De ideale vakantiebestemmingen voor cannabisliefhebbers

Een vakantiebestemming die ook nog eens wietvriendelijk is? Dat klinkt ideaal! In veel landen zijn kleine hoeveelheden wiet niet langer strafbaar, maar in sommige landen staat er nog de doodstraf op. Dus waar je ook naartoe gaat, respecteer in ieder geval altijd de wetten en regels in een land. Als je graag naar een land reist waar weinig regels zijn als je cannabis wilt roken, het misschien zelfs legaal is en je in ieder geval niet in de problemen komt, kijk dan eens naar onderstaand lijstje.

  1. Nederland is natuurlijk het vakantieland bij uitstek voor wietliefhebbers. Met name de coffeeshops in Amsterdam zijn alom bekend, maar ook in vele andere steden kun je een goede coffeeshop vinden. Maar ook hier geldt: houd je aan de plaatselijke regelgeving.
  2. Ook Jamaica staat erom bekend. De Rastafari die cannabis gebruiken en Jamaica’s reggae cultuur zorgen voor een waar cannabisparadijs. Verkoop van cannabis is echter niet formeel gelegaliseerd en het in bezit hebben van minder dan 56,7 gram wiet is een kleine overtreding. Over het algemeen is er een tolerante houding. Er is dan ook een grote gemeenschap van (medicinale) cannabiskwekers.
  3. In heel Canada is het recreatief gebruik van cannabis sinds 1 juli legaal. Er is een grote cannabiscultuur met op kwaliteit gecontroleerde cannabis, met name in British-Columbia en Vancouver.
  4. In de Verenigde Staten zijn een aantal staten waar de verkoop van marihuana gelegaliseerd is. Colorado was de eerste staat waar recreatieve cannabis gelegaliseerd werd. De winkels in Colorado verbieden dat er ter plekke gebruikt wordt, maar er komen steeds meer loungeruimtes speciaal voor cannabisgebruikers. Er zijn zelfs georganiseerde tours in steden zoals Denver, om je alles van het cannabis nachtleven te laten zien. In Californië is de verkoop van marihuana sinds 1 januari gelegaliseerd. Alaska heeft de verkoop van cannabis ook gelegaliseerd, maar op federaal grondgebied, in de nationale parken, kan het in bezit hebben van cannabis nog zwaar gestraft worden. Ook in Nevada vind je gelegaliseerde recreatieve wiet en in staten als Oregon en Washington vind je ook vele cannabis winkels.

Ook plaatsjes als Nimbin in Australië en Christiana, een kleine gemeenschap in Kopenhagen, keuren vrije consumptie goed, als is recreatieve cannabis in zowel Australië als Denemarken nog steeds illegaal. En wat dacht je van een ‘happy pizza’ in Cambodja? Illegaal maar overal verkrijgbaar en bijzonder smakelijk! Genoeg keuze dus als je binnenkort je volgende vakantie gaat plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *