Donderdag 28 juni 2018 is de dag dat de Amerikaanse Senaat hennep terug legaliseerde. Hennep is als gewas al decennia verboden in de VS, maar wordt veelvuldig gebruikt. Met 86 stemmen voor en slechts 11 stemmen tegen wordt het bijna terug legaal om hennep te kweken, te modificeren en te verkopen. De wet moet nu nog goedgekeurd worden door het Huis der Afgevaardigden.
Hennep mag niet verward worden met cannabis. Cannabis of marihuana blijft nog steeds illegaal op federaal niveau in de Verenigde Staten. Hennep wordt in duizenden tot zelfs miljoenen producten gebruikt, maar werd door de Marihuana Tax Act of 1937 mee illegaal verklaard.

Het verschil tussen hennep en marihuana

Er zijn verschillende verschillen tussen hennep en marihuana. Het grootste (en belangrijkste) verschil is het THC-gehalte. Dit is de stof waar je ‘high’ van wordt. Het THC-gehalte ligt bij de marihuanaplant veel hoger dan bij de hennepplant.
In Canada ligt het THC-gehalte bij hennep bijvoorbeeld op 0,3%. Alles daarboven is marihuana. Het THC-gehalte voor planten die gebruikt worden voor medische marihuana ligt tussen 5% en 20%.
Door dit verschil wordt hennep ook anders gekweekt dan cannabis. Hennep wordt voornamelijk buiten gekweekt terwijl de marihuanaplant binnen en met veel meer zorgt wordt gekweekt.

Legalisering hennep

Hennep is een plant die vandaag gebruikt wordt in talrijke toepassingen, van bouwmateriaal tot kledij. De legalisering is een forse duw in de rug voor de Amerikaanse landbouwsector.
Voor een definitieve goedkeuring moet de wet nog naar het Huis der Afgevaardigden, die zich al tegen deze nieuwe wet kampte. Er zal dus nog wel enig lobbywerk nodig zijn. In het kamp van Donald Trump is er weinig oppositie. Dit betekent dat wanneer de wet door het ‘Huis’ komt, de president meer dan waarschijnlijk de wet zal goedkeuren.
Bron: Slimbeleggen – Zerohedge – Leafscience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *