Cocaïne is van oorsprong een natuurlijke drug, maar deze wordt geëxtraheerd uit de bladeren van de befaamde cocaplant. Dit wil zeggen dat men bepaalde handelingen uitvoerd op het cocablad om de fase of het materiaal om te zetten in een andere fase.
Cocaïne is een harddrug omdat je er fysisch en mentaal verslaafd aan kan geraken. Men gebruikt op straat ook andere namen voor cocaïne zoals coke, wit, sneeuw of sos. Deze namen zijn er gekomen omdat personen bijnamen verzinnen voor een product, zodat omstaande dan niet weten waarover de persoon praat.
Cocaïne is een wit poederig product. Maar Cocaïne wordt meestal ook gemengd met andere poeders zoals: melkpoeder en glucose.
Effecten en risico’s:
Cocaïne heeft in zijn aller-zuiverste vorm een stimulerend effect. Een soort energiepoeder. Cocaïne wordt meestal opgenomen via de neus, door middel van te snuiven.
Als men de cocaïne opneemt door middel van een basepijp geeft de cocaïne of coke een zeer sterk flash-effect. Dit is wel al binnen een kwartier tot een half uur uitgewerkt. Als men cocaïne rookt is het gewenste effect langer aanwezig.
– Een zeer grote kans op een overdosis;
– Lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid;
– Het geeft een sterk flash-effect;
– Een cocaïne long (ophoesten van bloed, zuurstoftekort of een klaplong)
– Verhoging van de bloeddruk (hongergevoel);
– Verhoging van de hartslag (zware belasting van het hart).
Afkomst:
Cocaïen werd voro het eerst uitgevonden door een duitse chemicus. Daarna ontwerpte Albert Nieman een verbeterd zuiveringsproces van de cocaïne.
Later werd cocaïne gebruikt om een morfineverslaving te helpen.
60% van de cocaïne die nu op de markt is, komt van het land Colombia. Dit land staat bekend om hun grote hoeveelheden gemaakte cocaïne. Maar, cocaïne is ook de ooraak van de binnenlandse conflicten in Colombia.
De Colombiaanse cocateelt brengt ook heel wat schade aan de natuur. Voor deze plantages te kunnen planten heb je grote oppervlakten land nodig. Daarom verwoesten ze het Colombiaanse regenwoud.
Prijs:
De prijs van cocaïne Nederland varieert zeer sterk. De gemiddelde prijs van een gram is 35 tot 60 euro. De kwaliteit is dan ook erg verschillend.
In België is het prijsverschil minder, daar kost een gram cocaïne tussen 50 en 60 euro. De kwaliteit is redelijk. Dit is wel een gevaar, cocaïne kan gemengd worden met andere suikers en poeders. Het verschil zie je niet, maar na gebruik zal je zien dat het gewenste effect zeer moeilijk te verkrijgen is.