Overzicht van beschreven drugs soorten

 

Azarius Headshop

Voor Smoking Accessoires > Kegels Buizen klik hier

Azarius Headshop

Voor Waterpijpen > Acryl Waterpijpen klik hier


Nieuws berichten van 27 Februari 2017

Verdachte Mardi Gras-ongeluk New Orleans was dronken

01:08:51, 2017-02-27 via NOS Nieuws
De verdachte van het met een pick-uptruck inrijden op een Mardi Gras-parade in New Orleans had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. De politie van de Amerikaanse stad bevestigt daarmee wat al werd vermoed, namelijk dat de man dronken was. Het lijkt erop dat de 25-jarige verdachte geen terroristisch motief had. Bij het inrijden op de feestvierders raakten 28 mensen gewond. Drie mensen liggen nog in het ziekenhuis. De verdachte wordt aangeklaagd voor roekeloos rijden onder invloed, waardoor hij mensen verwondde en voor het wegvluchten van de plaats van het ongeluk. Volgens zijn advocaat herinnert hij zich niet wat er is gebeurd. Mardi Gras is een soort carnaval met optochten dat vooral gevierd wordt in de Amerikaanse staat Louisiana.  

 

Nieuws berichten van 26 Februari 2017

'Wietlolly's door foutje leverancier tussen carnavalssnoep'

19:09:53, 2017-02-26 via NOS Nieuws
De wietlolly's die gisteren werden rondgestrooid tijdens een carnavalsoptocht in Heerlen, zijn per ongeluk tussen het snoepgoed beland. Dat zei de voorzitter van jeugdcarnavalsvereniging De Pannesjop tegen Limburgse media. Volgens hem had de leverancier van het snoep de wietlolly's apart gezet, maar zijn ze toch op de praalwagen terechtgekomen. De leverancier zou inmiddels naar de politie zijn gegaan om de zaak uit te leggen. Een meisje langs de kant van de weg in Heerlen ving een lolly, maar ze vond hem raar smaken en gaf hem aan haar moeder. Die waarschuwde de politie. De wietlolly's waren overigens onschuldig, omdat er geen thc in zat, de werkzame stof van cannabis.

 

Nieuws berichten van 25 Februari 2017

Verdachte groene lolly's rondgestrooid bij carnaval Heerlen

20:40:17, 2017-02-25 via NOS Nieuws
Bij een carnavalsoptocht in Heerlen zijn lolly's rondgestrooid waarin mogelijk hennep zat. Een vrouw heeft de politie gebeld, die de zaak gaat onderzoeken. Een kind dat langs de kant stond, had een paar groene lolly's opgevangen, meldt de regionale zender 1Limburg. De moeder rook en likte eraan en kwam tot de conclusie dat het om henneplolly's ging. Ze belde de politie die de lolly's meenam. Volgens 1Limburg zijn de wietlolly's legaal en zit er wel cannabis in maar niet de stof thc, waar je high van wordt. De politie zoekt uit of het inderdaad gaat om wietlolly's en van welke praalwagen ze zijn rondgestrooid.

 

Henneplolly bij carnaval

20:18:18, 2017-02-25 via Telegraaf.nl - binnenland
Tijdens een carnavalsoptocht in een Heerlense wijk zijn zaterdagmiddag wietlolly’s rondgestrooid. Een geschrokken moeder heeft de politie gebeld, die de zaak gaat onderzoeken, meldt 1Limburg.

 

Carnavalsvereniging naast megadrugslab Leende: 'We staan te trillen op onze benen'

14:56:04, 2017-02-25 via Omroep Brabant
LEENDE - Wat zullen ze zich zaterdagmiddag verbijten, de bouwers van carnavalsvereniging De Lolmakers in Leende. Normaal gesproken hadden ze zelf met een wagen meegedaan aan de optocht in buurdorp Maarheeze. Nu kunnen ze er hoogstens als toeschouwer bij zijn. De vondst, eerder deze week, van een gigantisch drugslab op het terrein waar ze aan hun creatie hebben gewerkt, gooide voor hen roet in het eten. "We staan te trillen op onze benen."

 

Nieuws berichten van 24 Februari 2017

Megadrugslab stond op erf CDA-penningmeester

20:03:55, 2017-02-24 via NOS Nieuws
Het grote drugslab dat is ontdekt in Leende staat op het erf van de penningmeester van de plaatselijke CDA-afdeling. Dat heeft de partij bevestigd aan Omroep Brabant. Wim van der P. is samen met zijn vrouw en zoon aangehouden. In de loods op de boerderij zat een van de grootste drugslaboratoria die ooit in Nederland zijn gevonden. Waar Wim van der P. precies van wordt verdacht is niet duidelijk. 5000 kilo Het CDA heeft de bestuurder op non-actief gezet en wil hem uit de partij zetten, meldt Omroep Brabant. Hij is al eerder in opspraak geweest. In 2012 brandde op zijn terrein een stalling met 57 caravans af. Na onderzoek bleek dat er in het gebouw een hennepkwekerij zat. Omdat de penningmeester daar nooit voor is veroordeeld, heeft het CDA hem niet eerder geroyeerd als lid. Met de stoffen die nu zijn gevonden, kon voor 5000 kilo amfetamine en mdma worden geproduceerd. Het drugslab werd bij toeval ontdekt. Agenten doorzochten de boerderij omdat ze het vermoeden hadden dat er wiet werd gekweekt. Volgens de politie was het laboratorium zeer professioneel ingericht. "Dat blijkt uit de nette manier waarop alles is aangelegd, bijvoorbeeld de stroomvoorziening en afzuiging. Het lab bestaat uit meerdere ruimtes. De voorraad chemicaliën was zorgvuldig neergezet, om optimaal te kunnen produceren." De boerderij waarin het drugslab is gevonden, staat naast een bouwhal van een carnavalsvereniging. De leden van die club waren bezig met het maken van een carnavalswagen, maar mogen nu van de politie het terrein niet meer op. Daardoor dreigt vier maanden werk verloren te gaan, zegt een van de bouwers.

 

CDA’er opgepakt voor lab

19:28:15, 2017-02-24 via Telegraaf.nl - binnenland
Het gigantische drugslaboratorium dat donderdag in een Brabantse boerenschuur is ontdekt, stond op het terrein van de penningmeester van het CDA in Heeze-Leende. Het royement van Wim van der P. is om deze reden in de maak, laat vicevoorzitter Gerbrand van Veldhuizen aan De Telegraaf weten. „Dit overschrijdt al onze grenzen.”

 

Chauffeur reageert 'normaal' met 4,6 promille

21:32:04, 2017-02-24 via FOK!frontpage Nieuws
De Duitse politie heeft vrijdag op een parkeerterrein langs de A7 op de Lüneburger Heide een vrachtwagenchauffeur aangehouden met 4,6 promille in zijn bloed. Ondanks zijn gigantische alcoholconsumptie, voor menigeen een dodelijke hoeveelheid...

 

Megadrugslab stond op erf van CDA-penningmeester: 'Hoe kan iemand zo twee gezichten hebben?'

19:20:19, 2017-02-24 via Omroep Brabant
LEENDE - Het grote drugslab dat donderdag werd ontdekt in Leende, blijkt op het erf te staan van de penningmeester van CDA Heeze Leende Sterksel. Wim van der P. (52) werd met zijn vrouw en zoon donderdag aangehouden in hun boerderij. Dat heeft CDA Brabant bevestigd na berichtgeving door het Eindhovens Dagblad.

 

Drugslab Leende 'een van grootste in Nederland', mdma had waarde 32 miljoen

18:00:26, 2017-02-24 via Omroep Brabant
LEENDE - Het drugslab dat donderdag werd ontdekt in een boerderij aan de Hoogeindseweg in Leende is volgens de politie een van de grootste in Nederland. Met de chemicaliën die daar voorradig waren, kon vierduizend kilo amfetamine en duizend kilogram mdma gemaakt worden. Dat is vrijdagochtend bekendgemaakt.

 

Nieuws berichten van 23 Februari 2017

'Zeer groot' drugslab bij toeval ontdekt in Leende

20:38:28, 2017-02-23 via NOS Nieuws
In een boerderij in het Brabantse Leende is een groot drugslab ontdekt. Volgens de politie gaat het om een zeer professioneel ingericht laboratorium. Drie bewoners van de boerderij, twee mannen en een vrouw, zijn opgepakt. In een loods werden duizenden liters chemicaliën opgeslagen. In het lab werd zowel xtc als amfetamine geproduceerd. Die combinatie komt de politie niet vaak tegen. Agenten doorzochten de boerderij omdat ze vermoedden dat er wiet werd gekweekt. Er werd in een oplegger op het erf een hennepkwekerij zonder planten gevonden. Volgens de politie gaat het om een groot drugslab dat waarschijnlijk nog in gebruik was. "Ik ga niet zeggen dat het het grootste drugslab ter wereld is, maar het is echt behoorlijk", zegt een politiewoordvoerder tegen Omroep Brabant.

 

Advocaat Klaas Otto had drugslab thuis

19:53:12, 2017-02-23 via FOK!frontpage Nieuws
Niet alleen wordt Jan Piet van R., advocaat van No Surrender-oprichter Klaas Otto, verdacht van het beïnvloeden van getuigen, hij zou ook een niet meer werkend drugslab en 3,4 kilo amfetamine in zijn huis in Den Haag hebben. De 69-jarige Van...

 

C.V. Lolmakers bouwde carnavalswagen naast drugslab: 'Vier maanden werk voor niks'

21:15:20, 2017-02-23 via Omroep Brabant
LEENDE - Leden van carnavalsvereniging De Lolmakers waren donderdagochtend met stomheid geslagen toen de politie ineens hun loods binnenviel in Leende. Acht bouwers moesten het terrein meteen verlaten omdat twee meter verder in de naastgelegen loods een enorm drugslab was ontdekt. "Vier maanden werk is nu waarschijnlijk voor niks geweest. Voor de eerste keer in twintig jaar hebben we geen wagen", zo zegt de verslagen wagenbouwer Bart van Weert.

 

Megadrugslab met duizenden liters chemicaliën ontdekt in boerderij Leende

19:38:56, 2017-02-23 via Omroep Brabant
LEENDE - In een boerderij aan de Hoogeindseweg in Leende is donderdagochtend een 'zeer groot en zeer professioneel ingericht' drugslab ontdekt. In de loods zijn volgens de politie duizenden liters chemicaliën opgeslagen. In het lab werd zowel xtc als amfetamine geproduceerd. Die combinatie komt de politie zelden tegen. Drie bewoners van de boerderij, twee mannen en een vrouw, zijn opgepakt.

 

Veel geld, xtc-pillen en apparatuur gevonden: 80 agenten rollen drugsnetwerk op

19:21:49, 2017-02-23 via Omroep Brabant
TILBURG - De politie heeft woensdag een drugsnetwerk opgerold. Bij invallen in Tilburg, Den Bosch, Rosmalen, Dongen, Drunen en Waalwijk werden zes mensen opgepakt.

 

Advocaat in zaak Klaas Otto heeft drugslab en amfetamine in huis en blijft in cel

18:40:04, 2017-02-23 via Omroep Brabant
BREDA - In het huis in Den Haag van een man die advocaat is geweest voor motorclub No Surrender is een niet meer actief xtc-lab gevonden. Ook werd er 3,4 kilo amfetamine aangetroffen. Dat maakte het Openbaar Ministerie donderdag bekend. No Surrender werd opgericht door Klaas Otto uit Bergen op Zoom.

 

Rechtbank: Drie kilo drugs is geen bewijs voor dealen

16:17:20, 2017-02-23 via RTV Drenthe: Nieuws
Ondanks dat de politie in juli vorig jaar bijna drie kilo harddrugs in zijn huis vond, sprak de rechtbank in Assen een 41-jarige Emmenaar donderdag vrij van drugshandel.

 

Nieuws berichten van 22 Februari 2017

Rondje langs de Groningse coffeeshops over legale wiet

21:28:01, 2017-02-22 via - Eigen Artikelen
Coffeeshophouders grijpen de kans uit het verdomhoekje te komen met beide handen aan. Toch is er ook onzekerheid over een toekomst met legale wiet.

 

Automatische wapens en drugs ontdekt tussen bloemen

22:47:59, 2017-02-22 via NOS Nieuws
De politie heeft langs de snelweg A1 bij Apeldoorn twee mannen betrapt die wapens en drugs in hun vrachtwagen hadden verstopt. Vier automatische wapens, munitie, en meer dan 100 kilo amfetamine en zo'n 160 kilo aan hennep zaten verstopt tussen een lading bloemen. De twee mannen uit IJsselstein (51) en Utrecht (50) waren op weg naar Duitsland. Bij de politiecontrole zagen agenten tussen de bloemen een doos staan met daarin een van de wapens. Later werd ook de rest tussen de bloemen ontdekt.  Wat de mannen van plan waren is nog onduidelijk. Ze zijn opgepakt en de vrachtwagen is in beslag genomen. 

 

Grote heroïnevangst in bakmachines uit Iran

19:29:20, 2017-02-22 via NOS Nieuws
De landelijke recherche heeft in samenwerking met douane en politie in Antwerpen ruim 1100 kilo heroïne onderschept. Ook werden zes mensen aangehouden. De drugs zaten verstopt in twee bakmachines uit Iran die in een container in de haven van Antwerpen waren aangekomen. De heroïne is uit de container gehaald en daarna is de container weer dichtgedaan zodat de politie het transport kon volgen. Bakmachines Een bedrijf uit Rotterdam haalde de container op en leverde hem af in de Limburgse plaats Heijen. In het pand werden twee Amsterdammers aangehouden die bezig waren de bakmachines te openen. Een derde man, uit Sittard, had even daarvoor het pand verlaten, maar hij kon op de snelweg worden aangehouden. Ook bij het transportbedrijf werden mensen opgepakt: een chauffeur, zonder verblijfplaats, en twee mannen uit Rotterdam en Amersfoort. Recordvangst De partij van 1131,7 kilo heroïne is voor België een recordvangst. In Nederland is door de Landelijke Recherche al eens een partij van 1200 kilo in beslag genomen. De politie schat de straatwaarde van deze partij op zo'n 68 miljoen euro.

 

Wapens tussen de bloemen

19:02:01, 2017-02-22 via Telegraaf.nl - binnenland
De politie heeft dinsdagavond automatische vuurwapens en drugs gevonden tussen een lading bloemen in een vrachtwagen die over de A1 bij Apeldoorn reed. De twee inzittenden zijn opgepakt.

 

Wordt wiet straks duurder door de nieuwe wietwet? Zeven vragen en antwoorden

18:45:49, 2017-02-22 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - De Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met het voorstel om de wietteelt te reguleren. Het initiatiefvoorstel van D66 wil een einde maken aan de praktijk waarbij cannabis wel mag worden verkocht in een coffeeshop, maar niet geteeld of aangevoerd. Veel Brabantse burgemeesters en coffeeshophouders zijn voorstander van het plan. Ook drugsexpert en sociaal wetenschapper Nicole Maalsté is blij met de doorbraak. "Dit is een belangrijke stap, zeg maar gerust een historisch moment." We vroegen haar in zeven vragen wat de nieuwe wietwet precies inhoudt.

 

Ook Sjors, Wiet en Jack keren terug in GTST

20:08:43, 2017-02-22 via Telegraaf.nl - prive
Martine Hafkamp is niet de enige oude bekende die volgende week weer opduikt in Goede tijden, slechte tijden. Ook Sjors Langeveld en Wiet en Jack van Houten keren terug in de soap, werd woensdag bekendgemaakt in bij RTL.

 

Coffeeshophouders verdeeld over nieuwe wietwet

17:45:05, 2017-02-22 via RTV Drenthe: Nieuws
Drentse coffeeshophouders zijn verdeeld over de regulering van wietteelt. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende coffeeshops in onze provincie.

 

Werkstraf voor Assenaar in verouderde drugszaak

13:24:24, 2017-02-22 via RTV Drenthe: Nieuws
De rechter heeft een 22-jarige man uit Assen veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur voor drugsbezit. De officier had zes weken cel geëist.

 

Stelling: Het is een goed idee om wietteelt te gedogen

10:58:39, 2017-02-22 via RTV Drenthe: Nieuws
De Tweede Kamer is akkoord gegaan met de regulering van wietteelt. Dat betekent dat professionele telers in sommige gevallen toestemming kunnen krijgen om wiet te telen en daarmee niet strafbaar zijn.

 

Nieuws berichten van 21 Februari 2017

GSTV. Jonko's klappen op het Binnenhof

20:29:00, 2017-02-21 via GeenStijl
Goed nieuws voor alle White Widows en King Hassans van Nederland: D66 heeft het voor elkaar gekregen om de legale wietteelt een stappie dichterbij te krijgen. Ondanks verzet van erkende dino's die nog steeds denken dat je van de wierie...

 

Nieuws berichten van 20 Februari 2017

Groningse Femke dood door drugs

22:37:41, 2017-02-20 via - Eigen Artikelen
De jonge man en vrouw uit Groningen die september vorig jaar zijn overleden in een huis in Amstelveen, blijken te zijn overleden aan de gevolgen van een combinatie van drugs en fentanyl.

 

Wantrouwen in banlieue na 'wapenstokverkrachting': als je gekleurd bent, ben je de pineut

19:04:31, 2017-02-20 via NOS Nieuws
Demonstraties, rellen, brandende politieauto's en honderden aanhoudingen: al weken is het onrustig in de voorsteden van Parijs. Het wantrouwen tegen de politie is er groot, merkte correspondent Frank Renout in Ivry-sur-Seine, waar bewoners gewend zijn aan hardhandige politiecontroles. Het is weer mis in de banlieue sinds de arrestatie van de 22-jarige Theo in de voorstad Aulnay-sous-Bois. De man moest geopereerd worden en lag twee weken in het ziekenhuis. Na afloop zei de man dat hij verkracht was door agenten met een wapenstok. De agenten zeggen dat ze de man alleen hebben geslagen. Na het Achtuurjournaal beantwoordt correspondent Frank Renout op de Facebook-pagina van de NOS al je vragen over de onrust in de banlieue. Ruim 20 kilometer verderop in Ivry-sur-Seine, een voorstad aan de zuidkant van Parijs, roept het verhaal herinneringen op bij de 27-jarige Jalys. Als 16-jarige jongen werd hij een keer gefouilleerd door politieagenten die dachten dat hij drugs bij zich had. "Ze vonden niks, maar toch moest ik in de politieauto mijn broek laten zakken. Ze dachten dat ik drugs in mijn onderbroek had verstopt. Zoiets vergeet je je leven lang niet meer." Ook nu maken jongeren dit soort controles nog mee, vertelt student Aziz. "Als ik 's avonds laat ga joggen rent de politie soms achter me aan. Ze denken dat ik op de vlucht ben of zo. Het is eigenlijk altijd zo dat je kunt worden aangehouden als je samen met vrienden bent die zwart zijn of Arabisch. Je kunt zo maar een klap krijgen of hard tegen de muur of een politieauto worden geduwd, zonder dat je iets hebt gedaan." Dat ondervond ook de 24-jarige Melissandre. Ze deed mee aan een demonstratie en zat op de grond. Zonder aanleiding begonnen agenten haar te slaan met een wapenstok. Ook werd ze besproeid met traangas. "Daar was geen enkele reden voor. Als je gekleurd bent, ben je de pineut." De verhalen van Jalys en Melissandre staan niet op zichzelf. Uit onderzoek van de Franse Ombudsman blijkt dat Franse jongens met een zwart of Arabisch uiterlijk twintig keer zoveel kans hebben door de politie staande te worden gehouden als anderen. En die aanhoudingen gaan ook veel vaker gepaard met ‘agressie en beledigingen’. Maar ook de agenten hebben het niet altijd even makkelijk, vertelt Renout in het NOS Radio 1 journaal. "Ze klagen dat in sommige wijken criminaliteit en drugshandel schering en inslag zijn. Daar geldt het recht van de sterkste. De enige agenten die daar nog komen maken deel uit van speciale interventie-eenheden. Die worden bekogeld, belaagd en zelfs in de val gelokt. Er worden brandbommen gegooid, soms wordt er geschoten." Hoe ver het kan gaan, bleek toen een politieauto met vier agenten in brand werd gestoken. Ze konden zich ternauwernood in veiligheid brengen, maar twee van hen raakten zwaargewond. Nieuw is het allemaal niet. De rellen in de banlieue zijn een terugkerend fenomeen. In de buurt van Aulnay-sous-Bois waren er in 2005 rellen die zo massaal waren dat president Chirac de noodtoestand afkondigde. Dat gebeurde nadat twee jongeren waren geëlektrocuteerd toen ze zich voor de politie verscholen bij een stroomverdeelstation. Vorig jaar braken er ook weer rellen uit in de buurt van de hoofdstad, nadat een 24-jarige man na zijn arrestatie was overleden. Met de presidentsverkiezingen in aantocht laait de politieke discussie over de onrust hoog op. Maar panklare oplossingen hebben de kandidaten niet, zegt Renout. "Ze komen met oneliners. De een wil demonstraties verbieden of zegt dat de politie harder moet ingrijpen en de ander wil juist dat agenten die zich misdragen worden berecht. Maar ze komen niet met structurele oplossingen. Het wantrouwen tussen bewoners in de banlieue en de politie is enorm. Dat los je niet op met verkiezingsretoriek."

 

Stemming omstreden wietwet

20:51:49, 2017-02-20 via Telegraaf.nl - binnenland
De veelbesproken wietwet van D66 staat dinsdag voor een cruciale stemming in de Tweede Kamer. Het voorstel moet een einde maken aan het beleid waarbij wiet wel mag worden verkocht, maar niet geteeld of aangevoerd.

 

Nieuwe wietwet moet inkoop coffeeshops reguleren

18:20:08, 2017-02-20 via FOK!frontpage Nieuws
Morgen wordt er in de Tweede Kamer gestemd over een door D66 ingediende wietwet, die een einde moet maken aan de vreemde constructie waarbij een coffeeshop wel mag verkopen, maar niet mag inkopen. Niet alleen de voordeur, maar ook de achterdeur...

 

Hogere straffen voor Zweedse drugssmokkelaars

15:14:03, 2017-02-20 via RTV Drenthe: Nieuws
Drie Zweden hebben na hoger beroep zwaardere straffen gekregen voor drugssmokkel via Eelde en Drachten naar Zweden.

 

Nieuws berichten van 19 Februari 2017

Politie vindt meer dan 500 wietplanten in Tasmantoren

19:32:59, 2017-02-19 via - Eigen Artikelen
De politie heeft zondagochtend een hennepkwekerij in de Tasmantoren in Groningen ontdekt.

 

Dit was het weekend: watergebrek, verkiezingscampagne en een blunder van Trump

20:33:14, 2017-02-19 via NOS Nieuws
Heb je dit weekend geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Wij hebben de belangrijkste nieuwsverhalen van gisteren en vandaag op een rij gezet.  30.000 huishoudens in Gelderland zonder water In Gelderland zitten zo'n 30.000 huishoudens lange tijd zonder water door een lek in een waterleiding. Het gaat om mensen in de gemeenten Doesburg, Zevenaar, Rijnwaarden en delen van de gemeenten Rheden en Didam. Veel mensen slaan flessen water in in de supermarkt en hulpdiensten delen water uit. Zondagavond zijn, na bijna 24 uur, de waterproblemen grotendeels opgelost. Waterbedrijf Vitens zegt dat vrijwel iedereen weer water heeft door het aanleggen van een omleiding.  Veel politie en pers bij campagneaftrap Wilders in Spijkenisse PVV-leider Wilders begint in Spijkenisse aan zijn verkiezingscampagne. Hij deelt met andere PVV'ers flyers uit op een markt. Naast de strenge beveiliging die Wilders altijd heeft, is er extra veel politie op de been. Ook zijn er veel journalisten uit binnen- en buitenland. Het bezoek van Wilders aan Spijkenisse verloopt rustig; er wordt niemand opgepakt. Geert Wilders zegt ook Carré-debat van RTL af Ook op zondag laat Wilders van zich horen. Hij meldt zich af voor het verkiezingsdebat van RTL Nieuws, BNR en Elsevier. De PVV-leider is boos omdat RTL zijn broer Paul heeft geïnterviewd. Wilders vindt het walgelijk dat zijn familie bij de campagne wordt betrokken. Op Twitter noemt hij RTL Nieuws "ongelooflijk laaghartig tuig" en schrijft hij: Bye Bye RTL. Eerder zegde Wilders al het premiersdebat van RTL af, omdat de zender meer partijen had uitgenodigd dan was afgesproken. Akkoord over nieuwe wapenstilstand in Oekraïne Op de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München wordt een nieuwe wapenstilstand bereikt voor Oekraïne. Het bestand moet maandag ingaan, zo hebben de ministers van Rusland, Oekraïne, Duitsland en Frankrijk afgesproken. Onderdeel van het akkoord is het terugtrekken van de zware wapens uit het oorlogsgebied. De Russische minister Lavrov zegt dat de ondertekenaars niet zullen toestaan dat het bestand mislukt. In het oosten van Oekraïne is de strijd tussen het Oekraïense leger en de rebellen die door Rusland worden gesteund deze maand weer opgelaaid.  Massale betoging in Barcelona voor toelaten vluchtelingen  In Barcelona roepen bijna 200.000 betogers de regering op om meer vluchtelingen op te nemen uit oorlogsgebieden. Ook de burgemeester van Barcelona doet mee aan de demonstratie. Ze heeft de regering gevraagd of haar stad meer vluchtelingen op mag nemen. Spanje heeft er tot nu toe duizend toegelaten, terwijl een aantal van 17.000 was toegezegd.  Trump 'op campagne' in Florida: even onder vrienden zijn Amper een maand na zijn inauguratie spreekt president Trump in Florida zijn achterban toe. "Ik wil onder vrienden zijn, ik wil onder het volk zijn", begint hij zijn toespraak voor de ruim 9000 aanhangers. Hij herhaalt zijn campagnebeloftes en trekt opnieuw fel van leer tegen de media.  Tot zover niets nieuws, maar dan begint hij over terrorisme in landen die veel vluchtelingen hebben opgenomen, zoals Duitsland. Ook heeft hij het over "wat er gisteravond gebeurde in Zweden". Maar niemand weet waar Trump het over heeft, want er is die avond helemaal geen aanslag of andersoortig incident geweest in Zweden. De Zweedse krant Aftonbladet komt met een artikel in het Engels om Trump bij te praten over wat er die avond wel is gebeurd in Zweden. Het gaat onder meer over een eland die zich heeft vergrepen aan een houten elandbeeld. Op sociale media wordt behalve met grappen ook met onbegrip en verbijstering gereageerd op Trumps opmerking. Creatieve twitteraars zetten het account Last Night In Sweden op.  Tsonga sterkste in Rotterdam De 44ste editie van het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam wordt gewonnen door de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. In de finale verslaat hij de Belg David Goffin in drie sets: 4-6, 6-4 en 6-1. Hassan verbreekt stokoud Nederlands record Elly van Hulst Atlete Sifan Hassan verbetert op de 3000 meter een bijna 28 jaar oud Nederlands record. Ze doet dat bij indoorwedstrijden in Birmingham. Het oude record stond op naam van Elly van Hulst, gelopen in 1989 in Boedapest.   Geen verrassingen in eredivisie In de eredivisie verandert er niets bovenaan de ranglijst. De 'grote drie' doen we ze moeten doen. PSV wint - hoewel enigszins moeizaam - thuis met 3-1 van NEC. Ajax pakt, ondanks een gemiste penalty, drie punten bij Vitesse: 0-1. Feyenoord heeft het lastig bij ADO Den Haag, maar wint uiteindelijk ook met 0-1 van de hekkensluiter.  Koploper Feyenoord houdt een voorsprong van 5 punten op Ajax en 8 punten op PSV. Volgende week staat Feyenoord-PSV op het programma.  Verder komende week: De nieuwe wapenstilstand in Oekraïne, zoals overeengekomen op de veiligheidsconferentie in München, gaat maandag dus in.  De Amerikaanse vice-president Pence gaat maandag in Brussel op bezoek bij Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Raad. Later die dag brengt hij een bezoek aan de NAVO.   De rechter in Breda doet maandag uitspraak in een drugszaak tegen kopstukken van motorclub Satudarah.  Dinsdag stemt de Tweede Kamer over een D66-voorstel voor gereguleerde wietteelt.  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen dinsdag een streekbezoek aan de Krimpenerwaard, een gemeente in Zuid-Holland. Op donderdag beginnen in Genève weer vredesbesprekingen over Syrië.   In het radioprogramma Nieuws & Co wordt op vrijdag een verkiezingsdebat gehouden.  Fijne week!

 

Witte rook verraadt drugslab in Eindhoven

19:45:33, 2017-02-19 via FOK!frontpage Nieuws
Stinkende, witte rook die uit een schoorsteen kringelde, heeft zondag de aanwezigheid van een groot drugslab in Eindhoven verraden. Voorbijgangers belden de politie rond 10.00 uur, nadat ze de rook hadden gezien en geroken aan de Rapenlandstraat....

 

Drugslab aangetroffen in Eindhoven, een verdachte aangehouden

13:07:00, 2017-02-19 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - In een bedrijfspand aan Rapenlandstraat in Eindhoven is zondag een drugslab gevonden. Er is een verdachte aangehouden.

 

Meer dan honderd vaten gedumpt in Zegge, politie vermoedt drugsafval

11:17:20, 2017-02-19 via Omroep Brabant
ZEGGE - Aan de Lage Zegstraat in Zegge zijn zondagochtend meer dan honderd vaten gevonden. De politie gaat ervan uit dat het gaat om drugsafval. Dit wordt onderzocht. Een aantal vaten lekt.

 

Nieuws berichten van 18 Februari 2017

Tientallen vaten met drugsafval gedumpt in Schijf

01:47:06, 2017-02-18 via Omroep Brabant
SCHIJF - In het buitengebied van Schijf zijn vrijdagnacht tientallen vaten gedumpt met vermoedelijk drugsafval erin. Een deel van de vaten heeft gelekt.

 

Vice-president Pence ontmoet zanger Bono: ik hoorde dat je in de stad was

21:35:30, 2017-02-18 via NOS Nieuws
De Amerikaanse vice-president Mike Pence en U2-zanger Bono hebben elkaar ontmoet in München. "Ik waardeer het dat we even met elkaar kunnen praten", zei Pence tegen de Ierse zanger. "Ik hoorde dat je in de stad was." Pence is in Duitsland voor de jaarlijkse Veiligheidsconferentie. De ontmoeting met Bono was geïmproviseerd.  "U bent de op één na drukste man op aarde", grapte Bono, waarop Pence antwoordde dat dat best zou kunnen. Bono sprak zijn waardering uit voor het feit dat Pence tot twee keer toe een wetsvoorstel steunde in het Congres, voor het verstrekken van aids-medicijnen in Afrika.  "Dat was een uitzonderlijke historische prestatie en jij speelde daarin een belangrijke rol in", zei Pence daarover op zijn beurt. De zanger zet zich met een stichting onder meer in voor de bestrijding van aids.  Hoelang de ontmoeting tussen de twee heeft geduurd, is niet bekend. De pers werd op een gegeven moment weggestuurd en de rest van het gesprek is privé gebleven.    Hiv-uitbraak Opvallend is dat Pence als gouverneur van Indiana veel kritiek kreeg op zijn aanpak van een hiv-uitbraak in die staat. Hij was er moreel tegen gekant om schone naalden uit te delen aan verslaafden, omdat hij dacht dat dat drugsgebruik zou bevorderen. Uiteindelijk ging hij toch overstag toen bleek dat de uitbraak erger werd, omdat verschillende mensen dezelfde vieze naalden gebruikten.     

 

Taskforce Brabant Zeeland: nog meer drugszaken dan in 2015

22:54:00, 2017-02-18 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - De Taskforce Brabant Zeeland heeft vorig jaar opnieuw meer strafrechtelijke onderzoeken ingesteld in zijn strijd tegen georganiseerde drugscriminaliteit. Het aantal steeg in vergelijking met 2015 met ongeveer een kwart naar 154. Dat is ruim twee keer zoveel als in 2014.

 

Slagroompatronen als drug blijvend probleem: 'Het is een grote bende'

22:17:36, 2017-02-18 via Omroep Brabant
OOSTERHOUT - Jongeren die slagroompatronen kopen om high te worden van het gas dat daar in zit, op meerdere plekken in Brabant is het al jaren een probleem. De politie kan vaak nauwelijks ingrijpen, want de patronen zijn legaal. Maar de gevaren zijn groot.

 

Nieuws berichten van 17 Februari 2017

Directie autoverhuurder Tilburg verdacht van witwassen

20:48:35, 2017-02-17 via NOS Nieuws
Drie directieleden van een Amerikaans autoverhuurbedrijf in Tilburg zijn opgepakt voor witwassen. Volgens het Openbaar Ministerie was er bij het Brabantse filiaal een opvallend grote constante geldstroom. Over een periode van ruim twee jaar werd met contant geld voor meer dan 750.000 euro aan auto’s verhuurd. Opmerkelijk is dat het moederbedrijf zegt dat contante betalingen al lange tijd niet meer worden geaccepteerd. Daardoor kreeg het OM het vermoeden van witwassen. Opvallend vaak kwamen leden van motorclub Satudarah een auto lenen bij de Tilburgse vestiging. Daarbij is ook een verband ontdekt met drugshandel en wapens. Bij het hoofdkantoor van de verhuurder is door het OM administratie opgevraagd om te onderzoeken hoe het bedrijf werd geleid. Verhoord Volgens Omroep Brabant zijn de aangehouden directieleden twee mannen en een vrouw. Ze komen uit Tilburg en Goirle. De verdachten zijn verhoord door de politie. In afwachting van de verdere uitkomsten van het onderzoek heeft de officier van justitie besloten hen vooralsnog vrij te laten.

 

Amsterdam wil jongeren met strafblad nieuwe kans bieden

18:53:41, 2017-02-17 via NOS Nieuws
De gemeente Amsterdam gaat jongeren met een strafblad hulp aanbieden bij het vinden van een baan. Veroordeelde jongeren blijven vaak werkloos omdat ze geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen laten zien of omdat ze simpelweg niet durven te solliciteren, uit angst voor een afwijzing. Op initiatief van D66, PvdA en GroenLinks wil Amsterdam dat probleem aanpakken. Volgens de gemeente wil een strafblad nog niet altijd zeggen dat mensen geen VOG, ook wel verklaring van goed gedrag genoemd, kunnen krijgen. De gemeente gaat werkgevers vragen jongeren met een strafblad toch een kans op werk te geven en wil in de eigen organisatie ook plaatsen vrijmaken voor die jongeren. D66-raadslid Ariëlla Verheul, mede-initiatiefneemster van het plan, zegt dat voorkomen moet worden dat een groep jongeren blijvend aan de kant staat en dat de afstand tot leeftijdsgenoten steeds groter wordt. Geen stage De Rotterdamse Ilona Simon (36) herkent het probleem waar jongeren in Amsterdam tegenaan lopen. Tien jaar lang was ze verslaafd aan heroïne en cocaïne. Ze stond nergens ingeschreven en had officieel geen inkomen. Inmiddels is ze bijna vier jaar clean. Ze is hard op weg haar droom te verwezenlijken: een baan als ervaringsdeskundige in de GGZ. Maar haar verleden speelt haar parten: ze kan geen VOG krijgen. Ilona werd wegens diefstal veroordeeld: "Ik probeerde er vandoor te gaan en me los te werken toen ze me betrapten; dat is toen aangemerkt als diefstal met geweld", vertelt ze. Daardoor kreeg Ilona geen stage. Inmiddels heeft ze een werkgever gevonden die haar tijdelijk heeft aangenomen, op voorwaarde dat ze alsnog een VOG krijgt. Dat is nog niet gelukt. Ze vreest dat ze haar baan verliest, als volgende week haar beroep in de zaak weer afgewezen wordt. Ilona heeft al een paar keer zonder succes een VOG aangevraagd. Bij de rechtbank werd vorig jaar een busje pepperspray in haar tas gevonden, wat haar een extra veroordeling opleverde. "Heel stom, dat had natuurlijk niet zo moeten zijn, ik was zelfs vergeten dat het in mijn tas zat." Toch vindt haar advocaat Noëmi Bijlsma van Van Oosten Advocaten dat juist voor haar een uitzondering moet worden gemaakt. "Ze heeft zoveel verklaringen van werkgevers en oud-werkgevers die voor haar instaan, ze heeft een fonds bereid gevonden om haar opleiding te sponsoren, ze is zeer gemotiveerd, en ze wil haar ervaring inzetten voor anderen."  Strafrechtadvocaat Michiel Hoppenbrouwers zegt dat juist een veroordeling wegens diefstal met geweld iets is wat jongeren blijft achtervolgen. "Achter zo'n veroordeling kunnen verschillende delicten schuilgaan. Dat kan variëren van het omver lopen van iemand bij een tasjesroof tot het neerschieten van iemand." Volgens Hoppenbrouwers kan juist baanzekerheid eraan bijdragen dat iemand niet in de criminaliteit terugvalt. Voor jongeren onder de 23 is de termijn waarbinnen teruggekeken wordt al verlaagd naar twee jaar. Maar voor mensen boven die leeftijd is de termijn nog vier jaar. Hoppenbrouwers is niet voor het afschaffen van de VOG. Zo kan bijvoorbeeld voorkomen worden dat een veroordeelde zedendelinquent in de kinderopvang gaat werken.

 

QUIZ - Maar wie zijn dit?

17:54:00, 2017-02-17 via GeenStijl
A) Boney M. tribute bandB) Afdeling Nepal-West Forum voor DemocratieC) Mensen die mensen kennen die aan wiet of hasj gestorven zijnD) Hou je bek met je white privilegeE) Anders, namelijk......

 

Nieuws berichten van 16 Februari 2017

Venezuela blokkeert CNN na een verhaal over verkoop paspoorten

01:06:36, 2017-02-16 via NOS Nieuws
Venezuela heeft uitzendingen van CNN verboden, omdat het nieuwsberichten heeft verspreid die als "directe agressie" tegen dat land worden beschouwd. CNN bracht begin deze maand het bericht dat medewerkers van de Venezolaanse ambassade in Irak 173 paspoorten hebben verkocht aan mensen uit het Midden-Oosten. Sommigen zouden in contact staan met terreurgroepen als Hezbollah in Libanon. De Venezolaanse vicepresident Tareck Al Aissami zou bij de verkoop betrokken zijn geweest. De verkopen vonden plaats toen hij minister van Binnenlandse Zaken was en verantwoordelijk was voor de paspoortenuitgifte. Onderzoek In een reactie op het verbod zeg CNN dat het achter zijn verhaal staat. Daaraan is een onderzoek van jaar voorafgegaan, waarbij duizenden documenten zijn bestudeerd en interviews zijn afgenomen in de VS, Spanje, Venezuela en het Verenigd Koninkrijk.  De Amerikaanse regering kondigde dinsdag sancties af tegen Al Aissami, omdat hij een belangrijke rol in de internationale drugshandel zou spelen. Hij mag de VS niet meer in en zijn banktegoeden daar zijn bevroren.

 

'Het leven van drugs, prostitutie en angst is geen leven'

18:22:40, 2017-02-16 via NOS Nieuws
Prostituees die willen stoppen kunnen sinds een jaar terecht bij een uitstapprogramma van de gemeente Apeldoorn. In die tijd hebben negen vrouwen en mannen zich gemeld om een nieuw leven te beginnen. Omroep Gelderland sprak met een begeleider en een anonieme ex-prostituee. "Als je dit werk doet, ben je eigenlijk dood van binnen, het interesseert je allemaal niet meer zo, je hebt geen gevoel meer", zegt een ex-prostituee die meedoet aan het programma. Stoppen is moeilijk Alleen al op de Veluwe werken tientallen vrouwen en mannen in de prostitutie. Sommigen doen dat vrijwillig, maar vaak worden zij gedwongen of moeten zij het vanwege een slechte financiële situatie noodgedwongen doen, schrijft Omroep Gelderland. Stoppen is dan moeilijk. "De stap terug is heel makkelijk, maar ik weet ook dat als ik weer een stap terugzet, ik in een milieu terechtkom van drugs, prostitutie en angst. Dat is geen leven." Bedreiging, mishandeling, angst Ze is niet vrijwillig in de prostitutie beland. Ze werd verliefd en raakte snel zwanger. Haar vriend maakte enorme schulden op haar naam en toen kwam al snel het moment dat hij haar meenam om te werken. "Eerst was het gewoon een spel en keek de andere partij toe, maar dat ging steeds verder en verder, tot het moment dat ik alleen moest gaan." Het geld dat ze verdiende moest ze afstaan aan haar vriend. Ze raakte verslaafd aan drugs. Hij dreigde steeds vaker dat ze hun kindje niet meer mocht zien. Hij sloot haar op en sloeg haar, soms tot bloedens toe. Ze bleef bij hem, omdat ze bang en alleen was. "Angst, pure angst. Ik was afgesloten van de buitenwereld en mocht met niemand meer contact hebben", zegt ze. "Je staat er helemaal alleen voor." Ontsnapping Uiteindelijk weet ze toch te ontsnappen samen met haar kind. Ze doet aangifte en via de politie komt ze in contact met Jolanda Bergsma van het uitstapprogramma. Zij helpt prostituees met alle zaken die nodig zijn. Zo helpt ze bijvoorbeeld met het vinden van een geschikte woonruimte en het aanvragen van een uitkering.  Vanwege het succes in Apeldoorn wordt overwogen om het project ook verder uit te breiden naar andere gemeenten binnen de regio Noord- en Oost Gelderland, schrijft de regionale omroep.  Illegaliteit Gedwongen prostitutie is zeker niet iets wat alleen voorkomt in de grote steden in de Randstad, zegt Bergsma. "Juist hier komt het veel voor omdat we geen raamprostitutie hebben. Er is veel cardating en vrouwen werken thuis. Dat maakt het werk voor juist deze groep ook zo gevaarlijk omdat er geen toezicht is en het meeste in de illegaliteit gebeurt." Dit wordt ook beaamd door de voormalige prostituee. "70 procent van de vrouwen werkt gedwongen. Ik heb zelf gezien wat er met die vrouwen en meisjes gebeurt." Doelen Zij wil nooit meer in de prostitutie werken. "Ik heb nu een stabiel inkomen, werk aan traumaverwerking en eigenlijk loopt alles voor het eerst zoals het moet lopen. Ik heb doelen en voor het eerst denk ik ook dat ik die echt ga waarmaken."

 

Ruim 30 meldingen bij Overlast Emmen

15:05:55, 2017-02-16 via RTV Drenthe: Nieuws
Ruim 30 Emmenaren hebben tot nu toe een klacht achtergelaten bij het onlangs gestarte meldpunt Overlast Emmen. Het meldpunt kwam maandag online en staat onder meer open voor klachten op het gebied van drugs- en geluidsoverlast.

 

Nieuws berichten van 14 Februari 2017

‘Niet dat ik weg wilde, maar dit is een mooie uitdaging’

00:33:03, 2017-02-14 via - Eigen Artikelen
Anno Wietze Hiemstra, CDA-wethouder in Hoogeveen, wordt per 6 april waarnemend burgemeester van Appingedam. Hij volgt Rika Pot (66) op, die per 1 maart stopt. Zij is dan ruim acht jaar burgemeester geweest.

 

Amerikanen weren Venezolaanse vice-president om drugshandel

01:11:51, 2017-02-14 via NOS Nieuws
De Amerikaanse regering heeft sancties opgelegd aan de nieuwe vice-president van Venezuela. De Amerikanen beschuldigen hem ervan dat hij een belangrijke rol speelt in de internationale drugshandel. Tareck El Aissami werd in januari door de Venezolaanse president Maduro benoemd tot vice-president. Nu, een maand later, zijn zijn tegoeden door de Amerikanen bevroren en mag hij de Verenigde Staten niet meer in. Volgens Amerikaanse media wordt er al langer onderzoek naar Aissami gedaan vanwege vanwege vermeende banden met drugshandelaren en militanten in het Midden-Oosten. Zo zouden tientallen frauduleuze Venezolaanse paspoorten in handen zijn gekomen van mensen in het Midden-Oosten, onder wie vermeende leden van Hezbollah. De Amerikanen hebben ook sancties opgelegd aan Samark Lopez, een rijke Venezolaanse zakenman die gezien wordt als de rechterhand van Aissami. 

 

Rechtbank behandelt Meppeler drugszaak in juni

23:23:15, 2017-02-14 via - Eigen Artikelen
MEPPEL - De rechtszaak tegen een grote drugsbende die opereerde vanuit Meppel wordt in juni inhoudelijk behandeld. Dat maakte de officier van justitie dinsdag tijdens een pro-formazitting bekend.

 

Autokraker uit Emmen bestraft

19:50:52, 2017-02-14 via - Eigen Artikelen
Een 39-jarige Emmenaar is tot een jaar celstraf en behandeling veroordeeld voor een reeks auto-inbraken. De man is een zogeheten ISD-maatregel voor veelplegers opgelegd. De drugsverslaafde Emmenaar heeft een strafblad van 32 pagina’s.

 

OM negatief over wietteelt-voorstel D66

18:50:48, 2017-02-14 via NOS Nieuws
Het Openbaar Ministerie ziet niets in de initiatiefwet van D66 over wietregulering. Minister Blok heeft de brief met bezwaren van het OM aan de Tweede Kamer gestuurd. Vanavond debatteert de Kamer over de initiatiefwet met minister Blok. D66 wil dat hennepkwekerijen onder controle komen van de overheid. Het OM verwacht niet dat daarmee de georganiseerde softdrugscriminaliteit zal worden teruggedrongen. Het OM vindt het ook geen goed idee als wietkwekers niet meer vervolgd kunnen worden, omdat dat zal leiden tot "ongewenste situaties op het gebied van rechtszekerheid en rechtsgelijkheid". Ook waarschuwt het dat het "internationaalrechtelijke fundament" van het wetsvoorstel van D66-Kamerlid Bergkamp ontbreekt. Het kabinet ziet weinig in het voorstel. 

 

Tot 8 jaar geëist voor drugshandel Silkroad2

21:11:17, 2017-02-14 via FOK!frontpage Nieuws
Drie mannen zouden jarenlang de cel in moeten, omdat ze op illegale online marktplaatsen hebben gehandeld in harddrugs, vindt het Openbaar Ministerie. Dat eiste dinsdag acht jaar cel tegen twee mannen en zes jaar tegen een derde verdachte. Een...

 

Rechtbank trekt tien dagen uit voor grote Meppeler drugszaak

16:58:51, 2017-02-14 via RTV Drenthe: Nieuws
De rechtszaak tegen een grote drugsbende die opereerde vanuit Meppel gaat ongeveer tien dagen in beslag nemen. In juni wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

 

Nieuws berichten van 13 Februari 2017

Anno Wietze Hiemstra benoemd als waarnemend burgemeester Appingedam

22:25:31, 2017-02-13 via - Eigen Artikelen
Hiemstra is afkomstig uit Noordscheschut en sinds 2010 wethouder in Hoogeveen. Daarvoor werkte hij voor de provincie Overijssel en enkele gemeenten.

 

'Er gaat zeker iets mis in de banlieues, maar het zijn geen no-go-area's'

22:30:32, 2017-02-13 via NOS Nieuws
"Er is geen kant-en-klare oplossing voor de aanpak van de problemen in de zogenoemde banlieues, de buitenwijken van Parijs", zegt Luuk Slooter, conflictdeskundige van de Radboud Universiteit. Hij doet al jarenlang onderzoek in die wijken en woonde er zelf. "De problemen spelen eigenlijk al sinds eind jaren 70, begin jaren 80. Het is de Franse overheid nog steeds niet gelukt om daar iets aan te doen." Aanleiding voor zijn opmerkingen zijn de recente rellen in de Parijse voorstad Bobigny. Daar liep zaterdagavond een demonstratie tegen politiegeweld uit de hand. En in de banlieues ten noorden van Parijs is het al twee weken onrustig, sinds de 22-jarige Theo weigerde zich te legitimeren en toen te maken kreeg met buitensporig politiegeweld. "Er zou sprake zijn van een verkrachting met een wapenstok, maar volgens de politie is hij alleen tegen zijn billen geslagen en was er van opzet geen sprake", vertelt Slooter. De ongeregeldheden in de Parijse voorsteden zijn dus niet nieuw. "Het is een resultaat van een jarenlange opbouw. Jongeren klagen dat ze veel vaker zonder reden zich moeten legitimeren", zegt de conflictdeskundige. "Ook stellen de jongeren dat er sprake zou zijn van denigrerende opmerkingen van de politie. Daardoor loopt het uit de hand." Eigenlijk is er sprake van een kat-en-muis-spel, zegt Slooter. "Sommige jongeren raken al verhit bij het zien van een politieauto. Wat niet heeft geholpen, is dat Nicolas Sarkozy in zijn tijd als minister van Binnenlandse Zaken de buurtpolitie heeft afgeschaft." Daardoor werd de harde criminaliteit wel aangepakt, maar de verhouding tussen de jongeren en de politie is mede daarom wel slechter geworden. Daar ligt volgens Slooter ook de oplossing van de problemen. "Er moet veel meer geïnvesteerd worden in de verstoorde relatie tussen de jongeren en de politie. Het duurt heel lang om dat vertrouwen weer terug te krijgen." Sinds de rellen van 2005, toen president Chirac zelfs de noodtoestand afkondigde, zette de overheid projecten op. Zo werden hoge flats vervangen door laagbouw en werd het openbaar vervoer tussen de banlieues en de stad verbeterd.  Zelf verbleef hij tijdens zijn studie in de voorstad 4000 Sud. "Dat is district 93 en dat staat bekend als problematisch. Soms zag ik wel auto's branden en er werd gehandeld in drugs, maar de meeste tijd gebeurde er niets en was het er saai." Als Slooter in het centrum van Parijs was en vertelde dat hij in 4000 Sud woonde, reageerden mensen verbaasd. "Je bent gek, het is daar gevaarlijk, zeiden ze dan. Er gaat zeker iets mis, maar het is geen no-go-area. Het zou dan ook goed zijn als er ingezet wordt op de relatie tussen de buitenwereld en de binnenwereld van de wijk. Alleen serieuze inspanningen van beide kanten zouden de neerwaartse spiraal kunnen keren."

 

'Drugslabs verplaatsen zich naar Zeeland'

18:03:38, 2017-02-13 via NOS Nieuws
Burgemeester Verhulst van Goes is bezorgd over de vondst afgelopen week van twee vrachtwagens in Zeeland met grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. In Rilland werden in een vrachtwagen grondstoffen voor de productie van 1 miljard xtc-pillen gevonden. Later vond de politie een vrachtauto in Kloetinge, ook met grondstoffen voor drugs. Cocaïne "In Zeeland werd altijd voornamelijk cocaïne verhandeld. In Brabant zat de handel in synthetische drugs. Het lijkt erop dat dat nu aan het verschuiven is", aldus Verhulst.  Dat betekent volgens de burgemeester dat er laboratoria of fabriekjes in Zeeland moeten zijn om het spul te verwerken tot partydrugs. Hij zei bij Omroep Zeeland "dat je geen honderden kilometers gaat rijden met die grondstoffen". Zorgen De ontwikkeling baart Verhulst zorgen. "Het heeft zeker de aandacht. Ook in ons contact met politie en justitie. Ze hebben nu in ieder geval ook wat sporen ontdekt waarmee ze weer verder onderzoek kunnen doen." "In eerste instantie gaat het natuurlijk om een gezamenlijke aanpak", stelt de burgemeester. "Samen met Brabant, samen met politie en justitie. Maar ook wij als gemeente kunnen op verschillende fronten waakzaam zijn. Denk aan onze buitengewone opsporingsambtenaren of medewerkers van de bouwafdeling. Ook zij kunnen extra opletten."

 

Benoeming waarnemers

22:38:24, 2017-02-13 via Telegraaf.nl - binnenland
Peter van der Velden wordt waarnemend burgemeester van Dordrecht (Zuid-Holland). In Appingedam (Groningen) is Anno Wietze Hiemstra benoemd als waarnemer.

 

Wethouder van Hoogeveen wordt waarnemend burgemeester Appingedam

22:39:25, 2017-02-13 via RTV Drenthe: Nieuws
Anno Wietze Hiemstra (39) uit Noordscheschut is vanavond benoemd als waarnemend burgemeester van Appingedam.

 

Hoogeveense moeders willen meer aandacht voor problemen verslavingszorg

17:40:26, 2017-02-13 via RTV Drenthe: Nieuws
Acht moeders van verslaafde kinderen flyeren in Hoogeveen en omgeving om aandacht te vragen voor problemen in de verslavingszorg.

 

Inwoners Angelslo starten meldpunt voor overlast Emmen

10:58:25, 2017-02-13 via RTV Drenthe: Nieuws
Ongeruste inwoners van de wijk Angelslo zijn een meldpunt voor overlast in Emmen gestart. Inwoners van die wijk kampen zelf naar eigen zeggen sinds 2014 met drugs- en geluidsoverlast, maar nu willen ze voor de hele gemeente problemen in kaart brengen.

 

Nieuws berichten van 12 Februari 2017

Dit was het weekend: sneeuw(pret), schaatsen en trollen

19:59:22, 2017-02-12 via NOS Nieuws
Druk geweest met genieten van de sneeuw of kijken naar schaatsen en het nieuws dus niet écht bijgehouden? Wij vatten het hier samen. Het was een weekend met veel Nederlandse wereldtitels. Natuurlijk op het ijs, maar ook in een sport die we misschien minder goed kennen: Mixed Martial Arts (MMA). En uiteraard het nodige verkiezingsnieuws... RTL schrapt premiersdebat RTL heeft het premiersdebat afgeblazen nadat PVV-leider Geert Wilders en VVD-lijsttrekker Mark Rutte zondagmiddag hadden afgezegd. Volgens de twee partijen heeft de omroep zich niet aan de belangrijkste afspraak gehouden. Het oorspronkelijke idee was om te debatteren met vier partijen. Maar RTL besloot vijf lijsttrekkers uit te nodigen, naast Wilders en Rutte ook Jesse Klaver (GL), Sybrand Buma (CDA) en Alexander Pechtold (D66), omdat ze elkaar weinig ontlopen in de peilingen. Daarop besloten Rutte en Wilders af te zeggen. Daarna gaf RTL zelf er ook de brui aan. Vijf rondes vechten Een unieke prestatie van Germaine de Randamie. Als eerste Nederlandse vrouw won ze de wereldtitel in het Mixed Martial Arts (MMA). Een vechtsport waarbij disciplines als kickboksen, jiu-jitsu en worstelen dwars door elkaar gebruikt worden tijdens een gevecht in een kooi. Uitzinnig riep ze na haar overwinning: "Nederland, jullie hebben een nieuwe wereldkampioen!" Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw Een groot deel van Nederland genoot dit weekend van veel sneeuw. Op flink wat plekken lag er een behoorlijke laag. En dat leverde veel sneeuwpret op en gelukkig niet al te veel problemen. Maar het winterse weer is nu wel voorbij. Sterker: het wordt de komende week 'lenteachtig', zo verwachtte Weerplaza. Gelukkig hebben we de foto's en de filmpjes nog, bijvoorbeeld van sneeuwballen gooiende agenten. 'Grillig en geniaal' Rouw bij Ajax. Opnieuw verliest de club een icoon. Piet Keizer is op 73-jarige leeftijd overleden. Samen met Johan Cruijff en Sjaak Swart vormde hij in het begin van de jaren zeventig de legendarische voorhoede van Ajax. Het nieuws kwam hard aan bij de 78-jarige Swart. Voor de wedstrijd tegen Sparta werd Keizer herdacht in de Amsterdam Arena. F-16-piloten kunnen niet alles meer Door de missies van Nederlandse F-16's in Afghanistan en het Midden-Oosten en de jarenlange bezuinigingen, hebben de luchtmachtpiloten te weinig kunnen trainen op vaardigheden zoals een-tegen-een-gevechten of het onderscheppen van vijandelijke vliegtuigen. Daardoor is de Nederlandse Luchtmacht niet meer in staat om belangrijke kerntaken goed uit te voeren, zegt commandant der strijdkrachten Tom Middendorp. Een noviteit in de Nederlandse politiek NRC Handelsblad onthulde dat de politieke partij Denk internettrollen inzet in de verkiezingsstrijd. Er bestaan zeker twintig nepaccounts op Facebook en Twitter die de partij steunen en tegenstanders van Denk aanvallen en zwartmaken. De inzet van trollen is een nieuwigheid in de Nederlandse politiek. De nepaccounts zijn samen verantwoordelijk voor 1636 berichten en 2171 likes. "Deze accounts reageren uitsluitend op berichten over Denk en vallen politieke tegenstanders zoals PvdA'ers Ahmed Marcouch en Lodewijk Asscher aan", zegt NRC-journalist Hugo Logtenberg in het NOS Radio 1 Journaal. Titelregen voor Nederlandse schaatsers Een succesvol weekend op het Zuid-Koreaanse ijs voor Nederland op het WK-afstanden. Nadat er op donderdag en vrijdag al flink wat eremetaal werd binnen gehaald ging het ook op zaterdag en zondag goed.  Eredivisieweekend Feyenoord, Ajax en PSV wonnen alle drie dit weekend, dus in de top van de eredivisie is er niets veranderd. AZ heeft de vierde plaats overgenomen van FC Utrecht (dat van PSV verloor). En er is een nieuwe hekkensluiter gekomen: ADO Den Haag, dat verloor van Go Ahead Eagles. De uitslagen van speelronde 22: De stand: Komende week... De politie en het Openbaar Ministerie komen maandag met resultaten van de zogeheten Intensivering Zuid-Nederland. Dat zijn 125 extra politie- en justitiemensen die zijn vrijgemaakt om de georganiseerde misdaad in het zuiden te bestrijden. Die is de laatste jaren hard gestegen, vooral door drugscriminaliteit. Ook maandag: de winnaar van de World Press Photo 2016 wordt bekendgemaakt. Tevens worden de winnaars in andere categorieën (bijvoorbeeld natuur, sport, mensen, algemeen nieuws) bekend gemaakt. Daarnaast is er een speciale uitreiking voor de winnaars van 'digital storytelling'. Het is voor het eerst dat deze bekendmaking samen gaat met de bekendmaking van de World Press Photo's. Het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) presenteren donderdag hun analyses van de verkiezingsprogramma´s. Tijdens een gezamenlijke persconferentie zullen Laura van Geest (directeur CPB) en Hans Mommaas (directeur PBL) de resultaten van de analyse toelichten. NOS op 3 presenteert vrijdag een eigen onderzoek naar de leeftijd van Kamerleden. Wat blijkt? Hoewel jongeren zelf weinig vertrouwen hebben in de politiek zitten ze wel steeds vaker in de Kamer. De gemiddelde leeftijd van een Kamerlid daalde van 45 jaar (1982) naar 43 jaar (2017).

 

Weer grote drugsvondst in Zeeland

19:34:23, 2017-02-12 via FOK!frontpage Nieuws
De politie in Zeeland heeft zondagmiddag opnieuw een grote hoeveelheid grondstoffen gevonden waarmee synthetische drugs kunnen worden gemaakt. De spullen werden aangetroffen in een vrachtwagen in de polder bij Kloetinge. De vrachtwagen stond langs...

 

Duo met vuurwapen aangehouden na politie-achtervolging door Eindhoven

13:04:11, 2017-02-12 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - Twee mannen uit Helmond en Eindhoven zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden na een politie-achtervolging door Eindhoven. Ze hadden een wapen en drugs bij zich.

 

Dronken meisje (14) bezorgt politie en beveiliging handenvol werk op alcoholvrij feest Breda

12:39:17, 2017-02-12 via Omroep Brabant
BREDA - Een dronken 14-jarig meisje heeft politie zaterdagavond handenvol werk bezorgd. Ze bezocht een alcoholvrij feest bij een sportvereniging aan de Nieuwe Inslag in Breda en gedroeg zich daar 'uiterst agressief'. Ze is aangehouden.

 

Nieuws berichten van 11 Februari 2017

Drugsafval gedumpt in Weert

00:09:24, 2017-02-11 via Telegraaf.nl
De politie heeft vrijdagavond in Weert een grote hoeveelheid drugsafval gevonden. Het gaat om ongeveer veertig jerrycans met reststoffen en een aantal gasflessen.

 

Drugsafval gedumpt in Weert

00:09:24, 2017-02-11 via Telegraaf.nl - binnenland
De politie heeft vrijdagavond in Weert een grote hoeveelheid drugsafval gevonden. Het gaat om ongeveer veertig jerrycans met reststoffen en een aantal gasflessen.

 

Nepwapen leidt naar wietkwekerij

23:30:04, 2017-02-11 via Telegraaf.nl
Terwijl de politie onderzoek deed naar een bedreiging met een vermoedelijk nepwapen op een school in Valkenswaard, is ze op een hennepkwekerij gestuit.

 

Nepwapen leidt naar wietkwekerij

23:30:04, 2017-02-11 via Telegraaf.nl - binnenland
Terwijl de politie onderzoek deed naar een bedreiging met een vermoedelijk nepwapen op een school in Valkenswaard, is ze op een hennepkwekerij gestuit.

 

Nieuws berichten van 10 Februari 2017

Grote drugsvangst Zeeland

00:16:00, 2017-02-10 via Telegraaf.nl
UPDATE - In het Zeeuwse Rilland heeft de politie donderdag een grote drugsvangst gedaan. In een vrachtwagen met aanhanger werden grondstoffen gevonden waarmee 1 miljard xtc-pillen kunnen worden gemaakt.

 

Grote drugsvangst Zeeland

00:16:00, 2017-02-10 via Telegraaf.nl - binnenland
UPDATE - In het Zeeuwse Rilland heeft de politie donderdag een grote drugsvangst gedaan. In een vrachtwagen met aanhanger werden grondstoffen gevonden waarmee 1 miljard xtc-pillen kunnen worden gemaakt.

 

Miljoenen aan coke op Brits strand

18:36:01, 2017-02-10 via NOS Nieuws
Op het strand bij de Britse badplaats Great Yarmouth, in het graafschap Norfolk, is een grote hoeveelheid cocaïne aangespoeld. De drugs waren verpakt in rugzakken en werden gisteren en vandaag gevonden. Het gaat om zeker 360 kilo coke, met een straatwaarde van bijna 50 miljoen pond (59 miljoen euro). De Britse politie denkt dat er de komende dagen nog meer drugs zullen aanspoelen en heeft het publiek gevraagd op te letten of er nog meer rugzakken op het strand liggen. De politie onderzoekt nog waar de coke vandaan komt en wat de bestemming was. Het is volgens een woordvoerder buitengewoon onwaarschijnlijk dat het de bedoeling was dat de drugs op het strand bij Great Yarmouth terecht zouden komen.

 

Man gepakt met xtc-broek

19:25:56, 2017-02-10 via Telegraaf.nl - binnenland
Een Nederlander is op het vliegveld van Frankfurt opgepakt met een speciaal smokkelbroekje. Daarin zaten 7324 xtc-pillen verstopt. De vijftigjarige man liep tegen de lamp toen hij op een vliegtuig van Duitsland naar Argentinië wilde stappen.

 

Man gepakt met smokkelbroekje vol xtc-pillen

19:48:45, 2017-02-10 via FOK!frontpage Nieuws
Een Nederlander is op het vliegveld van Frankfurt opgepakt met een speciaal smokkelbroekje. Daarin zaten 7324 xtc-pillen verstopt. De vijftigjarige man liep tegen de lamp toen hij op een vliegtuig van Duitsland naar Argentinië wilde...

 

Nieuws berichten van 9 Februari 2017

Omstreden Jeff Sessions benoemd tot Trumps minister van Justitie

01:49:32, 2017-02-09 via NOS Nieuws
De Senaat heeft Jeff Sessions benoemd tot de nieuwe Amerikaanse minister van Justitie. De Republikeinse senator uit de zuidelijke staat Alabama krijgt de post ondanks hevig verzet van Democratische zijde; zijn benoeming werd beslecht met 52 tegen 47 stemmen. De Democraten verwijten Sessions dat hij zich te hard uitlaat over immigranten en ze vrezen dat de bescherming van de rechten van bijvoorbeeld minderheden, vrouwen en homo's bij hem niet in goede handen is. Sessions (70) is al langer omstreden. Enkele decennia geleden werd hem een baan als rechter geweigerd, omdat hij een zwarte advocaat zou hebben aangeduid met de racistische term 'boy'. Ook zei hij weinig moeite te hebben met de Ku Klux Klan, het racistische genootschap, "zolang ze maar geen wiet roken". Volgens Sessions wordt er een karikatuur van hem gemaakt. Obamacare  Na Jeff Sessions geeft de Senaat later vandaag naar verwachting ook goedkeuring aan een andere kandidaat-minister, Tim Price. Hij is door Trump voorgedragen voor de post Volksgezondheid, een speerpunt van de nieuwe president.  Onder leiding van Price moet Obamacare, de ziektekostenverzekering die door president Obama in het leven werd geroepen, ontmanteld worden. Ook over Price is de Senaat sterk verdeeld. 

 

Grote vangst drugsgrondstoffen, goed voor 1 miljard pillen

22:26:52, 2017-02-09 via NOS Nieuws
In de buurt van het Zeeuwse Rilland is een enorme partij grondstoffen ontdekt waarmee volgens de politie 1 miljard xtc-pillen kunnen worden gemaakt.  De grondstoffen zaten in een vrachtwagen met aanhanger. Het gaat om ruim 100 flessen waterstofgas, 3.000 liter aan hulpstoffen en 15.000 kilo caustic soda, gootsteenontstopper. "De regionaal coördinator heeft nog nooit zo'n grote partij gezien", vertelt een woordvoerder van de politie tegen Omroep Zeeland. Volgens de zegsman lijkt het erop dat de vrachtwagen als opslagplaats is gebruikt.  Een buitengewoon opsporingsambtenaar ontdekte de truck en waarschuwde de politie. Het gaat om een vrachtwagen met een Nederlands kenteken. De grondstoffen hebben een handelswaarde van enkele honderdduizenden euro's.

 

Een vuurwapen in je cel en een overval plegen op verlof, hoe kan dat?

20:38:04, 2017-02-09 via NOS Nieuws
Een gedetineerde die overvallen pleegt tijdens zijn verlof en die daarbovenop nog eens een vuurwapen met munitie in zijn cel verbergt. In zijn auto lag een kalasjnikov, en de overvallen zouden zijn gepleegd terwijl hij een enkelband om had. De 28-jarige Issam T. maakte het wel erg bont. Vijf vragen over deze opvallende zaak.  Hoe kan een gedetineerde een wapen in zijn cel hebben? Dat heeft alles te maken met het milde regime waar Issam T. in zat, namelijk de Zeer Beperkt Beveiligde Inrichting (ZBBI) in Ter Peel. Hier bereiden gedetineerden die langere tijd hebben vastgezeten zich voor op hun terugkeer naar de maatschappij.  In Ter Peel is deze halfopen inrichting een apart gebouw op het gevangenisterrein. Anders dan in een gewone Penitentiaire Inrichting (PI) hebben de bewoners hier veel meer vrijheden. Zo mogen ze overdag zelfstandig het terrein af, bijvoorbeeld om te gaan werken of om boodschappen te doen. Ook hebben ze verlof in het weekend. De ZBBI is dan zelfs gesloten. Is er dan geen enkele controle? Detectiepoortjes zijn er niet in een ZBBI. Gedetineerden kunnen spullen van buiten de inrichting mee naar binnen nemen, en andersom. Wel is er iedere vrijdag cel-inspectie. Dat gebeurt nadat de gedetineerden met weekendverlof zijn gegaan. Verder kan het zo zijn dat bewoners moeten meewerken aan urinecontroles om te testen op drugsgebruik. Is het vreemd dat deze verdachte in dit gevangenisregime zat? Issam T. was veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar. Hij had twee derde van zijn straf uitgezeten en zou daarom op korte termijn vrijkomen. Het is gebruikelijk dat gedetineerden die zo lang hebben gezeten, de laatste maanden naar een ZBBI gaan.  Voorwaarde is wel dat ze zich in de gevangenis netjes hebben gedragen en dat bekend is waar ze in het weekend verblijven. Ook mag er geen vluchtgevaar zijn en moet het maatschappelijk risico verwaarloosbaar zijn. Achteraf lijkt dit risico er in het geval van Issam T. wel degelijk te zijn geweest. Waarom had hij een enkelband? Dat was een voorwaarde voor zijn weekendverlof. Meestal hangt een enkelband samen met een gebiedsverbod. De gedetineerde mag niet op een bepaalde plek of in een bepaalde gemeente komen. Het kan ook zijn dat een gedetineerde huisarrest heeft, en dus verplicht thuis moet zijn.  Issam T. droeg een enkelband vanwege een gebiedsverbod. Op welke plekken hij niet mocht komen, is onbekend. En ziet dan niemand waar hij uithangt? De meldkamer van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) houdt de enkelbanddragers in de gaten. Dat betekent niet dat iedereen letterlijk wordt gevolgd. De meldkamer krijgt een signaal als iemand met een gebiedsverbod toch in dat gebied verschijnt. Er volgt ook een waarschuwing als iemand met huisarrest toch zijn huis verlaat of als een enkelband wordt doorgeknipt. De meldkamer stuurt er dan de politie op af. Het zou goed kunnen dat Issam T. zijn enkelband gewoon om had op het moment dat de overvallen werden gepleegd. Zolang hij zich maar hield aan zijn gebiedsverbod, werd de meldkamer niet gealarmeerd. Wel kan een enkelband later worden uitgelezen en dus alsnog worden gecheckt waar iemand is geweest.

 

Cel geëist voor bezit en dealen harddrugs

15:44:54, 2017-02-09 via RTV Drenthe: Nieuws
In zijn huis in de Emmer wijk Angelslo lag bijna drie kilo harddrugs, maar dat was niet van hem. Dat verklaarde een 41-jarige man vandaag voor de rechtbank in Assen.

 

Nieuws berichten van 8 Februari 2017

Internationale kritiek op Israël na legalisering nederzettingen

00:32:56, 2017-02-08 via NOS Nieuws
De Europese Unie en de Verenigde naties hebben felle kritiek geuit op het besluit van het Israëlische parlement om duizenden illegaal gebouwde huizen in bezet Palestijns gebied te legaliseren. EU-buitenlandcoördinator Mogherini zegt dat met de wet "een gevaarlijke drempel" wordt overschreden. Ook noemde ze de nederzettingen een obstakel naar vrede en een bedreiging voor een tweestatenoplossing. Maandag nam de Knesset een wet aan waarmee zo'n 4000 huizen op de Westelijke Jordaanoever worden gelegaliseerd. Het gaat om eenvoudige woningen die zonder toestemming zijn gebouwd op particuliere grond van Palestijnen. Ultrarechtse partijen willen met de wet voorkomen dat de nederzettingen moeten worden ontruimd, maar tegenstanders spreken van landjepik en annexatie. De Palestijnse president Abbas is woedend en wil dat de internationale gemeenschap in actie komt. Witte Huis De nieuwe secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de Portugees Guterres, is "zeer bedroefd" over de gang van zaken. Hij zegt dat de wet in strijd is met internationaal recht en voor Israël "verstrekkende juridische gevolgen" kan hebben. Ook Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben hun zorgen geuit. Opvallend stil is het in Washington: president Trump en minister van Buitenlandse Zaken Tillerson hebben niet gereageerd. Het Witte Huis onthoudt zich naar eigen zeggen van commentaar omdat de zaak in Israël waarschijnlijk voor de rechter komt.

 

Advocaten onderschrijven conclusies uit rapport Woenselse Poort: 'Geen verrassing, wel schokkend'

16:56:25, 2017-02-08 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - Advocaten zijn geschokt door de conclusies van de inspectie die de misstanden bij kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven onderzocht. Daaruit blijkt onder meer dat zeker een derde van de patienten regelmatig drugs gebruikt, zoals cannabis.

 

Nieuws berichten van 7 Februari 2017

Eén op drie patiënten in Eindhovense tbs-kliniek aan de drugs

19:38:43, 2017-02-07 via NOS Nieuws
Een derde van de patiënten in de tbs-kliniek De Woenselse Poort gebruikt drugs. Dat concludeert de Inspectie Veiligheid en Justitie na gesprekken met patiënten.  Verdovende middelen zijn in de kliniek niet toegestaan, maar daar wordt soepel mee omgegaan. Drugsgebruik gebeurt soms met medeweten van personeel, en is af en toe ook vastgelegd in het zorgplan. Agressie, intimidatie en relaties De inspectie concludeert dat binnen de kliniek "verschillende interpretaties van het drugsbeleid" worden gebruikt. Controles houden de invoer van drugs niet tegen, meldt Omroep Brabant. Verder komt agressie en intimidatie relatief vaak voor, en zijn er liefdesrelaties tussen cliënten. Het lukt de instelling niet om genoeg toezicht te houden. Daarvoor is niet genoeg personeel, en het personeel is ook niet deskundig genoeg.  Onderzoek De inspectie stelde in september een onderzoek in na berichten over misstanden. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff greep in oktober in bij De Woenselse Poort, nadat de inspectie had geconcludeerd dat de kliniek niet veilig was voor zowel medewerkers als tbs'ers. De Woenselse Poort heeft speciaal een directeur aangesteld om verbeteringen door te voeren. Later dit jaar gaat de Inspectie onderzoeken wat er in de kliniek is verbeterd.

 

Derde patiënten Woenselse Poort aan drugs

19:55:12, 2017-02-07 via FOK!frontpage Nieuws
Een derde van de patiënten in de tbs-kliniek Woenselse Poort scoort positief op drugstesten. Hoewel verdovende middelen niet zijn toegestaan, wordt hier binnen de kliniek soms soepel mee omgegaan. Dat staat in een tussenrapport van de...

 

Dode in uitgebrande bestelbus: belangrijke getuigen gezocht in zaak Leon Viellevoije

21:13:06, 2017-02-07 via Omroep Brabant
HILVERSUM - Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan de dood van drugsverdachte Leon Viellevoije (44) uit Moergestel. Zijn levenloze lichaam werd woensdagavond 1 februari gevonden in zijn brandende Volkswagen Caddy. De politie is op zoek naar mogelijk belangrijke getuigen.

 

Inspectie bevestigt grote problemen bij Woenselse Poort

18:06:08, 2017-02-07 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - Een slechte organisatiestructuur, te weinig ervaren en deskundig personeel en een verkeerde interpretatie van het drugsbeleid hebben afgelopen jaren geleid tot de grote misstanden bij de Woenselse Poort in Eindhoven. Dat blijkt uit het eindrapport dat de Inspectie voor Veiligheid en Justitie vandaag naar buiten bracht.

 

Nieuws berichten van 6 Februari 2017

Zorgen om gedrag van jonge statushouder in Hoogeveen

17:15:02, 2017-02-06 via - Eigen Artikelen
De groep statushouders van 18 tot 25 jaar in de gemeente Hoogeveen gebruikt steeds vaker alcohol en drugs. Ook is er een toename van ‘andere delicten’.

 

Boeddhistische monnik in Myanmar blijkt drugsdealer

20:43:00, 2017-02-06 via NOS Nieuws
Een boeddhistische monnik uit Myanmar wordt in verband gebracht met de vondst van meer dan 4 miljoen pillen methamfetamine in een klooster. De straatwaarde wordt op ongeveer 7,5 miljard euro geschat. Bij zijn aanhouding werden er 400.000 pillen in zijn auto gevonden. Na zijn arrestatie werd het klooster doorzocht, waarbij een nog grotere hoeveelheid drugs werd gevonden, meldt de BBC. Myanmar is de grootste methamfetamine-producent ter wereld. Er is veel handel naar Thailand en Laos. Vooral in de arme provincie Rakhine is de drugshandel een groeiend probleem.

 

Wie weet meer over dode Leon V. in uitgebrand busje? Getuigenoproep in Opsporing Verzocht

18:15:10, 2017-02-06 via Omroep Brabant
MOERGESTEL - Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de dood van drugsverdachte Leon V. uit Moergestel. V. werd vorige week woensdag dood gevonden in een uitgebrande bestelbus in het buitengebied tussen Tilburg en Berkel-Enschot.

 

Naast 'explosief' ook wapens en drugs gevonden in huis Den Bosch

18:14:46, 2017-02-06 via Omroep Brabant
DEN BOSCH - In het huis in Den Bosch waar zondagavond een vuurwerkbom onschadelijk is gemaakt, heeft de politie ook drugs, een gestolen scooter en verscheidene wapens gevonden. De bewoner van het huis zat al vast. De politie vermoedde al dat er drugs in het huis zouden liggen.

 

Drankrijder uit Assen betrapt: rijbewijs ingenomen

16:34:07, 2017-02-06 via RTV Drenthe: Nieuws
Een 57-jarige bestuurder uit Assen is zondagavond aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

 

Nieuws berichten van 5 Februari 2017

Man in Nuenen rijdt onverzekerd, zonder rijbewijs en apk

20:08:32, 2017-02-05 via NOS Nieuws
Bij een verkeerscontrole in Nuenen, bij Eindhoven, is een automobilist gepakt die zeven overtredingen beging. De man had geen rijbewijs, was niet verzekerd, droeg geen gordel, had een kapotte koplamp, de auto was niet apk gekeurd, de verlichting van zijn aanhanger werkte niet goed én hij had geen geldig legitimatiebewijs bij zich. De man heeft een flinke boete gekregen, meldt de politie. Voetbal Op een andere plek in Nuenen, bij een voetbalclub, werd een man gecontroleerd die onderweg was naar een voetbalwedstrijd. De automobilist van 24 jaar oud bleek meer dan vijf keer zo veel te hebben gedronken als toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen en de man moet verplicht een cursus over alcohol en verkeer volgen bij het CBR.

 

Honderden FARC-rebellen leveren wapens niet in

18:00:12, 2017-02-05 via NOS Nieuws
Volgens het Colombiaanse leger weigeren ongeveer 300 leden van rebellenbeweging FARC hun wapens in te leveren. Ze leggen zich niet neer bij het vredesakkoord dat de FARC in november sloot met de Colombiaanse regering.  Eerder had een aantal commandanten van de guerrillabeweging al gezegd het vredesakkoord niet te accepteren en de wapens niet in te leveren. Volgens het leger houdt een groot gedeelte van de weigeraars zich bezig met drugssmokkel en illegale mijnbouw. Deze week is de FARC begonnen met de ontmanteling van de organisatie, die grotendeels in de jungles is opgebouwd. De ruim 6000 leden kunnen hun wapens inleveren bij kampen van de VN.

 

Statenvragen over cocaïnesmokkel via Breda International Airport

16:28:54, 2017-02-05 via Omroep Brabant
SEPPE - ChristenUnie-SGP en de Partij voor de Dieren hebben het provinciebestuur vragen gesteld over de drugssmokkel via Breda International Airport die donderdag bekend werd. De partijen zijn 'geschrokken' dat er onopgemerkt twaalf kilo cocaïne aan boord van een vliegtuig in Bosschenhoofd kon komen.

 

Nieuws berichten van 4 Februari 2017

Colombiaanse jongen verdacht van ruim dertig moorden

15:26:15, 2017-02-04 via NOS Nieuws
De Colombiaanse politie heeft een jongen van 17 opgepakt op verdenking van het plegen van meer dan dertig moorden. Na een zoektocht van vier maanden werd hij afgelopen week opgepakt in de stad Cali. Volgens justitie begon de jongen als 12-jarige met moorden. Hij werd al snel berucht als het meedogenloze hoofd van een bende drugssmokkelaars en moordenaars in het zuiden van de stad. Hij zou niet alleen moorden hebben gepleegd, maar ook mensen hebben afgeperst, ontvoerd en beroofd. Dubbele moord Zijn laatste misdrijf was in september. Toen pleegde hij een dubbele moord in een winkelcentrum in Cali. Justitie heeft geen moeite met het bewijs: op beveiligingsbeelden is volgens de aanklager duidelijk te zien dat hij de dader is. Vanwege de strenge privacyregels voor minderjarigen in Colombia, is de identiteit van de jongen niet bekendgemaakt. De autoriteiten noemen hem bij zijn bijnaam "Frijolito" (Boontje). 

 

Nieuws berichten van 3 Februari 2017

Groepen jongeren veroorzaken overlast in Eindhoven

20:36:14, 2017-02-03 via NOS Nieuws
Diverse groepen jongeren veroorzaken in Eindhoven overlast. Zo wordt in de Edisonbuurt een jeugdgroep in verband gebracht met auto- en woninginbraken. Zo'n dertig jongeren hebben inmiddels bezoek gekregen van de politie.  Ook in de wijken Blixembosch en Woensel-Noord houden tientallen jongeren zich niet aan de regels. Volgens burgemeester Jorritsma begon het met geluidsoverlast en het achterlaten van afval. De laatste tijd zijn er meldingen van vandalisme en intimidatie. De jongeren gooien met eieren en gebruiken alcohol en drugs. De harde kern van de groep heeft een huisbezoek gekregen.  Jongerenwerkers houden de groep in de gaten, schrijft Jorritsma volgens Omroep Brabant in een brief aan de gemeenteraad. De gemeente houdt in de gaten of de aanpak werkt.

 

Dode in uitgebrande bestelbus Tilburg is vermiste drugsverdachte

12:54:28, 2017-02-03 via NOS Nieuws
De dode man die woensdagavond in een uitgebrande bestelbus in het buitengebied van Tilburg werd gevonden, was de drugsverdachte Leon V. Dat heeft zijn advocaat tegen Omroep Brabant gezegd. Zowel de politie als de raadsman hield er al rekening mee dat V. de dode man was. Vanmiddag is er sectie op het lichaam verricht. Drugsverdachte V. uit Moergestel moest gisteren voor de rechter komen, samen met vier andere verdachten. Hij kwam niet opdagen bij de zaak, waarin drugshandel centraal staat. Lieve vader Advocaat Geoffrey Woodrow zei al eerder dat het niks voor Leon V. is om zomaar weg te blijven. "Zijn partner vertelde me dat hij een lieve vader en echtgenoot is. Hij zou zijn gezin nooit zo in onzekerheid laten zitten." Bovendien was V. van plan te verschijnen in de rechtbank. "Hij wist hoe belangrijk die zitting was." Woodrow vertelde gisteren nog dat hij Leon V. zeer recent had gesproken om de rechtszaak voor te bereiden. De politie doorzocht gistermiddag het huis en bedrijf van de vermiste verdachte.

 

Nieuws berichten van 2 Februari 2017

'Laat mensen op feestjes vertellen over alcoholcontroles'

19:33:09, 2017-02-02 via NOS Nieuws
"Te hard rijden of met alcohol op achter het stuur: mensen gaan zich anders gedragen als ze weten dat er niet gecontroleerd wordt", zegt oud-verkeersofficier Koos Spee over de halvering van het aantal alcoholcontroles. "We hebben die controles dus hard nodig." En juist die controles zijn flink gedaald van zo'n 6000 in 2013 naar nog geen 3100 in 2016. Volgens de politie zijn er inderdaad minder controles, maar zijn het vooral fuikcontroles die afnemen. Die zouden steeds minder effectief worden volgens de politie, omdat mensen elkaar waarschuwen via sociale media. De politie zet daarom meer in op gerichte, individuele controles. "Dat zou een aardige redenering zijn, als we veel politie zien surveilleren", zegt Spee. "Maar ik weet niet hoe het met u zit; ik zie heel weinig politie op de weg." Veilig Verkeer Nederland sluit zich bij Spee aan en stelt dat de mentaliteit op de weg verruwt. "Kijk om je heen: hoeveel mensen geven geen richting meer aan? Ook dat lijkt heel gewoon te worden", zegt woordvoerder Rop Stomphorst. "Je hebt dus continu iemand nodig in het verkeer die meekijkt of we het met z'n allen nog op de correcte manier doen." Stomphorst kan de redenering van de politie wel volgen, maar benadrukt de preventieve werking van fuikcontroles. "Mensen geven het aan elkaar door." Volgens hem is alleen de Bob-campagne niet voldoende om alcohol uit het verkeer te bannen. "Het is belangrijk dat je de rotte appels eruit haalt en mensen het gevoel geeft dat de politie meekijkt." Oud-verkeersofficier Spee is het niet eens met de politie, die vindt dat fuiken niet meer werken. "Die alcoholfuiken hebben best zin, maar je moet niet uren op dezelfde plaats staan. Het moeten korte controles zijn, waarna je weer naar een andere plaats gaat." Dat werkt ook nog eens zeer preventief, want er komen veel weggebruikers langs, zegt Spee. "De mensen die gecontroleerd zijn, zien sinds maanden weer eens een keer politie. En die roepen dat vervolgens op een verjaardag en op het werk. Dat is dus zeer effectief."

 

OM legt Limburgs netwerk criminele jongeren bloot

18:28:33, 2017-02-02 via NOS Nieuws
Het Openbaar Ministerie heeft in Limburg een jeugdbende van zo'n 75 jongeren in beeld die ervan wordt beschuldigd onder meer ramkraken, roofovervallen en autodiefstallen te hebben gepleegd. Ook zou de bende zich schuldig hebben gemaakt aan witwassen.  De groep sloeg toe in Limburg, België en Duitsland, zegt het OM. Veel van de betrokken jongeren zitten nog op school en gingen voor het snelle geld.  Invallen De top van de bende werd op 10 januari opgepakt. De politie viel toen achttien woningen binnen. Er werden negentien mensen opgepakt, die afkomstig zijn uit Heerlen, Hoensbroek, Amstenrade, Brunssum, Schinveld en Landgraaf. Door de arrestaties kwam een strak georganiseerd netwerk in beeld van tientallen jongeren. De meeste verdachten horen bij één familie en bij vriendenclubs.  De politie vond vuurwapens, drugs, geld, een gestolen auto en gestolen auto-onderdelen. De hoofdverdachte is een achttienjarige man. Van de arrestanten zitten er nog elf vast.  Wake Up Burgemeester Winants van Brunssum is naar aanleiding van deze aanhoudingen een project gestart onder de noemer Wake Up. Dat is bedoeld om te voorkomen dat meer jongeren afglijden naar de criminaliteit.  Er worden scholen, ouders en jongerenwerkers bij betrokken. De jongeren worden vaak met drugs, geld en luxe artikelen verleid om mee te doen aan criminele activiteiten, maar sommigen raken erbij betrokken omdat ze worden bedreigd.

 

Man smokkelt ongezien 12 kilo cocaïne via Breda International Airport

23:15:07, 2017-02-02 via Omroep Brabant
BREDA - Een 31-jarige man uit Amsterdam is onopgemerkt met twaalf kilo cocaïne in een vliegtuig gestapt op Breda International Airport. De drugs hadden een straatwaarde van 1,6 miljoen euro. Ze werden afgelopen december onderschept nadat de handelaar was geland op een kleine luchthaven bij de Engelse hoofdstad Londen.

 

Huiszoeking bij vermiste drugsverdachte Leon V.

21:09:31, 2017-02-02 via Omroep Brabant
MOERGESTEL - De politie heeft donderdagmiddag onderzoek gedaan in en om de woning van Leon V. aan de Industrieweg in Moergestel. V. kwam niet opdagen tijdens een zitting in de rechtszaak over operatie Trefpunt. Ook het autobedrijf van V. is doorzocht.

 

Wie is drugsverdachte Leon V. en zat hij in het uitgebrande busje bij Tilburg?

16:52:26, 2017-02-02 via Omroep Brabant
DEN BOSCH/TILBURG - De 44-jarige Leon V. kwam niet opdagen tijdens de zitting in de drugszaak operatie Trefpunt. Wie is deze Leon V. en waar is hij nu? Kan er een verband zijn met het uitgebrande bestelbusje in de bossen van het buitengebied van Tilburg?

 

Emmen wil problemen wijk Angelslo bij wortel aanpakken

23:10:45, 2017-02-02 via RTV Drenthe: Nieuws
De gemeente Emmen wil de problematiek in de wijk Angelslo bij de wortel aanpakken. Inwoners klagen al maanden over drugs- en geluidsoverlast in bepaalde delen van de buurt.

 

Nieuws berichten van 1 Februari 2017

Flakka-dealer opgepakt

00:18:30, 2017-02-01 via Telegraaf.nl
Voor het eerst is in Nederland een dealer opgepakt die handelde in de 'zombiedrug' flakka. De 'primeur' ging dinsdag naar de politie in Nijmegen-Zuid, meldde de politie op Facebook.

 

Xtc-lab Eindhoven opgerold

00:15:56, 2017-02-01 via Telegraaf.nl
De politie heeft dinsdagavond laat een xtc-laboratorium aangetroffen aan de Gaasbeekstraat in Eindhoven. Twee mensen werden opgepakt. Op andere locaties werden nog vijf personen aangehouden die mogelijk iets met de zaak te maken hebben

 

Flakka-dealer opgepakt

00:18:30, 2017-02-01 via Telegraaf.nl - binnenland
Voor het eerst is in Nederland een dealer opgepakt die handelde in de 'zombiedrug' flakka. De 'primeur' ging dinsdag naar de politie in Nijmegen-Zuid, meldde de politie op Facebook.

 

Xtc-lab Eindhoven opgerold

00:15:56, 2017-02-01 via Telegraaf.nl - binnenland
De politie heeft dinsdagavond laat een xtc-laboratorium aangetroffen aan de Gaasbeekstraat in Eindhoven. Twee mensen werden opgepakt. Op andere locaties werden nog vijf personen aangehouden die mogelijk iets met de zaak te maken hebben

 

Eerste flakka-dealer opgepakt in Nederland

01:24:26, 2017-02-01 via FOK!frontpage Nieuws
Voor het eerst is in Nederland een dealer opgepakt die handelde in de 'zombiedrug' flakka. De 'primeur' ging dinsdag naar de politie in Nijmegen-Zuid, meldde de politie op Facebook. De politie was getipt door Alberto Stegeman van het programma...

 

Kamerlid Madeleine van Toorenburg fel tegen reguleren wietteelt: 'Cannabis is een sluipmoordenaar'

22:49:55, 2017-02-01 via Omroep Brabant
DEN HAAG - De Tweede Kamer heeft zich woensdagavond uitgesproken over een wetsvoorstel van D66-kamerlid Vera Bergkamp om wietteelt te reguleren. CDA-kamerlid Madeleine van Toorenburg is fel tegen. Volgens haar lost het reguleren van wietteelt geen enkel probleem op. "Coffeeshops zijn zo'n beetje de enige warenhuizen die in Nederland nog overeind staan."

 

Zo ziet het xtc-lab in Eindhoven er van binnen uit

16:36:58, 2017-02-01 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - De politie is woensdag begonnen met de ontmanteling van het xtc-laboratorium dat dinsdagavond werd opgerold in een loods aan de Gaasbeekstraat in Eindhoven. In het lab staan een aantal productieketels en 5500 liter chemicaliën, goed voor de productie van honderden kilo's MDMA.

 

Nieuwe 'asowet' mogelijke oplossing voor drugsoverlast Angelslo

17:07:59, 2017-02-01 via RTV Drenthe: Nieuws
Er zijn best mogelijkheden om drugsoverlast in een wijk als Angelslo aan te pakken. Dat is de overtuiging van de VVD in Emmen. "Er is net een nieuwe wet aangenomen, die de burgemeester meer mogelijkheden geeft", zegt fractievoorzitter Johan Scheltens.

 

VVD Emmen: College heeft situatie Angelslo niet onder controle

12:22:33, 2017-02-01 via RTV Drenthe: Nieuws
De fractie van de VVD in Emmen vindt dat het gemeentebestuur meer moet doen tegen overlast van alcohol- en drugsgebruikers.

 

Azarius Headshop

Voor Leidingen klik hier

Azarius Seedshop

Voor Frans Tintje Zaden klik hier