Overzicht van beschreven drugs soorten

 

Azarius Headshop

Voor Roken > Overige Accessoires klik hier

Azarius Smartshop

Voor Psychedelica > Salviadivinorum klik hier


Nieuws berichten van 30 April 2017

Onderzoek: bier bestrijdt pijn beter dan paracetamol

21:30:05, 2017-04-30 via NOS Nieuws
Als je pijn hebt, kunnen een paar biertjes die met een kwart verzachten. Dat staat in een onderzoek van de universiteit van de Britse stad Greenwich. Bier bestrijdt de pijn zelfs beter dan paracetamol, zeggen de onderzoekers. De wetenschappers trokken de conclusie op basis van achttien studies over pijn, met ruim 400 proefpersonen. Bij een alcoholgehalte van ongeveer 0,8 promille in het bloed ervoeren de proefpersonen minder pijn. Het gaat dan om drie à vier pilsjes van 'Nederlands' formaat. Roes Het is nog niet duidelijk of de alcohol de waarneming van pijn in de hersenen vermindert, of dat je hetzelfde voelt maar er vanwege de lichte alcoholroes gewoonweg minder last van ervaart. Toch is alcoholinname volgens de wetenschappers niet de beste manier van pijnbestrijding. "Op de langere termijn levert alcohol alleen maar meer problemen op", zegt ook het nationale gezondheidsinstituut in de Daily Mail.

 

Nieuws berichten van 28 April 2017

Nederlander opgepakt in Colombia met 342 kilo cocaïne

21:19:39, 2017-04-28 via NOS Nieuws
In Colombia is een Nederlander opgepakt voor drugssmokkel. Hij reed in een busje met daarin 342 kilo cocaïne, melden Colombiaanse media. De 54 pakketten drugs waren verstopt tussen dozen met bananen. Het busje werd aangehouden bij de plaats Zona Bananera, in het noorden van het land. De man zou uit Gouda komen. Er zou ook een tweede verdachte zijn aangehouden. Waar die vandaan komt, is niet bekend.

 

10 jaar voor schoonvader El Chapo

23:47:26, 2017-04-28 via Telegraaf.nl
De schoonvader van de Mexicaanse drugsbaron Joaquín ’El Chapo’ Guzmán is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van tien jaar en vijf maanden. De rechter van de staat Sonora achtte Inés Coronel, die in 2013 werd gearresteerd, schuldig aan drugshandel en verboden wapenbezit.

 

Smokkel 342 kilo coke door NL'er

19:11:52, 2017-04-28 via Telegraaf.nl - binnenland
In Colombia is een man uit Gouda aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Hij reed in een busje met 342 kilo cocaïne. De 54 pakketten drugs zaten verstopt tussen dozen met bananen. Volgens de politie is de megavangst genoeg voor 885.000 doses cocaïne.

 

Langlaufers drinken biertje: half jaar schorsing

20:30:00, 2017-04-28 via FOK!frontpage Nieuws
Vier Zuid-Koreaanse langlaufers hebben een probleem. De nationale skibond heeft de vier voor een half jaar geschorst vanwege het nuttigen van alcoholische versnaperingen tijdens de Aziatische Winterspelen in februari.  De langlaufers beweren...

 

Man uit Ruinerwold aangehouden na ongeluk bij Meppel

10:03:45, 2017-04-28 via RTV Drenthe: Nieuws
Een 33-jarige man uit Ruinerwold is gisteravond aangehouden na een ongeluk. De politie denkt dat de man onder invloed van alcohol tegen een stilstaande taxibus reed.

 

Nieuws berichten van 27 April 2017

'Vooralsnog kunnen mensen beter Ritalin blijven slikken'

20:07:08, 2017-04-27 via NOS Nieuws
Berichten over ernstige bijwerkingen van adhd-medicijnen bij volwassenen zijn schokkend, maar geen reden om te stoppen met het medicijn, vindt voorzitter Damiaan Denys van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. "Ik denk dat mensen vooralsnog beter gewoon door kunnen gaan met het gebruik van het middel - zowel kinderen als volwassenen." Bijwerkingencentrum Lareb waarschuwde deze week voor het gebruik door volwassenen van methylfenidaat, de werkzame stof in medicijnen als Ritalin en Concerta. Omdat er honderden keren bijwerkingen werden gemeld, vindt het Lareb dat de veiligheid van het medicijn beter moet worden onderzocht. Methylfenidaat mag officieel alleen door kinderen worden gebruikt, maar werd in 2015 ook voorgeschreven aan ruim 57.000 volwassenen. Er werden door 542 gebruikers 1187 bijwerkingen gemeld, zoals hartaandoeningen en psychiatrische klachten. Drie mensen overleden, zonder dat een doodsoorzaak kon worden vastgesteld. Opletten "Het is te vroeg om ons zorgen te maken, maar het is een signaal dat we moeten opletten", denkt Denys. "Er is mogelijk een relatie tussen het overlijden en het middel. Dat moet worden uitgezocht." "De eerste stap is kijken of het medicijn werkelijk een effect heeft gehad op het overlijden, en of er geen andere factoren zijn. De tweede stap is onderzoek naar de risicofactoren bij die volwassenen. Zijn er bepaalde omstandigheden die ertoe hebben geleid dat zij specifiek slachtoffer zijn geworden?" Bij de drie sterfgevallen (.pdf) ging het om mannen van in de 40, 50 en 60. In een geval was er sprake van een combinatie met andere aandoeningen, zoals epilepsie, alcoholisme en depressie, in een ander geval was daar geen sprake van. Raadsel "Het is voor mij nog een raadsel waarom die effecten zoveel ernstiger zijn bij volwassenen", zegt Denys. Hij benadrukt dat er veel minder onderzoek is gedaan bij volwassenen, omdat methylfenidaat voor kinderen bedoeld is. "Het middel lijkt ook iets minder effectief te zijn dan bij kinderen. Kinderen hebben een ander soort hersenen." Dat een arts medicijnen voorschrijft die niet bedoeld zijn voor volwassenen, kan Denys wel begrijpen. "Dat gebeurt vaker in de geneeskunde. Als er veel ernstige klachten zijn en er geen ander medicijn voorhanden is, kan een arts een afweging maken tussen een medicijn dat zou kunnen helpen en het risico van de bijwerkingen." Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen wijst er in een reactie op dat "de beperkte werkzaamheid niet opweegt tegen de bijwerkingen". Uitzondering zouden alleen gebruikers moeten zijn die al voor hun 18e begonnen het middel te slikken. "Het CBG raadt patiënten die nooit eerder methylfenidaat hebben gehad, af om op volwassen leeftijd te beginnen met methylfenidaat."

 

Verdachte verliest cocaïne in de rechtszaal

17:50:14, 2017-04-27 via NOS Nieuws
Een 39-jarige Amerikaan heeft zichzelf in de vingers gesneden door een zakje cocaïne te laten vallen in de rechtszaal. De man moest voorkomen wegens een verkeersboete, maar zal nu worden vervolgd voor een veel zwaarder vergrijp. De verdachte stond met zijn pet te zwaaien toen hij de rechter te woord stond over de boete. Hij merkte niet dat het zakje coke daarbij op de grond viel. De drugs werden pas een uur later ontdekt door een beveiliger, die met een test gemakkelijk kon achterhalen wat het witte goedje was. De bewakingscamera's van de rechtszaal onthulden daarna wie de eigenaar was. "Het was maar een simpele overtreding waar hij een boete voor zou hebben gekregen, maar hij heeft er een misdrijf van gemaakt", zei rechter. "Het was dus geen goede dag voor hem."

 

Politie in Oost-Brabant gaat zelf drugs testen

20:07:01, 2017-04-27 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - De politie in Oost-Brabant kan vanaf deze zomer zelf drugs testen. Het politieteam krijgt eigen analyseapparatuur, genaamd NFiDENT. De eenheid is de derde in Nederland die met de apparatuur gaat werken, na de politie in Haaglanden en Noord-Nederland.

 

Nieuws berichten van 26 April 2017

Nextcloud 9.0.58 / 10.0.5 / 11.0.3

16:34:06, 2017-04-26 via Tweakers Mixed RSS Feed
Er zijn updates voor versies 9, 10 en 11 van Nextcloud beschikbaar gekomen. Met dit programma is het mogelijk om in eigen beheer cloudopslag te draaien. Nextcloud is ontstaan nadat een groot aantal ontwikkelaars bij ownCloud zijn weggelopen en opnieuw zijn begonnen. Alle onderdelen, inclusief de enterprise-functionaliteit, worden als opensource aangeboden en het verdienmodel is gelijk aan wat Red Hat doet, namelijk het leveren van betaalde ondersteuning voor grote klanten. Nextcloud belooft verder een zogenaamde drop-in replacement, die het mogelijk maakt om eenvoudig van ownCloud naar Nextcloud over te stappen.

 

'DMX weer verslaafd aan alcohol'

22:02:48, 2017-04-26 via Telegraaf.nl - prive
Rapper DMX heeft om 'medische redenen' een aantal concerten afgeblazen. Wat Earl Simmons, zoals de rapper doorgaans heet, precies mankeert, is niet duidelijk. Volgens TMZ vrezen bekenden van DMX dat zijn alcoholverslaving hem weer parten speelt.

 

Slingerende fietser met drugs krijgt werkstraf

14:33:03, 2017-04-26 via RTV Drenthe: Nieuws
Een 24-jarige man uit Emmer Compascuum is voor bezit van ghb en speed door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur. De helft hiervan is voorwaardelijk.

 

Nieuws berichten van 25 April 2017

Verwoeste 'drugsvilla' doorn in oog van omwonenden

18:26:00, 2017-04-25 via Omroep Brabant
ETTEN-LEUR - Exact een maand nadat in Etten-Leur de villa van een drugscrimineel door brand werd verwoest, zitten omwonenden nog steeds met de nasleep. Een brandlucht, opwaaiend roet en ramptoeristen, de rust in de Ouwer is nog altijd niet wedergekeerd. "Het ligt nog altijd open en bloot."

 

Meppel wil drugspand met 900 hennepplanten sluiten

12:38:17, 2017-04-25 via RTV Drenthe: Nieuws
De gemeente Meppel wil een pand aan de Galgenkampsweg in Meppel sluiten na de vondst van een hennepkwekerij.

 

Nieuws berichten van 24 April 2017

Geen wapens in azc Almere

19:28:51, 2017-04-24 via Telegraaf.nl - binnenland
De politie deed zaterdag met veel agenten en een arrestatieteam een inval in een azc in Almere. Maandag liet het Openbaar Ministerie weten dat de actie kwam na een melding over wapens. Maar die zijn niet gevonden, en ook drugs zijn niet aangetroffen, meldt het OM.

 

Politie: Meer mensen nodig voor aanpak witwassen en drugshandel

13:05:43, 2017-04-24 via RTV Drenthe: Nieuws
De politie Noord-Nederland maakt zich zorgen over de aanpak van ondermijnende criminaliteit, zoals witwassen en drugshandel.

 

Nieuws berichten van 23 April 2017

Wereldsprong voor ex-drugsverslaafde Manyonga

01:21:14, 2017-04-23 via FOK!frontpage Nieuws
De Zuid-Afrikaanse verspringer Luvo Manyonga heeft wederom van zich doen spreken. De 26-jarige Manyonga, die van toptalent naar drugsverslaafde naar topverspringer ging, won met een wereldsprong het nationale kampioenschap in...

 

Oud-burgemeester Houben (76) van Maastricht overleden

18:41:03, 2017-04-23 via NOS Nieuws
Oud-burgemeester Philip Houben van Maastricht is op 76-jarige leeftijd overleden, meldt de regionale omroep L1. De CDA-politicus bestuurde de Limburgse hoofdstad van 1985 tot 2002. Onder Houben was Maastricht gastheer van de Eurotop in 1992, waar het Verdrag van Maastricht werd getekend. Dit Europese verdrag legde de basis voor de Economische en Monetaire Unie (EMU) en de invoering van de euro. Nieuwbouw Tijdens het burgemeesterschap van Houben werd het congres- en beurzencentrum MECC gerealiseerd, net als de nieuwbouw van het Bonnefantenmuseum en het Centre Ceramique, een multifunctioneel gebouw waarin ook een bibliotheek is gevestigd. Houben voerde ook strijd tegen de drugs in zijn stad. Zo liet hij geregeld een verblijfplaats van verslaafden, het zogeheten "junkenpark", schoonvegen in het stadsdeel Wyck. Bestuurlijke carrière Houben werd geboren in Den Haag. Hij begon zijn bestuurlijke carrière in 1972 als burgemeester van de toenmalige Friese gemeente Haskerland, in het zuiden van Friesland. Die gemeente is nu onderdeel van De Friese Meren. Daarna werd de politicus van KVP-huize voorzitter van het gewest Twente, een samenwerkingsverband van gemeenten dat een zelfstandige provincie Twente nastreefde. In 1983 zette het kabinet daar een streep door. Het burgemeesterschap van Maastricht was de laatste functie van Philip Houben. Zijn opvolger was in 2002 zijn partijgenoot Gerd Leers. Philip Houben (1941-2017) leed aan kanker. Hij is vanochtend overleden na een kort ziekbed.

 

En Route Metro: wat stemt de Parijzenaar?

18:17:37, 2017-04-23 via NOS Nieuws
Bij metrohalte Gare du Nord stinkt het naar pis en alcohol. Er hangen bedelaars en junks rond. Een dronken man zwalkt over straat. Voor stembureau nummer 30 staat Nora met haar vriendje Thigault te roken. Ze zijn even oud, komen allebei uit Nice en stemmen hetzelfde: Jean-Luc Mélenchon van Parti de Gauche. Het stel heeft de verkiezingscampagne de afgelopen maanden intensief gevolgd. "Maar het ging alleen maar over de schandalen van Fillon en de extreme plannen van Marine Le Pen. Niemand had het over de inhoud", zegt Nora gefrustreerd. Vijf jaar geleden stemden de twee op François Hollande van Parti Socialiste, hij werd toen president. Maar in zijn opvolger Benoît Hamon hebben ze geen vertrouwen. "Ik heb nauwelijks gehoord wat zijn plannen zijn. Hamon heeft ons niet weten te bereiken", zegt Thigault. "Dat doet Mélenchon veel beter. Ik heb hem overal gezien", vult Nora hem aan. "Ik zag hem zelfs op YouTube. Hij communiceert heel goed, is een goede spreker en heeft een sterk karakter." Met zo'n man als president komt het wel goed met Frankrijk, denkt ze. Verder naar de halte Saint-Michel Notre-Dame. Langs de Seine staan, zoals elke zondag, de kraampjes met souvenirs opgesteld. Toeristen slenteren erlangs en maken foto's van de Notre Dame. Middenin de wijk ligt stembureau nummer 4. In de lange rij die zich heeft gevormd, staan Deris en Flavie Verrey met hun twee kinderen. "Je mag ons best iets vragen, als je maar niet wilt weten op wie ik stem", lacht Flavie. "Ik werk als advocaat." Haar man wil wel kwijt dat hij op een pro-Europese kandidaat stemt. "Je moet er toch niet aan denken dat Frankrijk uit de EU stapt?" Zijn vrouw valt hem bij. "Stemmen is dit jaar belangrijker dan ooit." Flavie was geschokt door de keuze van Groot-Brittannië voor een brexit. "En toen werd Donald Trump ook nog president", zegt ze, terwijl ze rolt met haar ogen. "Frankrijk moet voorkomen dat het nog verder de verkeerde kant opgaat met de wereld." Maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want Flavie is nog steeds niet zeker van haar keuze. "Alle kandidaten zijn beroerd. Er zit er geen één tussen waarbij ik me echt goed voel." Twijfelend loopt ze het stembureau in, met aan iedere hand een kind. Teleurgesteld Verderop, in de chique wijk Luxembourg, klinken weer andere geluiden. In de rij van stembureau nummer 10 aan Rue Pierre Nicole staan dames met keurig gekapt haar en gestoomde beige broeken. Eén van hen is Frederique Piet (63). De verkiezingsrace heeft haar teleurgesteld. Vijf jaar geleden stemde ze op Nicolas Sarkozy van Les Républicains. "Maar toen die partij dit jaar François Fillon als kandidaat koos, ben ik van gedachten veranderd." De conservatieve kandidaat werd tijdens zijn campagne achtervolgd door schandalen uit het verleden. "Maar dat interesseert me niet zo. Alle kandidaten zijn dit jaar een beetje fout." Haar stem gaat naar En Marche!, de middenpartij van Emmanuel Macron. Het is nog allerminst zeker dat Macron vandaag wint en doorgaat naar de tweede verkiezingsronde op 7 mei. Het zou zomaar kunnen dat hij verliest en dat de rechts-populistische Marine Le Pen samen met de radicaal-linkse Mélenchon doorgaat naar de finale. Dan moet madame Piet een andere keuze maken. Ze wordt emotioneel. "Daar wil ik het niet over hebben. Je moet er toch niet aan denken? Het zou verschrikkelijk zijn voor Frankrijk als een van hen president wordt." Dan stemt ze nog liever helemaal niet. "Mocht dat vanavond de uitslag zijn, dan stem ik blanco in de tweede ronde. Zij krijgen mijn stem niet." In de wijk Cité Universitaire is het rustig. De studentenwijk ligt net buiten het centrum van Parijs. Hier geen mensenmassa's, maar joggende mensen in het park. Jongeren spelen basketbal en gezinnen picknicken in het gras. Bij stembureau nummer 47 komt Vincent naar buiten, zijn paspoort nog in de hand. Hij verontschuldigt zich voor zijn joggingpak: "Ik ben onderweg naar de sportschool." Maar eerst heeft hij zijn stem uitgebracht. Hij vond het dit jaar geen lastige keuze. "Ik wilde zo links mogelijk stemmen, dus ik heb gestemd op Mélenchon." De radicaal-linkse kandidaat van La France insoumise (Opstandig Frankrijk) overtuigde Vincent met onder meer zijn sociale agenda. "Ik wil gelijke rechten voor iedereen. Voor LHTB's en voor vrouwen." Hij heeft er alle vertrouwen in dat Mélenchon daarvoor gaat zorgen. En dan zijn er ook nog de plannen voor harde onderhandelingen met de Europese Unie. Mélenchon belooft een frexit als de EU niet instemt met zijn hervormingsplannen. "Maar zover zal het vast niet komen", denkt Vincent. "Dat wil Mélenchon zelf ook niet."

 

Beautyqueen Julia maakt theatermonoloog over haar eigen verslaving

14:20:00, 2017-04-23 via Omroep Brabant
TILBURG - "Amfetamine, blowen, alcohol, ketamine en nog wat andere dingen..." Als de Tilburgse Julia van Loon (21) vertelt wat ze allemaal heeft gebruikt, komt ze tot een aardig rijtje. Werken en sporten voegt ze er nog aan toe als verslavingen. "En jongens... daar ben ik ook verslaafd aan geweest."

 

Ruim 100 zakken wietafval gedumpt langs weg

14:03:00, 2017-04-23 via Omroep Brabant
HANK - Aan de Nathalsweg in Hank zijn zondag flink wat vuilniszakken gevonden langs de weg. Volgens de politie gaat het om ruim honderd zakken met daarin wietafval.

 

Twee automobilisten rijden onder invloed van alcohol

07:39:41, 2017-04-23 via RTV Drenthe: Nieuws
De politie Hoogeveen heeft vannacht twee drankrijders van de weg gehaald.

 

Nieuws berichten van 22 April 2017

Pas op voor cementzakken. Koningsdag wordt schitterend

16:54:00, 2017-04-22 via GeenStijl
Vervelend hè, dat het met een monarchistisch sausje overgoten ontbijtcomadrinken en drugsgebruiken ieder jaar weer in het water dreigt te vallen. Hagel, natte sneeuw, de hele mikmak; ook dit jaar wordt het volgens de meteorologische doemdenkers weer kommer en kwel....

 

Twee drugsdealers opgepakt in Roosendaal

12:55:00, 2017-04-22 via Omroep Brabant
ROOSENDAAL - De politie in Roosendaal heeft vrijdagavond twee mannen aangehouden die drugs dealden. Agenten zagen rond negen uur dat op de Begijnenberg een man softdrugs bij twee dealers kocht.

 

Nieuws berichten van 21 April 2017

Celstraffen voor mensensmokkelaars haven IJmuiden

19:03:06, 2017-04-21 via NOS Nieuws
De rechtbank heeft zes verdachten veroordeeld tot celstraffen van 4,5 jaar voor mensensmokkel in de haven van IJmuiden. Een zevende verdachte is vrijgesproken. De marechaussee werd in de zomer van 2015 getipt over het plan van de verdachten om op een gammel zeiljacht 24 Vietnamezen en Albanezen naar Engeland te brengen, meldt de regionale omroep NH. De vreemdelingen waren per trein van Parijs naar Amsterdam gereisd en met een taxi naar twee woningen in Huizen gebracht. Vandaaruit werden ze naar de haven vervoerd. Twee mannen van 26 en 27 jaar uit Amsterdam en het Noord-Hollandse Wormer kregen vier jaar cel. Zij zouden met de vreemdelingen de overtocht maken, terwijl de verdachten nauwelijks ervaring hadden met varen op open zee. De vreemdelingen hadden voor de overtocht betaald. De rechter neemt het de twee verdachten kwalijk dat zij puur uit financieel gewin bereid zijn geweest mensenlevens op het spel te zetten. Hennepteelt De andere verdachten werden ook veroordeeld voor hennepteelt en deelname aan een criminele organisatie. In Bussum is een hennepdrogerij gevonden, in Huizen werd voor de drugs een loods gebruikt. Volgens de rechtbank had iedereen in de organisatie zijn eigen rol.

 

'Meer geld voor drugsdump'

22:11:04, 2017-04-21 via Telegraaf.nl - binnenland
De provincie Noord-Brabant wil dat er landelijk meer geld beschikbaar komt voor het opruimen van gedumpt drugsafval. Grondeigenaren moeten volledig gecompenseerd worden als er drugsafval op hun terrein wordt achtergelaten. Nu krijgen ze maximaal de helft van de kosten vergoed. De extra vergoeding kan worden betaald uit illegale winst die van drugscriminelen wordt afgepakt, aldus Provinciale Staten vrijdagavond in twee unaniem gesteunde moties.

 

OM eist 120 uur werkstraf voor inbraken en drugsbezit

22:49:57, 2017-04-21 via RTV Drenthe: Nieuws
Voor drie diefstallen en drugsbezit is tegen een 20-jarige man uit Nieuw-Buinen een werkstraf van 120 uur geëist.

 

Nieuws berichten van 20 April 2017

D66 en VVD willen tweede coffeeshop in Assen

22:17:44, 2017-04-20 via RTV Drenthe: Nieuws
Een tweede coffeeshop in Assen. Dat willen D66 en VVD. Maar burgemeester Marco Out wil dat niet.

 

Nieuws berichten van 19 April 2017

Man en vrouw verdacht van betrokkenheid bij productie synthetische drugs

17:12:13, 2017-04-19 via RTV Drenthe: Nieuws
In een schuur aan de Plesmanstraat in Assen heeft de politie een 18-jarige vrouw uit Groningen en een 26-jarige man uit Delfzijl aangehouden.

 

Vrouw uit Emmen moet alsnog huis uit vanwege wietplanten

14:05:07, 2017-04-19 via RTV Drenthe: Nieuws
Een 38-jarige vrouw uit Emmen moet alsnog haar huis uit na de vondst van wietplanten in de kelder. De vrouw spande een kort geding aan tegen de gemeente, maar vandaag gaf de rechter haar ongelijk. Dit bevestigt de advocaat van de vrouw.

 

Nieuws berichten van 18 April 2017

'Als er al vooruitgang is in Noord-Korea, dan vooral voor de elite'

22:34:38, 2017-04-18 via NOS Nieuws
Noord-Korea roept in Nederland al snel een beeld op van strak marcherende soldaten, kernproeven en rakettesten. Door alle militaire retoriek en spierballentaal zou je bijna vergeten dat er 25 miljoen 'gewone' mensen wonen. Is hun leven er na ruim vijf jaar bewind van Kim Jong-un beter op geworden? Vooropgesteld: het is lastig vast te stellen. Noord-Korea is een uiterst gesloten dictatuur en we zien in het Westen vooral wat het regime in de hoofdstad Pyongyang wil laten zien. De laatste jaren zijn dat, naast machtsvertoon, ook wintersportvakanties en luxe zwembaden. Noord-Korea deskundige Sico van der Meer ziet het voor het overgrote deel van de bevolking somber in. "Als er al vooruitgang is, dan is dat er vooral voor de elite. En de echte elite, die in een Mercedes rijdt en een Rolex heeft, dat zijn slechts een paar honderd mensen." Daaronder is volgens hem nog een kleine subtop van leden van de communistische partij of van het leger. Een middenklasse is er niet of amper, volgens Van der Meer. "Als die er wel zou zijn dan zouden ze zeggen: leuk, we verdienen meer geld, maar we willen juist meer te zeggen hebben." Een scenario dat leider Kim Jong-un uit alle macht probeert te vermijden. De cijfers van het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de VN liegen er niet om. Zo'n 70 procent van de bevolking, vooral buiten de hoofdstad, heeft niet voldoende of kwalitatief goede voeding. Zij komen bijvoorbeeld vetten, vitaminen of mineralen tekort. Als gevolg daarvan is een op de vier kleuters er te kort voor zijn leeftijd. Toch is honger een minder groot probleem in het communistische land dan vroeger. In 2001 zei 67 procent van de Noord-Koreanen dat met name honger de reden was om te vluchten naar Zuid-Korea. In 2016 was dat gedaald tot amper 12 procent. Hongersnoden zoals in de jaren 90 - waarbij ruim een miljoen mensen omkwamen - zijn dan wel verleden tijd, de voedselvoorzieningen blijven erg kwetsbaar. Zo was de oogst in 2015 elf procent lager dan het jaar ervoor. Behalve voor droogte is Noord-Korea ook gevoelig voor natuurrampen als tyfoons en overstromingen. Het land heeft sowieso een ongunstig klimaat voor landbouw en de mechanisatie staat nog in de kinderschoenen. Volgens Van der Meer moeten we de statistieken over mislukte oogsten wel met een korreltje zout nemen. "Elk jaar roepen ze dat er droogte is en krijgt Noord-Korea weer graan en rijst. Vaak komt het niet op de goede plek terecht, soms wordt het zelfs weer doorverkocht aan het buitenland", zegt de deskundige van denktank Clingendael. Desondanks is de VN altijd doorgegaan met het geven van noodhulp. Het bruto nationaal product van Noord-Korea wordt geschat op ruim 37 miljard euro. Ongeveer hetzelfde als de ontwikkelingslanden Senegal en Laos. De werkelijke economische cijfers moeten hoger liggen, want de zwarte markt is groot in Noord-Korea. Allemaal omdat het land "dichtgemetseld is met sancties", zegt Van der Meer. Xtc en wapens Vanwege de raketlanceringen en proeven met atoomwapens kan het land zeer beperkt zaken doen met het buitenland. "Wij willen helemaal geen import en export, zegt het communistische regime trots. Maar in de praktijk kunnen ze niet zonder." Van der Meer legt uit dat via speciale staatsdiensten er van alles wordt verkocht. Xtc, wapens, illegale sigaretten: allemaal om uiteindelijk winst te maken voor de elite of het leger. Leider Kim-Jong-un beloofde, toen hij aan de macht kwam in 2011, de kwakkelende economie aan te pakken. Economen voorspelden dat die weer wat zou groeien door mondjesmaat buitenlandse investeerders toe te laten. Maar volgens Van der Meer is al jaren sprake van "een jojobeleid. Af en toe iets meer marktwerking door bijvoorbeeld een kiosk op te laten zetten en het daarna snel terug te draaien." Een goed voorbeeld daarvan is een Egyptisch bedrijf dat wilde investeren in mobiele telefonie in Noord-Korea. "Het had er een netwerk opgezet en fors geïnvesteerd. Vervolgens zei de staat: fantastisch, maar het geld mag Korea niet verlaten." Werken over de grens Het inmiddels gesloten industriegebied Kaesong is een andere opmerkelijke combinatie van communisme en kapitalisme. Het terrein ligt tegen de grens met aartsrivaal Zuid-Korea en beide landen profiteerden ervan. "De bedoeling was om buitenlandse bedrijven te lokken met goedkope arbeidskrachten uit Nood-Korea." Hun loon werd direct aan de staat betaald, die er volgens Seoul wapens en luxe producten van kocht. Er werkten tienduizenden Noord-Koreanen in fabrieken van Zuid-Koreaanse bedrijven, totdat Kaesong in 2016 werd gesloten. Samengevat lijkt het er dus op dat de levensstandaard van de Noord-Koreanen iets is gestegen de laatste jaren. Hoeveel precies, valt niet te zeggen. Op een vlak is er wel degelijk vooruitgang, volgens Van der Meer: die op militair vlak. "Daar wordt enorm veel geld in geïnvesteerd. Waar het vandaan komt, is een raadsel", zegt hij. "Maar de bevolking moet ervoor lijden."

 

Supportersvereniging FC Twente naar de rechter om sluiting thuishonk

21:15:36, 2017-04-18 via NOS Nieuws
Supportersvereniging Vak-P van FC Twente stapt naar de rechter om de sluiting van het supportershome. Gesprekken tussen de vereniging en burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede leverden niets op. De burgemeester besloot om het home een jaar te sluiten nadat er drugs waren gevonden tijdens de wedstrijd tegen PSV. De gemeente wil ook dat er twee jaar geen alcohol wordt geschonken in het supportershome. Vak-P is het hier niet mee eens en wil dat de sluiting ongedaan wordt gemaakt. Ze eisen ook excuses van de burgemeester, maar Van Veldhuizen zegt niet van plan te zijn zich te verontschuldigen. Nu de burgemeester bij zijn besluit blijft kan de supportersvereniging van de voetbalclub alleen nog naar de rechter stappen om de sluiting ongedaan te maken, schrijft RTV Oost.

 

Grote brand AkzoNobel

18:51:33, 2017-04-18 via Telegraaf.nl - binnenland
In een fabriek van chemiebedrijf AkzoNobel in Arnhem heeft dinsdagavond een smeulbrand gewoed. De brandweer liet weten dat het gebouw grote schade heeft opgelopen, maar niemand raakte gewond. Een partij alcohol op de verdieping boven de brandhaard baarde de brandweer in eerste instantie zorgen, maar bleef uiteindelijk ongeschonden.

 

'Dit stop je dus in je mond': BNN-programma kijkt binnen in Brabantse drugslabs

23:14:49, 2017-04-18 via Omroep Brabant
BAARLE-NASSAU - Een bruine drab in een maatbeker, gedestilleerd in een leegstaande schuur in Baarle-Nassau. "Dit is wat een drugsgebruiker tot zich neemt", zegt politiecoördinator Freek Pecht. Hij laat BNN-presentatrice Emma Wortelboer een kijkje nemen in twee opgerolde drugslabs in Brabant, zo was dinsdagavond te zien in NPO3-programma Spuiten en Slikken.

 

Nieuws berichten van 17 April 2017

Britse gevangenissen willen binnensmokkelen telefoons via drones tegengaan

11:27:00, 2017-04-17 via Tweakers Nieuws
Britse gevangenissen en de Britse politie gaan samenwerken om het binnensmokkelen van telefoons en drugs via drones tegen te gaan. Afgelopen jaar waren er tientallen incidenten van gevangenen die via drones waar toegespeeld kregen.

 

Britse gevangenissen willen binnensmokkelen telefoons via drones tegengaan

11:27:00, 2017-04-17 via Tweakers Mixed RSS Feed
Britse gevangenissen en de Britse politie gaan samenwerken om het binnensmokkelen van telefoons en drugs via drones tegen te gaan. Afgelopen jaar waren er tientallen incidenten van gevangenen die via drones waar toegespeeld kregen.

 

Enorme wietkwekerij opgerold

20:22:34, 2017-04-17 via Telegraaf.nl - binnenland
In een plantenkas in het Westland is maandag een zeer grote wietkwekerij opgerold. De politie trof vanochtend bij een inval maar liefst vierduizend planten aan in de koelcellen van een tuinder.

 

Nieuws berichten van 15 April 2017

Oud-gevangenisdirecteur vast vanwege wietkwekerij thuis

00:05:23, 2017-04-15 via NOS Nieuws
Een hoge functionaris van Veiligheid en Justitie is geschorst nadat de politie bij hem thuis een hennepkwekerij had aangetroffen. Dat bevestigt woordvoerder Jaap Oosterveer van het ministerie. Agenten vonden dinsdag 114 planten in de woning van de man in Nieuw-Vossemeer. De ambtenaar en zijn vrouw zijn opgepakt. De man was jaren plaatsvervangend directeur van meerdere gevangenissen, waaronder de zwaarbeveiligde inrichting in Vught. Hij zou nu een andere hoge functie hebben bij de automatiseringsdienst van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Omroep Brabant meldt vanmiddag dat de man zich in zijn vrije tijd inzet voor daklozen en verslaafden via een Rotterdamse christelijke stichting. Ook is hij actief lid van een evangelische gemeenschap in Steenbergen. Daar zou hij samen met zijn vrouw tijdens de viering van Goede Vrijdag nog om vergiffenis hebben gevraagd. 'Jezus is onze rechter' De ambtenaar is geschorst gedurende het onderzoek van het OM. Zijn dochter stelt desgevraagd dat haar vader geen commentaar geeft. "Wij hebben Jezus met ons en dat is onze rechter", zegt zij. Of verdere maatregelen worden genomen, hangt volgens de woordvoerder van het ministerie af van de uitkomst van het onderzoek dat het OM instelt.

 

Voormalig gevangenisdirecteur heeft wietkwekerij: ‘Jezus is onze rechter'

15:58:00, 2017-04-15 via Omroep Brabant
NIEUW-VOSSEMEER - 114 hennepplanten werden in zijn huis in Nieuw-Vossemeer aangetroffen. Niet extreem veel, niet weinig, genoeg om opgepakt te worden. Toch is het verhaal van Hank G., de eigenaar van de hennepplanten, opvallend.

 

'ÉÉN kilo! Één miserabele kilo!' Onze Birgit vast vandaag voor het laatst en maakt de balans op

14:38:00, 2017-04-15 via Omroep Brabant
BREDA - Het is de aller, aller, aller laatste dag dat verslaggever Birgit Verhoeven vast. Ze heeft vanaf carnaval geen alcohol en koffie gedronken en niet gesnoept. Je zou denken, daar val je stiekem ook best vanaf. Maar is dat ook zo?

 

Beschonken kroegbezoeker stapt op scooter en wordt gesnapt

09:59:28, 2017-04-15 via RTV Drenthe: Nieuws
Op de Peyserhof in Emmen is afgelopen nacht een 48-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

 

Nieuws berichten van 14 April 2017

'Wietkwekerij in huis voormalig gevangenisdirecteur'

22:12:00, 2017-04-14 via Omroep Brabant
NIEUW-VOSSEMEER - De politie heeft deze week een voormalig plaatsvervangend directeur van een gevangenis opgepakt omdat hij een hennepkwekerij in zijn huis in Nieuw-Vossemeer had van 114 planten. Dat meldt BN DeStem vrijdagavond.

 

Loods Hazeldonk jaar dicht na grootste coke-vangst in Brabant

17:10:00, 2017-04-14 via Omroep Brabant
HAZELDONK - De loods bij grensovergang Hazeldonk waar in januari bijna vierduizend kilo cocaine werd gevonden, is voor een jaar gesloten. Dat heeft burgemeester Paul Depla van de gemeente Breda vrijdag bekendgemaakt. De harddrugs zaten verstopt tussen een lading bananen. Het ging om de grootse coke-vangst in Brabant.

 

Nieuws berichten van 13 April 2017

Groot in de drugshandel, net als papa

22:10:55, 2017-04-13 via NOS Nieuws
Hij was nog geen achttien toen hij voor het eerst werd opgepakt. Net als zijn vader. Die moest destijds voorkomen voor een mishandeling, hij voor stropen. Ooit verkochten ze schroot, op het beruchte woonwagenkamp waar zijn grootouders in de jaren 30 waren neergestreken. Later leidden ze vanaf die plek met strakke hand een gesloten criminele organisatie, staat in een rapport dat vandaag verscheen over criminele families in Noord-Brabant. De hoofdrolspeler in dit verhaal: een 'misdaadondernemer' die het vak met de paplepel ingegoten kreeg. Zijn vader kwam uit een gezin van tien kinderen. Allemaal kwamen ze in aanraking met de politie, op het jongste meisje na. Zijn vader werd zelfs vaste klant bij de rechtbank. Moest hij niet voorkomen wegens geweld, diefstal of heling, dan was het wel voor wapenbezit of oplichting. Het criminele gedrag ging van vader op zoon. Want ook de misdaadondernemer moest bijna ieder jaar wel een keer voor de rechtbank verschijnen. Eerst voor mishandelingen en diefstallen, later ook voor wapenbezit en drugshandel. Met die handel maakte hij vanaf de jaren 90 fortuin. Niet lang voor het gezin het woonwagenkamp verliet en zich net over de grens in België vestigde, stapte zijn vader in de wiethandel. Zijn oudste zoon, de misdaadondernemer, nam dat stokje moeiteloos over. Het ging hard na de xtc Na de wiet volgde de productie van xtc. Vanaf dat moment ging het hard. De miljoenen stroomden binnen. De misdaadondernemer groeide uit tot de leider van een internationaal georganiseerd crimineel netwerk, dat pillen produceerde en naar het buitenland smokkelde. Ook actief in deze lucratieve business: zijn jongere broer. Die kwam minder vaak in aanraking met de politie dan de misdaadondernemer zelf, maar bouwde in de loop der jaren toch ook een behoorlijk strafblad op. Zijn schoonzoon en zwager waren ook lid van de criminele organisatie. Een echt familiebedrijf dus. Hoe de misdaadondernemer er nu voor staat, vertelt het rapport niet. Het lijkt er in ieder geval niet op dat zijn eigen kinderen een rol spelen in zijn misdaadorganisatie. Al zijn ze inmiddels wel een paar keer met politie in aanraking geweest. Volgens de onderzoekers wordt de misdaadondernemer in de onderwereld gezien als een machtig man. Al valt dat niet direct aan hem af te lezen: hij houdt er een teruggetrokken en eenvoudige levensstijl op na. Net als zijn vader.

 

Nieuws berichten van 12 April 2017

'Supportershome Vak-P blijft zeker 12 maanden dicht'

00:29:51, 2017-04-12 via NOS Nieuws
Het supportershome van de Vak-P-aanhang in het stadion van FC Twente blijft zeker twaalf maanden dicht. Dat zegt de supportersvereniging op zijn eigen Facebookpagina. De vereniging zegt een aangetekende brief van de gemeente te hebben ontvangen. "Uiteraard gaan wij hier niet mee akkoord en houden wij jullie op de hoogte over eventuele vervolgstappen", schrijft de vereniging aan zijn leden. Vorige week donderdag deed de politie een inval in het supportershome van de vereniging. De politie vond er harddrugs. Burgemeester Van Veldhuizen van Enschede maakte daarop bekend dat het supportershome gesloten zou worden, maar hij zei niet voor hoelang. Niet op de hoogte Een woordvoerder van de gemeente Enschede zegt tegen dagblad Tubantia dat hij niet wist dat er een brief was verstuurd naar de supportersvereniging, maar dat hij niet verrast is door de inhoud. "De inhoud van de brief valt onder de verantwoordelijkheid van het gemeentebestuur. Dat Vak-P met deze informatie naar buiten komt, is aan Vak-P", zegt de woordvoerder.

 

Aanslagpleger kerstmarkt Berlijn was 'lone wolf'

22:51:07, 2017-04-12 via NOS Nieuws
Anis Amri, de man die op 19 december met een gestolen vrachtwagen een bloedbad aanrichtte op een kerstmarkt in Berlijn, handelde alleen. Dat zegt procureur-generaal Peter Frank na een bijna vier maanden durend onderzoek naar de aanslag.  Uit het onderzoek is gebleken dat de 24-jarige Amri na de aanslag de tijd vond om thuis andere schoenen aan te trekken. Daarna wist hij Berlijn te ontvluchten. Hoe hij dat deed is nog steeds onduidelijk. De Tunesische Amri werd daarna pas weer op 21 december gesignaleerd in een bus van Emmerich naar Kleve. In een winkel vlak bij de Nederlandse grens had hij nieuwe kleren gekocht. Daarna reisde hij via Nederland naar Frankrijk en van daaruit naar Italië waar hij stierf door politiekogels. Toxicologisch onderzoek wees uit dat hij regelmatig cannabis en cocaïne gebruikte, maar niet in de laatste dagen voor zijn dood. De aanslag kostte aan twaalf mensen het leven. Een van hen was de Poolse chauffeur wiens vrachtwagen hij had gestolen om de aanslag mee te plegen.

 

Nieuws berichten van 11 April 2017

Drugsvangst in Lewenborg bij man die nog cel in moest

20:28:47, 2017-04-11 via - Eigen Artikelen
De politie is dinsdagmorgen naar de Groningse wijk Lewenborg gegaan op een man op te halen die nog 4 maanden de cel in moest. In zijn huis vonden ze niet alleen de man, maar ook softdrugs, pillen en een gestolen fiets.

 

Illegale anabolenhandel via internet, afhalen bij de snackbar

19:58:58, 2017-04-11 via NOS Nieuws
Bij een gezamenlijk onderzoek van de FIOD en de politie zijn drie mannen aangehouden die anabolen en geneesmiddelen aanboden via het internet. De bestelde producten konden worden afgehaald in openbare gelegenheden zoals snackbars of werden per post bezorgd. Er kon behalve met euro's ook worden betaald met bitcoins. De politie begon het onderzoek naar de illegale handel in anabolen op grond van informatie uit een onderzoek naar een poging tot liquidatie.  Wietplantage De twee hoofdverdachten zijn 31 jaar. Ze worden verdacht van witwassen en overtreding van de Geneesmiddelenwet. Er werd beslag gelegd op 30.000 euro contant geld, bitcoins, medicijnen, anabolen, drie dure auto’s, de inventaris van een sportschool, horloges en sieraden, computers en administratie.  De FIOD en politie deden doorzoekingen in negen woningen in de omgeving van Rotterdam, Breda en in Wassenaar. Ook is een sportschool doorzocht in Ridderkerk en een schoonheidssalon in Wassenaar, onder meer met drugs- en geldhonden van de Douane. Het team vond wapens en een wietplantage.

 

Uitzonderlijk groot drugslab ontdekt in Terborg

19:41:32, 2017-04-11 via NOS Nieuws
In een loods in Terborg is een laboratorium voor het maken van synthetische drugs ontdekt. De politie spreekt van een "uitzonderlijk groot" lab. De ontmanteling gaat waarschijnlijk dagen duren. Vijf mensen zijn aangehouden.  De politie heeft ook een bedrijfspand in Giesbeek en een woning in Doetinchem doorzocht. Omroep Gelderland schrijft dat in het bedrijfspand 400 hennepplanten stonden. Daar zijn nog eens drie mensen gearresteerd. De verdachten zijn zeven mannen en een vrouw, in leeftijd variërend van 28 tot en met 56 jaar. Ze komen uit Giesbeek, Arnhem, Doetinchem en Gennep.

 

Inval Outlaw Motorcycle Gang

22:19:30, 2017-04-11 via Telegraaf.nl - binnenland
De politie heeft dinsdagavond in Venlo een inval gedaan bij een mogelijke ontmoetingsplek voor leden van een zogenoemde Outlaw Motorcycle Gang. De politie heeft de omgeving van twee panden op de Bevrijdingsweg afgezet. De panden, waaronder het mogelijke 'clubhuis', worden doorzocht. De aanwezigen worden gecontroleerd op het bezit van softdrugs.

 

Cel voor vijf kilo drugs in Emmer loods

18:40:00, 2017-04-11 via RTV Drenthe: Nieuws
Een 33-jarige man uit Emmen is veroordeeld tot twintig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk voor het bezit van vijf kilo harddrugs en het witwassen van geld en een boot. Ook moet hij zich psychiatrisch laten behandelen.

 

Zit gemeente Emmen fout bij uit huis zetten in wietkwestie of niet?

15:11:24, 2017-04-11 via RTV Drenthe: Nieuws
Het is dinsdagochtend 24 januari als er achttien politiemannen inclusief twee honden het huis van een 39-jarige vrouw in Emmen binnen willen vallen. Volgens de vrouw schreeuwden ze om geld, sieraden en haar auto.

 

Nieuws berichten van 10 April 2017

New York Times wint drie Pulitzer prijzen

23:10:57, 2017-04-10 via NOS Nieuws
The New York Times heeft in drie categorieën een Pulitzer Prize gewonnen. De prijzen worden in Amerika gezien als de belangrijkste journalistieke onderscheidingen. De winnende krant had al een beetje voorgesorteerd op succes; in een advertentie in de ochtendkrant werd al bekendgemaakt dat er een Facebook Live-sessie zou zijn met 'hun' winnaars. De krant won onder meer voor de berichtgeving over de bemoeienis van de Russische president Poetin met buitenlandse verkiezingen. Er waren ook prijzen voor een fotoreeks over de drugsoorlog op de Filipijnen en een artikel over een Afghanistan-veteraan met posttraumatisch stresssyndroom (PTSS).  Dagblad New York Daily News en website ProPublica wonnen de 'gouden' Pulitzer. Ze kregen die voor een verhalenreeks over het misbruik van uitzettingsregels. Honderden, voornamelijk arme, Amerikanen werden uit hun huizen gezet zonder dat ze een misdaad hadden begaan. De NY Daily News en ProPublica zijn de enige winnaars die een gouden medaille hebben verdiend. In de overige 20 categorieën kregen de winnaars 'slechts' een oorkonde en een geldprijs van 10.000 dollar. Ook de Panama Papers, het journalistieke onderzoeksproject dat wereldwijde belastingontwijking blootlegde, won een prijs. In de categorie literatuur onderscheidde de jury het boek De ondergrondse spoorweg van Colson Whitehead. Dat boek gaat over de erbarmelijke omstandigheden van Amerikaanse slaven in de negentiende eeuw.  Het was de 101e editie van de jaarlijkse prijsuitreiking. In 14 categorieën waren er prijzen te verdelen, zoals verslaggeving, commentaar en fotografie, maar ook voor muziek, drama en brieven.

 

Nieuws berichten van 9 April 2017

Dronken automobilist valt in slaap op vluchtstrook

16:35:08, 2017-04-09 via NOS Nieuws
De politie in Bergen op Zoom heeft afgelopen nacht een automobilist van de weg gehaald die op de snelweg A4 (Randweg Oost) op de vluchtstrook in zijn auto in slaap was gevallen. Net na middernacht had een voorbijganger de politie gewaarschuwd dat er een auto met pech op de vluchtstrook van de A4 stond. Er zou een band verwisseld worden zonder dat de auto de waarschuwingslichten aan had. Toen agenten kwamen kijken lag de 36-jarige man uit Sint Annaland in de auto te slapen. Daarvoor had hij de inhoud van zijn kofferbak op de vluchtstrook uitgestald.  De man is gewekt en meegenomen naar het bureau, waar bleek dat hij drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had.

 

Supporters FC Twente: wij voeren geen selectief deurbeleid

10:32:25, 2017-04-09 via NOS Nieuws
Supportersvereniging Vak-P van FC Twente zegt geen selectief deurbeleid te hanteren in het supportershome. In een persverklaring zegt de vereniging dat iedereen van 18 jaar en ouder lid mag worden en dat iedereen bij de ingang wordt gefouilleerd door stewards van FC Twente. Afgelopen donderdag deed de politie een inval in het supportershome in het stadion van FC Twente. De politie vermoedde dat er drugs werden verhandeld en dat er sprake was van een selectief deurbeleid, wat agressie en intimidatie zou oproepen. Bij de actie werd volgens de politie een "handelshoeveelheid" drugs in beslag genomen. Vijf mensen werden aangehouden. Volgens de supportersvereniging is er van een selectief deurbeleid geen sprake. "Met verbazing hebben wij via de media kennis genomen dat wij geen baas meer zouden zijn in ons eigen supportershome. In tegenstelling tot deze beweringen willen wij benadrukken dat wij op geen enkele wijze zijn geïntimideerd of onder druk zijn gezet, door wie dan ook." Buitenproportioneel Tijdens de wedstrijd tegen PSV werd aanvankelijk omgeroepen dat alle bezoekers het stadion moesten verlaten vanwege het politieonderzoek. Later bleek dat het alleen om het vak bij het supportershome ging. "Wij betreuren het dat onze leden, vrijwilligers en alle andere stadiongangers ongewild slachtoffer zijn geworden van buitenproportioneel politiegeweld. Naar onze mening weegt de arrestatie van 5 personen niet op tegen de veiligheid van 25.000 personen. Zeker niet omdat middels een convenant is vastgelegd dat de politie te allen tijde op een normale wijze ons supportershome kan betreden." Contact opnemen De politie zegt tegen de NOS kennis te hebben genomen van het persbericht. Een woordvoerder zegt te begrijpen dat de supporters geschrokken zijn van de politie-actie van donderdag, maar benadrukt dat ingrijpen noodzakelijk was omdat er in het supportershome activiteiten plaatsvinden die niet te tolereren zijn.  De politie zegt de komende week contact op te nemen met de supportersvereniging. Dat is nog niet gebeurd, omdat de prioriteit de afgelopen dagen lag bij het contact met onder meer de voetbalclub FC Twente.

 

Nieuws berichten van 8 April 2017

Brand in appartementencomplex in Almelo

22:17:38, 2017-04-08 via NOS Nieuws
In een flat in Almelo heeft brand gewoed. Bewoners van negen appartementen kunnen de nacht niet thuis doorbrengen. Voor hen wordt vervangende woonruimte gezocht.  De brandweer haalde meerdere mensen uit het complex, zes mensen zijn nagekeken door ambulancepersoneel omdat ze rook hadden ingeademd. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis. Twee scooters in het portiek van het complex zijn uitgebrand.  In het complex is een wietplantage ontdekt, maar de oorzaak van de brand heeft daar niets mee te maken, zegt de politie. 

 

Vaten met drugsafval ontdekt in bossen bij Sterksel

14:03:17, 2017-04-08 via Omroep Brabant
STERKSEL - In het bosgebied tussen de Somerenseweg en het Peelven in Sterksel zijn zaterdagmorgen zestien vaten met drugsafval gevonden. Een voorbijganger ontdekte de vaten.

 

Nieuws berichten van 7 April 2017

'Heel veel agressiviteit en intimidatie Twente-fans'

00:52:01, 2017-04-07 via Telegraaf.nl
"Wij willen het geweld en de drugshandel stoppen", geeft de politie van Oost Nederland in gesprek met Telesport aan naar aanleiding van de acties tijdens FC Twente - PSV.

 

'Heel veel agressiviteit en intimidatie Twente-fans'

00:52:01, 2017-04-07 via Telegraaf.nl - Telesport
"Wij willen het geweld en de drugshandel stoppen", geeft de politie van Oost Nederland in gesprek met Telesport aan naar aanleiding van de acties tijdens FC Twente - PSV.

 

Politie vindt drugs in supportershome Twente

00:27:29, 2017-04-07 via FOK!frontpage Nieuws
De politie heeft donderdagavond drugs aangetroffen in het supportershome van VakP in stadion de Grolsch Veste van FC Twente in Enschede. Dat gebeurde bij een onderzoek dat net na het begin van de tweede helft van de voetbalwedstrijd FC Twente -...

 

Drugshandel vanuit het supportershome gebeurt vaker

20:15:59, 2017-04-07 via NOS Nieuws
Hoogleraar sport en recht Marjan Olfers is er van overtuigd: georganiseerde drugshandel binnen voetbalclubs komt vaker voor. "We weten uit het verleden dat ook bij andere clubs gehandeld werd in drugs en we zien ook geregeld criminele activiteiten bij clubs in het buitenland", zegt Olfers. Vanochtend sloot Enschede het supportershome van FC Twente. Volgens burgemeester Van Veldhuizen handelde motorclub Satudarah er in drugs. Bij de inval in het honk van Vak P, gisteravond tijdens de wedstrijd tegen PSV, vond de politie 46 pakketjes cocaïne. Hoe vaak er drugs worden verkocht binnen de muren van Nederlandse voetbalstadions is moeilijk vast te stellen, maar zeker is dat de handel in het Twentse supportershome niet op zichzelf staat. Ook vanuit het vroegere supportershome van Ajax werd in drugs gehandeld, bleek uit een strafzaak tegen twee fanatieke supporters van de club. Ze verkochten grote hoeveelheden cocaïne, speed en xtc. Hun clientèle bestond vooral uit Ajax-aanhang. De verkoop zou vanuit het supportershome zijn aangestuurd door leden van de harde kern. Apotheek In Utrecht hebben ze een vergelijkbare ervaring. Het supportershome van FC Utrecht stond voorheen bekend als 'De Apotheek'. De uitbater van het clubhonk werd in 2006 gearresteerd wegens omvangrijke drugshandel, al kreeg hij uiteindelijk een geringe gevangenisstraf omdat de politie fouten had gemaakt met de inzet van een undercoveragent. Opmerkelijk is dat er aanwijzingen waren dat de harde kern van FC Utrecht op het gebied van drugshandel samenwerkte met de harde kern van rivaal Ajax. De politie vroeg zich destijds af of toenadering tussen hooligans van de twee clubs voortkwam uit goede bedoelingen, of dat drugscriminelen er baat bij hadden om zoveel mogelijk rust te creëren om ongestoord hun gang te kunnen gaan. Vrijstaat De beslotenheid van het supportershome leent zich bij uitstek voor criminele activiteiten. "De harde kern bepaalt zelf wie ze toelaten en wie niet", zegt hoogleraar Olfers. Toezicht van buitenaf is er daardoor nauwelijks. Dat blijkt ook uit een rapport uit 2013 over FC Twente. Daarin beschrijft het Auditteam Voetbal en Veiligheid het supportershome van de club als een soort vrijstaat. Supportersvereniging Vak P huurt de ruimte van FC Twente, maar exploiteert het supportershome verder zelfstandig. De club heeft zelf geen toezicht op activiteiten in het clubhuis en de politie vertoont zich er alleen in overleg met het bestuur van de supportersvereniging. "De toegangscontrole en beveiliging worden door leden van Vak P zelf uitgevoerd", staat in het rapport. "Zij zijn voor zover bekend niet gecertificeerd om deze werkzaamheden uit te voeren." Pistool Volgens Marjan Olfers is het voor clubs moeilijk om de harde kern aan te pakken. "Dit zijn de meest trouwe supporters, die in weer en wind achter de club staan. Tegelijkertijd is het een gesloten gemeenschap waar veel dreiging van uit gaat. Het is moeilijk als bestuur om daar een vuist tegen te maken." Ze noemt het voorbeeld van een pistool dat door een afgevaardigde van de harde kern bij de directie op tafel wordt gelegd, met het dringende verzoek om extra kaarten beschikbaar te stellen voor een wedstrijd. "Wat doe je dan als voetbalbestuurder? Ga je overstag of stap je naar de politie, terwijl je vreest dat hij dan ’s avonds wat vriendjes langs stuurt? Het is moeilijk om een rechte rug te houden."

 

#LastnightinTwente. Tukkers schoppen van paard gekukelde vrouwelijke agent

11:04:00, 2017-04-07 via GeenStijl
2-2, stadion ontruimd wegens drugshandel, vijf arrestaties, rotzooi op de tribune: kortom, een lekker voetbalavondje in de Grolsch Veste gisteravond. Met lieve paarden en stomme motorbendes. En zoals het Twentse spreekwoord luidt: 'een voetbalavond zonder een agent die van haar...

 

Vijf vragen over cannabis als medicijn

11:44:39, 2017-04-07 via RTV Drenthe: Nieuws
Steeds meer gemeenten zetten de deur op een kier voor de legalisering van medicinale thuisteelt van cannabis.

 

Stelling: Thuis wiet telen voor medicinale doeleinden moet kunnen

10:40:27, 2017-04-07 via RTV Drenthe: Nieuws
De gemeenteraad van Borger-Odoorn gaat praten over het legaliseren van de thuisteelt van medicinale cannabis.

 

Nieuws berichten van 6 April 2017

Groot politieonderzoek in stadion tijdens FC Twente - PSV

22:44:39, 2017-04-06 via NOS Nieuws
De politie heeft het supportershome van FC Twente doorzocht tijdens de slotfase van de eredivisiewedstrijd tegen PSV. Daarbij zijn volgens een woordvoerder drugs gevonden, de politie noemt het een 'handelshoeveelheid'. Het home is in het stadion. Er zijn vijf mensen aangehouden. Ook werden er drie woningen in Enschede doorzocht. In een van die woningen werd een partij nepwapens werd gevonden. Ondermijning Volgens een woordvoerder van de politie waren er al langer aanwijzingen dat er tijdens wedstrijden in drugs werd gehandeld in het supportershome. Ook zou er sprake zijn van een selectief deurbeleid: "Er zijn daar mensen die met agressie en geweld bepalen wie er wel en niet naar binnen mogen. Dat is een ondermijning van de rechtsstaat", volgens de woordvoerder. Drie mensen werden in het supportershome aangehouden, twee buiten het stadion.  De zoekactie leidde tot agressie bij sommige supporters. "Er wordt gerost en geramd richting de ME", meldde sportcommentator Andy Houtkamp. De politie zette honden en paarden in om de gemoederen tot bedaren te brengen. Volgens de politie moest de inval tijdens een wedstrijd gebeuren, omdat er dan in drugs gehandeld zou worden. "Dat kunnen we niet op andere momenten constateren." Ontruiming De ontruiming van het stadion ging niet helemaal goed. In de eerste oproep van de stadionspeaker werd gezegd dat iedereen het stadion moest verlaten. Pas in tweede instantie werd duidelijk dat het alleen om supporters in VakP ging, het vak waar het supportershome is. Zij moesten na de wedstrijd een andere uitgang zoeken. Volgens de politie was de actie goed voorbereid. "Er was dus ook goed nagedacht over de mensenstromen uit het stadion."

 

Steeds meer drugsbrieven in Duitse post

22:14:18, 2017-04-06 via NOS Nieuws
De Duitse douane vindt steeds vaker drugs in pakketjes en brieven die in Duitsland zijn gepost. De meeste drugsbrieven komen volgens de douane uit Nederland. Koeriers zouden de brieven met synthetische drugs als amfetamine en ecstasy in verschillende brievenbussen in Duitsland op de post doen. De drugs worden volgens de Duitse douane besteld via het darknet, een afgescheiden deel van het internet. De meeste brieven gaan naar adressen in de Verenigde Staten en Oostenrijk. Onderschept De laatste vijf maanden van 2016 heeft de douane zo'n 2000 brieven onderschept en dat leverde ruim 170 kilo drugs op.  Een onderzoekscommissie gaat uitzoeken wie er achter het aanbod van de drugs op het darknet zit.

 

Amsterdamse 'Wallenoffensief' slaat aan, 'maar gaat niet ver genoeg'

20:00:59, 2017-04-06 via NOS Nieuws
Terugdringen van criminaliteit, minder overlast en een leefbaar gebied voor bewoners: dat is het doel van het Binnenstad Offensief dat de gemeente Amsterdam eind vorig jaar inzette. Vandaag komt de gemeente met een tussenrapportage. Sommige dingen zijn verbeterd, andere niet. "Het gaat niet ver genoeg", zegt Walther Ploos van Amstel van wijkorgaan D'oude Stadt.  Sinds 1 december zijn tientallen extra handhavers en agenten de strijd aangegaan met de overlast in de binnenstad. Het offensief werd ingezet na aanhoudende klachten en toenemende drukte in de binnenstad van Amsterdam. De gemeente maakt nu een eerste balans op.  Het offensief loopt nog tot 1 juni, maar zoals het er nu naar uitziet, wordt dat verlengd tot na de zomer. Uit de tussenrapportage blijkt dat de extra inzet z'n vruchten afwerpt. Het aantal straatroven en, hoewel in mindere mate, zakkenrollerij daalde. Daarnaast werden drugsdealers op heterdaad betrapt en uit de binnenstad geweerd. Veel bewoners zijn positief over de gerichte aanpak, toch vinden veel mensen dat de overlast niet merkbaar is afgenomen. "Er kan alleen gehandhaafd worden op dingen die juridisch niet mogen", zegt Ploos van Amstel. "Dus gillend en dronken door de stad lopen, dat mag en gaat door. Dus het pakt niet echt aan wat de bewoners van de binnenstad merken." Volgens Ploos van Amstel hebben de problemen te maken met de enorme druk op de binnenstad, en dan met name op De Wallen. "Het zijn zeker niet alleen de toeristen. Het zijn ook de hordes dagjesmensen in het weekend." Amsterdam moet een ander soort toerist gaan aantrekken, zegt hij. "Neem de flitstoeristen: dat zijn mensen die met een bus aankomen en in anderhalf uur De Wallen over moeten. Die gaan in groepen van zestig en ze staan overal stil. Of neem de riviercruises, die vier uur in de stad liggen. De mensen die meevaren moeten binnen die tijd alle hoogtepunten van de stad zien. En dat doen ze allemaal in dezelfde volgorde. We moeten inzetten op een betere kwaliteit toeristen." De Amsterdammers kunnen de borst vast natmaken met het paasweekend voor de deur. Bijna alle hotelbedden in Amsterdam zijn bezet, en dat betekent dat er meer dan 65.000 toeristen komen. Wat er nog wel beschikbaar is voor twee personen voor drie nachten? Bijvoorbeeld een bed op een slaapzaal á 700 euro, zag verslaggever Marc Hamer. Hij vond dat op Airbnb, maar ook dan moet je snel zijn, want daar is nog 1 procent van het aanbod beschikbaar. Dat betekent dat er bijna 15.000 woningen zijn gereserveerd via het populaire platform. "Met alleen Airbnb praat je over bijna 50.000 extra gasten in de stad. Dan hebben we een mooie hotelstop, en dan zie je dit. De kraan staat niet open, de dijken zijn doorgebroken!" Iedereen is het erover eens dat er meer moet gebeuren dan alleen handhaving. Dat blijft een sluitstuk, geeft burgemeester Van der Laan toe in een brief aan de gemeenteraad. Samen met politie, bewoners, ondernemers en de toeristenbranche zijn maatregelen nodig om de gevolgen van de drukte tegen te gaan. "Ik denk dat er met Pasen een moment kan komen dat het afsluiten van delen van De Wallen het enige is dat helpt", zegt Ploos van Amstel. "Dat is eerder gebeurd met de Gay Pride, net zoals met de Kalverstraat rond Kerst. Ik zou dat verschrikkelijk vinden. Dit is mijn woonwijk, ik leef hier. En ik zou het heel erg vinden als mijn wijk op slot moet."

 

Britse celstraf NL'er om ton coke

21:44:23, 2017-04-06 via Telegraaf.nl - binnenland
Een 27-jarige Nederlander moet twaalf jaar in Groot-Brittannië de cel in. De man uit Amersfoort werd betrapt bij een omvangrijke drugssmokkel. Hij zat met een paar anderen op een vissersboot die 939 kilo cocaïne vervoerde.

 

Mini-Me in ziekenhuis

22:43:00, 2017-04-06 via Telegraaf.nl - prive
De Amerikaanse dwergacteur Verne Troyer (48) lijdt aan een alcoholverslaving. De kleine acteur en stuntman, vooral bekend van zijn rol als Mini-Me in de Austin Powers-films, ligt daarom in een ziekenhuis in de San Fernando Valley in Californië.

 

Oud-wethouder Hiemstra geïnstalleerd als waarnemend burgemeester Appingedam

20:32:59, 2017-04-06 via RTV Drenthe: Nieuws
Anno Wietze Hiemstra, oud-wethouder van de gemeente Hoogeveen, is vanavond beëdigd als waarnemend burgemeester van Appingedam.

 

Rechtbank: Geen straf voor messteek tijdens drugsruzie

14:50:46, 2017-04-06 via RTV Drenthe: Nieuws
Een 23-jarige man uit Ter Apel krijgt van de rechtbank in Assen geen straf voor het neersteken van een man uit Emmen tijdens een ruzie om drugs. Hij is ontslagen van alle rechtsvervolging, omdat hij volledig in paniek was en handelde uit zelfverdediging.

 

Nieuws berichten van 5 April 2017

Drugslab in Brunssum ontmanteld, twee verdachten spoorloos

19:05:46, 2017-04-05 via NOS Nieuws
Twee verdachten zijn vanmiddag ontkomen toen de politie binnenviel bij een drugslab in een loods in Brunssum.  In een Burgernet-melding vraagt de politie om uit te kijken naar twee mannen met hoogblond haar, schrijft 1Limburg. Daarbij is nadrukkelijk gezegd dat niemand de verdachten zelf moet benaderen. Mogelijk zijn de mannen gewapend.  Zoekactie Er is veel politie op de been om het voortvluchtige duo op te sporen. Bij de zoekactie is ook een politiehelikopter ingezet.    Het onderzoek in het drugslab in Brunssum loopt nog. De politie heeft een grote hoeveelheid drugs aangetroffen en een machine om xtc-pillen mee te maken. Er zijn twee auto's in beslag genomen.

 

Helmonder opgepakt voor mensensmokkel en bezit 200 kilo drugs

18:49:00, 2017-04-05 via Omroep Brabant
HELMOND - Een 53-jarige man uit Helmond is woensdag door de marechaussee aangehouden voor mensensmokkel en bezit van drugs. Het Landelijk Parket van het OM liet weten dat er bij een huiszoeking van de Helmonder 200 kilo drugs werd aangetroffen met een straatwaarde van 650.000 euro.

 

Mannen runden enorme online drugswinkel vanuit Roosendaal

17:17:00, 2017-04-05 via Omroep Brabant
ROOSENDAAL - Drie mannen uit Roosendaal verstuurden via de post grote hoeveelheden drugs naar het buitenland. Ze kwamen in contact met hun klanten via marktplaatsen op het darkweb. Dat is een verborgen deel van het internet.

 

Drie Eindhovenaren opgepakt in verband met eerdere vondst drugslab

17:15:00, 2017-04-05 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - De politie heeft dinsdag in Eindhoven drie mensen opgepakt in verband met een eerdere vondst van een drugslab.

 

Nieuws berichten van 4 April 2017

Politie mag smartphone niet zomaar compleet doorzoeken

22:23:00, 2017-04-04 via NOS Nieuws
De politie mag smartphones niet zomaar onbeperkt doorzoeken. De Hoge Raad heeft dat bepaald in een zaak over een drugssmokkelaar die eerder werd veroordeeld nadat de politie op zijn telefoon belastend bewijs had gevonden. De advocaat van de man stelde dat met de doorzoeking de privacy van zijn cliënt was geschonden. Daarom mocht het gevonden bewijs volgens hem niet worden gebruikt. Waarheid Het gerechtshof in Amsterdam was het daar niet mee eens. Het verwees naar een wetsartikel waarin staat dat voorwerpen in beslag mogen worden genomen en mogen worden doorzocht als dat kan helpen de waarheid aan het licht te brengen.  De Hoge Raad gaat deels mee in die redenering. Als de inbreuk op de persoonlijke levenssfeer beperkt blijft, mag de politie een smartphone doorzoeken.  Privéfoto's Maar dat kan anders zijn wanneer bijvoorbeeld alle contacten, de oproepgeschiedenis en privéfoto's van een verdachte worden achterhaald. Als het onderzoek zo ver gaat dat een vrijwel compleet beeld ontstaat van diens persoonlijke leven, kan het onderzoek onrechtmatig zijn. Zo'n doorzoeking mag volgens de Hoge Raad alleen worden uitgevoerd na toestemming van een officier van justitie of rechter-commissaris. De zaak van de drugssmokkelaar is nu terugverwezen naar het gerechtshof in Amsterdam. Dat moet oordelen of de doorzoeking in dit geval een te grote inbreuk op de privacy van de verdachte is geweest.

 

Drugslab in bedrijf Veenendaal

22:19:25, 2017-04-04 via Telegraaf.nl - binnenland
Bij bedrijfsverzamelgebouw De Generaal aan de Citadel in Veenendaal is dinsdagmiddag een groot drugslaboratorium aangetroffen. Omdat een vreemde lucht in het gebouw werd aangetroffen, werd alarm geslagen.

 

Grote hoeveelheden cocaïne en xtc gevonden in onderzoek naar harddrugs

17:55:37, 2017-04-04 via Omroep Brabant
HEUSDEN - In een onderzoek naar de handel in harddrugs heeft de politie dinsdagochtend vroeg op adressen in Vlijmen, Waalwijk en Sprang-Capelle vijf personen aangehouden. Er werden grote hoeveelheden cocaïne en xtc gevonden.

 

Koeienscheet en mest schadelijker voor mens dan xtc-afval

18:32:53, 2017-04-04 via Nieuwsgrazer Platteland - Milieu

 

Nieuws berichten van 3 April 2017

583 kilo coke onderschept, partij was onderweg naar Ossendrecht

17:05:25, 2017-04-03 via Omroep Brabant
OSSENDRECHT - In de haven van Antwerpen is een partij van 583 kilo cocaïne onderschept. De partij drugs kwam uit Brazilië en was bestemd voor een bedrijf in Ossendrecht.

 

'Koeienscheet en mest schadelijker voor mens dan xtc-afval'

16:05:00, 2017-04-03 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - De effecten van de veehouderij zijn inderdaad veel schadelijker voor mens en milieu dan de dumpingen van drugsafval. Dat zegt Jeroom Remmers, manager bij Milieudefensie. Hij reageert daarmee op de verontwaardiging die is ontstaan na de uitspraken van gedeputeerde Johan van den Hout.

 

Duo krijgt werkstraf voor bezit 93 xtc-pillen op TT-camping

18:59:59, 2017-04-03 via RTV Drenthe: Nieuws
Twee mannen uit het Noord-Brabantse Heesch en Berlicum zijn veroordeeld tot 120 uur werkstraf, omdat ze werden betrapt met 93 xtc-pillen op een TT-camping.

 

Nieuws berichten van 2 April 2017

'Bedrijfsvoering boeren schadelijker voor milieu dan vele drugsdumpingen'

14:10:00, 2017-04-02 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - De manier waarop boeren hun bedrijf voeren is schadelijker voor het milieu dan het grote aantal drugsdumpingen. Dat zegt provinciebestuurder Johan van den Hout in het Omroep Brabant-tv-programma KRAAK.

 

Azarius Smartshop

Voor Paddo > Kweeksets klik hier

Azarius Seedshop

Voor Reserva Privada Zaden klik hier