Overzicht van beschreven drugs soorten

 

Azarius Headshop

Voor Leidingen > Chillums klik hier

Azarius Seedshop

Voor Barneys Boerderij klik hier


Nieuws berichten van 31 Januari 2017

VVD in spagaat over wiet

22:23:56, 2017-01-31 via Telegraaf.nl - binnenland
De VVD steunt de legalisering van wietteelt voorlopig niet. Het wetsvoorstel daarover dat woensdag voorligt, heeft de liberalen niet overtuigd, ondanks dat het VVD-congres voor ’slimme regulering’ van cannabisteelt stemde.

 

Xtc-lab opgerold in Eindhoven, zeven mensen aangehouden

23:59:29, 2017-01-31 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - Aan de Gaasbeekstraat in Eindhoven heeft de politie dinsdagavond een xtc-laboratorium aangetroffen. Twee mensen zijn aangehouden. Op andere locaties werden nog eens vijf personen aangehouden die er mogelijk ook mee te maken hebben.

 

Man spoelt drugs door wc als arrestatieteam op de stoep staat

15:40:41, 2017-01-31 via Omroep Brabant
HERPT - Een 33-jarige man wilde dinsdagochtend niet betrapt worden door de politie en spoelde daarom zijn amfetamine door de wc. Dit mislukte omdat de toiletpot verstopt raakte. Agenten hebben hem en zijn 39-jarige vriendin aangehouden in hun huis in Herpt.

 

Nieuws berichten van 30 Januari 2017

Twee Scheemders gepakt met drie kilo wiet in Duitsland

22:04:39, 2017-01-30 via - Eigen Artikelen
Twee inwoners van Scheemda (26 en 27 jaar) zitten in Duitsland vast voor drugssmokkel. Zij zijn vorige week betrapt bij de overdracht van drie kilo wiet in Landkreis Leer.

 

Studenten TU Delft winnen SpaceX Hyperloop

09:34:00, 2017-01-30 via GeenStijl
De toekomst van transportation, de TU Delft maakt 'm gewoon. Ziet er wellicht een beetje uit als een capsule die vers uit het achtereind van een drugssmokkelaar had kunnen komen, maar als je 'm door een vacuümbuis laat glijden zou...

 

Nieuws berichten van 29 Januari 2017

Jongen (14) in ziekenhuis na overdosis harddrugs

01:58:19, 2017-01-29 via NOS Nieuws
In het Brabantse Schijndel is een jongen van 14 jaar in het ziekenhuis terechtgekomen nadat hij een overdosis harddrugs had ingenomen. De tiener werd gisteravond met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is stabiel, meldt de politie. Het is nog onduidelijk wat voor soort drugs de jongen had gebruikt.

 

Jongeren ziek, mogelijk door drugs

00:41:48, 2017-01-29 via Telegraaf.nl
Meerdere jongeren zijn zaterdag onwel geworden tijdens een feest in Sliedrecht, mogelijk door een combinatie van alcohol en drugs. Dat meldt de politie.

 

Jongeren ziek, mogelijk door drugs

00:41:48, 2017-01-29 via Telegraaf.nl - binnenland
Meerdere jongeren zijn zaterdag onwel geworden tijdens een feest in Sliedrecht, mogelijk door een combinatie van alcohol en drugs. Dat meldt de politie.

 

Jongen (14) in ziekenhuis na te hoge dosis harddrugs: 'We waren bang dat hij dood ging'

17:32:44, 2017-01-29 via Omroep Brabant
SCHIJNDEL - Een 14-jarige jongen uit Schijndel is zaterdag in het ziekenhuis beland nadat hij een te hoge dosis harddrugs had gebruikt. Vrienden kwamen de jongen tegen op straat en zagen dat het niet goed met hem ging.

 

Nieuws berichten van 28 Januari 2017

Jongen (14) in ziekenhuis na te hoge dosis harddrugs

23:20:41, 2017-01-28 via Omroep Brabant
SCHIJNDEL - Een 14-jarige jongen is zaterdag in het ziekenhuis beland nadat hij een te hoge dosis harddrugs had gebruikt. Dit gebeurde in Schijndel, meldt een wijkagent op Twitter.

 

Nieuws berichten van 27 Januari 2017

Smartphones en mobiel internet stuk goedkoper

02:02:18, 2017-01-27 via NOS Nieuws
Consumenten zijn steeds minder geld kwijt aan hun smartphone. Het afgelopen jaar daalde de prijs van mobiele telefoons met ruim 12 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.  De verklaring voor die daling is de opkomst van goedkopere smartphones uit China. Producenten als Huawei, Xiaomi en OnePlus brengen toestellen op de markt die vaak goedkoper zijn dan de smartphones van Samsung en Apple.  Niet alleen telefoons werden goedkoper, ook de abonnementen dalen in prijs. Consumenten zijn er vier procent minder aan kwijt dan een jaar geleden. Inflatie Eerder meldde het CBS al dat de prijzen in 2016 het minst zijn gestegen in dertig jaar. De inflatie, dus de algehele stijging van het prijspeil, was vorig jaar maar 0,3 procent.  Naast mobieltjes werden ook energie en financiële diensten goedkoper. Duurder werden onder meer alcoholvrije dranken en rookwaren. Een overzicht van de grootste dalers en stijgers:

 

Bewoners in Echt geëvacueerd na vondst springstof

22:52:19, 2017-01-27 via NOS Nieuws
In Echt in Limburg zijn de bewoners van zestien huizen urenlang geëvacueerd geweest na de vondst van een hoeveelheid springstof. De politie kwam het spul vanmiddag tegen tijdens het doorzoeken van een huis. Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werden ingeschakeld om te onderzoeken of er explosieven waren. Behalve springstof werden in het huis vuurwapens, munitie en drugs gevonden. De spullen zijn in beslag genomen. Niemand is aangehouden. De geëvacueerden werden volgens 1Limburg opgevangen door familie, vrienden of op het gemeentehuis van Echt. Het onderzoek van de EOD was aan het eind van de avond klaar. Bewoners konden toen weer naar huis.

 

Trump belt met president Mexico, morgen Poetin, Merkel en Hollande

16:51:15, 2017-01-27 via NOS Nieuws
De Amerikaanse president Trump heeft ongeveer een uur aan de telefoon gehangen met zijn Mexicaanse collega Peña Nieto. De twee hadden een goed gesprek, schrijft Trump op Facebook. Het ging onder meer over het Amerikaanse handelstekort met Mexico en de noodzaak om samen de drugscriminaliteit aan te pakken. Peña Nieto zou volgende week naar Washington komen voor overleg met Trump, maar dat bezoek zegde hij gisteren af. De Mexicaan wil niet betalen voor de grensmuur die Trump wil bouwen op kosten van Mexico. In het telefoongesprek erkenden de twee hun verschil van mening en beloofden ze er samen uit te komen. Carlos Slim In zijn conflict met Trump krijgt Peña Nieto hulp van zijn landgenoot Carlos Slim, een van de rijkste mensen ter wereld. De mediaschuwe telecom-miljardair zei op een persconferentie dat hij denkt dat zijn land uiteindelijk zal profiteren van de grote investeringsprogramma's van de Amerikaanse president. Volgens Slim heeft het aantreden van Trump de Mexicanen samengebracht. Hij riep daarom alle politieke partijen op om president Peña Nieto te steunen. Ook bellen met Moskou Morgen gaat Trump een rondje bellen met andere staatshoofden en regeringsleiders. Om te beginnen zijn Russische ambtgenoot Poetin, maar hij krijgt ook de Franse president Hollande en bondkanselier Merkel van Duitsland aan de lijn. "De president haalt zo het meeste uit zijn eerste week", twittert Trumps woordvoerder Sean Spicer. Vandaag ontving Trump de Britse premier May op het Witte Huis, zijn eerste officiële ontmoeting met een buitenlandse gast. Wat Trump met de drie wereldleiders zal bespreken, is niet bekendgemaakt. Maar het ligt voor de hand dat in het gesprek met Poetin de Amerikaanse sancties aan de orde komen. In zijn laatste week in functie zei toenmalig president Obama dat hij het nog te vroeg vond om die sancties te beëindigen. Hij stelde dat de Russen zich eerst moeten terugtrekken uit Oekraïne. Kernwapens en terrorisme Een belangrijke adviseur van Trump zei in het tv-programma Fox & Friends dat de president zich nog beraadt op de anti-Russische maatregelen. Vorige week gaf Trump te kennen dat hij ze best wil opheffen in ruil voor de toezegging van Poetin dat hij het aantal kernwapens zal verminderen. Adviseur Kellyanne Conway zei dat de president het ook belangrijk vindt dat Rusland meedoet in de strijd tegen terreur. "Als een land met aanzienlijke middelen wil samenwerken met de Verenigde Staten om moslimterrorisme uit te roeien, dan zullen we luisteren", zei ze. Poetin en Trump spraken eerder met elkaar. In november feliciteerde de Russische president de Republikein met zijn verkiezingsoverwinning. Ze hebben elkaar nooit ontmoet.

 

Politie onderschept 60 kilo coke in De Lier, vijf arrestaties

21:16:32, 2017-01-27 via NOS Nieuws
De politie heeft in een loods in De Lier in het Westland 60 kilo cocaïne gevonden. Vijf verdachten zijn aangehouden.  De drugs zaten in een container die via de Rotterdamse haven het land was binnengesmokkeld. De politie was over het transport getipt.  In overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten de container te volgen. In de loods in De Lier werden vier mannen aangehouden.  Schiedam In Schiedam is nog een man opgepakt. Volgens RTV Rijnmond is bij hem thuis een vuurwapen gevonden. De politie heeft ook panden doorzocht in Vlaardingen, Rotterdam en Amsterdam. De verdachten zijn mannen in de leeftijd van 22 tot 46 jaar. Ze komen uit Schiedam, Vlaardingen en Colombia. 

 

Frankrijk verbiedt onbeperkt aanbieden frisdrank in horeca

20:26:52, 2017-01-27 via NOS Nieuws
De Franse regering heeft een verbod afgekondigd op het onbeperkt bijschenken van frisdrank in horecagelegenheden. De nieuwe maatregel geldt van fastfoodketens tot schoolkantines en komt boven op een frisdranktaks en een verbod op frisdrankautomaten op scholen. In de nieuwe wet is het illegaal om gratis frisdrank met suiker aan te bieden of ongelimiteerde hoeveelheden voor een vaste prijs. In veel restaurants zijn frisdrankmachines waar bezoekers zelf hun bekers of glazen kunnen bijvullen, zoveel als ze willen. De nieuwe wet richt zich ook tegen sportdrankjes waaraan suiker of andere zoetstoffen zijn toegevoegd.   Strijd tegen overgewicht Doel van de maatregel is het tegengaan van overgewicht. Het aantal mensen met overgewicht of obesitas is in Frankrijk beneden het gemiddelde van de Europese Unie, maar stijgt wel. IKEA in Frankrijk had, vooruitlopend op de wet, al de zogenoemde drinkfonteinen verwijderd uit zijn 33 vestigingen. De Franse fastfoodketen Quick heeft daarmee gewacht tot het moment dat de wet daadwerkelijk is ingevoerd. Wereldwijde frisdranktaks De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat er overal een belasting moet komen op suikerhoudende frisdranken. De WHO wil een frisdranktaks van 20 procent. De organisatie legt een verband tussen frisdrank en obesitas en diabetes. Schatkist In Nederland wordt er ook belasting geheven op alcoholvrije dranken als frisdrank, vruchtensap, groentesap, mineraalwater en bronwater en bepaalde melkdranken, maar dat gebeurt niet als ontmoediging van suikerhoudende frisdranken. De belastingverhogingen van de afgelopen jaren op frisdranken waren bedoeld om de schatkist meer inkomsten te bezorgen.

 

Vijf verdachten opgepakt voor cocaïnehandel op Ameland

18:40:33, 2017-01-27 via NOS Nieuws
Op Ameland zijn vijf verdachten opgepakt voor de handel in aangespoelde cocaïne. De politie kwam hen op het spoor nadat twee weken geleden meerdere pakketjes langs de kust van het eiland aanspoelden. Eilandbewoners werden opgeroepen aangespoelde pakketjes in te leveren op het politiebureau. In totaal werd er ongeveer drie kilo zuivere cocaïne binnengebracht, maar enkele eilandbewoners hadden andere plannen: zij gingen er in handelen. De politie werd getipt over twee eilandbewoners van 26 en 43 jaar die een aangespoeld pakketje drugs probeerden te verkopen. Zij zijn aangehouden. Verder zijn nog drie verdachten op Ameland opgepakt voor hun mogelijke betrokkenheid bij de drugshandel. Het gaat om vrouwen van 30 en 22 jaar en een 16-jarige jongen. Maastricht Het spoor leidde daarna naar Maastricht. Daar werden een 41-jarige man en een 28-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. In een huis in Maastricht werd later ruim een kilo cocaïne gevonden. De politie denkt dat deze drugs waren aangespoeld op Ameland. Het is onduidelijk waar de aangespoelde coke vandaan komt. Volgens Omrop Fryslân kwamen de harddrugs uit Maastricht. De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.

 

Grote lading coke onderschept

20:01:42, 2017-01-27 via Telegraaf.nl - binnenland
De politie heeft vrijdag vijf mannen aangehouden bij het onderscheppen van 60 kilo cocaïne. De partij drugs was donderdag in een container in de haven van Rotterdam aangekomen en werd gevolgd naar het adres van aflevering. Dat bleek een loods in De Lier in het Westland.

 

Nieuws berichten van 26 Januari 2017

Ruim een derde van de jongvolwassenen rookt

02:06:13, 2017-01-26 via NOS Nieuws
Ruim een derde van de jongvolwassenen van 18 tot 25 jaar rookt weleens, blijkt uit cijfers van het CBS over 2014 en 2015. Daarmee steken jongvolwassenen vaker een sigaret op dan volwassenen boven de 25: van hen doet maar een kwart dat regelmatig.  Ook alcoholmisbruik en gebruik van cannabis komen vaker voor bij jongvolwassenen. Veertien procent van hen is een overmatige drinker, tegen negen procent van de oudere volwassenen. Het verschil is het grootst bij cannabis: waar 23 procent van de 18- tot 25-jarigen het afgelopen jaar een joint opstak, was dat bij oudere volwassenen minder dan 5 procent. Combineren Jongeren gebruiken ook vaker alcohol, drugs en tabak door elkaar. Vijf procent van de jongvolwassenen is een zware drinker, rookt en gebruikt cannabis; van de 25-plussers is dat maar één procent. 17 procent van de jongvolwassenen gebruikt twee 'genotmiddelen', tegen 6 procent van de oudere volwassenen. Tegelijkertijd is ruim de helft van de jongvolwassenen geen zware drinker, roker of cannabisgebruiker. Dat is wel nog steeds minder dan bij de 25-plussers: van hen valt ruim twee derde niet voor de drie verleidingen. Opvallend is dat onder jongvolwassenen cannabis populairder is dan overmatig alcoholgebruik, terwijl 25-plussers vaker te diep in het glaasje kijken dan een joint opsteken. Daling rokers Tussen 2001 en 2013 daalde het aantal rokers onder jongeren van 42 naar 32 procent. Nu ligt dat op 36 procent, maar volgens het CBS is niet te zeggen of het aantal jonge rokers weer is gestegen. Het onderzoek wordt namelijk op een andere manier uitgevoerd, waardoor de vergelijking met eerdere cijfers mank gaat.

 

Mexico vs. Trump: 'Ze moeten nu terugslaan'

23:07:31, 2017-01-26 via NOS Nieuws
Het komt in Mexico aan als de zoveelste belediging: Trump voert een importbelasting in om Mexico indirect te laten betalen voor de grensmuur. Hard tegen hard spelen, lijkt volgens correspondent Marc Bessems vrijwel onvermijdelijk voor president Peña Nieto. "De politiek móét gaan luisteren naar de roep van hoog tot laag binnen de Mexicaanse samenleving: we laten niet meer over ons heenlopen door de VS", zegt Bessems. Hij legt uit dat underdog Mexico het de VS knap lastig kan maken. Bijvoorbeeld op het gebied van immigratie. Het overgrote deel van de migranten die de VS binnenkomen, zijn niet afkomstig uit Mexico, maar uit andere Latijns-Amerikaanse landen. "Wat als Mexico straks weigert die illegalen op te nemen na uitzetting?", stelt Bessems retorisch. Sinds 2014 is er namelijk een deal dat de VS elke illegale latino bij Mexico over de grens mag zetten. "Peña Nieto kan er voortaan voor kiezen om alleen mensen op te nemen, die schriftelijk kunnen aantonen dat ze Mexicaan zijn." Migrantenbuffer Aan de zuidgrens van Mexico worden jaarlijks honderdduizenden gelukszoekers op reis naar de VS tegengehouden. "Vergelijk het met de rol van Turkije in de EU", legt Bessems uit. "Als president Erdogan de poorten van Europa sluit voor Syrische vluchtelingen, dan moet Europa daar iets voor teruggeven." Ook hier kan Mexico besluiten de samenwerking stop te zetten en niemand meer tegen te houden. Bovendien is de grens er niet alleen om mensen tegen te houden. In Mexico woedt al sinds 2006 een bloedige drugsoorlog die aan tienduizenden mensen het leven heeft gekost. "De Mexicaanse overheid schiet kartelleden dood om te voorkomen dat drugs naar Amerika gaan", benadrukt Bessems. Tot nu toe heeft Peña Nieto zoveel mogelijk geprobeerd te praten en te onderhandelen met de VS. "Heel pragmatisch was hij steeds bereid om over alles de dialoog aan te gaan met Trump", zegt Bessems. "Alles voor een goede relatie met de belangrijkste handelspartner van Mexico." De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat de nieuwe president van de VS geen gas terugneemt. Op zijn eerste werkdag dreigde Trump een streep door handelsverdrag NAFTA te zetten. "Voor de Mexicaanse economie is dat verdrag van levensbelang", zegt Bessems. Vervolgens gaf Trump het startschot voor de bouw van de muur. "Na die tweets over dat Peña Nieto niet meer welkom zou als hij niet zou betalen voor de grensmuur, was er eigenlijk geen keus meer voor hem", legt de correspondent uit. De president zegde gelijk zijn aanstaande bezoek aan de VS af. Vanavond werd duidelijk dat Trump met een importbelasting de grensmuur wil gaan betalen. De heffing van 20 procent op alle goederen afkomstig uit Mexico zou jaarlijks tien miljard dollar opleveren. "Het is een land met 130 miljoen inwoners, waar de VS een heel moeizame geschiedenis mee deelt. Nu walst Trump over dat land heen en je kunt je afvragen of dat verstandig is."

 

Meer dan tweehonderd pornoverslaafden kandidaat voor onderzoek UMCG

19:42:28, 2017-01-26 via RTV Drenthe: Nieuws
Er hebben zich 250 pornoverslaafden bij het Universitair Medisch Centrum in Groningen gemeld voor een onderzoek naar verslavingsgevoeligheid.

 

Nieuws berichten van 25 Januari 2017

Actrice en comédienne Mary Tyler Moore (80) overleden

21:05:40, 2017-01-25 via NOS Nieuws
De Amerikaanse actrice en comédienne Mary Tyler Moore is overleden. Ze werd in de jaren 60 bekend door haar rol in The Dick Van Dyke Show. Daarin speelde ze Laura, de vrouw van Rob Petrie (Dick Van Dyke). In de jaren 70 kreeg ze haar eigen show, The Mary Tyler Moore Show, destijds een baanbrekende serie omdat het de eerste keer was dat een carrièrevrouw centraal stond. Tot dan toe waren vrouwen in televisieseries meestal huisvrouw. Oscarnominatie Moore speelde ook in films, met als hoogtepunt haar rol in Ordinary People van Robert Redford. Ze werd genomineerd voor een Academy Award voor deze rol.  Ze verzilverde deze prijs niet, maar ze kreeg wel meer dan 25 andere prijzen voor haar werk, waaronder twee Emmy Awards voor haar rol in The Dick Van Dyke Show, vier voor haar eigen show en nog een voor de televisiefilm Stolen Babies. Alcoholisme Naast haar werk zette Moore zich in voor dierenrechten en voor onderzoek naar diabetes. Zelf was ze ook diabetespatiënt. In de jaren 80 bracht ze enige tijd door in de Betty Ford-kliniek vanwege alcoholproblemen. Verslaving zat in haar familie. Ook haar moeder kampte met een alcoholverslaving en haar jongere zuster overleed aan een overdosis drugs. Mary Tyler Moore is 80 jaar geworden. 

 

Trump geeft startschot voor bouw Mexicaanse muur

19:31:35, 2017-01-25 via NOS Nieuws
President Trump heeft een uitvoeringsbesluit getekend waarmee de bouw van de omstreden muur tussen de VS en Mexico van start kan gaan.  "De voorbereidingen voor de bouw zullen meteen van start gaan", zei Trump in een interview met ABC News. Ook zei de president dat hij verwacht dat de bouw van de muur binnen enkele maanden begint. "Zo snel als praktisch mogelijk is." Volgens Trump wordt de muur gebouwd met Amerikaans geld, maar gaan de Mexicanen de kosten volledig terugbetalen. De Mexicaanse president Peña Nieto heeft tot nu toe altijd gezegd dat daarvan geen sprake kan zijn. Hij komt volgende week naar het Witte Huis om met Trump te praten en dan zal dit onderwerp ongetwijfeld op de agenda staan.  De muur van ruim 1600 kilometer langs de grens met Mexico is een van de verkiezingsbeloften van Trump. Hij moet ervoor zorgen dat er geen illegalen, drugs en wapens de VS binnenkomen uit Mexico. Vorig jaar werden er zo'n 400.000 illegalen aan de grens opgepakt. Meer cellen Ook kondigde Trump een aantal andere besluiten aan met betrekking tot grensbeveiliging en immigratie. Zo komen er meer cellen langs de Amerikaanse grens met Mexico en komen er 5000 grenswachten bij, die moeten voorkomen dat mensen illegaal de grens oversteken. Het aantal agenten dat illegale immigranten moet opsporen en uitzetten wordt verdrievoudigd. Gemeenten die niet meewerken aan de uitzetting van illegalen, de sanctuary cities, krijgen geen geld meer van de overheid. Trump wil landen die illegalen niet terugnemen, straffen door geen visa meer te verlenen.  Kinderen De aangekondigde maatregelen hebben geen betrekking op zogenoemde DACA-immigranten. Deze maatregel uit 2012 geeft bescherming aan kinderen die illegaal de VS zijn binnengekomen. Trump tekende de besluiten op het ministerie van Veiligheid, waar hij een bezoek bracht aan de onlangs benoemde minister John Kelly. Naar verwachting zal hij later deze week aankondigen dat er restricties komen voor immigranten vanuit de islamitische landen Syrië, Jemen, Irak, Iran, Sudan, Libië en Somalië.

 

Ruk Universiteit Groningen op zoek naar reaguurders

21:59:00, 2017-01-25 via GeenStijl
Ask not what science can do for you - ask what you can do for science. Geen grap, geen nepnieuws, geen flauwekullie, bij de RUG zijn ze al maanden op zoek naar echte pornoverslaafden. Maar dan ook echte hè. Types...

 

Bezoek deurwaarder leidt tot drugsvangst

20:58:37, 2017-01-25 via Telegraaf.nl - binnenland
Een deurwaarder die woensdag samen met de politie een woning in Eindhoven bezocht, heeft bij toeval een behoorlijke partij drugsgrondstoffen gevonden. In de berging van het appartement stonden jerrycans waar een vreemde lucht vanaf kwam. Experts van de politie en de brandweer kwamen erbij om ze op te ruimen.

 

Deurwaarder leidt politie naar flinke drugsvondst in appartement in Eindhoven

20:19:25, 2017-01-25 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - Per toeval deed de politie woensdag een flinke drugsvondst in een appartementencomplex aan de Heezerweg in Eindhoven. Er werd voor ruim 250 kilo aan grondstoffen voor de productie van synthetische drugs gevonden.

 

Nieuws berichten van 24 Januari 2017

Drie jaar cel geëist voor verkrachting 15-jarige

18:46:35, 2017-01-24 via NOS Nieuws
Het Openbaar Ministerie in Amsterdam eist tegen twee mannen een celstraf van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor de verkrachting van een destijds 15-jarig meisje. Het meisje moest in augustus 2015 van haar ex-vriend naar het Amsterdamse Mercatorplein komen, anders zou hij naaktfoto's van haar op internet zetten. Ze vond haar vriend in een auto, samen met drie andere mannen. Volgens het OM dwong de ex-vriend haar om drugs te gebruiken. Als ze dat niet deed zouden de foto's niet alleen op internet worden gezet, maar ook bij haar ouders door de brievenbus worden gegooid. Daarna reed de auto naar het natuur- en recreatiegebied Spaarnwoude, waar twee van de mannen haar verkrachtten. De ex-vriend en de bestuurder van de auto hielden zich afzijdig en grepen niet in. De rechtbank doet 7 februari uitspraak. De ex-vriend en de bestuurder van de auto komen later voor de rechter.  

 

Vier aanhoudingen voor grote cocaïneroof

18:41:40, 2017-01-24 via NOS Nieuws
Vier Rotterdammers zijn opgepakt voor een grote cocaïneroof, vorig jaar september in Gelderland. Het gaat om mannen van 23, 27, 29 en 30 jaar oud.  De politie denkt dat de vier betrokken waren bij het klemrijden van een vrachtwagen die vanuit de Rotterdamse haven onderweg was naar Beneden-Leeuwen met een lading bananenpulp.  Nadat de chauffeur gedwongen was te stoppen, braken de overvallers de achterdeur van de vrachtauto open en haalden daar meerdere tassen uit met, naar later bleek, cocaïne.  Korte tijd later werden twee auto's teruggevonden die door de mannen gebruikt waren. In één van de auto's lag nog een partij drugs met een straatwaarde van zeker vijftien miljoen euro, meldt Omroep Gelderland. 

 

Nieuws berichten van 23 Januari 2017

'Belgische uitzetagenten gedragen zich losbandig'

22:55:28, 2017-01-23 via NOS Nieuws
Agenten die in België verantwoordelijk zijn voor het terugbrengen van illegalen naar landen van herkomst, gebruiken deze dienstreizen voor vakantietrips en prostitutiebezoek. Ook boeken ze dure hotels en vliegen ze businessclass op kosten van de Belgische belastingbetaler. Dat meldt VTM Nieuws, dat inzage kreeg in een vertrouwelijk politierapport. Het rapport constateert dat de problemen deels worden veroorzaakt door een verouderde gedragscode voor uitzetagenten. Daarin staat weliswaar dat op de heenreis geen alcohol mag worden gedronken, maar op de terugreis mag dat wel. Ook ontbreekt een verbod op prostitutiebezoek. Leidinggevenden Het rapport merkt verder op dat leidinggevenden hun ogen sluiten voor het wangedrag. "Hoewel bepaalde praktijken niet toegelaten zijn volgens de geldende gedragscodes, worden ze toch getolereerd." Het rapport telt één positieve conclusie: de agenten doen hun werk op een professionele en humane manier. Een woordvoerder van de politie zegt dat het rapport aantoont dat de politie een zelfkritische organisatie is. Er is een interne stuurgroep gevormd die in de gaten houdt of de aanbevelingen ter harte worden genomen.

 

Hoe weet je of je buurman een wietkweker is? 10 tips

19:53:36, 2017-01-23 via Omroep Brabant
CUIJK - De politie heeft een man betrapt die een hennepkwekerij aan het opbouwen was in een huis aan de Sleedoorn in Cuijk. De verdachte liep tegen de lamp dankzij het winterweer. Maar ook meldingen kunnen helpen. Daarom geeft de politie tips hoe je kunt herkennen dat iemand in je omgeving een hennepkwekerij heeft of wil beginnen: bijvoorbeeld als er mensen op de vreemdste momenten met spullen lopen te sjouwen.

 

Eerste Drentse 'Jesus Café' opent deuren

16:52:37, 2017-01-23 via RTV Drenthe: Nieuws
Emmen krijgt er binnenkort een café bij: het Jesus Café Freedom. Een bijzonder café, want er wordt geen alcohol geschonken.

 

Nieuws berichten van 22 Januari 2017

Valls en Hamon strijden om kandidatuur Franse socialisten

20:57:58, 2017-01-22 via NOS Nieuws
De strijd om de kandidatuur voor het presidentschap van Frankrijk bij de Socialistische Partij gaat tussen Manuel Valls en Benoît Hamon. Dat blijkt uit de eerste uitslagen. De partij kiest een opvolger voor president Hollande, die zich niet herkiesbaar stelt. Links Frankrijk kon vandaag stemmen op zeven kandidaten voor de presidentsverkiezingen in april en mei. Volgende week, in de tweede ronde, wordt bepaald wie van de twee het voor de Socialistische Partij zal opnemen tegen de conservatieve kandidaat François Fillon en Marine Le Pen van het Front National. Overigens blijkt uit opiniepeilingen dat de sociaal-democratische kandidaat niet veel kans maakt de verkiezingen te winnen. Linkse stromingen De strijd ging vooral tussen oud-premier Manuel Valls, de oud-minister van Onderwijs Benoît Hamon en oud-minister van Economische Zaken Arnaud Montebourg. Valls is meer van het midden, terwijl de andere twee een linksere koers van de partij voorstaan.  Valls (54) gaf in november het premierschap op om zich helemaal te kunnen wijden aan de verkiezingen. Hij zei toen dat hij links wil verenigen, dat hij de kandidaat van de verzoening wil zijn.  Ook wil hij koste wat kost voorkomen dat Frankrijk "het trauma van 2002 opnieuw beleeft". Toen haalde Jean-Marie Le Pen van het Front National verrassend de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Het is niet uitgesloten dat zijn dochter Marine dit jaar hetzelfde bereikt. Benoît Hamon (49) was lid van de regering-Valls tot 2014. Hij uitte kritiek op de koers van president Hollande, die in zijn ogen niet socialistisch genoeg was. Hij wil een basisloon van 750 euro voor alle meerderjarigen in Frankrijk. Daarnaast wil hij cannabis legaliseren en belasting gaan heffen op robots. 

 

Politie vindt grondstoffen voor drugs in Emmen

15:46:31, 2017-01-22 via RTV Drenthe: Nieuws
De politie heeft vanmiddag in een appartement aan de Ekselerbrink in Emmen grondstoffen voor drugs gevonden.

 

Nieuws berichten van 21 Januari 2017

'El Chapo' pleit onschuldig in Amerikaanse rechtbank

00:16:11, 2017-01-21 via NOS Nieuws
De Mexicaanse ex-kartelleider Joaquin 'El Chapo' Guzmán heeft voor een Amerikaanse rechtbank gezegd onschuldig te zijn. Guzmán werd gisteren door Mexico uitgeleverd aan de VS. Volgens de VS was Guzmán als hoofd van het Sinaloa-kartel verantwoordelijk voor de grootste drugshandelsoperatie ter wereld. De Amerikaanse openbaar aanklager wil voor 14 miljard dollar aan bezittingen van Guzmán in beslag nemen.   John Gotti Het gerechtsgebouw in Brooklyn was volledig afgegrendeld. Politieauto's en agenten met zware wapens bewaakten het gebouw. "Het is een man die bekend is vanwege zijn leven van misdaad, geweld, dood en vernietiging. Nu moet hij zich daarvoor verantwoorden", zei Robert Capers van het OM in New York. De exacte leeftijd van de Mexicaan is onbekend, maar hij is ergens in de vijftig. Nadat hij voor de rechter in New York verscheen werd El Chapo weer afgevoerd naar een zwaarbeveiligde gevangenis in Manhattan. Daar hebben onder anderen maffia-baas John Gotti en verschillende handlangers van Osama bin Laden gezeten. Guzmán wordt gezien als zeer vluchtgevaarlijk. 

 

Dronken man op Amstelstation

23:03:17, 2017-01-21 via Telegraaf.nl
Een man is zaterdagavond even voor 21.00 uur gevallen op spoor 4 van trein- en metrostation Amsterdam Amstel. De man was onder invloed van alcohol en viel omstanders op het station lastig. De man heeft van één van deze omstanders een corrigerende tik gekregen waarna de man opnieuw viel.

 

Dronken man op Amstelstation

23:03:17, 2017-01-21 via Telegraaf.nl - binnenland
Een man is zaterdagavond even voor 21.00 uur gevallen op spoor 4 van trein- en metrostation Amsterdam Amstel. De man was onder invloed van alcohol en viel omstanders op het station lastig. De man heeft van één van deze omstanders een corrigerende tik gekregen waarna de man opnieuw viel.

 

Nieuws berichten van 20 Januari 2017

'El Chapo' wordt uitgeleverd

00:09:15, 2017-01-20 via Telegraaf.nl
De Mexicaanse drugsbaron Joaquin ’El Chapo’ Guzmán is uitgeleverd aan de VS. Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte donderdag bekend dat ’El Chapo’ is verplaatst van een gevangenis in Mexico naar het buurland, dat al tijden probeert de drugsbaron in handen te krijgen.

 

President Trump: het volk heerst weer

19:35:19, 2017-01-20 via NOS Nieuws
"Vanaf nu draait het allemaal om Amerika eerst, Amerika eerst!" Die twee woorden waren de essentie van de eerste toespraak van Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten. "Jarenlang hebben we andere landen rijk gemaakt, terwijl ons zelfvertrouwen en eigen economie hebben geleden", zei Trump. "Elke beslissing over handel, immigratie, buitenlandse zaken en belastingen zal voortaan worden genomen voor de vooruitgang van Amerikaanse burgers en gezinnen." Volgens Trump heeft de elite te lang de touwtjes in handen gehad. “20 januari 2017 zal de geschiedenis ingaan als de dag waarop het volk weer ging heersen over dit land." 'Establishment beschermde zichzelf' Veel burgers hebben volgens de president niet geprofiteerd van de aantrekkende economie. "Washington bloeide op, maar voor te veel Amerikanen is er een andere realiteit. Die van roestige, gesloten fabrieken, als grafstenen verspreid over ons land. Het establishment beschermde zichzelf, maar niet het volk." Daar is vandaag een einde aan gekomen volgens Trump. "Ik zal jullie nooit teleurstellen, we zullen winnen als nooit te voren." Hij belooft nieuwe spoorwegen, meer banen, minder armoede en minder uitgaven overzee. Volgens Trump zijn miljoenen Amerikaanse arbeiders in de kou komen te staan. "Het inkomen van onze middenklasse is weggerukt en verdeeld over de hele wereld." De nieuwe president pleit voor protectionisme. Het leidende principe: koop Amerikaanse producten en neem Amerikaans personeel in dienst. "We moeten onze grenzen beschermen tegen de verwoesting die wordt aangericht door andere landen die onze producten maken, onze bedrijven stelen en onze banen vernietigen." 'Radicale islam uitroeien' Trump sprak klare taal over de aanpak van moslimextremisme: "De radicale islam gaan we volledig uitroeien!" De Verenigde Staten zijn volgens de nieuwe president niet te stoppen als ze verenigd zijn. De president stipte nog meer problemen aan: "Dit Amerikaanse bloedbad moet nu ophouden", zei hij over de criminaliteit van drugsbendes in het land. Ook het onderwijsstelsel moet op de schop en de armoede in de grote steden moet worden aangepakt. Streep door klimaatplannen Obama De miljardair begon zijn speech overigens met een dankwoord aan ex-president Obama en zijn vrouw Michelle. “We zijn ze dankbaar voor hun hulp tijdens de machtsovergang. De president en first lady waren geweldig, bedankt.” Na afloop van de toespraak verscheen op de website van het Witte Huis een van de eerste besluiten van president Trump. Hij zet een streep door de klimaatplannen van zijn voorganger Obama, waarmee hij naar eigen zeggen banen creëert voor Amerikanen. Het levert volgens hem de komende zeven jaar 30 miljard dollar op. In de plannen van Obama stond onder meer dat de uitstoot van CO2 moet worden verminderd en dat er geïnvesteerd moet worden in schonere brandstoffen. The Washington Post schrijft dat ook een pagina over rechten van homoseksuelen en transgenders is verdwenen van de website van het Witte Huis. De afgelopen maanden hebben Trump en Pence zich geregeld uitgesproken tegen het homohuwelijk, maar het is nog onduidelijk of Trump nu daadwerkelijk een streep door het homohuwelijk zet.   De volledige speech van Trump:

 

'El Chapo is onschuldig'

23:47:22, 2017-01-20 via Telegraaf.nl
De Mexicaanse drugsbaas Joaquin ’El Chapo’ Gúzman, die door Mexico is uitgeleverd aan de VS, heeft gezegd onschuldig te zijn. Hij is door de Amerikaanse justitie in zeventien zaken in staat van beschuldiging gesteld, zo werd vrijdag bekendgemaakt.

 

El Chapo zeventien keer aangeklaagd

19:53:46, 2017-01-20 via FOK!frontpage Nieuws
NEW YORK (ANP/RTR) - De Mexicaanse drugsbaas Joaquin 'El Chapo' Gúzman, die door Mexico is uitgeleverd aan de VS, zal in zeventien zaken in staat van beschuldiging worden gesteld. Dat heeft de Amerikaanse justitie vrijdag laten weten....

 

Nieuws berichten van 19 Januari 2017

Mexico levert drugsbaas El Chapo uit aan de VS

23:57:58, 2017-01-19 via NOS Nieuws
Mexico heeft drugsbaas Joaquin Guzmán, beter bekend als El Chapo, uitgeleverd aan de VS. Dat heeft het Mexicaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd. Dat hij nu in januari zou worden uitgeleverd was in oktober al aangekondigd. Hij zou onderweg zijn naar New York. El Chapo is de voormalige baas van het Sinaloa-kartel. Hij moet in de VS terechtstaan voor moord, drugshandel, georganiseerde misdaad en witwassen. Hij zat in een zwaarbeveiligde gevangenis in Ciudad Juarez.   In juli 2015 ontsnapte Guzmán uit een andere zwaarbeveiligde gevangenis via een anderhalve kilometer lange tunnel. In januari vorig jaar werd hij opgepakt. Guzmáns advocaten hebben geprobeerd om de uitlevering aan de VS tegen te houden. 

 

'Filosofische speech en veel beveiliging verwacht bij inauguratie Trump'

22:37:50, 2017-01-19 via NOS Nieuws
Morgen om 18.00 uur Nederlandse tijd wordt Donald Trump geïnaugureerd als president van de Verenigde Staten. In een vraag-en-antwoordsessie op Facebook konden jullie vanavond aan onze correspondenten Arjen van der Horst en Wouter Zwart vragen stellen over de beëdiging en alles wat daaromheen gebeurt. Hieronder een greep uit jullie vragen. Hoe groot is de kans op een aanslag tijdens de inauguratie? "Dat is moeilijk te voorspellen", zegt Wouter Zwart. "Het Capitool in Washington, waar Trump geïnaugureerd wordt, zal morgen een van de best beveiligde plekken op aarde zijn. Er zijn heel veel beveiligers, maar er zijn wel zorgen. We hebben het vorig jaar in Europa een aantal keer meegemaakt, lone wolves die bijvoorbeeld met een vrachtwagen inrijden op publiek. Hier in Washington worden daarom bussen en vrachtwagens dwars op de weg gezet om dat te voorkomen." "Er worden ook veel demonstranten verwacht rond de inauguratie. De grootste demonstratie is op zaterdag, de dag na de beëdiging. Mogelijk zullen een paar honderdduizend mensen dan demonstreren tegen Trump. In totaal zijn er 65 vergunningen voor demonstraties afgegeven." "Overigens is er morgen ook een ludiek protest", zegt Arjen van der Horst. "Tijdens de toespraak van Trump zullen duizenden mensen een joint gaan opsteken. Dat zullen ze na 4 minuten en 20 seconden doen, omdat 4:20 wereldwijd een soort codewoord is voor wiet. De actievoerders zullen heel veel joints uitdelen om zoveel mogelijk mensen aan het roken te krijgen." Wat gaat Trump zeggen in zijn toespraak? Van der Horst: "Daarover is nog niet heel veel bekend. Zijn woordvoerder zei vandaag in een briefing dat het een persoonlijke, filosofische speech wordt. Hij gaat het waarschijnlijk hebben over de alledaagse zorgen van de Amerikanen." "Trump zal vooral de stand van het land willen laten zien", zegt Zwart. "We kennen veel van zijn standpunten; nu wordt het interessant om te horen wat hij allemaal van plan is op het gebied van industrie en banen. We hebben zelden zo'n verdeeld Amerika gezien, dus de Amerikanen zullen morgen aan zijn lippen hangen." Wat voor first lady zal Melania Trump zijn? Zwart: "Ze is een echt jetset-figuur. Ze komt uit Slovenië en is voormalig model. Haar voorgangster, Michelle Obama, profileerde zich als een voorvechtster voor gezondheid van kinderen en vrouwenrechten." "Van Melania weten we op dat gebied niet zoveel, behalve dat ze zich zorgen maakt over digitaal pesten, wat opmerkelijk is gezien het Twittergedrag van haar man. En we weten dat ze na de inauguratie teruggaat naar New York, waar ze het eerste half jaar blijft wonen om te zorgen voor hun 10-jarige zoon Baron. Daarna komen zij ook naar Washington." "Trumps dochter Ivanka verhuist samen met haar man wel meteen naar Washington", vervolgt Van der Horst. "We hebben gehoord dat zij de eerste maanden een beetje de rol van first lady gaat spelen. Dat idee van een first daughter hebben we overigens wel vaker gezien." Er is wereldwijd veel kritiek op Trump. Wat zijn de positieve kanten van zijn presidentschap?  "Hij heeft beloofd om de infrastructuur in de VS aan te pakken", zegt Van der Horst. "Wegen en bruggen zijn nodig aan onderhoud toe. Auto's gaan kapot door alle gaten in de wegen. Wij zien het zelf ook hier. Er zijn miljarden nodig om dat allemaal te fixen en Trump heeft beloofd dat te zullen doen." Zwart: "Er is inderdaad veel kritiek op hem, maar vergeet niet dat miljoenen mensen hier heel blij zijn dat hij is gekozen. Er is nu een non-politicus die president wordt en belooft banen terug te brengen. Mensen in bijvoorbeeld de mijnindustrie hebben weer hoop. De belofte om banen te creëren kan hij bijna niet breken." "We moeten ook niet vergeten dat Obama een record heeft gevestigd", zegt Van der Horst. "Onder zijn presidentschap is er maanden achtereen banengroei geweest. Het is nu aan Trump om de mensen dat ook echt te laten merken in hun portemonnee. De middenklasse heeft niet geprofiteerd van de economische vooruitgang. Daar ligt de uitdaging voor Trump."

 

Obama haalt op valreep uit naar Congres over Guantánamo Bay

22:18:55, 2017-01-19 via NOS Nieuws
President Obama heeft in een brief aan het Congres zijn hart gelucht over de tegenwerking die hij heeft ondervonden bij het sluiten van Guantánamo Bay, de gevangenis voor terreurverdachten op Cuba. Obama schrijft op zijn laatste dag als president dat er "gewoon geen andere argumenten zijn dan politieke" voor het feit dat Guantánamo Bay nog open is.  Sinds het begin van zijn presidentschap in 2009 heeft Obama geprobeerd het omstreden gevangenenkamp van de VS op Cuba te sluiten, maar dat is door tegenwerking van Congresleden van beide partijen niet gelukt. "De geschiedenis zal hard oordelen over dit aspect van onze strijd tegen terrorisme." "Deze faciliteit had nooit geopend mogen worden", schrijft Obama. "Guantánamo ondermijnt de Amerikaanse veiligheid: terroristen gebruiken het voor propaganda, het vraagt veel van het leger in tijden van bezuinigingen en het schaadt de banden met onze bondgenoten." Overplaatsingen Het Pentagon bracht vandaag nog vier gevangenen uit Guantánamo Bay over naar andere landen. Welke landen dat zijn is niet bekendgemaakt. De afgelopen weken hebben Saudi-Arabië en Oman veertien gevangenen uit het kamp overgenomen. Er zitten nu nog 41 mensen vast in het detentiecentrum, waar ooit bijna 800 gevangenen werden vastgehouden. Aanstaand president Donald Trump wil het kamp openhouden en geen gevangenen meer laten gaan.  'Yes, we can' Obama verkortte op de laatste dag van zijn presidentschap de straffen van 330 mensen in Amerikaanse gevangenissen. In de meeste gevallen ging het om mensen die vastzitten voor drugsmisdrijven. In totaal heeft Obama als president 1715 straffen verkort, meer dan welke president ook voor hem. Zijn laatste telefoontje aan een ander staatshoofd was gericht aan Angela Merkel. Obama bedankte de Duitse bondskanselier voor acht jaar vriendschap. Obama heeft vandaag ook een afscheidsboodschap geplaatst op Facebook.  Hij dankt daarin de bevolking en prijst hun goede burgerschap waardoor hij veel heeft kunnen bereiken. Hij eindigt de boodschap met "Amerika is niet het project van één persoon. Het krachtigste woord in onze democratie is het woord 'wij'. We the People. We shall overcome. Yes, we can."

 

Arrestatie 77-jarige pillenkoning in Wernhout gesprek van de dag: 'Voor wie doet ie het nog?!'

17:58:20, 2017-01-19 via Omroep Brabant
WERNHOUT - In Wernhout kijken ze niet raar op van het nieuws over de arrestatie van 'drugsopa' Jan B. en zijn kleinzoon. "Wie doet dat nou?! Over een paar jaar wordt ie tachtig." Het is het gesprek van de dag in het dorpje.

 

Nieuws berichten van 18 Januari 2017

Politie rolt grote hennepstekkerij op in Breda

19:43:33, 2017-01-18 via NOS Nieuws
De politie heeft in Breda een grote hennepstekkerij opgerold. Er stonden 13.000 stekjes, volgens de politie een veelvoud van wat er in een gemiddelde stekkerij staat. Er zijn zes mensen opgepakt, van wie er nog vier vastzitten. Een hennepstekkerij kweekt de planten waar wietkwekerijen later mee aan de slag gaan. Een doorsnee stekkerij heeft volgens de politie zo'n 2000 planten.  Agenten vielen volgens Omroep Brabant drie loodsen en een bedrijf in Breda binnen. In loodsen aan de Terheijdenseweg vond de politie de 13.000 stekken. Hiervoor zijn twee mannen uit Breda aangehouden van 31 en 59 jaar. Bij  een bedrijf aan de Nieuwe Bredase Baan werd onder meer een tas met hennep gevonden. Daar werden vier mensen aangehouden, van wie er twee na verhoor zijn vrijgelaten. "85 kwekerijen voorkomen" De inval bij de stekkerij is bedoeld om de wietteelt dwars te zitten. Een gemiddelde wietkwekerij draait met 150 planten, zegt de politie. Met de 13.000 stekken hadden dus 85 kwekerijen bevoorraad kunnen worden.  Volgens de politie wordt steeds geprobeerd de hennepteelt al vroeg in het proces te verstoren. Een inval bij een stekkerij past in dat beleid. 

 

Nieuws berichten van 17 Januari 2017

'Je lichaam trainen tegen de kou? Dat werkt helaas niet'

18:26:11, 2017-01-17 via NOS Nieuws
Het is koud in Nederland, de maximumtemperatuur ligt vandaag op veel plaatsen iets onder het vriespunt. Voor veel mensen betekent dat koude en prikkende vingers en tenen. Maar hoe ontstaan die eigenlijk? Hein Daanen, hoogleraar thermofysiologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, legt het uit. "Wij mensen zijn tropische dieren en kunnen eigenlijk helemaal niet zo goed tegen kou", zegt Daanen in het radioprogramma Nieuws en Co. "Gedrag is ons belangrijkste wapen. We kunnen bijvoorbeeld minder naar buiten gaan en ons warm aankleden. Maar ons lichaam kan zich ook een beetje aanpassen." Dat kan op twee manieren, vertelt Daanen. "We kunnen zelf meer warmte gaan maken door het verbranden van bruin vet of door te rillen. En we kunnen heel krachtig de bloedvaten in onze huid samentrekken waardoor we de warmte in het lichaam vasthouden." Door dat laatste beschermingsmechanisme ontstaan die prikkende handen en voeten. "De haarvaten in je vingers en tenen trekken samen zodat er minder bloed doorheen stroom en je niet te veel warmte verliest." Maar dat zorgt wel voor een pijnlijk gevoel in die lichaamsdelen. Kortsluiting Als de temperatuur in de vingers of tenen te laag wordt, grijpt het lichaam wel in. "In de topjes ontstaan er dan een soort kortsluitingen tussen de slagaderen en aderen, waardoor de boel weer opengaat en er meer bloed naar je vingers en tenen stroomt. Anders zou er koudeletsel kunnen ontstaan." Vooral daklozen die op straat leven worden daar bij lage temperaturen nog wel eens door getroffen, zegt Daanen. "Met name wanneer er alcohol in het spel is. De waarschuwingssignalen van het lichaam zijn dan minder en de bloedvaten gaan openstaan waardoor er extra warmte verloren gaat." Wat wel goed werkt is volgens de hoogleraar een warme kop thee. "Als je iets warms drinkt, wordt de kern van je lichaam warmer. Daardoor kan er wat meer bloed naar de vingers en tenen worden gestuurd. Zorgen voor een warme kern is dus het geheim." Hulpeloos Kun je jezelf dan misschien nog trainen tegen kou? "Er is heel lang gedacht dat we dat kunnen oefenen, maar helaas", zegt Daanen. "We hebben het onlangs nog onderzocht. Mensen moesten vijftien dagen lang elke dag hun handen en voeten in koud water doen. De doorbloeding en energiehuishouding verbeterden daardoor niet." Wel voelden de proefpersonen op een gegeven moment minder pijn. "Gevoelsmatig wordt het dus wel minder als je je regelmatig aan kou blootstelt, maar fysiologisch blijven we toch hulpeloos als tropische dieren."

 

Nextcloud 11.0.1

14:16:05, 2017-01-17 via Tweakers Mixed RSS Feed
Er zijn updates voor versies 9, 10 en 11 van Nextcloud beschikbaar gekomen. Met dit programma is het mogelijk om in eigen beheer cloudopslag te draaien. Nextcloud is ontstaan nadat een groot aantal ontwikkelaars bij ownCloud zijn weggelopen en opnieuw zijn begonnen. Alle onderdelen, inclusief de enterprise-functionaliteit, worden als opensource aangeboden en het verdienmodel is gelijk aan wat Red Hat doet, namelijk het leveren van betaalde ondersteuning voor grote klanten. Nextcloud belooft verder een zogenaamde drop-in replacement, die het mogelijk maakt om eenvoudig van ownCloud naar Nextcloud over te stappen.

 

Nieuws berichten van 16 Januari 2017

'We hoorden vier à vijf schoten, toen sloeg de paniek toe'

20:21:38, 2017-01-16 via NOS Nieuws
"Ineens hoorden we heel duidelijk vier of vijf schoten. Iedereen stopte met dansen om te horen wat er aan de hand was." Dat zegt de Amerikaanse muziekjournaliste Valerie Lee die in de Mexicaanse danceclub Blue Parrot Beach Club was waar vijf mensen omkwamen bij een schietpartij. Tegenover persbureau AP vertelt ze over de angstige momenten die ze beleefde. De Blue Parrot Beach Club ligt in Playa del Carmen, waar de laatste dag werd gevierd van het tiendaagse BPM Festival. Het populaire dance-evenement trekt jaarlijks vele toeristen en buitenlandse dj's, onder wie de Nederlandse dj's Matthew Dekay en Joris Voorn die daar eerder deze week draaiden. Op het moment dat de schutter het vuur opende, was Lee backstage. Samen met anderen dook ze achter een betonnen muur en kroop ze richting een tafel, waar ze zich onder verborg. "Het ging allemaal heel snel. Natuurlijk waren we in paniek toen we onder de tafel zaten." Ze vertelt dat het gedeelte achter het podium in de buitenlucht is. "Daardoor konden we de schoten duidelijk horen, ook al stond de muziek heel hard. Die bleef ook spelen in de minuten waarin we ons verborgen. Ik denk dat mensen in de club zelf en waarschijnlijk ook de dj geen idee hadden dat er geschoten was vanwege de luide muziek. " "Na een paar seconden zeiden mensen dat ze dachten dat het om vuurwerk ging: 'Het klonk niet als een geweerschot, het zal wel meevallen.'" Sommige mensen kwamen langzaam overeind, maar zij bleef laag.  De verwarring werd nog groter toen een bewaker hun richting op kwam lopen en ook zei dat het waarschijnlijk om vuurwerk ging. "Maar even later kwam er iemand aanrennen die zeker wist dat hij iemand met een geweer had gezien en dat er werd geschoten." Een paar minuten later waagden een paar mensen het erop om naar een uitgang te rennen. "Toen besloten we ook op te staan en te vluchten." Eenmaal buiten de club spraken ze met een vriend die dichtbij de ingang had gestaan toen de schietpartij bezig was. "Van hem hoorden we dat hij op enkele meters van de schutter stond en dat hij had gezien dat er werd geschoten en lichamen op de grond had zien liggen. Het zei dat het er zo'n vijf waren. Een andere vriend vertelde ongeveer hetzelfde." De twee vrienden hadden een meisje zien vallen nadat er op haar was geschoten. "Ze wilden haar helpen, maar een bewaker of agent had hen gevraagd om weg te gaan. We hoorden geen politiesirenes totdat we ongeveer een blok van de club weg waren. Toen hoorden we eindelijk een sirene." Na de schietpartij hield de politie wel enkele mensen aan, maar het is nog steeds niet duidelijk of die ermee te maken hebben. Een politiechef zei dat de schietpartij het resultaat was van "een meningsverschil tussen mensen in de club". Beveiligers zouden onder vuur zijn komen te liggen toen ze probeerden in te grijpen.  Lokale media speculeren dat de schietpartij met drugsgeweld te maken zou hebben gehad.

 

Nieuws berichten van 15 Januari 2017

Dode Foxhol mogelijk door ruzie over drugs

20:51:48, 2017-01-15 via - Eigen Artikelen
Foxhol De schietpartij in Foxhol, die de 29-jarige Dennis Bruns uit Musselkanaal fataal is geworden, heeft mogelijk te maken met ruzie over drugs.

 

Bendestrijd in grootste gevangenis Brazilië: zeker 27 doden

07:31:51, 2017-01-15 via NOS Nieuws
Het aantal doden na een gevangenisopstand in Brazilië is opgelopen tot 27. De gevechten braken uit in de gevangenis Alcaçuz in de noordoostelijke staat Rio Grande do Norte. Alcaçuz is de grootste gevangenis van het land. Er zitten meer dan duizend gevangenen, terwijl er maar plaats is voor zo'n 600 mensen. Bij de strijd tussen de bendes, die zaterdag losbrak, zijn ook verschillende gevangenen onthoofd. De vlam sloeg in de pan toen de ene bende op het terrein kwam van de andere. Volgens de Braziliaanse regering is het inmiddels weer rustig in de gevangenis. De gevangenisautoriteiten zeggen dat er geen redden aan was. Bewakers trokken zich dan ook terug: "Onze taak is nu om te voorkomen dat iemand vlucht", zei een woordvoerder. Overvol Sinds begin dit jaar zijn in Braziliaanse gevangenissen meer dan honderd gedetineerden omgekomen door geweld. Vaak gaat de strijd tussen drugsbendes binnen de gevangenismuren verder.  De gevangenissen in het land zitten overvol, mede doordat er een streng drugsbeleid van kracht is. Volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch is het aantal gevangenen de afgelopen tien jaar met 85 procent gestegen. Er zitten 622.000 gevangenen vast. De gezamenlijke capaciteit van de gevangenissen is eigenlijk 372.000. 

 

Geheim van 'waterdichte' alcoholband zit 'm in zweet en contact

20:31:38, 2017-01-15 via NOS Nieuws
Een enkelband die het alcoholpromillage meet. Dat is het nieuwe wapen waarmee justitie de strijd aangaat tegen misdrijven waarbij drank in het spel is. Vanaf morgen kunnen mensen die een alcoholverbod opgelegd krijgen, daarvoor kiezen. Maar hoe werkt hij? De alcoholmeter, zo heet de enkelband. Wie daarvoor kiest, hoeft geen bloed- en urinecontroles meer te ondergaan. De band meet namelijk automatisch het alcoholpromillage dat iemand in zijn lichaam heeft. Alle dagen van de week, 24 uur per dag.  De band heeft drie sensoren: een meet of de band contact heeft met de huid, de ander de lichaamstemperatuur. De derde sensor meet door middel van zweet het alcoholpromillage. Ieder half uur voert het apparaat een meting uit. Die informatie wordt verzameld en dagelijks naar de reclassering doorgestuurd. Reclasseringsmedewerkers monitoren dat en kunnen zien of iemand te veel alcohol in het lichaam heeft. Als dat het geval is, grijpt de reclassering in. "Het is een waterdicht systeem", zegt directeur Ellen Sinnige van de Verslavingsreclassering. Volgens haar is het vrijwel onmogelijk om te sjoemelen met de enkelband. "Bij het bevestigen komt er een clip op die niet opengemaakt kan worden. Iemand kan natuurlijk proberen om iets tussen de enkelband en de huid te stoppen, maar dan wordt het huidcontact verbroken en kunnen we de lichaamstemperatuur niet meer meten. Daar krijgen we dan een melding van." Het systeem is een succes in landen als de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. "Amerikaans onderzoek laat zien dat 8 op de 10 mensen die de band gebruiken, stoppen met drinken. Dat succes willen wij hier ook bereiken." De enkelband vervangt dus de urine- en bloedcontroles die nu bestaan. "Daar kun je nog omheen drinken", zegt Sinnige. "Die controles zijn op vastgestelde momenten, dus mensen kunnen in de periode daarvoor tijdelijk geen alcohol drinken." De enkelband is vooralsnog vrijwillig en kan nog niet door een rechter worden opgelegd. Toch denkt Sinnige dat mensen zullen kiezen voor de nieuwe methode. "Mensen ervaren vaak zelf ook de problemen van overmatig drinken. Veel mensen hebben daarom de wens om ermee te stoppen. Dit kan hen daarbij helpen, omdat je weet dat je continu in de gaten gehouden wordt."

 

Proef met enkelband moet 'alcoholdampen' uit strafdossiers halen

20:01:19, 2017-01-15 via NOS Nieuws
Justitie start morgen een proef met een alcohol-enkelband. Doel van de proef is om misdrijven waarbij alcohol in het spel is terug te dringen. Wie zo'n band om krijgt hoeft geen urine meer af te staan: de enkelband meet dag en nacht of er is gedronken. De proef start in Rotterdam en Oost-Nederland met honderd deelnemers. Zij krijgen een enkelband om, waarbij transpiratievocht wordt gemeten om het alcoholpromillage vast te stellen. De uitkomsten worden via een modem aan de reclassering doorgegeven. "Uit veel strafdossiers komt een alcoholdamp, vooral bij geweldsmisdrijven", zegt hoofdofficier Kitty Nooy van het Openbaar Ministerie. Tussen de 25 en 50 procent van de delicten hangt samen met het gebruik van alcohol. Bij verkeersongelukken speelt alcohol ook vaak een rol. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft becijferd dat drankmisbruik jaarlijks leidt tot een maatschappelijke schadepost van drie miljard euro. Per jaar krijgen zo'n 500 mensen een alcoholverbod opgelegd. "Het OM wil graag weten of dit middel geschikt is om het alcoholverbod te controleren", zegt Nooy.  Het besef dat de meter continu monitort of iemand heeft gedronken, heeft volgens justitie veel effect uit. Daarnaast blijft er professionele begeleiding bij "het gebruik en gedrag van de cliënt in relatie tot zijn alcoholinname". Volgens Nooy is het middel bedoeld voor meerderjarigen die niet ernstig verslaafd zijn en een strafbaar feit hebben gepleegd, zoals huiselijk geweld of dronken achter het stuur zitten. De Alcoholmeter kan nog niet wettelijk verplicht worden gesteld en zal tijdens de proef dus op basis van vrijwilligheid worden ingezet. De pilot duurt een jaar, minister van der Steur zal de Kamer na de zomer inlichten over het verloop ervan.

 

Dodental Brazilië fors hoger

22:37:23, 2017-01-15 via Telegraaf.nl
Een uitbarsting van geweld tussen drugsbendes in een gevangeniscomplex in het noordoosten van Brazilië heeft volgens de autoriteiten in de nacht van zaterdag op zondag aan zeker 27 mensen het leven gekost.

 

Test met alcohol-enkelband

20:31:57, 2017-01-15 via Telegraaf.nl - binnenland
Rotterdam en Oost-Nederland beginnen maandag een proef met de alcoholmeter. Dat is een enkelband die 24 uur per dag via transpiratie meet of de drager alcohol heeft gedronken. De resultaten worden twee keer per dag aan de reclassering doorgegeven.

 

Wiet op groot feest Miley en Liam

17:03:31, 2017-01-15 via Telegraaf.nl - prive
Miley Cyrus heeft de verjaardagen van haar verloofde Liam Hemsworth en zusje Noah aangegrepen voor een groots feest met het niet alledaagse thema wiet.

 

Nieuws berichten van 14 Januari 2017

Popprijs en Noorderslag live bij de NOS

17:55:41, 2017-01-14 via NOS Nieuws
Wie gaat ‘m winnen, de jaarlijkse Popprijs? Dat maakt de jury op popfestival Noorderslag in Groningen vanavond bekend. Om 22.45 uur wordt duidelijk wie volgens de jury het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Bij de beoordeling spelen bijzondere artistieke prestaties, nationaal en internationaal succes of een imposante carrière een rol.  Welke factor doorslaggevend is, bepaalt de jury. De Utrechtse band Kensington werd vorig jaar al veelvuldig genoemd als gedoodverfde winnaar, maar won toen niet. De formatie maakt dit jaar wellicht opnieuw een kans. De rockband bracht een nieuw album uit en speelde diverse malen voor een uitverkochte Ziggo Dome. Andere favorieten zijn onder meer de Nijmeegse rockband De Staat, die een goed ontvangen album uitbracht, Martin Garrix, de jonge dj met een groot wereldwijd succes en de Rotterdamse rapgroep Broederliefde, die op Spotify op één stond in de albumlijst. Wie ‘m in ieder geval niet krijgen, zijn de bands en artiesten die de Popprijs al eerder wonnen.   De uitslag ligt niet altijd voor de hand. Vorig jaar kon de keuze van de jury voor hiphopcollectief New Wave bij de bezoekers van Noorderslag op weinig bijval rekenen. Nog voordat het optreden van de jonge rapgroep onder aanvoering van Ronnie Flex en Lil’ Kleine op gang kwam, had een deel van het publiek de grote zaal in de Oosterpoort al verlaten. Er was ook lof voor de jury, die met deze keuze het succes van de groep (met onder meer de hit Drank en Drugs) onder een grote schare jonge fans beloonde. 

 

Drugslab in Grashoek

23:48:33, 2017-01-14 via Telegraaf.nl
De politie heeft zaterdagmiddag een drugslab aangetroffen aan de Spiesberg in het Limburgse Grashoek. Het drugslab is ontdekt in een garage naast een woning aldaar.

 

Drugslab in Grashoek

23:48:33, 2017-01-14 via Telegraaf.nl - binnenland
De politie heeft zaterdagmiddag een drugslab aangetroffen aan de Spiesberg in het Limburgse Grashoek. Het drugslab is ontdekt in een garage naast een woning aldaar.

 

Fietser botst tegen trein

22:54:15, 2017-01-14 via Telegraaf.nl - binnenland
Een fietser is zaterdagavond in botsing gekomen met een trein op de spoorwegovergang aan de Meijerinkstraat in het Gelderse Eefde. Hij bleef hierbij ongedeerd. De jongeman is opgepakt door de politie omdat hij was doorgereden na het ongeluk. Vermoedelijk was er alcohol in het spel.

 

Vrachtwagen met drugsafval in woonwijk in Bavel

16:43:13, 2017-01-14 via Omroep Brabant
BAVEL - In een woonwijk in Bavel is zaterdagmiddag drugsafval gevonden. In een vrachtwagen werden vier vaten aangetroffen.

 

Nieuws berichten van 13 Januari 2017

Mismoedige rechercheur stopt onderzoek: het is water naar de zee dragen

20:37:44, 2017-01-13 via NOS Nieuws
Een rechercheur had het precies uitgevogeld: wie er achter hennepkwekerijen zat, hoe de criminele organisatie was opgebouwd, hoe de winst werd weggesluisd naar het buitenland. Toch werd er geen onderzoek opgestart. Te weinig mensen en de zaak had geen prioriteit. De rechercheur: "Uiteindelijk ben ik maar gestopt met het opmaken van dit soort rapportages. Het is water naar de zee dragen." De anekdote staat in een vertrouwelijk rapport van de top van de politie en het Openbaar Ministerie, dat vandaag uitlekte. In het stuk wordt een beeld geschetst van onmachtige opsporingsautoriteiten, die de strijd tegen criminelen dreigen te verliezen. Wat is er aan de hand? Volgens officiële cijfers daalt de criminaliteit in Nederland. Maar de politie, het OM en gemeenten hebben een ander beeld. Volgens hen neemt de misdaad helemaal niet af. Zij zeggen dat er op een groot deel van de criminaliteit gewoon geen zicht is. Om wat voor criminaliteit gaat het dan? Vaak gaat het om kleine delicten, zoals vandalisme of een fietsendiefstal. De politie heeft er geen weet van omdat er geen aangifte van wordt gedaan. Dat geldt ook voor digitale criminaliteit, zoals phishing of oplichting via Marktplaats.  Maar ook zwaardere vormen van criminaliteit blijven buiten beeld, omdat niemand er naar zoekt. Daarbij valt te denken aan fraude, corruptie en drugshandel. De greep van de georganiseerde misdaad op bepaalde gemeenten is groot, bleek eerder deze week nog.  Toch hebben politie en justitie te weinig capaciteit en expertise om diepgravend onderzoek te doen naar netwerken en geldstromen. In plaats daarvan proberen ze vooral te 'scoren' in eenvoudiger onderzoeken. Hoeveel criminaliteit blijft buiten beeld? Mogelijk miljoenen delicten. Het rapport stelt dat slechts een op de vijf misdrijven officieel geregistreerd wordt. In 2015 waren er bijna een miljoen aangiften. Dat verhoudt zich niet tot het aantal mensen dat zegt slachtoffer van criminaliteit te zijn geweest. Volgens het rapport ligt dat – omgerekend – op zo’n 4,5 miljoen mensen.  Dan zijn er ook nog zaken waar de politie wel van op de hoogte is, maar die niet worden opgepakt. Het kan gaan om vermoedens van het downloaden van kinderporno, sporenonderzoek naar een inbraak of het opnieuw nalopen van een cold case. Doet de politie z’n best niet? In de regel wel. Maar de politie heeft het razend druk gekregen. De afgelopen tijd waren agenten druk met de vluchtelingenstroom en de maatschappelijke onrust die daarmee gepaard ging. Spanningen waren er bijvoorbeeld ook na de couppoging in Turkije, waarbij de politie ook in Nederland demonstraties in goede banen moest leiden.  Verder slokten verwarde personen veel kostbare tijd op en was de politie volop bezig met jihadisten. Rechercheurs moesten soms letterlijk al hun andere zaken loslaten om zich acuut bezig te houden met onderzoeken naar mogelijk terrorisme. Hoeveel zaken worden wél in behandeling genomen? Ook hier schetst de notitie geen rooskleurig beeld. Van alle aangiften wordt meer dan de helft meteen terzijde geschoven. De politie ziet geen reden voor nader onderzoek. Er is dan bijvoorbeeld geen enkel aanknopingspunt om de zaak op te lossen. Mogelijk is dat in enkele tienduizenden zaken ten onrechte, stelt het rapport.  Uiteindelijk leidt een op de vijf aangiften daadwerkelijk tot vervolging van een verdachte. Opvallend detail: vooral als het gaat om oplichting via internet worden bijna alle zaken direct afgewezen door het Openbaar Ministerie. Een verklaring geeft het rapport daarvoor niet. Hoe erg is het dat politie en OM maar een fractie van de misdaad aanpakken? Heel erg, volgens het rapport. Het risico is dat mensen hun vertrouwen verliezen in het strafrecht. Wat bij criminelen het gevoel versterkt dat ze ongestraft hun gang kunnen gaan.  De grotere boeven verschuilen zich ook nog eens achter ingewikkelde financiële constructies in het buitenland en doen hun duistere zaken online, ver buiten het bereik van de Nederlandse opsporingsdiensten. Worst case scenario: politie en OM verliezen definitief de strijd tegen de misdaad. 

 

Harddrugs in clubhuis No Surrender

20:08:04, 2017-01-13 via FOK!frontpage Nieuws
Bij doorzoekingen van een clubhuis van motorclub No Surrender in Emmen en de woning van een 48-jarige verdachte in Klazienaveen zijn sporen van harddrugs gevonden. Dat meldt de politie vrijdag. Daarnaast is beslag gelegd op een gestolen aggregaat...

 

Man die Anouk (22) uit Geffen doodreed was onder invloed van drank

23:57:54, 2017-01-13 via Omroep Brabant
GEFFEN - De 28-jarige man uit Nijmegen die in de nacht van oud op nieuw de 22-jarige Anouk Schuurmans uit Geffen doodreed, was onder invloed van alcohol. Ook zou hij die middag cocaïne hebben gebruikt. Dat meldt het Brabants Dagblad vrijdag.

 

Politie vindt harddrugs in clubhuis No Surrender

17:41:09, 2017-01-13 via RTV Drenthe: Nieuws
De politie heeft sporen van harddrugs gevonden in het clubhuis van motorclub No Surrender.

 

Emmense aangehouden met hennep in de auto

15:51:26, 2017-01-13 via RTV Drenthe: Nieuws
Een 29-jarige vrouw uit Emmen en een 40-jarige man uit Soest zijn vannacht aangehouden omdat zij een grote hoeveelheid softdrugs en ook een beetje harddrugs in hun auto hadden liggen.

 

Justitie: No Surrender broeinest van drugshandel en geweld

11:41:20, 2017-01-13 via RTV Drenthe: Nieuws
In het clubhuis van No Surrender in Emmen wordt gehandeld in drugs en vinden ernstige mishandelingen plaats. Dat zei persofficier Pieter van Rest tijdens een persconferentie over de inval bij het clubhuis vanochtend.

 

Nieuws berichten van 11 Januari 2017

Canada vreest 'fentanyl-epidemie'

19:56:02, 2017-01-11 via NOS Nieuws
De Canadese autoriteiten bereiden zich voor op een flinke toename van het aantal doden door een overdosis fentanyl. De minister van Gezondheid spreekt zelfs van een epidemie. Fentanyl is een zeer krachtige pijnstiller die de ademhaling verzwakt of helemaal kan stilzetten. In Canada zijn in 2015 bijna 700 mensen overleden na inname van de drug. Dat is 70 procent meer dan in 2014. De cijfers over vorig jaar zijn nog niet beschikbaar, maar vermoedelijk liggen die nog veel hoger. In Vancouver rukken de hulpdiensten 20 tot 30 keer per avond uit voor gebruikers die buiten bewustzijn zijn geraakt. De belastingen zijn zelfs met een half procent omhoog gegaan om de hulp te bekostigen, volgens het radioprogramma Bureau Buitenland op NPO radio 1. Zanger Prince Ook in de VS is het gebruik van fentanyl een groot probleem. Daar is het aantal doden onder gebruikers het afgelopen jaar verdubbeld. Ook zanger Prince overleed na inname van het middel. De Canadese minister van Volksgezondheid overweegt om gebruikersplekken in te richten, waar medisch personeel de drug gecontroleerd kan toedienen. De politie is een campagne begonnen om te waarschuwen voor de gevaren. Fentanyl wordt medisch gebruikt als pijnstiller, vaak bij een plotselinge hevige pijn, bijvoorbeeld na een operatie. In meerdere steden in Canada wordt tegengif gratis verstrekt op straat aan gebruikers van fentanyl. Het spul is vijftig tot tachtig keer sterker dan morfine en is net zo verslavend als heroïne. Het merendeel van de gebruikers is verslaafd geraakt na een medische behandeling of na inname als partydrug. In het illegale circuit is fentanyl voornamelijk verkrijgbaar als pil en als poeder.

 

CDA: drugs are bad MKAY

13:04:00, 2017-01-11 via GeenStijl

 

Postfix 3.1.4 / 3.0.8 / 2.11.9

11:50:37, 2017-01-11 via Tweakers Mixed RSS Feed
Postfix is een opensource-mta, ook wel mailserver genoemd, voor Unix- en Linux-systemen. Het programma werd oorspronkelijk als een snelle en eenvoudiger te beheren tegenhanger van sendmail ontwikkeld. Voor meer informatie over Postfix verwijzen we naar deze pagina, die bomvol met handleidingen en documentatie staat. Wietse Venema heeft verschillende nieuwe versies uitgebracht, met 3.1.4, 3.0.8 en 2.11.9 als versienummers. De bijbehorende aankondiging ziet er als volgt uit:

 

Nieuws berichten van 10 Januari 2017

Amerikaanse FDA waarschuwt voor kwetsbaarheden in pacemakers

08:37:02, 2017-01-10 via Tweakers Nieuws
De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft een waarschuwing gepubliceerd over kwetsbaarheden in implanteerbare hartapparaten van St. Jude Medical, waaronder pacemakers. Daarmee zou een aanvaller commando's aan de apparaten kunnen versturen.

 

Amerikaanse FDA waarschuwt voor kwetsbaarheden in pacemakers

08:37:02, 2017-01-10 via Tweakers Mixed RSS Feed
De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft een waarschuwing gepubliceerd over kwetsbaarheden in implanteerbare hartapparaten van St. Jude Medical, waaronder pacemakers. Daarmee zou een aanvaller commando's aan de apparaten kunnen versturen.

 

Haersma Buma wil drugscriminaliteit aanpakken: 'Nederland dreigt Colombia van Europa te worden'

17:38:41, 2017-01-10 via Omroep Brabant
DEN BOSCH - Burgemeesters die worden bedreigd, criminelen die gemeenteraden infiltreren. Kortom, de onderwereld die steeds meer verweven raakte met de bovenwereld. Het staat allemaal beschreven in het boek 'De achterkant van Nederland' van Jan Tromp en Pieter Tops. Sybrand Haersma Buma van het CDA kwam naar aanleiding van dit boek met voorstellen om de drugscriminaliteit in Brabant aan te pakken. "Als we niks doen dan wordt Nederland het Colombia van Europa," aldus Buma.

 

Nieuws berichten van 9 Januari 2017

Groninger met pistool in onderbroek opgepakt

17:26:37, 2017-01-09 via - Eigen Artikelen
Een 22-jarige Groninger is vorige week opgepakt in Rotterdam. Bij de aanhouding vond de politie softdrugs in zijn auto en een vuurwapen in zijn onderbroek.

 

Vragen over 'doorlaten drugs'

19:45:29, 2017-01-09 via Telegraaf.nl - binnenland
De ChristenUnie, de SP en D66 willen tekst en uitleg van minister Ard van der Steur over de bewering van een politie-informant dat de politie partijen drugs zou hebben doorgelaten. De drie partijen wijzen erop dat die praktijk, bedoeld om ’grote vissen’ te kunnen pakken, sinds de IRT-affaire is verboden.

 

Kamer wil opheldering over 'doorlaten drugs'

23:23:19, 2017-01-09 via FOK!frontpage Nieuws
De ChristenUnie, de SP en D66 willen tekst en uitleg van minister Ard van der Steur over de bewering van een politie-informant dat de politie partijen drugs zou hebben doorgelaten. De drie partijen wijzen erop dat die praktijk, bedoeld om 'grote...

 

Meppeler bestraft voor drugsbezit

15:52:51, 2017-01-09 via RTV Drenthe: Nieuws
Een 21-jarige man uit Meppel is voor drugsbezit veroordeeld tot een werkstraf van zeventig uur.

 

Nieuws berichten van 7 Januari 2017

Trucker: je wil het zo goed mogelijk doen, ook bij gladheid

21:15:14, 2017-01-07 via NOS Nieuws
Stel, je bent een vrachtwagenchauffeur en je moet op een dag als vandaag met een lading de spekgladde weg op. "Als het moet, dan moet het", zegt beroepschauffeur Ludo Vermeulen (25) uit het Zeeuwse Lewedorp. "Natuurlijk is er een flinke werkdruk in de transportsector, maar het gaat erom hoe je daar als chauffeur mee omgaat." Het draait volgens hem om bekwaamheid en je aanpassen aan de weersomstandigheden. Toch blijken ongevallen onvermijdelijk. 'Professionaliteit ver te zoeken' Op de Nederlandse snelwegen gebeurden vandaag ruim 450 ongelukken door de gladheid. Volgens Patrick Potgraven van verkeersdienst VID waren er opvallend veel vrachtwagens bij betrokken. "De professionaliteit is wat mij betreft ver te zoeken als er zo veel van de weg raken", zei hij. De opmerking schoot bij sommige chauffeurs in het verkeerde keelgat. "Schandalig hoe jullie de beroepschauffeurs neerzetten", mailde een van hen naar de NOS-redactie. Ook op sociale media was er kritiek. Volgens Vermeulen heeft de VID-woordvoerder wel een punt. "Ik zie redelijk wat chauffeurs op de weg waarbij ik me ook afvraag waar de professionaliteit is gebleven. Vooral bij truckers uit Oost-Europa, die nemen meer risico's en zijn minder goed opgeleid." De Zeeuwse chauffeur zegt dat sommige collega's uit Oost-Europese landen niet vies zijn van alcohol drinken tijdens hun werkpauze. "Dat zie je op de rustplaatsen langs de snelweg. Ik heb wel eens dat ik daar een prullenbak opentrek en dat die vol ligt met lege wodkaflessen." 'Goedkoop in Oost-Europa' Kritiek op de rijopleidingen in Oost-Europa hoort Egon Groen van vakbond FNV Transport wel vaker. "Er zijn signalen dat het waar zou kunnen zijn en die moeten we serieus nemen", zegt Groen. Hij heeft verhalen gehoord van mensen die naar Oost-Europa zijn gegaan en daar hun vrachtwagencertificaten hebben behaald voor weinig geld. "Of het waar is, dat is een tweede." De Onderzoeksraad voor Veiligheid deed er in 2012 onderzoek naar. De conclusie: het was niet aantoonbaar dat een gebrekkige opleiding van chauffeurs uit Midden- en Oost-Europa (MOE) een oorzaak was van vrachtwagenongelukken op snelwegen. Wel werd vastgesteld dat er een cultuurverschil was als het ging om parkeren op de vluchtstrook. Ondernemingen uit MOE-landen vonden dat "normaal en adviseerden het aan hun werknemers". Uit het rapport kwam naar voren dat verminderde alertheid een belangrijke oorzaak is van vrachtwagenongelukken. Afleiding en vermoeidheid zijn de grootste boosdoeners. Het zijn onvermijdelijke gevolgen van dagen onderweg zijn. Werkweek van 60 uur "Werkweken van 60 uur zijn echt geen uitzondering", zegt Groen. Dat is inclusief de verplichte rust die truckers moeten nemen onderweg. "Je gaat van de ene naar de andere rit en als je ergens te laat aankomt, begint de planner alweer te jekkeren." Vrachtwagenchauffeur Vermeulen vindt dat zowel de baas als bestuurder hun verantwoordelijkheid moet nemen. "Als er te veel werkdruk op chauffeurs ligt, kunnen die eronder bezwijken. Ik snap dat ze (bestuurders) de druk voelen, maar ik denk dat je veiligheid vooral zelf in de hand hebt." De Zeeuwse chauffeur verwijst naar de ervaring die hij en zijn collega's opdoen. "Je zit zo veel op de weg dat je weet hoe andere weggebruikers zich gedragen. Dat is het inzicht dat veel chauffeurs hebben. Bij extreme gladheid moet je langzamer rijden en je daarin inleven om de controle te behouden." De transportsector heeft speciale maatregelen voor dagen waarop het bijzonder glad is. Zo mochten vandaag geen opleggers met gevaarlijke stoffen rijden. Ook vrachtwagens van langer dan 25 meter waren niet toegestaan op de weg. Toch boodschappen doen Toch moeten volgens FNV-bestuurder Groen ook vandaag supermarkten en ziekenhuizen worden voorzien van nieuwe voorraden. "Willen we dat mensen boodschappen kunnen doen, dan zal er iemand de weg op moeten gaan." Chauffeur Vermeulen was vandaag vrij, maar weet dat het voor sommige truckers onvermijdelijk was om een lading te vervoeren. "Je probeert het zo goed mogelijk te doen, meer kan je niet doen."

 

Hillary-uitverkoop en blowprotest: Washington klaar voor Trump

17:44:01, 2017-01-07 via NOS Nieuws
De borden schreeuwen je al tegemoet: nu 25 procent extra korting op alle Hillary-souvenirs. Buttons met She did it en truien met opdruk The First Female President liggen troosteloos in de souvenirshop van het Witte Huis. "Tja, we gingen er eigenlijk volledig vanuit dat Hillary Clinton zou winnen", zegt medewerker Tiffany. De verkoopster was niet de enige. Zo boekte de gouverneur van New York, Andrew Cuomo, voor het inauguratieweekend 200 hotelkamers in het Madison Hotel, vlakbij het Witte Huis. Hij wilde de overwinning van de Democraten met familie en vrienden vieren. Nu dat feest niet doorgaat heeft Cuomo de kamers maar doorverkocht aan aanhangers van de Republikeinse partij. Met minder dan twee weken tot de inauguratie maakt de Amerikaanse hoofdstad zich op voor de wereldwijde belangstelling. De eerste tribunes voor de parade die traditioneel van het Witte Huis naar het Capitool voert, staan er al. Standbeelden worden opgepoetst en Barack Obama is begonnen met inpakken. De eerste verhuiswagen is al gesignaleerd bij het Witte Huis. In de stad waar ruim 90 procent van de inwoners op Clinton stemde, hadden maar weinigen voorzien dat Donald Trump hun nieuwe stadsgenoot zou worden. De Washingtonians leven dan ook anders toe naar de komende inauguratie dan bijvoorbeeld acht jaar geleden, toen Obama president werd. Want hoewel dat weekend traditioneel big business betekent voor bars en restaurants, weigeren sommige eigenaren mee te liften op het 'ererondje' van Donald Trump. Washingtons Pussy Riot Een groep restaurants besluit daarom een deel van de opbrengst van het inauguratieweekend te doneren aan organisaties die opkomen voor bijvoorbeeld de rechten van vrouwen, immigranten en de homogemeenschap – precies de groepen die zich grote zorgen maken nu Trump en zijn conservatieve vice-president Mike Pence aan de macht komen. Woordvoerder Sarah Massey van actiegroep All in Service spreekt van ‘Washingtons eigen versie van Pussy Riot’, een verwijzing naar de bekende Russische protestband. "Veel restauranteigenaren kunnen niet protesteren omdat ze moeten werken, maar willen hun stem toch laten horen. Door geld te doneren aan deze organisaties laten we zien dat D.C. een loving city is, ook al zijn we bang voor wat ons te wachten staat. We maken ons sterk als hoofdstad van de Verenigde Staten." Volgens Massey mag er nu al worden gesproken van een succes. "We begonnen vorige week met 13 deelnemende restaurants, nu zijn het er al 26. Mijn telefoon rinkelt de hele dag door." 4200 gratis joints De Washingtonians ondernemen meer van dit soort initiatieven en daarbij is vooral dat van het DC Cannabis Verbond opmerkelijk. Deze groep is bang dat de vooruitgang die de laatste jaren is geboekt op het gebied van cannabiswetgeving verloren zal gaan onder Trump. Daarom delen vrijwilligers 4200 gratis joints uit op 20 januari: refererend aan 420, de internationale code voor wiet. De bedoeling is deze joints op exact 4 minuut 20 van Trump’s inauguratiespeech op te steken. Er zijn, natuurlijk, ook meer traditionelere protesten in de stad: de Million Women March bijvoorbeeld, waaraan al ruim 100.000 vrouwen (en mannen) hebben aangegeven deel te nemen. Vluchten Voor de inwoners van Washington die er liever helemaal niet bij zijn wanneer Trump zijn onderkomen op 1600 Pennsylvania Avenue betrekt, tipt het lokale magazine alvast de beste plekken om naar toe te vluchten. Maar dat betekent niet dat je daar niet aan kan verdienen. Veel inwoners van de stad zetten hun huis op Airbnb. Voor de nieuwsgierigen: een appartement nabij het Capitool huur je al voor 947 dollar per nacht.

 

FOTO - Zwangere Lieke Veld showt babybump

23:05:00, 2017-01-07 via Telegraaf.nl
Wietze de Jager en Lieke Veld wachten vol spanning op de komst van hun eerste kindje, een meisje. De dj's maakten in juli 2016 bekend dat ze ouders worden.

 

FOTO - Zwangere Lieke Veld showt babybump

23:05:00, 2017-01-07 via Telegraaf.nl - prive
Wietze de Jager en Lieke Veld wachten vol spanning op de komst van hun eerste kindje, een meisje. De dj's maakten in juli 2016 bekend dat ze ouders worden.

 

Nieuws berichten van 5 Januari 2017

KijkTip: Het kan dus wel. Wietparadijs in Colorado

19:29:00, 2017-01-05 via GeenStijl
Zeg, hoe zou het er nu eigenlijk voor staan met de toch alweer een tijdje legale marijuana business in Colorado? Nou, die staat in schril contrast met de verboden wietindustrie aan onze kant van de grote plas, zo bracht...

 

Hoogeveense veelpleger ontkent diefstallen, maar wil wel naar kliniek

16:12:03, 2017-01-05 via RTV Drenthe: Nieuws
Een 36-jarige drugsverslaafde uit Hoogeveen moet twee jaar naar een inrichting voor veelplegers. Dat eist het Openbaar Ministerie. De man wordt verdacht van een serie inbraken.

 

Nieuws berichten van 4 Januari 2017

Bananenhandelaar doneert doos met cocaïne aan Voedselbank

19:16:01, 2017-01-04 via NOS Nieuws
Een bananenhandelaar heeft per ongeluk een lading bananen waar een kilo cocaïne bij zat aan de Voedselbank gedoneerd, schrijft de regionale omroep NH.  De bananen hoorden bij een partij die de politie een paar weken geleden in Antwerpen had onderschept. Daar zat 1800 kilo cocaïne in verstopt. De politie had de drugs eruit gehaald, maar had blijkbaar een kilo over het hoofd gezien. De politie liet de bananen vervolgens doorgaan naar een bedrijf in Medemblik in Noord-Holland. Daar werden acht mensen opgepakt toen ze de lading wilden uitpakken.  Vervolgens doneerde de eigenaar van het pand de 230 dozen bananen aan de Voedselbank. Daar werden de medewerkers verrast toen ze de achtergebleven kilo coke tussen de bananen vonden.

 

Nieuws berichten van 3 Januari 2017

Brazilië wil gevangenen overplaatsen na bendeoorlog

22:51:29, 2017-01-03 via NOS Nieuws
De Braziliaanse autoriteiten willen de verantwoordelijken voor een slachtpartij tussen gevangenen in het noorden van het land overplaatsen om een nieuwe geweldsuitbarsting te voorkomen. Daarvoor wordt een onlangs gesloten gevangenis uit 1907 heropend. Zondag begon een opstand in vier gevangenissen in het noorden van het land. Vooral in Manaus liep dat uit op een bloedbad; daar werden 56 gevangenen vermoord. In een kleinere gevangenis kwamen vier mensen om het leven. Veel slachtoffers werden onthoofd. Chaos In de chaos ontsnapten bijna tweehonderd gevangenen, van wie er inmiddels iets meer dan vijftig zijn gepakt. Pas na zeventien uur slaagde de politie erin om een einde te maken aan het geweld.  De achtergrond van het geweld is een strijd om de macht tussen de drugsbendes Primeiro Comando da Capital uit Sao Paulo en Familia do Norte uit het noorden. Inzet is de controle over de drugshandel, binnen en buiten de gevangenissen.  De slachtoffers zouden vooral leden van het Primeiro Comando zijn. Gevreesd wordt dat deze bende in de komende dagen wraak zal nemen. Nabestaanden van de tientallen doden drongen vandaag samen bij het justitiegebouw in Manaus. Commercieel In de gevangenis in Manaus verbleven tot zondag meer dan 1200 gevangenen, terwijl er officieel plaats is voor nog geen 600. De gevangenis wordt gerund door een commercieel bedrijf dat zou worden betaald per gevangene. Het geweld van de afgelopen dagen was het dodelijkste in een Braziliaanse gevangenis sinds 1992. Toen schoot de politie meer dan 110 gevangenen dood in een gevangenis in Sao Paulo.

 

Nieuws berichten van 2 Januari 2017

'Ook Nederlandse server gebruikt bij hacks Democratische Partij'

20:42:13, 2017-01-02 via NOS Nieuws
Russische hackers hebben volgens Amerikaanse experts gebruikgemaakt van de privéserver van een Nederlandse werknemer van privacy-organisatie Bits of Freedom. Dat meldt de Volkskrant. De betreffende Bits of Freedom-werknemer, Rejo Zenger, biedt thuis een server aan die een onderdeel is van het zogeheten Tor-netwerk. Via dit netwerk kunnen gebruikers in theorie anoniem gebruikmaken van het internet.  Het internetverkeer via dit netwerk loopt langs veel verschillende tussenstations, waardoor het in principe niet te volgen is. De server van Zenger is één van die stations. In totaal zouden 140 van de 900 IP-adressen, die op de lijst van het Amerikaanse Homeland Security-departement opduiken, onderdeel uitmaken van het netwerk. Niet het doel Hoewel Tor ook wordt gebruikt door criminelen die anoniem wapens, drugs of kinderporno verhandelen, is dat niet het doel van het netwerk. The Tor Project verklaart op zijn website dat Tor is bedoeld om mensen die zich wel aan de wet houden ook privacy te geven, en dat dit nu nog ten onrechte is voorbehouden aan criminelen. Zenger deelt deze opvatting over het belang van anoniem internet en heeft om deze reden de server aangeboden. "Het is natuurlijk vervelend dat de verkeerde mensen gebruikmaken van mijn server, maar daar kan ik geen controle op uitoefenen", zegt hij tegen de NOS. Volgens Zenger is het gebruik van zijn server niet opmerkelijk, omdat Nederland een belangrijk onderdeel vormt van de infrastructuur van het internet. Bovendien, vindt hij, weten mensen die hun server aanbieden in de meeste gevallen niet wie er op welke manier gebruik van maakt. Niet te voorkomen "Dit soort aanvallen kun je niet voorkomen", zegt Zenger. "Het zijn nu mogelijk Russische hackers geweest, maar een volgende keer kan het ook uit Chinese of Iraanse hoek komen. Criminelen doen dit ook." Dat het Tor-netwerk nu is gebruikt, zegt volgens hem niets. Zenger denkt dat het belangrijker is om te kijken naar hoe de hack is uitgevoerd. "De spionnen zouden gebruik hebben gemaakt van kwetsbaarheden in het mailverkeer van de Democratische partij. Daar zou wat aan moeten worden gedaan."

 

Meisjes in Zwanenburg ziek na opeten drugs die op straat lagen

19:20:34, 2017-01-02 via NOS Nieuws
In het Noord-Hollandse Zwanenburg zijn twee meisjes vanavond onwel geworden nadat ze drugs hadden geslikt die ze op straat zouden hebben gevonden. Het zijn meisjes van 11 en 12 jaar. "Een van hen is er slecht aan toe en is naar het ziekenhuis gebracht", zegt een politiewoordvoerder. "Het andere meisje is wat warrig." Snoepjes Welke soort drugs ze hebben gegeten, is nog niet bekend. De gekleurde pilletjes zaten in een zakje en lagen in de buurt van de Domineeslaan.  "Het lijken net snoepjes", zegt de politie. "We zoeken met politiemensen en honden of er meer van die rotzooi op straat ligt."

 

Nieuws berichten van 1 Januari 2017

Hollywood heel even 'Hollyweed'

20:04:38, 2017-01-01 via NOS Nieuws
Bewoners van Hollywood in Los Angeles waren vandaag heel even inwoners van Hollyweed. Onbekenden hebben vannacht de twee o's van het beroemde bord op de bergen ten noorden van het stadsdeel met doeken omgetoverd tot twee e's. Volgens lokale media willen de mensen achter de actie de nieuwe legalisering van marihuana in Californië vieren. De politie beschouwt het als vandalisme en zoekt de daders. De onbekenden hebben zich waarschijnlijk laten inspireren door eenzelfde soort grap in 1976. Toen werden de letters ook al veranderd in Hollyweed nadat de wet over het gebruik van cannabis in de staat was versoepeld. De letters zien er inmiddels weer normaal uit.

 

37 vuurwerkslachtoffers in ziekenhuizen Brabant, 45 door drank of drugs

16:36:17, 2017-01-01 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - Bij de ziekenhuizen in Brabant zijn tijdens de jaarwisseling 37 vuurwerkslachtoffers binnengebracht. Ook werden 45 mensen behandeld die te veel alcohol of drugs hadden gebruikt. Volgens de ziekenhuizen verliep de jaarwisseling relatief rustig op de spoedeisende hulp.

 

Azarius Lifestyle

Voor Boekhandel > Kunststof Books klik hier

Azarius Headshop

Voor Smoking Accessoires > Tightvac klik hier