De 5 beste WIET crypto munten waar je je geld in kan stoppen

Cryptomunteenheden zorgen ervoor dat mensen in de marihuana business, of eenvoudigweg mensen die wiet willen kopen, makkelijk transacties uit kunnen voeren. Marihuana blijft natuurlijk illegaal en daardoor blijft het een uitdaging om financiële transacties uit te voeren. De Bitcoin is natuurlijk wereldwijd de meest bekende en meest populaire cryptomunteenheid, maar er alternatieve munteenheden die specifiek voor de wietsector te gebruiken zijn. Wij zetten er 5 op een rij.
1. PotCoin (POT)

Deze cryptomunteenheid is één van de oudste cryptomunteenheden voor de marihuana industrie, gelanceerd in januari 2014. Hij is bedacht om bankproblemen op te lossen voor mensen die transacties uitvoeren in legale marihuana. Deze cryptomunteenheid heeft nooit veel populariteit verworven totdat NBA ster Dennis Rodman in juni 2017 een t-shirt droeg met potcoin.com erop. Inmiddels is het misschien we een betere cryptocurrency dan de bekende Bitcoin.
UPDATE: POT coin Poloniex: POT will be delisted on September 25th. You will have until that date to trade relevant pairs on Poloniex, and up to and including October 25th to withdraw your POT.
2. CannabisCoin (CANN)
Een paar maanden nadat de PotCoin gelanceerd was in 2014, is de CannabisCoin geïntroduceerd. Dit is een zogeheten ‘proof-of-work’, ‘peer-to-peer’ open source munteenheid die net zoals de PotCoin ook gericht was op het vergemakkelijken van transacties voor medicinale marihuana. Initieel won deze cryptomunt aan populariteit, maar later heeft deze gefaald om veel op te leveren voor de investeerders.
DopeCoin (DOPE)

In februari 2014 is de DopeCoin uitgevonden door Adam Howel ofwel ‘Dopey’. Er is weinig bekend over de specifieke markt die deze cryptomunteenheid benadert, maar de website stelt dat de missie is om marihuana enthousiastelingen een moderne en veilige manier te bieden om zaken te doen in de 21e eeuw. Inmiddels circuleren er zon 117 miljoen DopeCoins.
4. HempCoin (THC)

HempCoin is ook in 2014 gelanceerd, maar deze is minder gefocust op individuele mensen die wiet willen kopen, maar specifiek ontwikkeld voor de landbouwindustrie en medicinale doeleinden. Ze stellen zelf dat ze de transacties tussen marihuanaboeren en apotheken faciliteren. Interessant is dat de HempCoin in meerdere soorten agribedrijven gebruikt wordt, dus niet alleen voor wiet.
5. CannaCoin (CCN)

De CannaCoin maakt gebruik van Peer2Peer technologie en loopt op een gedecentraliseerde blockchain. De cryptomunteenheid werd ontwikkeld in 2014, maar uiteindelijk overgezet naar ‘Proof-of-Stake’ bij block 370,000. Een groep cannabis enthousiastelingen aan de ontwikkeling van cryptomunteenheid applicaties die gerelateerd zijn aan cannabisproductie, de productie van wietzaadjes, glasblazerij faciliteiten, vaporizer ontwikkeling, crypto-ontwikkeling en meer.
Zo zie je dat er, specifiek binnen de marihuana sector, veel meer ontwikkeld is dan enkel de BitCoin om te gebruiken als cryptomunteenheid.
Bron: Investopedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *