Na een verbod van 80 jaar bijna legalisatie van hennep in de VS

Al ruim 80 jaar is hennep als gewas verboden in de Verenigde Staten, ondanks dat het veelvuldig gebruikt wordt in miljoenen producten. Zo worden de vezels gebruikt in kleding, sieraden en bouwmaterialen. Door de Marihuana Tax Act of 1937 is hennep illegaal verklaard. Op 28 juni 2918 stemde de Amerikaanse Senaat echter voor het legaliseren van hennep: het kweken, modificeren en verkopen ervan.
Nu moet alleen het Huis der Afgevaardigden er nog mee instemmen. Deze liet zich eerder al ontvallen tegen deze nieuwe wet te zijn. Het is dus nog niet zomaar vanzelfsprekend dat de legalisatie door zal gaan. Stemt het Huis der Afgevaardigden er mee in, dan zal de president dat waarschijnlijk ook probleemloos doen.
Hennep vs. marihuana
Als hennep gelegaliseerd wordt, wil dat niet zeggen dat cannabis of marihuana ook legaal worden op federaal niveau. Hennep en marihuana zijn op een aantal vlakken zeer verschillend. Zo is het THC-gehalte, waar je high van wordt, bij marihuana veel hoger dan bij hennep. De grens voor het THC-gehalte ligt bij hennep op 0,3%. Bij medische marihuana ligt het THC-gehalte op 5-20%. Hennep wordt daarnaast voornamelijk buiten gekweekt, marihuana binnen.
Wiet is sinds 1 januari legaal in Californië. Californië volgt zeven andere staten waar de verkoop, teelt en het bezit van cannabis geoorloofd is. Door het federale gedoogbeleid van de VS mogen staten sinds 2013 zelf bepalen of ze wiet toestaan, onder de voorwaarde dat legale wiet niet in staten belandt waar het nog verboden is. De huidige Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions wil de verdere legalisering van cannabis in de VS echter een halt toegeroepen. Dat zou een klap zijn voor de legale wiethandel, een miljardenbusiness, maar ook voor het belastinggeld van de overheid.
In Nederland is van dit alles gelukkig geen sprake. Wij kunnen voorlopig nog ongestoord growshops en coffeeshops bezoeken. Of je nu een coffeeshop in Groningen zoekt of een coffeeshop in Limburg, op onze website vind je heel gemakkelijk de dichtstbijzijnde. Wietindex.nl is de grootste online index van Nederland. We bieden je bovendien de mogelijkheid om reviews te bekijken en achter te laten. Handig voor als je onderweg bent of als je een keer een andere coffeeshop, growshop of smartshop wilt proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *