HEROINE

Heroïne is een kleurloos en bitter opiaat dat gemaakt wordt uit morfine door chemische bewerkingen in een professioneel labo. Heroïne komt meestal voor in wit of bruin poeder.
Heroïne is een sterk chemische harddrug die zeer verslavend is. Na inname van heroïne merkt de druggebruiker dat het gewenste effect sneller optreed dan bij morfine. Dit komt omdat heroïne meteen in het bloed wordt ingebracht. Als je heroïne verdampt, kan je de dampen opsnuiven. Dit geeft ook zeer snel het gewenste effecten, en je hoeft jezelf niet te prikken. Heroïne is zeer gemakkelijk oplosbaar in water. Daarom kan je best zeer goed op je drank letten in de dancings of cafés. Voordat je het weet heb je heroïne ingenomen. In het VK wordt heroïne zelfs gebruikt als krachtige pijnstiller bij chronische pijnpatiënten.
Geschiedenis en oorsprong:
Heroïne werd in 1874 door de firma Bayer (Chemiesector) ontdekt. Heroïne wordt gemaakt uit morfine, wat afkomstig is van de opiumplant. De wetenschappers noemen heroïne diacetylmorfine.
De bewerkingscyclus van de opiumplant bevat onderhandelingen die voor gemiddelde boeren niet haalbaar zijn. Dit zijn allemaal chemische en fysische processen. De boeren leveren dat de opium aan de chemische bedrijven die hier heroïne van maken.
Daarom zien vele boeren in de Afrikaanse en Aziatische landen de mogelijkheden tot het exporteren ven de opiumplant. Zij zien hier een groot aantal inkomsten in. De plaatselijke boeren in die landen gebruiken dan braakliggende gronden om de papaverproductie te starten. In de 20ste eeuw was het grensgebied in de gouden driehoek de grootste heroïneproducent van de wereld. De boeren in de gouden sikkel zijn de voornaamste leveranciers van de grondstoffen die nodig zijn om te papaverproductie op te starten.
Nadelige effecten en gevaren:
Na gebruik van opiaten leidt tot ernstige constipatie.
Na gebruik van heroïne wordt je hongergevoel onderdrukt, daarom zijn heroïnegebruikers ook heel mager, ze eten niet meer.
Na aanschaf van heroïne in het buitenland moet je wel oppassen, deze is niet altijd even zuiver. Deze worden daar soms gemengd met melksuiker.
Straatwaarde:
In 2006 was volgens het Europees waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving de straatwaarde van heroïne gemiddeld 14,50 euro per gram. In Zweden vind met hele dure heroïne, daar kan de prijs variëren tot 110 euro per gram.
In West-Europa betaal je voor 1gram heroïne een dergelijk 30 tot 45 euro per gram.