Als je regelmatig zelf joints draait, mag een grinder (Engels voor vermaler) niet ontbreken. Wat kan dit apparaatje, hoe gebruik je het en waar kun je een goede grinder kopen?
Een grinder is een apparaatje dat je gebruikt om (te) grove of natte stukken wiet-toppen te vermalen tot kruimels voor gebruik in een joint. Grinders worden ook wel crushers genoemd en zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Je hebt ze in metaal, hout of acryl en eventueel voorzien van een leuk design. Grinders zijn vaak ook te gebruiken om knoflook, kruiden, kleinere groenten en tabak te vermalen. Sommige modellen zijn groter en hebben drie of vier filters voor het verkrijgen van Skuff. Dat zijn THC-kristallen verkregen van de toppen of kristalrijke bladeren van een wietplant wanneer die worden vermalen en het maalsel door een fijne zeef wordt gezeefd. Skuff is geconcentreerder en geeft heftigere effecten dan gewone wiet.

Zo werkt een grinder

Grinders worden gebruikt om te voorkomen dat wiet samengeperst wordt, wat kan voorkomen als je het met de hand verkruimelt. Ook maakt het apparaatje het veel gemakkelijker om verse en/of vochtige wiet te verkruimelen.
Een grinder bestaat uit twee ronde delen die in elkaar passen. De bovenkant is doorgaans kleiner en voorzien van pennetjes aan beide zijden. Die verspringen zodat ze elkaar niet raken wanneer de delen worden gedraaid in tegenovergestelde richting van elkaar. Bij het grinden worden de grove stukken wiet uiteengetrokken. Al na een paar seconden vind je een laagje kruimels in het onderste deel van de grinder dat je kunt gebruiken om je joint te draaien of voor gebruik in je bong of vaporizer.

Waar vind ik een goede grinder?

Als je regelmatig wiet gebruikt, dan is het verstandig te investeren in een goede grinder. Via de wietshop van Wiet Index vind je kwalitatief goede grinders van scherp metaal, prachtig hout of plastic in alle kleuren van de regenboog. De prijs is afhankelijk van de grootte en het gebruikte materiaal. Voor de goedkoopste plastic grinders betaal je slechts een paar euro, terwijl de duurdere modellen van aluminium enkele tientjes kunnen kosten. Ook de houten grinders zijn iets duurder. Heb je geen zin (of puf) om een draai aan je grinder te geven, dan kun je gaan voor een elektrisch model. Dat werkt op batterijen en kan de wiet heel fijn malen. Kosten: tussen de 10 en 20 euro.

Wiet vermalen zonder grinder

Wat doe je als je geen grinder hebt of geen zin om eentje aan te schaffen? Dan kun je in principe ook je handen gebruiken om de wiet te vermalen. Maak een kommetje met de ene hand, doe daar de wiet in en gebruik je andere hand om het materiaal los te maken en in kleine stukjes te verkruimelen. Gooi de takjes en zaadjes die bij het verkruimelen aan je vingertoppen prikken weg en verwijder de overgebleven suikerblaadjes. Wat overblijft zijn de binnenste blaadjes die uit de toppen spruiten, veel hars bevatten en daardoor heel geschikt zijn om te roken. Als finishing touch vermaal je met je vingernagels de verzamelde wiet tot een gelijkmatig eindproduct, dat je gebruikt om je joint mee te draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *