Een bong wordt vaak gebruikt om je favorieten kruiden mee te roken. Het bestaat uit een waterreservoir (vaak van glas gemaakt), een rookkamer, downstem en een mondstuk. De downstem is een buisje dat vanaf het mondstuk in de rookkamer steekt en waarop de kom of bowl wordt geplaatst. Het waterreservoir zorgt ervoor dat de rook afkoelt en gefilterd wordt, voordat het door het mondstuk wordt geïnhaleerd. Bongs zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. Voor ieder wat wils dus.

De gasmasker bong

Een gasmasker bong is vaak plastic bong dat vastzit aan een gasmasker. De bong zit op de plek waar normaal gesproken de zuurstoftank zit. Het masker is vaak makkelijk te verstellen door de riempjes. Gebruikers inhaleren de rook door het masker terwijl ze hun hand op de bong houden om de rook te creëren. Let op: niet voor beginners. 

De ice bong

Wat is nu eigenlijk een ice bong? Een bong van ijs? Haha, nee. Een ice bong is een type bong waarbij het waterreservoir is ontworpen om ijsblokjes in vast te houden. Hierdoor kan de rook nog verder worden afgekoeld voordat het door het mondstuk wordt geïnhaleerd. Het gebruik van ijsblokjes in een bong kan de rook minder scherp maken en de smaak van je favorieten kruiden versterken. 

De dab rig

Een dab rig lijkt op een traditionele bong, maar heeft in plaats van een bowl of kom een nail, banger of een ander type verdampingsinstrument dat wordt verhit. Wanneer de nail of banger op de juiste temperatuur is, wordt het concentraat op de verhitte oppervlakte geplaatst, wat zorgt voor verdamping en de vorming van damp die door de waterpijp wordt geïnhaleerd. 

Waarom zou je uberhaubt een bong gebruiken? 

Een bong heeft vele voordelen. Welke vraag je je af? Neem bijvoorbeeld eens deze punten:

  • Verkoeling van de rook: Je kan ijsblokjes in een ice bong doen, waardoor de rook minder heet en minder irriterend voor de longen wordt.

  • Grotere hits: Met een bong kan je een veel grotere hit nemen dan met bijvoorbeeld een normale joint. 

  • Gebruiksgemak: Bongs zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen extra aan te schaffen accessoires om te roken.

  • Smaakbeleving: Sommige blowers ervaren een andere smaakbeleving, wat vooral wordt verorzaakt door de verkoeling van de lucht. 

Bongs kunnen overigens ook nadelen hebben, zoals de kans op de ontwikkeling van bacteriën in het waterreservoir. Het is dus belangrijk om je bong regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Wij zijn zelf 

 

https://www.jaghead.nl/