How-to: het ontkiemen van wietzaadjes
Wij laten je op deze website zien waar je terecht kunt voor het kopen van wietzaadjes. Maar we geven je ook de nodige tips en tricks voor het kweken van je eigen wietplant en zo de beste kwaliteit te krijgen. In deze how-to leggen we je uit hoe je wietzaadjes kunt ontkiemen, wat natuurlijk belangrijk is voor het kweken.
De juiste temperatuur
Eigenlijk zijn er maar twee dingen nodig voor het ontkiemen van wietzaadjes: water en de juiste temperatuur. De temperatuur moet aangenaam zijn en dat is dezelfde temperatuur die voor jou ook aangenaam is. De beste temperatuur is kamertemperatuur ofwel 20 of 21 graden. Dit zorgt er ook voor dat wietzaadjes dus het beste binnen kunnen ontkiemen.
De beste omgeving
Net zoals bij jezelf het geval is, is het voor het worteltje ook belangrijk om in een gezonde leefomgeving tevoorschijn te komen. Nu kun je natuurlijk gebruik maken van watten, koffiefilters of keukenpapier, maar dat is geen natuurlijke, gezonde leefomgeving. Daarom is het belangrijk om het wietzaadje zo snel mogelijk in de aarde te zaaien of in een speciaal daarvoor ontwikkeld hydrosysteem. Wat er gebeurt als je dat niet doet? Dan gaat de wortel steeds verder groeien en op zoek naar een gezonde leefomgeving. Deze zoektocht kost energie en dit wordt vaak uit de reserves gehaald. De vraag is of het plantje dit wel gaat overleven.
Voldoende licht
Als het wietzaadje is uitgekomen, is het belangrijk dat deze meteen genoeg licht krijgt. Dit terwijl het ontkiemen het beste in het donker kan gebeuren, omdat het onder de grond natuurlijk ook donker is. De kunst is om meteen voor voldoende licht te zorgen zodra deze uitkomt, want anders gaat deze zelf op zoek naar licht in de hoogte. Het gevolg: een slungelige wietplant die ook weer heel snel kan omvallen.
Koffiefilters werken goed!
Als je gebruik maakt van ongebleekte natte koffiefilter in een plastic zak voor het ontkiemen van wietzaadjes, dan zorgt dit ervoor dat je heel goed kunt zien in hoeverre het zaadje ontkiemd is en het worteltje zal kaarsrecht naar beneden groeien en kan niet verzuipen. Na ongeveer twee dagen kun je het beste even kijken of de wietzaadjes zijn uitgekomen.
Wil je wietzaadjes aanschaffen en aan de gang gaan met het ontkiemen? Kijk dan in onze webshop. Wij laten je zien waar je de best verkochte wietzaadjes kunt kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *