Paddo’s zijn pas in de loop van de jaren 90 in Nederland en België populair geworden. Dit komt omdat ze bekender werden door de verkoop in de Nederlandse smartshops. Een paddo is een verzamelnaam voor een psilocine-houdende paddenstoel. Deze groep is vooral bekend om haar hallucinogenen werking zoals ook bij andere hallucinogenen drugs het geval is, bv. LSD. Paddo’s zijn paddenstoelen die een synthetische stof bevatten waardoor visuele effecten en veranderingen worden opgewekt. Paddo’s komen in de wereld vaak als wilde paddenstoelen voor, ook in Nederland en België komen er ongeveer tientallen soorten paddo’s voor in de natuur.
Sinds 1 december 2008 is in het bezit zijn van paddo’s verboden in Nederland. Dit komt omdat er een aantal incidenten zijn gebeurt en in de publiciteit zijn gebracht.
Je kunt paddo’s zeer gemakkelijk verkrijgen in de natuur, door ze te kopen en ze zelf te kweken.
Verschillende paddosoorten:
Er zijn in de wereld duizenden psilocine bevattende paddenstoelen, 1 daarvan komt onder andere in Nederland voor (puntig kaalkopje). Ook de zeer bekende vliegenzwam kan hallucinaties veroorzaken, maar deze paddenstoel is in grote dosis zeer giftig en wordt daardoor ook niet illegaal verkocht.
Sterkte van de tip:
De trip van een paddo mag je zeker niet onderschatten, er zijn jaarlijks wel een paar mensen in België en Nederland die daaraan sterven. Het Puntig kaalkopje komt in Nederland voor en is één van de sterkste soorten die er te verkrijgen zijn. Het Puntig kaalkopje wordt het meest aangeboden omdat deze zeer eenvoudig en goedkoop te kweken zijn. De Hawaïaanse paddo is ook één van de sterkste, zelf de Nederlandse smartshops (in 2008) verkochten deze niet aan onervaren gebruikers omdat ze bang waren van de risico’s en het zware hallucinogeen effect. Mensen die vaak paddo’s gebruiken prijzen deze soort aan omdat de diepe gedachten en het visueel spektakel tijdens de trip zeer hevig zijn.
Gebruikerstips:
Paddo’s gebruiken is normaal al uit den Boze, maar als je dit dan toch wil doen zou je eerst beter deze tips lezen.
– Je mag nooit paddo’s gebruiken in de volgende gevallen:
– Als je wil deelnemen aan het verkeer;
– Als men een ziekte heeft of medicijnen gebruikt;
– Tijdens de zwangerschap of borstvoeding;
– In geval van psychologische aandoeningen;
– In het geval van epilepsie;
Pluk nooit paddenstoelen in het wild om deze te gebruiken, hier zijn vele giftige paddenstoelen die lijken op paddenstoelen met een hallucinerende werking.
Risico’s en neveneffecten:
De laatste jaren wordt er uitsluitend veel onderzoek gedaan naar de gevolgen en risico’s van paddo’s, dit voornamelijk door de Nederlandse overheid.
Er is geen sprake van lichamelijke afhankelijkheid bij het gebruik van paddo’s, bij normale dosissen zijn de hallucinogenen stoffen niet giftig. Er zijn wel heel wat risico’s, je kunt bijvoorbeeld een “bad trip” hebben. Deze trips zijn zeer angstaanjagend, wanneer een druggebruiker een “bad trip” heeft gehad zullen er geen geestelijke problemen meer optreden na de trip. Deze kans ik veel grote bij druggebruikers die een psychose hebben of in een depressie zitten.
Gebruiksmethoden:
De paddo’s kan je op verschillende manieren innemen:
– Je kunt hem rechtstreeks opeten;
– In de vorm van thee;
– Verwerkt in snoep (snoepjes, chocolade, koeken, enz. ).
Wanneer de druggebruiker de paddo wil innemen in de vorm van thee, mag men de paddo niet in kokend water doen. Daardoor worden de hallucinogeen stoffen vernietigd, en zal het gewenste effect dus niet optreden.
Effecten:
De hevigheid van paddo’s hangt af van verschillende factoren. Gebruik je op een volle maag? Hoeveel hallucinogenen stoffen heb je opgenomen? Welke soort paddenstoel heb je ingenomen?
Na inname beginnen de paddenstoelen na ongeveer 30 -45 minuten te werken. De trip heeft een duur van 3 tot 6 uur.
Effecten tijdens de trip:
– Heftigere beleving van gevoel, kleur en geluid;
– Wild en roekeloos gedrag;
– Angstaanvallen;
– De omgeving wordt anders ervaren;
– Een gelukkig gevoel;
– Het gevoel om continu te moeten lachen.
Strafbaarheid:
Er is heel wat onduidelijkheid onder de druggebruikers wanneer paddo’s nu illegaal zijn en wanneer niet. Gedroogde paddo’s zijn illegaal, en verse paddo’s zijn legaal. De verse paddos alleen maar legaal als de soort niet voorkomt op lijst 2 van de Opiumwet.
Voorvallen en ongevallen:
Er zijn al heel wat ongevallen gebeurt door mensen die paddo’s gebruikt hadden.
In 2007 pleegde een 17- jarige zelfmoord door van een burg af te springen. Achteraf bleek dat zij paddo’s had gebruikt. De professors denken dat ze tijdens de trip psychisch in de war was geweest.
In 2007 was er ook een toerist die door het lint ging in zijn hotel, hij had daar samen met een paar vrienden bier, paddo’s en spacecake gebruikt. Later bleek dat het niet 1 paddo was, maar 6 paddo’s. Dit kwam omdat het gewenste effect weg bleef, en daardoor nog meer paddo’s had ingenomen. Hij begon zichzelf te verminken en met alles te gooien wat hij in zijn handen kon krijgen.