-familie was geweest om foto's te maken van enkele auto's. De serie van Netflix uit december 2015 over de moordzaak deed veel stof opwaaien. In de documentaire wordt de legitimiteit van beide veroordelingen in twijfel getrokken. 

 

Hoofdverdachte chaletmoord Ermelo blijft ontkennen

21:01:30, 2016-11-14 via NOS Nieuws
De hoofdverdachte van de Ermelose chaletmoord blijft ontkennen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de vrouw een zakenman naar een vakantiehuisje gelokt voor een seksdate, hem vermoord en daarna het huisje in brand gestoken. Vrijwel meteen na de opening van de zaak reageert de 31-jarige hoofdverdachte Janet S. "Ik heb verklaard dat ik schuldig ben aan brandstichting en ik accepteer een straf daarvoor. Van de bijl en het mes weet ik niks af en ik ben niet schuldig aan de moord op Ton Kuijf." "Op voorhand wil ik zeggen dat ik nooit seksueel contact heb gehad met Ton", zegt ze. "Ik had een vriendschappelijke band met hem en hij ondersteunde mij financieel." Trio's Volgens de verdachte kwam Kuijf, die haar meerdere malen geld leende, op de avond van 13 maart 2014 naar haar chalet om te praten over de financiering van wietteelt. Samen met haar vriend Youri B. had ze plannen om een kwekerij te beginnen. Janet S. ontkent dat ze Kuijf heeft afgeperst en zegt dat ze helemaal geen seks heeft gehad met de zakenman.  Uit de bewijsstukken blijkt dat S. een account had op een sekssite, waar ze de schuilnaam Lotte gebruikte. Via die site zou zij in contact gekomen zijn met het slachtoffer, maar de verdachte wilde daar niet verder op ingaan. Andere gebruikers van die site vertelden dat zij meerdere malen betaalde seks hadden met S. en ook afgeperst werden. Soms waren het trio's, samen met vriendin Joyce N. Bloedbad aangetroffen Kuijf kwam niet terug van een zakendiner, waarna hij als vermist werd opgegeven door zijn familie. De politie ging op onderzoek uit en kwam terecht bij S. toen ze haar via de sekssite wisten te traceren. Een dag na Ton's dood werd zij gebeld. S. beweert dat ze bewuste avond weg was en bij thuiskomst een bloedbad aantrof. "Ik vind het moeilijk om hierover te praten", zegt S., die volschiet. Volgens haar heeft Youri B. de zakenman vermoord. Zij zou geholpen hebben omdat het in haar huisje gebeurde. Om de chalet zo snel mogelijk op te ruimen, zouden de twee het met bloed besmeurde tapijt hebben weggehaald en de muur opnieuw geverfd hebben. Maar volgens S. hadden ze daarbij hulp nodig omdat zij meerdere snijwonden in haar hand en arm had. Hoe ze daaraan kwam, zegt ze niet te weten. S. besloot daarom vriendin Joyce N. om hulp te vragen. Samen staken zij uiteindelijk de chalet in brand, om zo de sporen uit te wissen.  De voorzitter van de rechtbank stelde de vraag waarom Janet S. de politie niet ingeschakeld heeft. "Ik heb al een strafblad, dus als ik de politie had gebeld hadden ze me toch niet geloofd." De recherche heeft veel bewijs gevonden in het nadeel van S. Zo zijn er onder meer bloedspetters met het DNA van Kuijf op haar kleding gevonden en is er uitgebreid (sporen)onderzoek uitgevoerd. Steeds kwam naar voren dat S. wel degelijk een grote rol speelde in deze moordzaak. Uit forensisch onderzoek blijkt dat Kuijf door verschillende steekwonden om het leven is gekomen. Bij het steken zijn belangrijke organen, waaronder de lever en de longen, geraakt. Het NFI heeft vastgesteld dat het slachtoffer is overleden door bloedverlies en een longbeschadiging. Strafeis Janet S. zit al 2,5 jaar vast, de andere verdachten wachten het proces buiten de gevangenis af. Ook zij moeten de komende twee weken voor de rechter verschijnen, al dan niet als getuige tegen S.  Donderdag maakt het Openbaar Ministerie de eis bekend. De uitspraak volgt op 12 december.   

 

TK2017: Halbe Zijlstra in nieuwe Carry Slee-film

16:34:00, 2016-11-14 via GeenStijl
Wegkijken is geen optie! Meld kindermishandeling op https://t.co/ArfM7JnW0P. #ikkijknietweg pic.twitter.com/r2fp0liMxZ— VVD (@VVD) 14 november 2016 Tenminste, als we bovenstaande filmposter moeten geloven. "Een aan de haren meeslepende film voor het hele gebroken gezin die aantoont dat alcoholisme en een slechte...

 

Wéér enorme actie tegen georganiseerde drugscriminaliteit Brabant: 30 doorzoekingen, 15 arrestaties

19:03:04, 2016-11-14 via Omroep Brabant
TILBURG - Bij een grootschalige actie tegen drugscriminaliteit in Brabant en Limburg zijn maandag vijftien arrestaties verricht. Bij invallen op dertig plekken werden bovendien wapens, contante geldbedragen, drugs en chemicaliën aangetroffen. In onder meer Valkenswaard, Sprundel, Sint Willebrord, Oisterwijk en Tilburg werden verdachten opgepakt. Maar ook in het Gelderse Aalst en in Amsterdam waren er arrestaties.

 

Achttien maanden cel geeist voor dumpen van drugsafval in Emmen

17:24:28, 2016-11-14 via RTV Drenthe: Nieuws
EMMEN – Het Openbaar Ministerie heeft in de rechtbank van Almelo tegen een 44-jarige man uit Emmen en een 27-jarige man uit Amsterdam 18 maanden cel geëist.

 

OM eist werkstraf voor dealen drugs aan tieners

15:09:18, 2016-11-14 via RTV Drenthe: Nieuws
Tegen een 20-jarige man uit Hoogezand is tweehonderd uur werkstraf geëist voor het verkopen van softdrugs aan scholieren in Haren. Daarnaast eiste het Openbaar Miniserie drie maanden voorwaardelijk.

 

Nieuws berichten van 11 November 2016

Agente deelt snoep uit tijdens oprollen wietkwekerij

21:03:15, 2016-11-11 via Telegraaf.nl - binnenland
Het recept voor een geslaagde avond met Sint-Maarten bestaat meestal uit lampionnen, liedjes zingen en snoep krijgen. Voor sommige kinderen in Haarlem liep de avond echter anders dan normaal. Bij hen verscheen er plots een agent die aan het werk was in de deuropening.

 

Roosendaal zet drones in om overlastgevers in de gaten te houden

17:09:34, 2016-11-11 via Omroep Brabant
ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal gaat mobiel cameratoezicht inzetten om in bepaalde gebieden de overlast door drugsdealers en –gebruikers, hangjongeren, vandalen en zakkenrollers in te dammen. Ook wil hij in de toekomst voor hetzelfde doel drones met een camera inzetten.

 

Nieuws berichten van 10 November 2016

Politie onderschept 600 kilo coke

19:14:59, 2016-11-10 via Telegraaf.nl - binnenland
Bij diverse acties van de politie is de afgelopen week in Rotterdam ruim 600 kilo harddrugs in beslag genomen. Het grootste deel van de drugs en twee wapens werden ontdekt in een Utrechtse opslagbox.

 

ChristenUnie Brabant pleit voor legalisering drugs

22:01:59, 2016-11-10 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - De ChristenUnie wil dat drugs in de toekomst legaal te verkrijgen zijn. De strijd tegen drugs is volgens de ChristenUnie-voorzitter van Noord-Brabant Jos Roose veranderd in een 'loopgravenoorlog'. En dan is er nog maar één oplossing: legaliseren. "Als we niets doen, worden de problemen alleen maar groter."

 

Nieuws berichten van 9 November 2016

WK-organisatie: "WK voetbal in Qatar zonder alcohol"

19:53:46, 2016-11-09 via FOK!frontpage Nieuws
Voor lallande Oranje-supporters hoeven we waarschijnlijk niet bang te zijn tijdens het WK voetbal in Qatar in 2022. Natuurlijk moeten het Nederlands elftal zich eerst kwalificeren, maar als Oranje naar het oliestaatje mag afreizen dan kunnen de...

 

Nieuws berichten van 8 November 2016

Kompier kondigt alcoholverbod voor Ter Apel af

18:52:38, 2016-11-08 via - Eigen Artikelen
De gemeente Vlagtwedde stelt in ter Apel een alcoholverbod in. Met deze maatregel wil burgemeester Leontien Kompier (foto) overlast op straat tegengaan.

 

Per direct alcoholverbod in Ter Apel door overlast

19:56:40, 2016-11-08 via NOS Nieuws
In Ter Apel is per direct een alcoholverbod afgekondigd. Binnen de bebouwde kom van het Groningse dorp mag geen alcohol meer worden gedronken.  De gemeente heeft de maatregel afgekondigd nadat inwoners hadden geklaagd over overlast door alcoholgebruik op straat. Met name asielzoekers zouden de onrust veroorzaken, schrijft RTV Noord. Straf De burgemeester denkt dat de problemen nu beter aangepakt kunnen worden. "Met deze maatregel geven we de politie meer mogelijkheden om mensen aan te spreken op hun gedrag en bij excessen handhavend op te treden", zegt ze. Het is nog niet duidelijk welke straf mensen krijgen die toch op straat alcohol drinken.

 

Alcoholverbod Ter Apel na overlast

19:37:12, 2016-11-08 via Telegraaf.nl - binnenland
In de Groningse plaats Ter Apel mag per direct in de hele bebouwde kom geen alcohol meer gedronken worden op straat. De burgemeester van Vlagtwedde, waar Ter Apel onder valt, doet dat om overlast tegen te gaan door mensen die op straat drinken.

 

Nieuws berichten van 7 November 2016

Werkloosheid Hoogeveen daalt tot landelijk gemiddelde

16:17:05, 2016-11-07 via RTV Drenthe: Nieuws
Jarenlang had Hoogeveen een van de hoogste werkloosheidspercentages van Noord-Nederland. Maar die is nu gedaald tot "bijna het landelijk gemiddelde", zegt wethouder Anno Wietze Hiemstra.

 

Nieuws berichten van 6 November 2016

Net als Mosul wordt ook belegering Raqqa er een van de lange adem

19:34:19, 2016-11-06 via NOS Nieuws
Opnieuw is er een groot offensief aangekondigd tegen Islamitische Staat. Ditmaal in Raqqa, de Syrische stad die geldt als het belangrijkste bolwerk van de terreurgroep. Twee weken geleden begon de slag om de Iraakse stad Mosul. Die strijd is nog altijd gaande. "Het offensief op Mosul en Raqqa is geen gecoördineerde actie", zegt Cihan Ehmed, een vrouwelijke strijder die de leiding heeft over de aanval op Raqqa. "Maar het helpt natuurlijk wel dat ze tegelijkertijd zijn als we de dreiging van IS in het Midden-Oosten en de hele wereld willen stoppen." Volgens Ehmed worden 30.000 strijders ingezet om IS uit Raqqa te verdrijven. Hoe ze dat gaan doen, zei ze niet. Er zouden zo'n 5000 IS'ers in de stad zitten.   Het offensief wordt geleid door de Syrische Democratische Krachten (SDF), dat grotendeels bestaat uit troepen van de Syrisch-Koerdische strijdgroep YPG (Volksbeschermingseenheden). YPG wordt gesteund door de VS, maar Turkije ziet de groep als een terroristische organisatie. Raqqa, dat in het oosten van de gelijknamige provincie ligt, viel in maart 2013 in handen van IS en werd uitgeroepen tot hoofdstad van het kalifaat. De moslimextremisten voerden er de strenge islamitische wetgeving sharia in; er vinden regelmatig openbare executies plaats. Veel christenen en alawieten zijn de stad ontvlucht. Momenteel wonen er bijna 200.000 mensen, van wie het merendeel soennitische moslims. "We roepen onze heldhaftige standvastige mensen in Raqqa en de omliggende gebieden op om weg te blijven van vijandelijke bijeenkomsten, die doelen zijn van de bevrijdingslegers en de coalitietroepen", zei Ehmed. "Ga naar de gebieden die worden bevrijd." Correspondent Sander van Hoorn denkt dat het lastig wordt om IS uit Raqqa te verdrijven. "IS zal de stad op dezelfde manier verdedigen als Mosul. Het innemen van omliggende dorpen is geen probleem, maar de opmars in de buitenwijken wordt net als in Mosul heel moeilijk." Dat komt vooral ook doordat YPG niet over goed materieel beschikt. Veel meer dan kalasjnikovs hebben ze volgens Van Hoorn niet, terwijl de strijders in Mosul ook over tanks en pantservoertuigen beschikken. "Daar hebben ze materieel waar YPG alleen maar van kan dromen", zegt hij. "En als je ziet hoe moeizaam de strijd in Mosul al verloopt mét die tanks en pantserwagens... Als je die niet hebt, wordt het nog lastiger." Het kan nog wel even duren voordat het offensief op Raqqa daadwerkelijk begint, denkt Van Hoorn. "In Mosul zat er ook veel tijd tussen de aankondiging en het offensief." Hij vermoedt dat YPG hoopt dat er de komende tijd meer steun komt voor het offensief.   "Je zult zien dat ze de komende tijd wel wat dorpjes innemen, maar voordat ze aan de poorten van Raqqa staan, ben je al maanden verder. En voordat ze de stad innemen, ben je al in het nieuwe jaar." De vraag is nu hoe Turkije op het aangekondigde offensief van 'terreurgroep YPG' zal reageren. In dat kader vindt Van Hoorn de timing veelzeggend. "Nu de strijd in Mosul bezig is, kan niemand er op tegen zijn dat wij Raqqa aanvallen, zullen ze denken." In miljoenenstad Mosul, dat in 2014 door IS werd bezet, zijn de Iraakse troepen aanbeland in de buitenwijken. Ze zouden nog enkele kilometers verwijderd zijn van het centrum van de stad. Volgens de VS, die luchtaanvallen op de stad uitvoert, zitten er 3000 tot 5000 IS-strijders in Mosul. Die moeten het opnemen tegen een troepenmacht van 40.000 man, met daarin Iraakse militairen en Koerdische Peshmerga-strijders. Ook over de duur van die strijd is volgens Van Hoorn weinig zinnigs te zeggen. "Ze zitten in Diemen, de Watergraafsmeer en Buitenveldert, maar dan ben je nog niet op De Dam." Vanuit de buitenwijken en dorpjes rondom Mosul vluchten inwoners naar veiliger gebied. Een moeder vertelt over de afgelopen dagen en weken:

 

Man vlucht na aanrijding

20:14:15, 2016-11-06 via Telegraaf.nl - binnenland
De politie heeft zondag een 24-jarige man uit Oirschot aangehouden. Hij had een aanrijding gehad met zijn auto en was weggevlucht, terwijl hij een passagier gewond in de auto had achtergelaten. Volgens de politie was er sprake van alcoholgebruik.

 

Man laat gewonde passagier achter na ongeval

20:18:24, 2016-11-06 via FOK!frontpage Nieuws
De politie heeft zondag een 24-jarige man uit Oirschot aangehouden. Hij had een aanrijding gehad met zijn auto en was weggevlucht, terwijl hij een passagier gewond in de auto had achtergelaten. Volgens de politie was er sprake van alcoholgebruik....

 

Nieuws berichten van 5 November 2016

Celstraffen tot twee jaar geëist voor drugstransporten naar België

08:10:12, 2016-11-05 via RTV Drenthe: Nieuws
Tegen een 30-jarige Zwollenaar en een 27-jarige Emmenaar zijn gisteren celstraffen geëist voor hennepteelt, drugsexporten, witwassen en verboden wapenbezit.

 

Nieuws berichten van 4 November 2016

'Het lied voor mijn zoon heet 'motherfucker''

22:29:05, 2016-11-04 via Telegraaf.nl
Mattie en Wietze vragen aan Robbie Williams waarom er op zijn album een nummer staat dat 'motherfucker' heet. De zanger geeft wel een heel aparte verklaring...

 

Kroeg Eindhoven voor half jaar dicht na drugsvondst

20:32:22, 2016-11-04 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - Een café aan de Halvemaanstraat in Eindhoven gaat voor een half jaar op slot. De gemeente legt die maatregel op omdat er in oktober drugs werden gevonden.

 

'Het lied voor mijn zoon heet 'motherfucker''

22:29:05, 2016-11-04 via Telegraaf.nl - prive
Mattie en Wietze vragen aan Robbie Williams waarom er op zijn album een nummer staat dat 'motherfucker' heet. De zanger geeft wel een heel aparte verklaring...

 

Nieuws berichten van 3 November 2016

Betrokkene van moord op Wout S. weer op vrije voeten

22:47:34, 2016-11-03 via NOS Nieuws
De Rotterdammer die eerder deze week werd opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op Wout S. uit De Meern, is weer vrijgelaten. De man werd niet verdacht van de moord op S., maar van het stelen van een auto die is gebruikt tijdens de liquidatie. De 53-jarige man uit Rotterdam werd herkend op beelden van de politie, die onder meer werden getoond in het programma Opsporing Verzocht. Op de beelden was te zien hoe iemand een auto stal bij een garagebedrijf in Waalwijk. Die auto werd later gebruikt bij de liquidatie, schrijft RTV Utrecht. De man wilde tijdens het verhoor niets zeggen. Hij heeft volgens zijn advocaat wel duidelijk gemaakt dat hij de auto niet had gestolen. Het OM heeft besloten hem weer vrij te laten. Het is niet bekend of hij nog steeds wordt verdacht van diefstal. Doodgeschoten De 70-jarige Wout S. werd eind juni bij zijn huis in De Meern doodgeschoten. Hij zou jarenlang actief zijn geweest in de internationale drugshandel. In 2014 overleefde hij een liquidatiepoging, ook toen werd hij bij zijn huis beschoten. Hij raakte zwaargewond maar wist te ontkomen. Eerder dit jaar waarschuwde de politie S. dat hij mogelijk gevaar liep om geliquideerd te worden. Hij kreeg beveiliging aangeboden maar volgens de politie wilde hij daar geen gebruik van maken.

 

Geen straf coffeeshops

20:52:08, 2016-11-03 via Telegraaf.nl - binnenland
De eigenaar en directeur van drie coffeeshops in Leiden en Lisse, Jerry van Hese en Remco Akkermans, krijgen geen straf voor het overtreden van de gedoogvoorwaarden waaraan coffeeshops moeten voldoen. Enkele weken geleden eiste het Openbaar Ministerie nog gevangenisstraffen tegen de mannen.

 

Tientallen vaten drugsafval gevonden bij Zegge in Heeze

15:51:42, 2016-11-03 via Omroep Brabant
HEEZE - Op een zandpad in de buurt van de Zegge in Heeze zijn donderdag 75 vaten gevonden. Volgens een woordvoerster van de gemeente zit er 'waarschijnlijk drugsafval' in. "Dit wordt nu onderzocht." Een voorbijganger zag de vaten en waarschuwde de gemeente.

 

Nieuws berichten van 2 November 2016

Bobby Brown clean vanwege angst celstraf

17:29:36, 2016-11-02 via Telegraaf.nl - prive
Bobby Brown wil naar eigen zeggen nooit meer de gevangenis in. Angst voor weer een celstraf helpt hem om van de drugs en alcohol af te blijven

 

Nieuws berichten van 1 November 2016

Rotterdammer opgepakt voor liquidatie 70-jarige in De Meern

21:55:21, 2016-11-01 via NOS Nieuws
Een 53-jarige Rotterdammer is aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Wout S. in De Meern. Dat is bekendgemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht .  De 70-jarige Wout S. werd eind juni bij zijn huis in De Meern doodgeschoten. Hij zou jarenlang actief zijn geweest in de internationale drugshandel.  Vluchtwagen Kort na de moord vond de politie in Woerden de uitgebrande vluchtwagen. Rechercheurs achterhaalden dat de auto in maart was gestolen bij een garagebedrijf in Waalwijk.  Beelden van die diefstal werden twee weken geleden uitgezonden in Opsporing Verzocht en in het opsporingsprogramma van RTV Utrecht.  Eerdere liquidatiepoging Wout S. wordt in verband gebracht met grootschalige wiethandel. In 2014 overleefde hij een liquidatiepoging, ook toen werd hij bij zijn huis beschoten. Hij raakte zwaargewond maar wist te ontkomen.  Eerder dit jaar waarschuwde de politie S. dat hij mogelijk gevaar liep om geliquideerd te worden. Hij kreeg beveiliging aangeboden maar volgens de politie wilde hij daar geen gebruik van maken. 

 

'Uitspraak etnisch profileren is doekje voor het bloeden'

19:11:26, 2016-11-01 via NOS Nieuws
Het standpunt van de Hoge Raad (HR) over etnisch profileren is 'een wassen neus' volgens advocaat Christian Flokstra. "De Raad zei vandaag dat een politiecontrole niet puur op basis van uiterlijke kenmerken mag, maar geen enkele agent schrijft dat zo op in zijn notitieboekje." Flokstra is de advocaat van twee verdachten uit de zaak en gaf toelichting op NPO Radio1. De twee mannen werden tijdens een verkeerscontrole betrapt met een kilo wiet in hun auto. Het duo was eerst vrijgesproken in hoger beroep, maar de zaak moet nu over. De Hoge Raad oordeelt dat de politie een auto staande mag houden onder het mom van een verkeerscontrole als agenten vermoeden dat er meer aan de hand is dan slechts een verkeersovertreding. Achtergrond speelt een rol Dat de twee verdachten een Surinaamse en Oost-Europese achtergrond hebben, mogen de agenten volgens de Hoge Raad meenemen in hun afweging. Het mag echter niet de belangrijkste reden zijn. Dat vind Flokstra een zwaktebod. "Dit is een doekje voor het bloeden voor alle slachtoffers van etnische profilering. De Hoge Raad zegt hier eigenlijk: hier is sprake van een toneelstukje en dat is prima mits er ook daadwerkelijk om papieren gevraagd wordt. Maar in feite zetten agenten hun bevoegdheid tot een controle onterecht in voor opsporing." De advocaat refereert daarbij aan een uitspraak van het Amsterdamse gerechtshof vorig jaar. Toen werd een verdachte vrijgesproken die ook tijdens een verkeerscontrole werd betrapt met bijna een kilo softdrugs in zijn auto. Volgens het hof was de arrestatie onrechtmatig omdat de politie misbruik had gemaakt van zijn bevoegdheid. Schimmige achtergrond auto De Hoge Raad vindt dat de verdenking tegen de cliënten van Flokstra wel te rechtvaardigen is. Daarbij speelt een grote rol dat de auto van het duo afkomstig was van een bedrijf dat vaker auto's verhuurt aan criminelen. "Als de Nederlandse samenleving wenst dat vage risico-kenmerken, zoals hier de achtergrond van mijn cliënten en het feit dat de politie een autoverhuurder verdacht vindt, voldoende zijn om een auto staande te houden is dat prima. Maar dan moet er wel een debat over worden gevoerd in de politiek, want deze methode werkt racisme in de hand", zegt Flokstra. Hoge Raad grijpt kans De HR spreekt zich nadrukkelijk uit over etnisch profileren vanwege de maatschappelijke discussie over het onderwerp. “De Raad buigt zich niet vaak over zaken waarin etnisch profileren aan de orde is en nu deed zich een geschikte gelegenheid voor", zegt een woordvoerder. Het is volgens de voorlichter wel altijd aan de rechter om te oordelen hoe zwaar het belang van de etniciteit weegt bij een aanhouding. De discussie over etnisch profileren kwam in mei op gang nadat rapper Typhoon werd aangehouden. "Het gaat om een combinatie van een jonge leeftijd en een splinternieuwe, luxe auto, maar ook zijn huidskleur speelde een rol", zei een politiewoordvoerder toen. 40 procent controles onterecht Begin oktober kwam in het nieuws dat allochtonen regelmatig ten onrechte staande worden gehouden door de politie. Veertig procent van de controles die agenten uitvoeren omdat ze criminaliteit vermoeden, valt niet te rechtvaardigen. Dat staat in een onderzoek gemaakt in opdracht van onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap. Als reactie daarop zei politiebaas Ruud Brik dat etnisch profileren niet deugt en onprofessioneel is. Het gebeurt volgens de plaatsvervangende korpschef onbewust en onbedoeld. “We moeten er echt mee aan de slag”, zei Brik.

 

Azarius Headshop

Voor Smoking Accessoires > Stash Dozen klik hier

Azarius Seedshop

Voor Bulldog klik hier