Cannabiscongres voor beleggers in EYE Amsterdam
Een congres over de mogelijkheden rondom het beleggen in wiet. Deze week vond de Cannabis Capital Convention plaats in een zaal van het filmmuseum EYE, te Amsterdam. Sinds we bijna dagelijks lezen over de stijgende wietgerelateerde koersen in bijvoorbeeld Canada, dat wietteelt heeft gelegaliseerd, lijkt the sky the limit voor cannabis.
Maar is dat ook zo? Het is in ieder geval één van de grootste beleggingstrends van 2018. De koersen van diverse Canadese wietbedrijven lijken maar te blijven stijgen. De vraag is groot, sinds de legalisatie. Als je een klein jaar geleden aandelen had gekocht van bijvoorbeeld Canopy Growth, een wietproducent, dan waren ze nu ongeveer in waarde verdubbeld.
Het feit dat verschillende drankmerken, variërend van biermerk Heineken tot Coca Cola, interesse hebben in de wietindustrie is veelzeggend. Zij onderzoeken momenteel bijvoorbeeld de mogelijkheden om cannabis toe te passen in hersteldranken. Tel hier het feit bij op dat wiet in negen Amerikaanse staten – en more to come – al legaal is voor recreatief gebruik, en het is niet gek dat de verwachtingen voor deze markt enorm hoog zijn.
De legalisatie van wiet kan weleens zorgen voor een van de meest stabiele markten die er is. Toch zijn er ook negatieve geluiden. Hebben de exploderende beurskoersen niet alle schijn van een enorme zeepbel? Michael Kraland, professioneel belegger en dagvoorzitter van het congres vertelt het NOS Radio 1 Journaal: “Als je banken vraagt waarom aandelen stijgen, krijg je meestal te horen: er is meer vraag dan aanbod. Dat is hier ook het geval.”.
Hoe dan ook, veel van het verwachtte succes zal afhangen van overheden. Zolang er politieke onzekerheid heerst, is het afwachten hoe de markt zich zal ontwikkelen. Een ding is echter zeker, bij groen licht ontstaat een bijzonder interessante beleggingskans. Wat ons betreft tijd dat ook de Europese landen iets progressiever met dit onderwerp aan de slag gaan, inclusief ons eigen landje.
Wiet TIP via Nieuwsuur → nos.nl/l/2252038
Zo kweken ze cannabis in Canada: in broeikassen van bij elkaar zo’n 24 voetbalvelden. Binnenkort is alle gebruik er legaal, ook voor recreatief gebruik. 🚬Een goed voorbeeld voor Nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *