Hebben Blowers minder overgewicht
Uit een nieuw wetenschappelijk onderzoek van de Indiana University blijkt dat blowers minder overgewicht hebben. De ‘Theoretical Explanation for Reduced Body Mass Index and Obesity Rates in Cannabis Users’ werd in juli 2018 openbaar gemaak. Dit Rapport spreekt het stereotype beeld van blowers tegen.
Regelmatige cannabisgebruikers zouden over het algemeen minder overwicht hebben dan mensen die nooit cannabis gebruiken. Ook eerdere onderzoeken hebben dit al geconcludeerd. Zo zei een onderzoek van de Health and Science University in Oregon vorig jaar al dat zware cannabisgebruikers gemiddeld een lagere body mass index(BMI) hebben. Ook zouden blowers dagelijks meer fysieke activiteiten ondernemen dan niet-blowers en sporadische cannabisgebruikers. De University of Miami noemde in 2015 zelfs getallen: vrouwen die iedere dag cannabis gebruikten hadden een BMI van gemiddeld 3,1% lager dan niet-blowers. Bij mannelijke blowers was het BMI zo’n 2,7% lager!
Cannabisgebruik geeft lager risico op diabetes
2014 stelden Canadese onderzoekers al vast dat er een link is tussen cannabisgebruik en een lager risico op diabetes. Volgens het laatste onderzoek van de Indiana University zou cannabis in de toekomst wellicht operaties en farmaceutische medicijnen kunnen vervangen bij de behandeling van obesitas. De consumptie van cannabis onderdrukt de stimulatie van de CB1 receptor, wat leidt tot een verlaagde calorie-inname, een versnelde spijsvertering en gewichtsafname. De energie-inname en energieopslag nemen af.
Bij een ‘normaal’ Westers dieet is dat juist andersom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *