Er gaan geruchten dat president Donald Trump in het geheim een anti-wiet comité opgesteld heeft. Het bestaan van het comité werd tot nu toe niet ontkend, maar het is ook niet bekend wat ze doen. Het is in ieder geval vreemd dat er in de tijd waarin legalisatie een hot topic is er vanuit de regering een antibeweging plaatsvindt.
Ten tijde van de verkiezingen van 2016 was de legalisatie van marihuana nog niet echt een onderwerp van formaat in Amerika. Trump beloofde toen de beslissingen aan de staten zelf over te laten. Aan het begin van 2018 werd het beleid echter veranderd en werd verkondigd dat marihuanaverkopers en -telers vervolgd mochten worden, zelfs op plaatsen waar het volgens de wetten van de staat legaal is.

Negatieve gevolgen

Vele republikeinen, zeker de jongelingen, zijn echter voor de legalisatie van wiet. Trump zelf gaf in juni min of meer toe dat hij wiet kopen uiteindelijk waarschijnlijk wel goed zou keuren. Daarom zou het ook zo vreemd zijn als er een comité in het leven geroepen is om de meest negatieve gevolgen van marihuana op de gezondheid en productie te onderzoeken en de bedreiging die het zou vormen tegen het land, de nationale gezondheid en veiligheid. Dat de legalisatie niet helemaal zonder problemen kan verlopen, is natuurlijk logisch. Onderzoekers zijn bang dat de eenvoudige bereikbaarheid van wiet tot meer verslaafden zal leiden.
Maar het is op zijn minst gezegd mysterieus te noemen. Waarom is het geheim? Waarom staat het lijnrecht tegenover Trumps positieve houding? Weet Donald Trump er eigenlijk wel iets van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *