De een drink een lekker biertje of wijntje na een lange dag op werk en de ander geniet bijvoorbeeld weer van een jointje. In Nederland is dit allemaal mogelijk en staan wij eigenlijk vooral bekend om het gedoogbeleid als het gaat om drugs en de coffeeshops die in elke stad te vinden zijn. Dit is uiteraard niet allemaal lang leve de lol en zo zitten er wel gewoon strenge regels verbonden aan het hebben van een coffeeshop. Deze worden namelijk erg zorgvuldig gecontroleerd en in de gaten gehouden door de overheid. Toch kan je op die manier wel genieten van de beste cannabis en goede coffeeshops in Nederland.

Een biertje of een jointje?

We hebben allemaal manieren om na een lange dag even helemaal tot rust te komen en zo is dit ook voor iedereen persoonlijk. De een houdt er bijvoorbeeld heel erg van om zo een lekker koud biertje open te maken en deze op de bank met een goede serie op te drinken. De ander wordt weer helemaal ontspannen van het lezen van een goed boek met een lekker kopje thee. Er zijn daarnaast ook mensen die af en toe cannabis gebruiken om even te ontspannen en alle zorgen van het drukke dagelijks leven te vergeten. In Nederland is dit iets wat veel gedaan wordt en zo staan wij er als klein landje ook wel een klein beetje bekend om.

Gedoogbeleid

Cannabis is in Nederland eigenlijk niet legaal, waar heel veel mensen wel vanuit gaan. Eigenlijk wordt cannabis alleen maar gedoogd en dit betekent eigenlijk in andere woorden dat het getolereerd wordt. Er zijn nog steeds wel strenge regels verbonden aan het verkopen en gebruiken van cannabis. Zo mag je bijvoorbeeld als minderjarige geen cannabis kopen of gebruiken en je mag zelfs niet een coffeeshop betreden. Ook mogen coffeeshops maar maximaal 5 gram per dag aan dezelfde klant verkopen en mag je ook maar 5 gram op zak dragen.

Een coffeeshop in de buurt

In Nederland heb je dus best veel coffeeshops en zeker in de grote steden heb je enorm veel keuze in coffeeshops. Niet elke coffeeshop verkoopt hetzelfde en zo hebben ze allemaal ook weer een ander aanbod. Neem bijvoorbeeld coffeeshop Fly, waar je verschillende soorten wiet, hasj en edibles kan halen, terwijl je bij een andere coffeeshop misschien alleen een gelimiteerd aanbod aan wiet of hasj hebt. Toch hebben ze vaak wel de algemene varianten in hun aanbod en daarom kan je vaak wel voor dezelfde soort kiezen.