Met zo’n hete zomer als die van 2018 valt binnen wiet kweken niet mee. De hete (HPS) kweeklampen maken het nog eens extra warm. Ook de wietplanten zelf krijgen hittestress bij temperaturen boven de 29 graden Celsius. Er verdampt meer water dan er via de wortels aangevuld kan worden. De bladeren kunnen daardoor niet alleen verbranden, de toppen kunnen ook gaan strekken en licht van gewicht worden. Wat je natuurlijk niet wilt hebben!
Wat is hittestress?
Door hittestress op tijd te herkennen, kun je een slechte groei voorkomen. Maar hoe herken je hittestress? Het omkrullen van de randen van de bladeren is één van de eerste symptomen van hittestress. Tijdens de bloeiperiode kun je merken dat toppen gaan strekken, niet goed uitharden en veel foxtails aanmaken. Door de hoge temperaturen kunnen de bovenste bladeren bovendien verbranden en verdorren.
Zomersoort kweken
Je kunt er ook voor kiezen tijdens hete zomers een speciale zomersoort te kweken, een soort die goed tegen hitte kan, zoals de sativa wietsoorten. Deze groeien in de natuur ook rond de evenaar, één van de heetste gebieden ter wereld. Dit moet natuurlijk wel zo uitkomen met je kweekrondes!
Kun je niet anders dan proberen de temperatuur zo gunstig mogelijk te houden in je kweekruimte? Dan volgen hier een aantal handige tips:

Kijk voor de benodigde producten eens in onze webshop, waar je onder andere wietzaadjes vindt, of vindt een growshop bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *