Overzicht van beschreven drugs soorten

 

Azarius Lifestyle

Voor Hennep Producten > Hennep Mode klik hier

Azarius Lifestyle

Voor Boekhandel > German Books klik hier


Nieuws berichten van 31 Mei 2017

Dag 1 proces Jesse van Wieren roept vragen op

19:19:20, 2017-05-31 via - Eigen Artikelen
De moord (doodslag) op de 28-jarige Jesse van Wieren, op 1 januari 2016 in Kloosterburen, is omgeven door veel drank en drugs. En vragen, zo bleek op de eerste dag van het strafproces.

 

Verdachten moord Jesse van Wieren houden vol: het was noodweer

20:43:20, 2017-05-31 via NOS Nieuws
Moordverdachten Rhowan P. en Desiree G. uit het Groningse Kloosterburen blijven bij het verhaal dat ze de 28-jarige Jesse van Wieren uit noodweer om het leven hebben gebracht. Vandaag was de inhoudelijke behandeling van de zaak. G. beriep zich 's middags op haar zwijgrecht, nadat ze vanochtend nog had gesproken. Van Wieren verdween in de Nieuwjaarsnacht van 2015 op 2016. Zijn lichaam werd later teruggevonden in de tuin van een zorginstelling in Kloosterburen. Twee bewoners van instelling Keroazie, die zorg biedt aan jongeren met psychiatrische en verslavingsproblemen, worden ervan verdacht dat ze hem op zeer gewelddadige wijze hebben vermoord. Hij is onder meer 23 keer in de nek gestoken. Eerder hadden P. en G. tegen de rechter verteld dat Van Wieren op zoek was naar drugs en rond 03.00 uur 's nachts bij hen had aangebeld. Zij waren op dat moment naar eigen zeggen dronken. Van Wieren zou een vechtpartij hebben uitgelokt en het stel zegt dat ze hem in reactie daarop hebben geslagen met een stofzuigerslang en hebben gestoken met een mes. Hulpverlers De ouders van Van Wieren vertelden in de rechtbank dat hun zoon "geen ruziezoekende jongen was". Zij denken dat hij nog in leven was geweest als de hulpverleners in de instelling anders hadden gehandeld. Ook P. beklaagde zich over de begeleiding die hij kreeg van de hulpverleners van Keroazie. De Inspectie voor de Gezondheidszorg en de toezichthouder van de gemeente De Marne concludeerden in maart dat de begeleiding tekort was geschoten. Ook werden signalen over huiselijk geweld tussen de verdachten genegeerd. Uit onderzoek van het Pieter Baan Centrum bleek dat het stel een slechte jeugd heeft gehad met overmatig drugs- en drankgebruik. Ze hebben psychische stoornissen en zijn zwakbegaafd. P. kan bij conflicten agressief reageren. De behandeling van de zaak gaat vrijdag verder.

 

Nieuws berichten van 30 Mei 2017

Nieuwe, stevigere enkelband in de maak

18:41:18, 2017-05-30 via NOS Nieuws
Er komt een stevigere enkelband voor verdachten en veroordeelden die onder toezicht staan. Staatssecretaris Dijkhoff schrijft aan de Tweede Kamer dat het daarmee lastiger wordt voor criminelen om hun elektronische enkelband zelf door te knippen. Deze maand werd bekend dat sinds vorig jaar 35 mensen hun enkelband zelf hebben verwijderd, waardoor ze konden vluchten. Onder hen zijn drie moordenaars, elf overvallers, drie drugscriminelen en een verkrachter, schrijft Dijkhoff. Van de 35 'knippers' zijn er nog zeven voortvluchtig. Zij staan gesignaleerd en worden gezocht door de politie. De andere 28 hebben zichzelf gemeld of zijn opgespoord. In Nederland dragen 1600 criminelen een enkelband. De enkelbanden zijn gemaakt van rubber en glasvezelkabel. Volgens de staatssecretaris is het noodzakelijk dat de band snel kan worden doorgeknipt, bijvoorbeeld na een auto-ongeluk. Er wordt nu gewerkt aan een stevigere enkelband met stugge verbindingsclips.

 

Assenaar ontkent dealen harddrugs: Ik werkte zwart

23:30:07, 2017-05-30 via RTV Drenthe: Nieuws
ASSEN – Hij handelde niet in heroïne en cocaïne, maar verdiende zijn geld tussen 2012 en augustus 2014 door zwart te werken. Dat verklaarde een 31-jarige man uit Assen dinsdag in de rechtbank in zijn woonplaats.

 

Nieuws berichten van 27 Mei 2017

Southern rocker Gregg Allman (69) overleden

22:20:36, 2017-05-27 via NOS Nieuws
In zijn huis in Savannah (Georgia) is op 69-jarige leeftijd de rockmuzikant Gregg Allman overleden, een van de naamgevers van The Allman Brothers Band. Zijn broer Duane kwam al in 1971 om bij een motorongeluk. De Allman Brothers waren met hun southern rock een toonaangevende band in het begin van de jaren zeventig. Hun bekendste nummers waren Ramblin' Man en het instrumentale Jessica. Van hun albums was Live at Fillmore East het succesvolst. De 'oerband' bestond maar twee jaar. In 1976 viel de band na verschillende wisselingen in de bezetting uit elkaar, toen Gregg Allman werd opgepakt voor drugs-gerelateerde misdrijven. Voortzetting Later kwam het toch weer tot een voortzetting van de Allman Brothers, die nog steeds optreden. Gregg Allman moest vorig jaar afhaken vanwege gezondheidsproblemen. In 2011 had hij na jaren van verslavingen al een levertransplantatie ondergaan. In 2014 gaven een groot aantal artiesten een concert om Allman te eren. Artiesten als John Hiatt, Dr. John en Keb'Mo' traden op. Allmann zelf zong Melissa, een van zijn bekendste nummers, samen met Jackson Browne.

 

Cocaïne, xtc en wapens gevonden in huis Woudrichem, twee aanhoudingen

15:09:00, 2017-05-27 via Omroep Brabant
WOUDRICHEM - In de strijd tegen de harddrugshandel heeft de politie in Woudrichem vrijdagavond een slag geslagen. Bij een inval in een huis werden drugs en wapens gevonden. Er werden twee mensen gearresteerd.

 

Nieuws berichten van 26 Mei 2017

Vechtpartijtjes bij opening strandseizoen Hoek van Holland

00:10:16, 2017-05-26 via NOS Nieuws
In Hoek van Holland zijn na afloop van de opening van het strandseizoen tien mensen aangehouden. Ooggetuigen zeiden tegen RTV Rijnmond dat uitsmijters van strandtenten zijn mishandeld. De politie spreekt van enkele vechtpartijtjes. Rond dezelfde tijd reden meer dan tien ambulances naar het strand om mensen te helpen die onwel waren geworden, mede door de inname van alcohol en drugs. Zes mensen zijn naar een ziekenhuis gebracht. Bij het strand was een noodhulpteam paraat. Een woordvoerder van de veiligheidsregio verwacht dat er ook mensen na behandeling naar huis zijn gestuurd.

 

Locoburgemeester Emmen dook drie weken onder na doodsbedreiging

22:44:43, 2017-05-26 via NOS Nieuws
Locoburgemeester Bouke Arends (PvdA) van Emmen en zijn vrouw hebben drie weken lang in Groot-Brittannië ondergedoken gezeten in verband met een doodsbedreiging. Die kreeg hij na de sluiting en sloop in januari van het clubhuis in Emmen van motorclub No Surrender. De reden daarvoor was dat er structureel in drugs werd gehandeld. Ook was het er neergezet zonder dat er een bouwvergunning was afgegeven. Telefoontje Bijna twee maanden na de sluiting van het clubhuis kreeg hij op een ochtend een telefoontje van de politie, zegt hij in een interview met RTV Drenthe. Die vertelde dat er een bedreiging was binnengekomen. Later die dag zou de politie opnieuw contact opnemen. 's Avonds, na een bezoek aan FC Emmen-FC Eindhoven, kreeg Arends te horen dat de bedreiging zo ernstig was dat hij beter niet meer thuis kon slapen. De politie kon niet zeggen van wie de bedreiging kwam. Hotel Arends en zijn gezin maakten zich op voor een weekend bij Van der Valk in Emmen, maar in plaats daarvan werd hij naar een hotel ergens anders in Nederland gebracht. Aan het eind van het weekend meldde zich de hoofdofficier van justitie in Noord-Nederland. Die vertelde dat de dreiging dermate serieus was dat Arends naar het buitenland moest vertrekken. "De dreiging was alleen op mij gericht, niet op mijn vrouw en kinderen", zei Arends tegen RTV Drenthe. "Ja, dan gaat er echt van alles door je heen." Gepantserde auto Arends en zijn vrouw vertrokken de maandag daarna in een gepantserde auto naar Groot-Brittannië. Waarheen precies wil hij niet kwijt. De kinderen verbleven elders in Emmen. Hij is boos en gefrustreerd over wat hem is overkomen. "Dit is toch Nederland en niet een of andere bananenrepubliek?" Hij pleit voor fors meer geld voor het opsporingsapparaat. "Terrorisme is een probleem, maar de ondermijning van de rechtsstaat is zo mogelijk een nog een groter probleem." Weer thuis Na drie weken Groot-Brittannië kregen Arends en zijn vrouw te horen dat er geen dreiging meer was en dat ze veilig naar huis konden terugkeren. Arends zegt dat de gebeurtenissen een grote impact hebben gehad. Van de sluiting van het clubhuis heeft hij geen spijt. Hij zou het morgen precies zo doen. "Alleen zou ik dan na dreiging niet vertrekken. Het voelde als een vlucht en dat is frustrerend." No Surrender Er zijn berichten dat de bedreiging inderdaad uit de hoek van No Surrender kwam, maar dat wordt ten stelligste ontkend door de club. "Wij doen alles volgens het boekje. Het is een hetze van het Openbaar Ministerie richting No Surrender. De bedreiging komt niet bij de motorclub vandaan, daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken", aldus voorman Henk Kuipers.

 

Nederlandse zeilers gepakt met duizenden kilo's hasj

21:50:56, 2017-05-26 via NOS Nieuws
Twee Nederlandse zeilers zitten vast in Spanje voor het vervoeren van een grote hoeveelheid drugs. Het persbureau Europa Press meldt dat hun boot dinsdag op ongeveer zeventig kilometer ten zuiden van Cabo de Gata werd opgemerkt. De Nederlanders trokken de aandacht van een patrouillerende helikopter van de douane. Nadat douaniers aan boord van het schip waren gegaan, vonden ze verstopt op het schip in totaal 12.000 kilo hasj. Het schip was zo zwaar beladen met drugs dat het gevaar bestond dat het zou omslaan. Het schip is naar de haven van Almerimar aan de Spaanse zuidkust gesleept.

 

Nederlanders opgepakt in Spanje

21:13:08, 2017-05-26 via Telegraaf.nl - binnenland
Twee Nederlanders zijn deze week aangehouden in het zuiden van Spanje, omdat ze met hun zeilboot bijna twaalf ton hasj vervoerden. Het Spaanse persbureau Europa Press meldde vrijdag dat de boot met de Nederlanders ongeveer 70 zeemijl ten zuidoosten van Cabo de Gata in de provincie Almería was gesignaleerd.

 

Tieners maken rietje tegen verkrachtingsdrugs

23:00:45, 2017-05-26 via FOK!frontpage Nieuws
Drie Amerikaanse tienermeisjes hebben, zoals natuurlijk iedereen, bijzonder weinig zin om verkracht te worden. De pientere scholieres gingen daarom de strijd aan met de zogenaamde verkrachtingsdrugs - middelen die in de drankjes van, doorgaans,...

 

Nederlanders vast in Spanje voor drugssmokkel

21:07:46, 2017-05-26 via FOK!frontpage Nieuws
Twee Nederlanders zijn deze week aangehouden in het zuiden van Spanje, omdat ze met hun zeilboot bijna twaalf ton hasj vervoerden. Het Spaanse persbureau Europa Press meldde vrijdag dat de boot met de Nederlanders ongeveer 70 zeemijl ten...

 

Nieuws berichten van 25 Mei 2017

Noel Gallagher vindt Wonderwall maar niks

20:27:22, 2017-05-25 via Telegraaf.nl - prive
Noel Gallagher vindt zijn wereldhit Wonderwall eigenlijk maar niks. Dat zei hij tijdens een interview. “Ik vind een song als Cigarettes And Alcohol veel beter”, zei de frontman van Oasis.

 

Nieuws berichten van 24 Mei 2017

NL'er drinkt problematisch veel

00:17:52, 2017-05-24 via Telegraaf.nl
Uit een groot internationaal onderzoek naar riskant alcoholgebruik blijkt dat de Nederlandse deelnemers in de Europese top drie staan. Alleen de Ieren en Denen scoren hoger.

 

NL'er drinkt problematisch veel

00:17:52, 2017-05-24 via Telegraaf.nl - binnenland
Uit een groot internationaal onderzoek naar riskant alcoholgebruik blijkt dat de Nederlandse deelnemers in de Europese top drie staan. Alleen de Ieren en Denen scoren hoger.

 

'Trump prees drugsoorlog Duterte'

21:57:22, 2017-05-24 via FOK!frontpage Nieuws
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn Filipijnse ambtsgenoot Rodrigo Duterte vorige maand gecomplimenteerd met zijn "fantastische aanpak van het drugsprobleem". Dat blijkt uit uitgelekte Filipijnse notulen van het telefoongesprek, die...

 

Twintig jaar cel geëist tegen 'leider' Tilburgse drugsbende

16:09:00, 2017-05-24 via Omroep Brabant
AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de Bredase rechtbank twintig jaar cel geëist tegen de hoofdverdachte in de Tilburgse drugs- en liquidatiezaak Kapel. De 46-jarige Zekeriya K. wordt gezien als de leider van de Turkse criminele organisatie.

 

Verbod op drug 4-Fluoramfetamine gaat donderdag 25 mei in

08:21:00, 2017-05-24 via Nieuwsbank - Selectie Nederlandstalige persbericht
[ Woensdag 24 mei 2017 | Rijksoverheid ] Verbod op drug 4-Fluoramfetamine gaat donderdag 25 mei in Nieuwsbericht | 24-05-2017 | 07:00 De drug 4-fluoramfetamine (4-FA) is per 25 mei 2017 verboden

 

Nieuws berichten van 23 Mei 2017

Formatiedag 69: de formatie zit in een totale impasse

22:43:21, 2017-05-23 via NOS Nieuws
D66 en ChristenUnie hebben na een gesprek van meer dan drie uur besloten dat ze niet met elkaar gaan onderhandelen over een nieuw kabinet. Het besluit kwam als een complete verrassing omdat hun fracties vanochtend toestemming hadden gegeven om te gaan praten. D66 had een fractievergadering waar alle Tweede Kamerleden hun zegje mochten doen. Die zagen heel veel beren op de weg en gaven Pechtold een onverwacht grote waslijst aan obstakels mee. Politieke risico's Het gaat niet alleen om medisch-ethische kwesties, maar ook om andere onderwerpen. Daarbij komt dat D66 ook grote politieke risico's ziet in een coalitie met drie conservatievere partijen. Ook de ChristenUnie ging het gesprek in met aarzelingen. Partijleider Segers benadrukte dat zijn fractie verantwoordelijkheid had willen dragen omdat er toch een kabinet moet komen. Maar de verschillen met D66 blijken te groot. Zo heeft de fractie problemen met de voltooid-leven-regeling, de legalisatie van softdrugs en de verplichte donorregistratie; allemaal punten waar D66 de initiatiefnemer is. D66-leider Pechtold en ChristenUnie-leider Segers wilden na afloop van het volgens hen intensieve gesprek niet in detail treden. Maar het moge duidelijk zijn dat ze op heel veel onderwerpen lijnrecht tegenover elkaar staan. Impasse En daarmee is de impasse compleet. "Het wordt er niet makkelijker op", zucht informateur Schippers na afloop. Ze zegt dat bij de partijleiders momenteel onvoldoende politieke wil is om in gesprek te gaan over een nieuwe meerderheidscoalitie. "Ik kan geen ijzer met handen breken." Schippers wil tijd om na te denken over hoe het nu verder moet. Ze benadrukte dat het de fractievoorzitters zelf zijn die moeten beslissen of ze met elkaar gaan praten. Volgens NOS-verslaggever Ron Fresen zijn we nu beland in een fase waar ook de niet zo voor de hand liggende mogelijkheden bekeken moeten worden. "Je kan uitkomen bij een minderheidskabinet, maar dat wil niemand heel graag", zegt hij. Misschien dat in een debat met de fractievoorzitters in de Tweede Kamer meer duidelijkheid komt over wat er nu moet gaan gebeuren. Maar wanneer dat debat gaat plaatsvinden is ook nog maar de vraag.

 

Schippers na mislukt gesprek D66-CU: de politieke wil ontbreekt

19:09:59, 2017-05-23 via NOS Nieuws
Informateur Schippers wil na het mislukken van het gesprek tussen D66 en ChristenUnie eerst nadenken. Er is volgens haar onvoldoende politieke wil gebleken bij de partijen om met elkaar in gesprek te gaan. "Ik kan geen ijzer met handen breken", zei ze. "De fractievoorzitters moeten zelf beslissen of ze met elkaar gaan praten." Schippers benadrukte dat ze niet uitgedacht is en dat ze nog geen conclusies heeft getrokken. "Maar de ontstane situatie noopt me wel om tegen de fractievoorzitters te zeggen: dit land moet geregeerd worden!" Ze ging niet in op de vraag of er nu een minderheidskabinet moet komen: "Ik vind dat je altijd met een meerderheidskabinet begint". Punt en geen komma D66-leider Pechtold en ChristenUnie-leider Segers meldden eerder vanavond dat ze hebben besloten niet verder te onderhandelen over een kabinet. Ze maakten dat bekend nadat ze meer dan drie uur lang met informateur Schippers hadden gesproken. Segers benadrukte dat het niet te maken heeft met persoonlijke verhoudingen. "Maar we hebben gekeken wat er onder de streep overbleef. Toen hebben we elkaar diep in de ogen gekeken en gezegd 'nee, dit heeft geen zin'." Hij vindt het jammer, "maar ik denk dat dit een punt is en geen komma". Pechtold constateerde dat ze de tijd hebben genomen, maar er niet uit zijn gekomen. "We hebben heel intensief, langer dan drie uur, over zaken gesproken. We gaan daar niet over in detail treden, maar we hebben moeten vaststellen dat dat niet kan leiden tot echte onderhandelingen", aldus de D66-leider. Voltooid leven Het besluit komt als een verrassing omdat hun fracties vanochtend toestemming hadden gegeven om te gaan praten. De twee partijen liggen vooral bij medisch-ethische onderwerpen ver uit elkaar, zoals bij de discussie over 'voltooid leven', maar er waren meer obstakels. Zo verschillen de partijen ook op het gebied van legalisering van (soft)drugs vergaand van mening. En de ChristenUnie zet zich in voor inkomensvoordelen voor gezinnen en een gezinsbeleid, waar D66 juist gericht is op individuen. PvdA-leider Asscher zegt dat de formatie in een impasse zit. "Dat komt onder andere doordat nog steeds niet duidelijk is of VVD, CDA, D66 en GroenLinks het serieus hebben geprobeerd", twittert hij. Hij vindt dat de vier moeten stoppen met verstoppertje spelen. Hoe nu verder? Volgens NOS-verslaggever Ron Fresen was de combinatie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie nog de enige optie. Alle andere mogelijkheden die er nog waren stuitten tot nu toe op blokkades waarbij de partijen er echt geharnast in zitten. "Ik zie daar niet een-twee-drie verandering in komen", zegt Fresen. Hij denkt dat een minderheidskabinet nu een voor de hand liggende mogelijkheid is.

 

Arrestaties bij Belgisch-Nederlandse actie tegen cocaïnesmokkel

19:55:16, 2017-05-23 via NOS Nieuws
In een groot Belgisch onderzoek naar drugstransporten uit Zuid-Amerika zijn 17 mensen opgepakt in België en Nederland. Ze worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, de handel in drugs en het bezit van drugs. Dertien mensen werden in Nederland opgepakt, de andere vier werden in België gearresteerd. Ze zijn van Albanese, Bosnische, Nederlandse en Servisch-Montenegrijnse afkomst en tussen de 31 en 61 jaar oud. De politie doorzocht tijdens de actie 22 Nederlandse panden, in België werd op negen adressen huiszoeking gedaan. 200.000 euro Het onderzoek begon in december 2014 in België. Het richt zich op criminele organisaties die zich "continu" en "op grootschalige wijze" bezighouden met de smokkel van cocaïne uit Zuid-Amerika. Drugstransporten gingen via de havens van Antwerpen en Rotterdam. De drugs zaten verstopt in onder meer dozen met bananen. Bij de huiszoekingen werd ook nog beslag gelegd op 200.000 euro aan contant geld, 26 kilo mdma, 3 kilo cocaïne, een cannabisplantage, een kilo cannabis, een vuurwapen, anti-afluisterapparatuur en beveiligde smartphones.

 

Politie doorzoekt met drugshonden 2College Durendael

17:17:00, 2017-05-23 via Omroep Brabant
OISTERWIJK - De politie is dinsdag met drugshonden diverse klaslokalen van het 2College Durendael in Oisterwijk binnengevallen. Leerlingen van de school werden gecontroleerd op drugsbezit. Hoeveel scholieren er daadwerkelijk zijn betrapt met drugs is niet bekend.

 

Nieuws berichten van 22 Mei 2017

Nextcloud 12.0.0

20:32:50, 2017-05-22 via Tweakers Mixed RSS Feed
Versie 12.0 van Nextcloud is beschikbaar gekomen. Met dit programma is het mogelijk om in eigen beheer cloudopslag te draaien. Nextcloud is ontstaan nadat een groot aantal ontwikkelaars bij ownCloud zijn weggelopen en opnieuw zijn begonnen. Alle onderdelen, inclusief de enterprise-functionaliteit, worden als opensource aangeboden en het verdienmodel is gelijk aan wat Red Hat doet, namelijk het leveren van betaalde ondersteuning voor grote klanten. Nextcloud belooft verder een zogenaamde drop-in replacement, die het mogelijk maakt om eenvoudig van ownCloud naar Nextcloud over te stappen.

 

Nieuws berichten van 21 Mei 2017

Bulgarije onderschept heroïnetransport naar Nederland

17:19:34, 2017-05-21 via NOS Nieuws
De Bulgaarse autoriteiten hebben een partij van 423 kilo heroïne onderschept die was bestemd voor Nederland. De heroïne zat verstopt in een vrachtwagen die vloertegels vervoerde. De truck werd gisteren tegengehouden bij een controlepost in de buurt van Vidin, bij de Roemeense grens. Volgens de Bulgaarse autoriteiten waren de drugs eerder deze week het land in gesmokkeld met een vrachtwagen uit Iran. De partij was overgeladen op de Bulgaarse vrachtwagen die naar Nederland zou rijden. Als de Bulgaarse vrachtwagenchauffeur wordt veroordeeld voor drugssmokkel, kan hij tot 15 jaar celstraf krijgen. Smokkelroute Drugstransporten van Azië naar Europa gaan vaker via Bulgarije. In april werd meer dan 200 kilo heroïne ontdekt. Vorig jaar onderschepten de Bulgaarse autoriteiten een partij van 2 ton heroïne die was bestemd voor Nederland. Deze partij zat verstopt in tomatenpuree.

 

BNN praat LEVENSGEVAARLIJKE peop over drugs

16:54:00, 2017-05-21 via GeenStijl
Hee. De NPO doet al een tijdje tof over drugs en spuiten en pillen en slikken en alles. Allemaal voor de kliks educatie en de wetenschap natuurlijk, dat BNN Drugslab. Jammer dat ze uw belastinggeld gebruiken om levensgevaarlijke bullshit te...

 

Nieuws berichten van 18 Mei 2017

Wietkwekerij bovenbuurman 'Opiniemaker' Youness Ouaali opgerold

16:59:00, 2017-05-18 via GeenStijl
#Wiet in failliete broodjeszaak #Bussum In het pand van failliete broodjeszaak Bon Appetit aan de Herenstraat in #… https://t.co/cWLGmPfkWt— 't Gooi Nieuws (@tgooinieuws) 18 mei 2017 Wij kennen iemand die binnenkort opnieuw bij de rechter moet verschijnen in dit fatsoenlijke...

 

Kamerdebat over wietdrones boeren

20:45:57, 2017-05-18 via Telegraaf.nl - binnenland
De Tweede Kamer gaat debatteren over de boeren die noodgedwongen zelf opsporingswerk moeten doen. Nu de politie niet meer met wietvluchten controleert of er cannabis tussen de gewassen is geplant, voelen de boeren zich genoodzaakt om zelf hun velden te checken op illegale activiteiten.

 

Frank Lammers is drugsbaron Janus van Wesenbeeck in misdaadserie 'Undercover'

17:56:00, 2017-05-18 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - We zien hem meestal als de aandoenlijke, chaotische vader in de spotjes van supermarktbedrijf Jumbo, maar de komende tijd gaat Frank Lammers de rol van topcrimineel Janus van Wesenbeeck uit Eindhoven vervullen in een nieuwe Belgische misdaadserie.

 

'Aannemelijk dat Drentse boeren meer gebruik maken van drones voor opsporen wiet'

12:49:03, 2017-05-18 via RTV Drenthe: Nieuws
LTO Noord-bestuurder Jan Bloemerts noemt het aannemelijk dat ook Drentse boeren drones gaan gebruiken om hennep op te sporen in maïsvelden.

 

Nieuws berichten van 17 Mei 2017

Drugsdealer opgepakt in Hoogeveen

19:25:45, 2017-05-17 via - Eigen Artikelen
Een drugsdealer in het Burgemeester Tjalmapark in Hoogeveen is woensdagmiddag opgepakt.

 

Aanslagpleger Berlijn had al vast kunnen zittten

18:14:15, 2017-05-17 via NOS Nieuws
De dader van de aanslag in Berlijn, Anis Amri, had in november al opgepakt kunnen worden voor drugshandel. Dat is niet gebeurd, en de betrokken rechercheurs hebben hun fouten geprobeerd onder het tapijt te vegen. Dat blijkt volgens verantwoordelijk senator Andreas Geisel uit documenten die onlangs in het onderzoek zijn opgedoken. In december reed de Tunesische Amri met een gestolen vrachtwagen in op een kerstmarkt. Hij doodde daarbij 12 mensen, 67 anderen raakten gewond. Amri werd op de vlucht in Italië door de politie doodgeschoten. In het vizier In de maanden voor de aanslag werd Amri gevolgd door de Berlijnse politie. Hij dealde drugs en volgens Geisel blijkt uit een van de documenten dat er genoeg bewijs was verzameld om hem voor georganiseerde, professionele drugshandel op te pakken. Dat dit nieuws nu pas bekend wordt, komt doordat de betrokken rechercheurs hun nalatigheid probeerden te verdoezelen. Volgens Geisel zijn de verdenkingen van professionele, georganiseerde drugshandel in het dossier veranderd in kleinschalige drugshandel. Die aanpassingen zijn gedaan in januari, maar de datum is daarna teruggezet op november. Tegen de rechercheurs is aangifte gedaan wegens obstructie van de rechtsgang.

 

Drugsdealer opgepakt in Hoogeveen

18:42:27, 2017-05-17 via RTV Drenthe: Nieuws
De politie heeft vandaag een drugsdealer opgepakt in het Burgemeester Tjalmapark in Hoogeveen.

 

Nieuws berichten van 16 Mei 2017

Uganda verbiedt De Eetclub om verheerlijking homoseksualiteit

19:44:59, 2017-05-16 via NOS Nieuws
Uganda heeft een vertoning van de Nederlandse film De Eetclub verboden, omdat die homoseksualiteit zou verheerlijken. Dat is verboden in het Afrikaanse land. De voorstelling maakte onderdeel uit van het Europese filmfestival in de hoofdstad Kampala. Een Ugandese filmcommissie heeft De Eetclub van tevoren gekeken om hem te keuren en zegt dat er strafbare dingen in te zien zijn. Seksscènes Volgens de commissie is er in verschillende scènes homoseksualiteit te zien of wordt erover gesproken. "In de tien minuten dat twee vrouwen homoseksualiteit verheerlijken zeggen zij dat het huwelijk (waarschijnlijk met mannen) zwaar is! Dat gaat tegen de Ugandese waarden in", schrijft de commissie in een rapport, dat op Facebook is gezet door de Nederlandse ambassade in Uganda. De commissie stoort zich er verder onder meer aan dat twee volwassenen zoenen waar kinderen bij zijn, er veel alcohol wordt gedronken en er seksscènes te zien zijn. De Nederlandse ambassade betreurt het besluit en trekt zich terug als deelnemer aan het festival. De Eetclub De thriller De Eetclub, naar een bestseller van Saskia Noort, gaat over intriges binnen een vriendengroep in een exclusieve villawijk. De hoofdrollen worden gespeeld door Bracha van Doesburgh, Thom Hoffman en Mark van Eeuwen.

 

CDA-penningmeester wil in huis blijven ondanks vondst drugslab: 'Wij wisten van niets'

18:23:00, 2017-05-16 via Omroep Brabant
DEN BOSCH/LEENDE - CDA-bestuurder Wim van der P. uit Leende wil in zijn huis kunnen blijven, waar in februari een drugslab werd gevonden. Dinsdag diende een kort geding.

 

Nieuws berichten van 15 Mei 2017

Update: Twee aanhoudingen bij politie-inval in pand aan Rolderstraat Assen

19:09:01, 2017-05-15 via - Eigen Artikelen
De politie is bezig met een inval in een pand aan de Rolderstraat in Assen. Er zijn twee personen aangehouden in verband met een lopend drugsonderzoek.

 

'Bangladesh is nieuwe markt voor mensensmokkelaars'

21:42:35, 2017-05-15 via NOS Nieuws
Geen Syriërs of Irakezen, maar steeds meer vluchtelingen uit Bangladesh komen via de Middellandse Zee naar Europa. Het buurland van India is een van de nieuwe markten voor smokkelaars, zegt de Italiaanse migratiedeskundige Loretta Napoleoni. "Zij richten hun pijlen op gebieden waar problemen zijn, waar er sprake is van destabilisatie. Bangladesh is nu zo'n gebied." In totaal hebben dit jaar alweer bijna 50.000 mensen de oversteek gemaakt en van alle herkomstlanden staat Bangladesh nu bovenaan. Bijna 15 procent van de migranten komt ervandaan, pas daarna volgen 'traditionele' landen van herkomst, zoals Syrië, Afghanistan, Irak en Eritrea. Angst De plotselinge verhuisdrift van de Bengalen heeft meerdere oorzaken. Zo zijn de lonen laag en voelen veel mensen zich niet meer thuis in het kastenstelsel, die persoonlijke ontwikkeling tegenhoudt. "Maar er is ook angst voor de veiligheid", vertelt Napoleoni. "Er zijn spanningen in het land. In Bangladesh is er een jihadistenbeweging", vertelt ze. "De situatie is niet erg stabiel: de afgelopen tijd hebben we moorden gezien, verschillende mensen worden vervolgd. De weg naar Europa is een weg naar een ontsnapping." In haar boek Mensenhandelaren, dat vorig jaar uitkwam, schrijft Napoleoni over de miljardenindustrie die de handel in vluchtelingen en migranten is geworden. Volgens haar is het verdienmodel zelfs groter geworden dan de drugssmokkel. Voor haar boek bekeek Napoleoni welke route migranten aflegden naar Europa. Die reis gaat stap voor stap. "Een smokkelaar brengt je niet van Bangladesh naar Italië. Er zijn netwerken. Als je uit Bangladesh komt, word je bijvoorbeeld door je eerste smokkelaar afgezet bij de grens tussen Iran en Pakistan." Vervolgens moeten migranten uitzoeken wie ze verder kan brengen. "Dat gaat meestal via social media, vooral Facebook. De volgende smokkelaar brengt je waarschijnlijk naar het Midden-Oosten. Daarvandaan brengt een ander je naar de grens van Syrië en Jordanië. En daar stap je weer over, totdat je uiteindelijk in Libië belandt. Daar stap je dan in een bootje naar Italië." Onderweg geven migranten elkaar tips, ze helpen elkaar en wisselen contactgegevens van smokkelaars uit. "De smokkelaars van de verschillende doorreislanden kennen elkaar meestal niet", zegt Napoleoni. "De migrant doet dit onafhankelijk." Dat betekent ook dat elke smokkelaar apart betaald moet worden en dat migranten dus veel contant geld bij zich hebben. Een extra veiligheidsrisico, vindt de schrijfster. "Je kan worden bestolen, je kan worden gekidnapt, je kan worden vermoord. De reis is extreem riskant, maar het alternatief is voor velen erger." Mooier dan de werkelijkheid Door de opkomst van social media is het delen van succesverhalen gemakkelijker geworden. Als migranten op hun bestemming aankomen, posten ze triomfantelijke foto's op Facebook, zag Napoleoni. "Ze laten een leven zien dat er veel beter uitziet dan het daadwerkelijk is. Maar achterblijvers worden daardoor aangemoedigd, die zeggen: laten we het ook proberen." Het aantal migranten dat Europa bereikt via de Middellandse Zee lijkt dit jaar dus weer hoger te worden dan het jaar ervoor. "We moeten voorkomen dat het normaal wordt om deze route af te leggen", vindt Napoleoni. "Hoe meer mensen we redden van de zee, hoe meer mensen we opnemen, hoe meer mensen er deze kant op komen. Dat is misschien schokkend om te zeggen, maar zo is het." En Italië kan de kwestie niet in zijn eentje oplossen, benadrukt Napoleoni. "Het is een Europees probleem. Maar dat is direct ook de moeilijkheid: Europa is geen eenheid, iedereen wil en vindt wat anders. Zo openden de Duitsers de grenzen en namen een grote groep Syriërs op, terwijl de Hongaren aangaven dat absoluut niet te willen en de handen vol te hebben aan binnenlandse problemen." Napoleoni pleit voor een internationaal beleid dat gericht is op de herkomstlanden. "We moeten de situatie daar stabiel krijgen. Ik weet dat we niet kunnen ingrijpen, maar we zijn een internationale gemeenschap. Dus als mensen uit hun land weggaan omdat er een jihadistenbeweging is, er oorlog is, er een onderdrukkende regering is; dan moeten we voorkomen dat er een uittocht ontstaat richting Europa." Ook moeten we afstappen van het idee dat het een probleem is van de Europese Unie, zegt Napoleoni. "Als we als uitgangspunt nemen dat dit probleem buiten de EU gecreëerd wordt, in delen van Afrika en Centraal-Azië, dan verandert de methodologie." Ze wijst op de enorme bedragen die omgaan in de opvang van migranten en vluchtelingen in Europa. "Die miljarden zouden we ook kunnen gebruiken voor een soort Marshall-plan in een aantal landen. Waarbij we economische groei helpen, en hopelijk ook de democratie." "Ik bedoel niet dat we een natie helemaal opbouwen, maar wel dat we helpen herstructureren", vult ze aan. "Dat is niet iets dat de EU normaliter wil doen, of ooit eerder heeft gedaan. Maar de wereld is veranderd. En wat we nu doen, de huidige aanpak, werkt overduidelijk niet."

 

Nederlandse auto rijdt in België in op groep fietsers, twee doden

15:55:17, 2017-05-15 via NOS Nieuws
In de Belgische plaats Kasterlee, ten oosten van Antwerpen, zijn twee doden gevallen toen een auto op een groep fietsers inreed. Vier andere fietsers raakten gewond. Een van hen is er slecht aan toe. Volgens de Belgische politie was het een Nederlandse auto die werd bestuurd door een 65-jarige man uit Bergeijk, vlak bij de grens in Noord-Brabant. Hij zou niet onder invloed zijn geweest van alcohol of drugs, meldt Omroep Brabant. Het ongeluk gebeurde toen de groep van twaalf fietsers de Turnhoutsebaan (N19) wilde oversteken. Volgens de politie en de burgemeester van Kasterlee kwam de auto uit de richting van Turnhout en reed die op de overstekende fietsers in. Het zou gaan om een groep gepensioneerde vrouwen uit Retie, een buurgemeente van Kasterlee. Stoplichten De loco-burgemeester van Kasterlee zegt dat op de plek van het ongeluk veel fietsers oversteken. Volgens haar is het een gevaarlijke situatie omdat er vier rijstroken zijn en auto's er 90 kilometer per uur mogen rijden. "We vragen als gemeente dan ook al langer om verkeerslichten. Jammer genoeg komt dat te laat voor de betrokkenen bij dit ongeval."

 

#Werpkaart. Biblebelt vol bevallingsverslaafden

10:09:00, 2017-05-15 via GeenStijl
Ja, verlichte atheïsten in de Randstad. Zit u daar met uw carrière, gezinsplanning en al dan niet chemische voorbehoedsapparatuur. Terwijl de kinderen Gods lekker onbeschermd aan het NAAIEN zijn. En daar komen dus weer nieuwe kindertjes van, blijkt uit onze...

 

Nieuws berichten van 14 Mei 2017

Wiettelers dumpen 150 zakken met afval

22:03:11, 2017-05-14 via - Eigen Artikelen
Boswachter Kees van Son baalt verschrikkelijk van de vondst van een groot aantal zakken met afval, afkomstig van wiettelers.

 

Rotterdam viert 'beheerst' kampioensfeest, Aboutaleb tevreden

21:41:50, 2017-05-14 via NOS Nieuws
De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb is tevreden over de manier waarop Feyenoord-fans hebben gevierd dat hun club kampioen is geworden. Hij noemde het een fantastische dag. Tot 21.00 uur is het feest in ieder geval beheerst en vreugdevol verlopen, zei hij na overleg met de politie. Eerder had Aboutaleb gedreigd dat de inhuldiging op maandag niet door zou gaan als de supporters zich op zondag niet wisten te gedragen. De politie heeft 72 mensen aangehouden. Er zijn tien volle containers met alcohol in beslag genomen en 270 kilo vuurwerk. Het was vandaag verboden om eigen alcohol mee te nemen de stad in. Over het voetbal zei Aboutaleb, die op zijn jasje een Feyenoord-speldje droeg, dat hij het zo knap vindt dat het de spelers gelukt is om de enorme druk op hen toch te beheersen. "Feyenoord moest presteren en dat doen ze dan ook". Met als resultaat "een prachtige titel". De huldiging is morgen vanaf 11.30 uur op de Coolsingel. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. De NOS zendt de huldiging live uit vanaf 11.30 uur.

 

Centrum Rotterdam wordt rustiger, Feyenoord-supporters feesten door

16:35:41, 2017-05-14 via NOS Nieuws
In het centrum van Rotterdam wordt het langzaamaan rustiger. In de stad waren grote massa's mensen op de been om te vieren dat Feyenoord voor het eerst in achttien jaar weer kampioen is geworden. Morgen wordt de club gehuldigd op de Coolsingel. "Feestvierders gaan langzaam richting de metro en de tram en de politie begint af te bouwen", zegt NOS-verslaggever Robert Bas. Volgens Bas verliep de viering van het kampioenschap gemoedelijk. Vooral op het Hofplein en de Coolsingel is het nog wel druk. Eerder vroeg de Rotterdamse politie feestgangers niet meer naar de stad te komen. De evenemententerreinen en de horeca waren stampvol. Mensen die ook feest wilden vieren, werden opgeroepen dat thuis te doen. Hofplein Burgemeester Aboutaleb toonde zich even voor zessen tevreden over de situatie. "Het is druk, maar feestelijk", zei hij. De burgemeester was zelf ook bij de wedstrijd. Volgens de politie is de sfeer op de evenemententerreinen waar supporters zich massaal verzamelden om de wedstrijd te kijken op geen moment grimmig geweest. Wel waren er wat kleine incidentjes. Een supporter raakte gewond toen na de wedstrijd een stuk vuurwerk in zijn hand ontplofte. Op het Hofplein raakten twee mensen lichtgewond, mogelijk doordat zij werden geschampt door exploderend vuurwerk. Tijdens de wedstrijd werden een paar mensen opgepakt, omdat zij discriminerende teksten riepen. Na de wedstrijd sprongen supporters massaal in de fontein op het Hofplein. Vanwege de gigantische toestroom van Feyenoord-supporters naar het Hofplein, sloot de politie het plein af voor het autoverkeer. Fans die op het Hofplein een duik wilden nemen, werd gevraagd om via de Haagseveer te komen. De kaarten voor de vier evenemententerreinen waren uitverkocht. De gemeente had samen met de politie en het Openbaar Ministerie extra maatregelen genomen om te voorkomen dat er net als vorige week rellen ontstonden. Zo mocht in het centrum alleen alcohol worden verkocht in de horeca en mocht buiten de evenemententerreinen niemand met alcohol de straat op. Ook stonden zeker tien pelotons ME klaar. De Belgische politie had extra paarden gestuurd. Huldiging Morgen wordt Feyenoord vanaf 11.30 uur gehuldigd op de Coolsingel. Ook dan gelden de extra veiligheidsmaatregelen in de stad nog. Op de website feyenoordkampioen.nl tellen supporters af tot de huldiging van de club. Onder anderen Lee Towers en de Hermes House Band treden op bij de huldiging. Verwacht wordt dat mensen massaal naar de Coolsingel komen, net als bij de huldiging in 1999. De gemeente roept bezoekers op om auto's buiten het centrum te parkeren en dan met de metro en tram naar de Coolsingel te komen. Ajax In Amsterdam, waar Ajax-supporters vandaag hoopten dat hun team toch nog de titel zou pakken, bleef het los van wat incidenten rustig. "We gunnen het ze. Wij gaan naar Stockholm", was de overheersende reactie daar. "We wisten vooraf al dat de kans heel klein was", zei een supporter in een café op het Leidseplein. "Het is de eerste keer in 21 jaar dat we de finale van de Europa League mogen spelen. Dat is voor de meeste fans van Ajax veel belangrijker dan dit." Een andere Ajax-supporter kon een kleine sneer naar de Rotterdammers niet laten: "Nu hoeven ze niet meer te kijken naar een polaroid-foto van het kampioenschap. Ik gun het ze ook wel, na zo'n lange tijd. Het is prima zo."

 

Nieuws berichten van 13 Mei 2017

Onbegrip in Kamer om vrijlating Poolse doodrijder

15:16:51, 2017-05-13 via NOS Nieuws
"Niet uit te leggen." "Schandalig." "Dit systeem functioneert zo niet." Kamerleden van onder meer PVV, VVD, CDA en SP reageren fel op de strafonderbreking en daarmee vervroegde vrijlating van een Poolse man die in 2013 in Limburg drie mensen doodreed. De regels rond strafonderbreking en vervroegde vrijlating van gevangenen moeten flink op de schop, vinden deze partijen. Die strengere regels willen ze al langer, in de vervroegde vrijlating zien ze aanleiding om snel te kijken naar verandering van het systeem. De Pool schepte in mei 2013 in Meijel een peuter en haar grootouders. Hij was niet onder invloed van alcohol, maar reed wel te hard. Hij werd aanvankelijk veroordeeld tot 120 uur taakstraf. In hoger beroep kreeg hij vijftien maanden cel. Tijdens het uitzitten van die vijftien maanden diende hij een verzoek in voor strafonderbreking om naar huis te mogen voor de bevalling van zijn vriendin. Dat verzoek werd door justitie aan staatssecretaris Dijkhoff voorgelegd en hij adviseerde geen vrijstelling te verlenen. Maar de beroepscommissie van de Raad voor Strafrechtstoepassing kwam tot een andere conclusie. Die oordeelde dat de Pool voldeed aan de voorwaarden voor strafonderbreking, onder meer doordat hij meer dan de helft van zijn straf had uitgezeten. Bovendien was de hardrijder volgens de raad door alle commotie in de media en de maatschappij extra gestraft. "Dat (punitief element) is een reden te meer om voor strafonderbreking in aanmerking te komen", schrijft de raad. De commissie stelt dat de maatschappelijke onrust de Poolse man niet kan worden aangerekend. De extra commotie is volgens de commissie vooral ontstaan doordat de Pool in eerste instantie een taakstraf kreeg opgelegd en een familielid van de slachtoffers een stoel naar de rechter gooide. De VVD zegt de verbijstering van de nabestaanden goed te begrijpen. Tweede Kamerlid Van Oosten noemt het "terecht dat de staatssecretaris heeft geprobeerd de vervroegde vrijlating te voorkomen". Het illustreert volgens hem "op spijtige wijze dat het systeem nu niet goed functioneert en op de schop moet". Het CDA pleitte in het verkiezingsprogramma ook al voor strengere regels. "Dit valt niet uit te leggen", zegt Kamerlid Van Toorenburg. De SP benadrukt net als de andere partijen dat de rechterlijke uitspraak nageleefd dient te worden, maar noemt de samenloop van omstandigheden "discutabel". Kamerlid Van Nispen vindt dat voor de toekomst naar de regels gekeken dient te worden. De PVV spreekt van een "groot schandaal". Kamerlid Markuszower vindt dat de leden van de Raad voor Strafrechtszitting "ontslagen moeten worden". "Nu worden daders te veel beschermd en slachtoffers in de steek gelaten", aldus Markuszower. CDA-Kamerlid Van Toorenburg vindt dat dat niet de commissie is aan te rekenen maar dat dan de regels veranderd moeten worden. Formatie Het is de vraag of dat op snelle termijn gebeurt. Er is een meerderheid van 86 zetels voor: VVD, CDA, PVV en SP. Maar VVD en CDA onderhandelen met GroenLinks en D66 over een regeerakkoord en het is de vraag in hoeverre de partijen op dit terrein snel in actie willen komen. Zo noemt D66 de voortijdige vrijlating van de Pool "buitengewoon ongelukkig" voor de nabestaanden maar wil de partij verder geen conclusies verbinden op basis van individuele gevallen. GroenLinks wil vandaag niet op het bericht reageren.

 

Nieuws berichten van 11 Mei 2017

Borger-Odoorn helpt taboe medicinaal cannabis te doorbreken

22:31:32, 2017-05-11 via - Eigen Artikelen
Exloo Moet het taboe op het zelf kweken van hennep worden doorbroken voor patiënten die creperen van de pijn? Gemeente Hof van Twente vindt van wel.

 

'Mijn moeder dronk toen ze zwanger was, en nu heb ik FAS'

20:54:53, 2017-05-11 via NOS Nieuws
De kraan dichtdraaien of de voordeur achter je dichtdoen als je 's avonds laat thuiskomt. Het klinkt redelijk vanzelfsprekend. Helaas niet voor Andras Wimmer (23). Zijn moeder dronk tijdens haar zwangerschap en daardoor lijdt hij aan FAS, het Foetale Alcohol Syndroom. Andras kon op school moeilijk meekomen. Tijdens zijn middelbare schoolperiode spijbelde hij veel en zijn mbo-opleiding beëindigde hij voortijdig, omdat het leren niet lukte. "Die periode was niet leuk. Ik was veel boos en agressief, waardoor mensen niet wisten hoe ze met mij moesten omgaan", vertelt Andras. "Ik had het gevoel dat mensen mij niet goed begrepen." Zes jaar geleden werd vastgesteld dat hij aan FAS lijdt. "Sindsdien kan ik gelukkig zeggen dat ik FAS heb, maar helaas weten maar weinig mensen wat het is." Daar moest verandering in komen, vond Martha Krijgsheld, voorzitter van stichting FAS. Daarom is er nu een pas voor deze patiënten. Een pas waarop staat: breng mij in een rustige omgeving, stel eenvoudige vragen en bel mijn begeleider. Verschillende etiketjes Niet goed kunnen leren, weinig concentratie, snel gestresst. Het zijn symptomen die ook horen bij ADHD, hyperactiviteit of een leerstoornis. "Ik heb veel verschillende etiketjes gekregen", vertelt Andras. "Op een gegeven moment zei iemand van de zorgboerderij waar ik naartoe ging tegen mijn ouders: 'ik wil hem graag laten testen op FAS'." En dus werd hij onderzocht. Door een arts, psycholoog en orthopedagoog. Andras is geboren in Roemenië en op zijn tweede geadopteerd. "Ik ben heel lang boos geweest op mijn biologische moeder. Ik vroeg me af wáárom. Maar inmiddels heb ik er vrede mee. Ik weet niet in wat voor situatie ze heeft geleefd, dus ik neem haar niks meer kwalijk." Martha Krijgsheld van stichting FAS is blij met de speciale pas, die in Amerika al volop wordt gebruikt. De patiënten zetten de pas daar voornamelijk in als ze te maken krijgen met politie en justitie. "Toen we de pas bij onze patiënten in Nederland introduceerden, zagen we dat zij een breder doel voor ogen hadden." "Zo vertelde iemand dat zij laatst een ingewikkeld gesprek had gehad bij een woningstichting. Zij was blij geweest als zij in dat geval zo'n pas bij zich had gehad. De desbetreffende man had weinig tijd, gebruikte moeilijke woorden en stelde veel vragen, vertelde ze mij. In zulke situaties kun je zo'n pas goed gebruiken, omdat iemand de situatie dan beter begrijpt." Ook Andras is opgelucht. "Ik had wel gewild dat ik een pas had bij mijn gesprekken met het UWV. De zoektocht naar werk verliep erg moeizaam." Maar moeizaam of niet, uiteindelijk vond hij wel een baan. Andras is nu paardenverzorger bij een boer. "Ik haal er veel voldoening uit. Behalve als ik een nacht slecht heb geslapen, dan weet ik dat het de hele dag niks wordt. Maar ik weet nu wel waar dat door komt. Dankzij deze diagnose kan ik het nu een plekje geven."

 

25 jaar cel voor opdracht tot moord op politicus Wiels

19:27:09, 2017-05-11 via NOS Nieuws
De rechtbank op Curaçao heeft Burney F. veroordeeld tot 25 jaar cel voor zijn rol bij de moord op politicus Helmin Wiels. Volgens de rechter is bewezen dat hij de schutter opdracht heeft gegeven Wiels te vermoorden. F. zit vast in Nederland wegens drugssmokkel en witwassen. Hij kon via een videoverbinding met de rechtszaal op Curaçao communiceren. De rechter baseert zijn uitspraak voor een groot deel op belastende verklaringen van de schutter, Elvis K. Die werd al veroordeeld tot levenslang en zit die straf uit in Nederland. In zijn eigen zaak ontkende K. overigens nog Wiels te hebben doodgeschoten. Politiek Het motief voor de moord is waarschijnlijk de bemoeienis van Helmin Wiels geweest met de goksector op Curaçao en Sint Maarten. Hij beschuldigde de sector van zwendel en belastingontduiking. De hoge straf is volgens de rechter op zijn plaats, omdat de moord op een partijleider en volksvertegenwoordiger per definitie onherstelbare schade toebrengt aan het democratisch proces. Daardoor heeft de moord op Wiels ook een politiek karakter. Het begin Familie en vrienden van Wiels zijn opgelucht over het vonnis. Volgens broer Aubert zijn de initiatiefnemers, die de opdracht en het geld aan F. gaven, nu op hun qui-vive. "Ze weten dat ze nu aan de beurt zijn. Deze uitspraak is nog maar het begin." Aubert Wiels doelt daarbij op ex-minister van Financiën Jamaloodin en loterijkoning Robbie dos Santos. Beiden komen veelvuldig voor in de processtukken en zouden de moord in gang hebben gezet. Jamaloodin zit op dit moment vast in Venezuela en wacht op zijn uitlevering. F. zit in elk geval het eerste deel van zijn straf uit in Nederland, omdat op Curaçao zijn veiligheid niet kan worden gegarandeerd. Dat is ook de reden dat K. in Nederland vastzit.

 

Raad Borger-Odoorn ziet belang medicinale wiet

22:48:44, 2017-05-11 via RTV Drenthe: Nieuws
Alle fracties in de gemeenteraad van Borger-Odoorn zien het belang van het gebruik van medicinale wiet. Maar het thuis telen van cannabis gaat een aantal partijen te ver, zo bleek vanavond bij een discussie in het gemeentehuis.

 

Bungalowpark De Hullen wil snel pilot dubbelbestemming park

22:11:26, 2017-05-11 via RTV Drenthe: Nieuws
Volgens de bewoners van bungalowpark De Hullen in Drijber dringt de tijd om de huidige situatie op het park te legaliseren. De vereniging van eigenaren (VVE) stelt daarom aan de gemeente voor om zo snel mogelijk een proefproject te beginnen, waarin zowel permanente bewoning als verhuur mogelijk is.

 

Raad Borger-Odoorn praat over thuisteelt cannabis

16:47:21, 2017-05-11 via RTV Drenthe: Nieuws
De gemeenteraad van Borger-Odoorn praat vanavond over de thuisteelt van medicinale cannabis. Gemeentebelangen en de PvdA hebben het onderwerp op de agenda gezet en zouden graag zien dat de gemeente in Den Haag gaat aandringen op versoepeling van de regels.

 

Nieuws berichten van 10 Mei 2017

Honden mogelijk ziek door festivaldrugs Stadspark

17:24:13, 2017-05-10 via - Eigen Artikelen
Meerdere honden zijn ziek geworden na een bezoek aan het Stadspark. Vermoedelijk kregen ze last van de restanten van het festival, waaronder cannabis.

 

Beperkt alcoholverbod Rotterdam, 17 relschoppers blijven vast

17:33:15, 2017-05-10 via NOS Nieuws
In delen van het centrum van Rotterdam geldt zondag een beperkt alcoholverbod. Drank mag dan alleen in de horeca worden gekocht, niet in winkels in de binnenstad. Als Feyenoord kampioen wordt, dan geldt het verbod ook tijdens de huldiging op de Coolsingel maandagmiddag. "Je zag afgelopen zondag dat sommige mensen boodschappentassen vol blikjes bier en drank meenamen", zegt verslaggever Henrik-Willem Hofs. De politie wil daar streng op controleren. Het maakt onderdeel uit van de extra maatregelen die de stad neemt om rellen zoals afgelopen zondag te voorkomen. Eerder vandaag werd al duidelijk dat zeventien verdachten van de ongeregeldheden pas dinsdag - na een eventuele huldiging - vrijkomen. In totaal worden 43 mensen verdacht van geweldpleging. Dertig van hen zijn vandaag voorgeleid. In dertien gevallen heeft de rechtbank in Rotterdam besloten dat de verdachten niet in de cel hoeven te blijven. Bij elf daarvan zijn wel voorwaarden aan die vrijlating verbonden. Zij kregen een gebiedsverbod voor het centrum van Rotterdam en het gebied rond de Kuip. "We weten wie het zijn en waar ze wonen", zegt Ernst Pols van het OM. "Om maar in voetbaltermen te spreken: als het weer mis gaat, dan gaan wij er met gestrekt been in." Huldiging Mocht Feyenoord de wedstrijd van zondag tegen Heracles winnen en alsnog landskampioen worden, dan mogen de verdachten ook niet bij de huldiging zijn. Het Openbaar Ministerie wilde dat alle verdachten bleven vastzitten om te voorkomen dat zij zich opnieuw misdragen bij of na de wedstrijd tegen Heracles. De 10.000 kaarten voor het op grote tv-schermen kijken van de eredivisie-ontknoping in het centrum zijn al uitverkocht. Het zogenoemde Feyenoord Festival wordt gehouden op drie locaties: Stadhuisplein, Binnenrotte en Biergarten. Supporters die geen kaartje hebben, wordt aangeraden thuis of in een buurtcafé te kijken.

 

Frank Masmeijer geeft betrokkenheid bij cocaïnehandel toe

20:26:42, 2017-05-10 via NOS Nieuws
Oud-NCRV-presentator Frank Masmeijer (56) heeft bekend dat hij betrokken is geweest bij cocaïnehandel in België. Zijn advocaat zei voor de rechtbank in Antwerpen dat Masmeijer zijn betrokkenheid niet langer betwist. De oud-tv-presentator was zelf niet in de rechtszaal. "Uit schaamte", zei zijn raadsman. Masmeijer was betrokken bij het invoeren van 467 kilo cocaïne, maar zou niet hebben geweten dat het om zo'n grote partij drugs ging. Het OM eist zeven jaar cel en 24.000 euro boete tegen hem. Masmeijer presenteerde in de jaren 80 en 90 onder meer de Holidayshow. Toen zijn tv-carrière in het slop raakte, probeerde hij het in de horeca. Hij begon een brasserie in Sint-Niklaas in België, maar die ging failliet. Doordat hij met schulden zat, kwam hij in de drugswereld terecht, zei zijn advocaat. Pallet met bananen De Nederlander werd in 2014 ingeschakeld om een partij cocaïne, die was verborgen tussen bananen, op te halen in de Antwerpse haven. Masmeijer ging samen met een neef in een bestelwagen naar de haven, maar hij kreeg de pallet met bananen niet mee van de transporteur. Toen hij een tweede keer naar de haven ging en daar bleef vragen naar een specifieke partij bananen, wekte dat de argwaan van de autoriteiten. Zijn opdrachtgevers namen hem het geknoei zeer kwalijk en sloegen hem het ziekenhuis in. De lading cocaïne van 467 kilo werd in beslag genomen en Masmeijer werd opgepakt. Huwelijk Advocaat Vincke pleit voor een voorwaardelijke straf voor Masmeijer, die tien maanden in voorarrest heeft gezeten en geen strafblad heeft. "Hij heeft al een hoge prijs betaald en dan heb ik het niet alleen over de fysieke afstraffing. Zijn droom om ooit nog naar het medialandschap terug te keren, viel in duigen en ook liep zijn huwelijk op de klippen", zei de raadsman.

 

Rotterdam beperkt alcohol

19:59:25, 2017-05-10 via Telegraaf.nl - binnenland
In Rotterdam geldt zondag vanwege de laatste speelronde van de eredivisie een beperkt alcoholverbod. Mocht Feyenoord kampioen worden, dan geldt dat verbod ook nog op maandag. Dat heeft de gemeente Rotterdam gemeld. Alcoholverkoop in de horeca is wel toegestaan.

 

Beperkt alcoholverbod zondag in Rotterdam

20:09:31, 2017-05-10 via FOK!frontpage Nieuws
In Rotterdam geldt zondag vanwege de laatste speelronde van de eredivisie een beperkt alcoholverbod. Mocht Feyenoord kampioen worden, dan geldt dat verbod ook nog op maandag. Dat heeft de gemeente Rotterdam gemeld. Alcoholverkoop in de horeca is...

 

Nieuws berichten van 9 Mei 2017

Mexico: 23.000 doden door geweld, en dat zonder oorlog

20:24:37, 2017-05-09 via NOS Nieuws
In Mexico zijn vorig jaar 23.000 mensen gedood. Dat is meer dan in Irak (17.000) en Afghanistan (16.000). Alleen in Syrië stierven vorig jaar meer mensen door geweld dan in het Noord-Amerikaanse land. Daar vielen 50.000 slachtoffers te betreuren, staat in een onderzoek van de invloedrijke Britse denktank International Institute for Strategic Studies (IISS). Drugskartels vechten in Mexico een bloedig conflict uit. Onder anderen journalisten en ambtenaren worden gericht vermoord. De kartels proberen regio's te zuiveren van rivaliserende bendes om zo het monopolie op de drugshandel te krijgen. De Mexicaanse kartels verdienen volgens een schatting van het Amerikaanse Homeland Security tussen de 19 en 29 miljard dollar per jaar. Voor de oorlogen in Irak, Syrië en Afghanistan is in de internationale media veel aandacht. Mexico komt er in dat opzicht bekaaid vanaf. Een onderzoeker van de denktank zegt tegen CNN dat van de redenen is dat Mexico geen oorlog is in de politieke zin van het woord. "Er is geen politiek doel. Ze streven geen onafhankelijkheid na. Het beeld is anders: er zijn geen luchtaanvallen", zegt Jacob Parakilas. "Ook is het al gaande sinds het begin van de drugshandel in Amerika. In die zin is het geen nieuws." Steden IISS concludeert ook dat er steeds meer conflicten in steden worden uitgevochten. Waar vroeger over het algemeen in de bergen, bossen of de jungle werd gevochten, is het nu net zo normaal dat in de stad of in stedelijk gebied wordt gevochten. Een van de bekendste voorbeelden is Mosul. Ook de strijd tussen het Turkse regeringsleger en de Koerden speelt zich steeds meer in steden af. In totaal kwamen vorig jaar naar schatting 157.000 mensen om in oorlogen, een daling van 10.000 slachtoffers. Syrië staat voor het vijfde jaar op rij bovenaan. Daarna volgen Mexico, Irak, Afghanistan en Jemen. Kanttekeningen Bij het onderzoek moeten twee kanttekeningen worden geplaatst, zegt correspondent Marc Bessems. "Allereerst wordt er alleen gekeken naar absolute aantallen en niet naar relatieve aantallen. In Mexico en Brazilië wonen meer mensen dan in Syrië. Ze meten gewelddadige doden meestal per 100.000 inwoners. Dan zijn zowel Mexico als Brazilië minder gevaarlijk dan Syrië, terwijl landen als El Salvador, Honduras en Venezuela waarschijnlijk gevaarlijk dicht in de buurt komen van Syrië als je naar relatieve getallen kijkt." Ten tweede is er bij dit onderzoek gekeken naar gewelddadige doden in 'conflictgebieden'. "Landen als Brazilië en Venezuela worden blijkbaar niet tot die conflictgebieden gerekend, terwijl in 2014 in Brazilië 59.900 doden vielen en in Venezuela rond de 27.000", legt Bessems uit.

 

Melissa Etheridge vindt ophef drugs jammer

22:11:24, 2017-05-09 via FOK!frontpage Nieuws
Melissa Etheridge vindt het jammer dat er zoveel ophef is ontstaan over het feit dat ze softdrugs heeft gebruikt met haar volwassen kinderen. Dat zegt de inmiddels 55-jarige zangeres tegen People. Ze heeft er dan ook een beetje spijt van dat ze zo...

 

Drugsafval opruimen in Brabant, wat kost dat eigenlijk?

23:32:00, 2017-05-09 via Omroep Brabant
RUCPHEN - Brabant is al een aantal jaren koploper in het aantal drugsdumpingen. Gemeenten zijn het zat en trekken al geruime tijd aan de bel bij de regering. Maar wat kost het eigenlijk om al dat drugsafval op te ruimen? De gemeente Rucphen wilde dat ook wel eens weten en zocht het uit.

 

Niet Mattie en Wietze, maar Domien is de meest besproken radio-dj

13:00:00, 2017-05-09 via DutchCowboys

 

Melissa Etheridge vindt ophef drugs jammer

22:00:41, 2017-05-09 via Telegraaf.nl - prive
Melissa Etheridge vindt het jammer dat er zoveel ophef is ontstaan over het feit dat ze softdrugs heeft gebruikt met haar volwassen kinderen.

 

Nieuws berichten van 8 Mei 2017

Wéér meisje verkracht in Brazilië, wéér video online en wéér verwijten

22:24:03, 2017-05-08 via NOS Nieuws
Brazilië is opnieuw opgeschrikt door een groepsverkrachting van een minderjarig meisje. De daders plaatsten beelden van de verkrachting van het 12-jarige meisje op sociale media. Het slachtoffer komt uit een arme wijk van Rio de Janeiro. Vier verdachten zijn inmiddels geïdentificeerd, er zijn nog geen arrestaties verricht. Het meisje werd vorig weekend verkracht, maar durfde aanvankelijk geen aangifte te doen. Pas een paar dagen later, toen een tante de beelden zag, stapte de familie naar de politie. Het slachtoffer is vandaag gehoord door de politie. Selfies met het slachtoffer Vorig jaar was er grote ophef in Brazilië over een soortgelijke zaak, eveneens in een arm deel van Rio. Toen werd een 16-jarig meisje verkracht door meerdere mannen. Ook zij deelden beelden van de verkrachting en maakten selfies met het slachtoffer. Net als toen zijn er ook nu weer veel mensen die het op sociale media opnemen voor de daders en het meisje verwijten dat ze "wel vaker zulke dingen doet". Dergelijke opmerkingen veroorzaakten een jaar geleden een golf van verontwaardiging in het land en maakten een discussie los over een "verkrachtingscultuur". Beide slachtoffers komen uit wijken waar drugsbendes het voor het zeggen hebben. Criminelen kunnen er meestal hun gang gaan en worden zelden gearresteerd. Braziliaanse media suggereren dat de daders banden hebben met een drugsbende. De mannen zouden uit dezelfde wijk komen als het slachtoffer. Facebook en WhatsApp Het lijkt erop dat de verdachten er vrij zeker van waren dat hen niets zou gebeuren. Ze deelden een video van ongeveer een minuut, aanvankelijk via een besloten groep op Facebook en later via WhatsApp. Zeker vijf naakte mannen zouden duidelijk herkenbaar in beeld zijn. Ook dat lijkt sterk op de zaak van vorig jaar, toen daders lachend selfies maakten met het bewusteloze slachtoffer op de achtergrond. Drie daders werden uiteindelijk veroordeeld voor die groepsverkrachting, een van hen is nog altijd voortvluchtig. Het 16-jarige slachtoffer kreeg bescherming van de politie en is met haar familie elders een nieuw leven begonnen. De identiteit van het 12-jarige meisje dat nu werd verkracht wordt geheim gehouden. De politie overweegt ook dit slachtoffer onder te brengen in een getuigenbeschermingsprogramma.

 

'Monster-echtpaar' veroordeeld in grote Britse zedenzaak

21:53:53, 2017-05-08 via NOS Nieuws
"U heeft kinderen verslaafd gemaakt aan drugs en u heeft hun lichamen gebruikt voor uw eigen plezier. U bent een monster." Met deze harde woorden heeft een Britse rechter de Engelsman Nicholas Taylor en zijn vrouw veroordeeld in een van de grootste zedenzaken in de Britse geschiedenis. In een periode van tien jaar mishandelde en misbruikte Taylor samen met zijn vrouw Joan negen kinderen. Ook heeft het echtpaar uit Northampton meerdere keren zowel jongens als meisjes verkracht. Ze bedreigden en vernederden de kinderen en lieten ze cocaïne gebruiken zodat ze meewerkten aan seksuele handelingen. Het jongste slachtoffer was 11 jaar oud. Nicholas Taylor moet levenslang de gevangenis in. Zijn vrouw 18 jaar. Haar advocaat zei dat ze in de ban was van haar man en dat ze een ander persoon was als hij er niet was. "Ze was volledig in de macht van haar man door drugs en geweld." De twee hadden een crimineel verleden. De vrouw werkte vroeger als prostituee en Taylor was al een keer veroordeeld voor seksueel misbruik. Het onderzoek naar het echtpaar begon al in 2014, het proces duurde zes weken. Taylor was een aantal keer op televisie te zien, waar hij tegenover de pers zijn verhaal deed. Het stuit de rechter tegen de borst dat de man zich in die periode tegenover de media presenteerde als een herboren mens "dat de verdorvenheden van de drugswereld heeft ervaren en gerehabiliteerd wilde worden". De rechter verwijt hem een totaal gebrek aan moraal. Hij noemde hem een intelligente man, maar ook een monster. "Ik heb gekeken of het mogelijk is dat u ooit meer wordt dan een monster. Maar ik zie niets goeds in u. Ik verwacht niet dat u zult veranderen." In totaal werd het 'monster-echtpaar' veroordeeld voor 90 verschillende misdrijven. De rechter concludeerde dat de twee een gevaar voor de samenleving zijn.

 

Politie en OM zijn meer met internetcriminaliteit bezig, maar nog te weinig

19:20:29, 2017-05-08 via NOS Nieuws
Politie en justitie besteden steeds steeds meer aandacht aan het opsporen en vervolgen van internetcriminelen. Het OM behandelde vorig jaar 171 cybercrimezaken, bijna vijftig meer dan een jaar eerder, staat in het jaarrapport van het Openbaar Ministerie. Afgesproken was dat het OM 190 zaken op het gebied van internetcriminaliteit zou behandelen, dus de norm is niet gehaald. "Dat heeft te maken met het feit dat de politie en OM nog bezig zijn met een noodzakelijke inhaalslag op het vlak van expertise en capaciteit op dit terrein", concludeert het Openbaar Ministerie. Het is al langer bekend dat de politie een achterstand heeft weg te werken. Er zijn speciale cyberteams opgericht en de politie probeert onder meer met een online game rechercheurs te werven. In het jaarrapport worden ook enkele successen genoemd. Zo staat staat het OM stil bij een zaak waarin criminelen tienduizenden versleutelde Blackberry's verkochten. Het dataverkeer was voor justitie onzichtbaar doordat gebruik gemaakt werd van eigen computerservers in Nederland en Canada, die alle communicatie versleutelden. Ook waren vaak de microfoon en camera uit het toestel gehaald, zodat niemand ze kon afluisteren. Het OM kwam de telefoons op het spoor, doordat bij liquidatiezaken opvallend vaak telefoons met versleuteling gevonden werden. Uiteindelijk werd het netwerk in april vorig jaar door het OM offline gehaald. Op de servers staan 3,6 miljoen versleutelde berichten uit de georganiseerde misdaad, zegt het OM. "Met het ontsleutelen van de informatie komt bewijsmateriaal beschikbaar voor tientallen strafrechtelijke onderzoeken naar liquidaties, gewapende overvallen, drugshandel, witwassen, pogingen tot moord en andere georganiseerde criminaliteit." Botnet Ook gaat het OM in op een internationaal onderzoek uit november naar een botnet met servers in Nederland, waarbij 500.000 computers offline zijn gehaald. In totaal zijn in 30 landen acties uitgevoerd en zijn vijf verdachten opgepakt. Scheidend OM-voorzitter Bolhaar complimenteert zijn collega's in het jaarrapport. "Het afgelopen jaar is met talloze strafzaken bijgedragen aan een rechtvaardiger en veiliger Nederland. De medewerkers van het OM verdienen een groot compliment voor hun grote betrokkenheid en vakmanschap."

 

Oud-drugsbaron Kobus Lorsé voor rechter om moord op schoonzoon

19:22:00, 2017-05-08 via Omroep Brabant
BREDA - Oud-drugsbaron Kobus Lorsé komt toch nog voor de rechter voor betrokkenheid bij de moord op zijn schoonzoon John Wassink uit Roosendaal. Wanneer de zaak voorkomt, is echter nog niet bekend. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie laat dit maandag weten.

 

Wietze Koops uit Meppel wint medaille wiskundewedstrijd

14:02:00, 2017-05-08 via RTV Drenthe: Nieuws
De 16-jarige Wietze Koops uit Meppel heeft dit weekend een gouden medaille gewonnen tijdens de Benelux Wiskunde Olympiade in België. Dat is een wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren uit Nederland, België en Luxemburg.

 

Nieuws berichten van 6 Mei 2017

LB: Breuk Mattie en Wietze in documentaire

18:06:20, 2017-05-06 via FOK!frontpage Nieuws
Lekker belangrijk: Nieuws dat je niet wilt missen! Mattie en Wietze zijn onderwerp van een documentaire die Hidde van Warmerdam maakt over het veelbesproken radio-duo van Qmusic. Van Warmerdam filmt de hoogte- en dieptepunten van de twee...

 

Nieuws berichten van 5 Mei 2017

'Nieuw materiaal mol Mark M. gevonden, politie negeerde tip'

22:43:13, 2017-05-05 via NOS Nieuws
De recherche heeft volgens NRC Handelsblad nieuw belastend materiaal gevonden tegen politiemol Mark. M. bij een inval bij een makelaar in Den Bosch. Tijdens de huiszoeking in februari werd 187.000 euro in contanten, drugs en een doos met vertrouwelijke politie-informatie gevonden. Volgens de Rijksrecherche is het aannemelijk dat de geheime informatie door Mark M. in januari 2015 bij de nationale recherche is gestolen. Dinsdag begint het proces tegen de 30-jarige rechercheur uit Weert. Justitie verdenkt hem van het verkopen van geheime politie-informatie aan criminelen. Geen actie M. werd in september 2015 aangehouden. Dat had maanden eerder kunnen zijn als de politie beter had opgelet, meldt De Limburger. Een baliemedewerkster van de politie in Eindhoven verzuimde begin 2015 een melding met cruciale informatie over het lekken van recherchedossiers door te geven. Uit stukken die de Limburgse krant heeft ingezien, blijkt dat de medewerkster veel contact had met een vrouw die mishandeld werd door haar ex. Deze vrouw meldde in november 2014 aan de baliemedewerkster dat haar ex politiestukken over haar aangifte kreeg of kocht van een chef van de Criminele Inlichtingendienst. Met die melding deed de medewerkster van de politie niets. Als er actie was ondernomen, had Mark M. eerder tegen de lamp kunnen lopen, want een dag later haalde de politiemol informatie over de vrouw en haar ex uit het recherchesysteem.

 

DJ-schisma. Mattie belt adverteerders Wietze

09:54:00, 2017-05-05 via GeenStijl
Wietze: Mattie heeft ziel aan duivel verkocht https://t.co/qYeU7PE1DO pic.twitter.com/lmXfGpxORP— RTL Nieuws (@RTLnieuws) 5 mei 2017 Bij u knalt natuurlijk iedere ochtend de best of dubbel-cd van Queen uit de speaker van de voiture, maar voor de rest van filerijdend Nederland...

 

Qmusic betreurt keuze Wietze

21:49:50, 2017-05-05 via FOK!frontpage Nieuws
Qmusic heeft nooit de intentie gehad om alleen door te gaan met Mattie Valk. Programmadirecteur Iwan Reuvekamp zegt in een statement dat vrijdagmiddag is verstuurd 'de keuze van Wietze' te betreuren. Op de vraag of dat betekent dat Wietze de Jager...

 

Drugs en wapens in huis, bewoner aangehouden

17:17:00, 2017-05-05 via Omroep Brabant
DEN BOSCH - Een bewoner van een huis aan de Meidoornstraat in Den Bosch is donderdagmiddag aangehouden nadat drugs en wapens in zijn huis werden gevonden. Dat meldt de politie vrijdag.

 

Nieuws berichten van 4 Mei 2017

Man mag even de cel uit om zijn drugslab te slopen

19:54:28, 2017-05-04 via NOS Nieuws
Een 42-jarige man uit Bergen op Zoom mag tijdelijk uit de cel om zijn voormalig drugslab te slopen. Hij staat onder toezicht van de reclassering, maar mag zonder enkelband naar huis. De rechter liet de vrijlating toe, met als voorwaarde dat hij zich bij zijn proces weer meldt voor de rechtszaak. Begin dit jaar is in het huis van de verdachte een xtc-lab gevonden, met daarin een groot aantal grondstoffen. Zoals vijf kilo mdma, het belangrijkste bestanddeel van xtc-pillen. De politie vond ook een machine om pillen te maken. De tabletteermachine, die 3000 pillen per uur kan produceren, is een zeldzame vondst volgens het OM. Duivenhok Het drugslab staat midden in een woonwijk, in een duivenhok dat de man zelf achter zijn huis bouwde. De woningcorporatie wil de verdachte nu het huis uitzetten. Daarvoor moet het duivenhok worden gesloopt. Dat wil de 42-jarige graag zelf doen. Volgens zijn advocaat kost het een fortuin als een bedrijf dit doet. De rechtbank laat de verdachte daarom vrij tot zijn rechtszaak. Over de bewoner werd bekend dat hij schulden heeft, zonder werk zit en gescheiden is. Volgens zijn advocaat had hij de tabletteermachine gekregen om te testen en is het nog maar de vraag of hij er zoveel pillen mee maakte. Volgens het OM was hij daarmee al sinds vorig jaar zomer mee bezig, meldt Omroep Brabant. De officier van justitie toonde begrip voor de persoonlijke situatie van de man en verzette zich niet tegen de tijdelijke vrijlating. Maar ze kondigde wel aan dat er een hogere strafeis komt dan de paar maanden die hij nu in de cel heeft gezeten.

 

Radioduo Mattie en Wietze uit elkaar

19:22:28, 2017-05-04 via NOS Nieuws
Het bekende radioduo Mattie en Wietze gaat uit elkaar. Mattie Valk heeft een nieuw contract getekend bij Qmusic, maar met Wietze de Jager wordt niet meer onderhandeld. Dat bevestigt Qmusic naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf. De twee zijn niet alleen al jaren samen in de ochtend op de radio te horen, ze zijn ook privé vrienden. Er waren al enige tijd geruchten dat ze samen naar concurrent Skyradio zouden vertrekken, maar met de deal die Mattie heeft gesloten met Qmusic lijkt dat van de baan. Deur In een verklaring schrijft Iwan Reuvekamp, programmadirecteur van Qmusic, dat ze graag met beide dj's verder wilden gaan. Maar ook: "De deur bij Qmusic heeft altijd voor Wietze opengestaan." Die zin is bewust in de voltooide tijd, zegt een woordvoerder. Mattie zelf zal morgenochtend tijdens de show een toelichting geven. Wietze is al een paar dagen niet meer op de zender. De ochtendshow van het duo is tussen 6.00 uur en 9.00 uur het op drie na best beluisterde programma op de Nederlandse radio. Het programma Evers staat op op Radio 538 is al meer dan twee jaar het best beluisterde programma in de ochtend.

 

Italiaanse drugscrimineel gepakt in Aalsmeer

22:36:01, 2017-05-04 via FOK!frontpage Nieuws
De politie heeft afgelopen zaterdag in Aalsmeer een Italiaanse drugscrimineel opgepakt die in eigen land nog een celstraf van twintig jaar moet uitzitten. Calogero Nicosia (48) werd volgens Italiaanse media elf jaar geleden door een rechtbank in...

 

‘Wietze mocht alleen nog de files voorlezen’

21:00:00, 2017-05-04 via Telegraaf.nl - prive
‘Q is good for you’, maar niet als je WIETZE DE JAGER heet! In een reactie op alle commotie na de PRIVÉ-onthulling dat MATTIE de samenwerking met radiovriend en –collega Wietze heeft opgezegd en alléén verder gaat met de ochtendshow terwijl Wietze met lege handen staat zegt programmadirecteur IWAN REUVEKAMP dat de deur altijd open heeft gestaan voor Wietze.’

 

Drugsdealer (16) opgepakt in Schoonebeek

13:18:54, 2017-05-04 via RTV Drenthe: Nieuws
In Schoonebeek is gisteren een mogelijke drugsdealer opgepakt. Het gaat om een jongen van 16.

 

Nieuws berichten van 3 Mei 2017

Miljardenvermogen drugsbaron 'El Chapo' onvindbaar

22:43:18, 2017-05-03 via NOS Nieuws
De Amerikaanse autoriteiten hebben nog niet kunnen achterhalen waar de opgepakte drugsbaron Joaquin 'El Chapo' Guzmán zijn fortuin heeft verstopt. Er is nog geen dollar teruggevonden, zegt de Mexicaanse minister van Justitie. Hij sprak met televisiezender Televisa over het onderzoek naar de crimineel, die vastzit in een zwaarbewaakte gevangenis in de Verenigde Staten. Volgens de minister is het vermogen onvindbaar omdat Guzmán buiten het financiële systeem om handelde. Het Openbaar Ministerie in de VS verdenkt de drugsbaron onder meer van moord en witwassen. De Amerikaanse autoriteiten zijn op zoek naar zo'n 14 miljard dollar aan illegale inkomsten. Het bedrag is gebaseerd op de geschatte omzet die zijn Sinaloa-drugskartel draaide tussen 1989 en 2014. Enorm bedrag Veiligheidsexperts zeggen dat Guzmán nooit over zo'n fortuin kon beschikken. Het enorme bedrag zou uit de lucht gegrepen zijn. Het tijdschrift Forbes schatte zijn vermogen in 2009 op een miljard dollar, maar haalde 'El Chapo' in 2013 van de lijst omdat zijn rijkdom moeilijk te verifiëren was. Uit foto's die zijn zoon op sociale media plaatst, blijkt dat de familie wel degelijk geld heeft. Ivan Guzmán is geregeld te zien met dure auto's, vrouwen en exotische dieren. De zonen van 'El Chapo' zouden met zijn rechterhand verwikkeld zijn geweest in een machtsstrijd om het drugskartel. Die rechterhand, Damasco Lopez, werd gisteren gearresteerd. Hij zou Joaquin Guzmán hebben geholpen bij een van zijn twee ontsnappingen uit de gevangenis, waarmee de drugsbaron wereldwijd bekendheid vergaarde.

 

Dieven uit Hoogeveen op heterdaad betrapt bij stelen brandstof

10:36:48, 2017-05-03 via RTV Drenthe: Nieuws
Twee mannen van 30 en 34 jaar uit Hoogeveen zijn gisternacht op heterdaad betrapt toen ze brandstof aan het stelen waren op een bouwterrein in Makkinga. Ze waren ook in het bezit van harddrugs, messen en een groot bedrag aan contant geld.

 

Nieuws berichten van 2 Mei 2017

CBS: aantal verkeersdoden opnieuw gestegen

02:12:47, 2017-05-02 via NOS Nieuws
Vorig jaar is het aantal verkeersdoden opnieuw toegenomen. Er kwamen 629 mensen om in het verkeer; acht meer dan in 2015. Onder automobilisten van 18 tot 25 jaar en bestuurders van 75 jaar of ouder vielen naar verhouding de meeste doden. Bestuurders van personenauto's waren het vaakst slachtoffer. In Drenthe en Zeeland ligt het aantal verkeersdoden het hoogst, in de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland is dat aantal het laagst. 's Nachts tussen middernacht en zeven uur 's ochtends is het risico op een fataal ongeluk het grootst, dan komen per uur de meeste automobilisten om bij een ongeluk. Ook in de ochtendspits is de kans op een ongeluk groot. Actie ondernemen Veilig Verkeer Nederland (VVN) is niet verbaasd over de stijging en denkt dat deze vooral te wijten is aan hoge snelheden, rijden onder invloed en het gebruik van de smartphone in het verkeer. VVN vindt dat er structureel meer aandacht moet komen voor deze verkeersovertredingen. "Het moet heel normaal worden dat je niet reageert op oproepen en berichtjes vanuit de auto. Zoals het nu ook normaal is dat je een autogordel draagt en geen alcohol gebruikt als je nog de weg op moet", zegt VVN. Trend In 2015 steeg het aantal verkeersdoden voor het eerst in lange tijd. Vooral onder ouderen was de stijging groot. Volgens ouderenorganisatie ANBO lag dat aan de vergrijzing en aan de fysieke kwetsbaarheid van ouderen.

 

Weer meer verkeersdoden in Nederland, Brabant blijft koploper

02:00:00, 2017-05-02 via Omroep Brabant
EINDHOVEN - Te hard rijden, automobilisten die worden afgeleid door hun smartphone en mensen met teveel drank of drugs op achter het stuur. Het kost ieder jaar weer meer mensen het leven in Nederland. En Brabant staat aan kop met de meeste verkeersdoden. Veilig Verkeer Nederland (VVN) wil dat de overheid actie onderneemt.

 

Nieuws berichten van 1 Mei 2017

LOL. Dikke renriffijn meegesleurd door vlucht-Seat

22:44:00, 2017-05-01 via GeenStijl
Leuke scoop van Woerden.TV: beelden van de aanhouding van een opgeschoren drugsdealertje met overgewicht. De politie had vrijdag al actiefoto's bij het aanhoudingsverhaal, nu hebben we dus ook de bijstaanderbeelden. En die zijn hilarisch. Onvervalst bulderlachen hier. Hahaha &...

 

Onderzoek: bier betere pijnstiller dan paracetamol

11:04:00, 2017-05-01 via GeenStijl
De Chriet Titulaer Award voor het Mediageniekste Wetenschappelijk Onderzoek Van Het Jaar kan naar Greenwich. Onderzoekers van de universiteit aldaar hebben een grondige meta-analyse gemaakt van het pijnstillende effect van De Pijnstiller Des Volks: alcohol. Dumpertkijkers weten natuurlijk al lang...

 

Azarius Smartshop

Voor Groeien klik hier

Azarius Smartshop

Voor Energie > Energie Kruiden klik hier