Alcohol valt net als marihuana onder recreatieve drugs. Waar alcohol al jarenlang gemeengoed is in Amerika, is marihuana roken pas sinds een jaar legaal in Californië, één van de grootste staten in Amerika. En de cijfers na een jaar liegen er niet om! Uit onderzoek van mediabedrijf Eaze blijkt dat de sector als kool groeit. Voor komend jaar wordt in Californië een marihuanaomzet van 5 miljard dollar verwacht. Ter vergelijking, er wordt in Californië ook voor 5 miljard dollar aan bier verkocht. Welke verschuivingen zien we in de markt en wat kun je er als marihuanabelegger mee?
De concurrentie een stapje voor
Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat er meer marihuana dan bier verkocht wordt. Uit het onderzoek blijkt dat 82% van de marihuanagebruikers minder is gaan drinken of zelfs helemaal is gestopt. Vooral millennials hebben liever marihuana dan bier, en dat is ook meteen de meest aantrekkelijke doelgroep. Wat voor alcoholbedrijven een bedreiging vormt, is dus juist een kans voor marihuanabeleggers.
Nu er voor consumenten een alternatief is voor alcohol, zien we verschillende bewegingen in de markt. Zo heeft Constellation Brands, waar biermerk Corona onder valt, een 9,9% belang genomen in marihuanabedrijf Canopy Growth Corp. Ook zij zien de ontwikkelingen in de markt en zijn met deze slimme samenwerking de concurrentie een stapje voor. In Canada zijn er namelijk al plannen om drankjes met cannabis erin legaal te maken. Ook andere bierbrouwerijen zien de noodzaak en geven aan in gesprek te zijn met verschillende marihuanabedrijven. Een positief geluid voor marihuanabeleggers!
Miljardengroei
Verschillende onderzoeksbureaus voorspellen voor de komende jaren een miljardengroei nu in meerdere delen van Europa en in landen als Australië en Canada groen licht lijkt te komen voor de legalisering of export van medicinale cannabis. Beleggers stappen wereldwijd massaal in de wietsector en handelen volop in effecten. Velen investeren in dollars, wat natuurlijk wel een valutarisico met zich meebrengt. Desondanks wint beleggen in wietaandelen en wiet-ETF’s enorm aan populariteit. Onder wiet-ETF’s vallen meerdere bedrijven die in de cannabissector actief zijn, van biotechbedrijven en leveranciers tot ondernemingen die apparatuur en materialen leveren om cannabis te kweken.
Wil je je eerst meer verdiepen in de wereld van marihuana en ‘cannadrinks’ voordat je besluit te gaan beleggen? Stap dan eens een coffeeshop of growshop in de buurt binnen om je vrijblijvend van informatie te laten voorzien. En ervaar met eigen ogen de groeiende populariteit en de verschillende doelgroepen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *