CBD wietolie is legaal verkrijgbaar in Nederland, zowel online als offline. Veel mensen willen echter liever wietolie met THC vanwege de medicinale kenmerken. Wietolie met THC is alleen illegaal, maar je kunt het wel zelf maken. We leggen je hieronder uit hoe je dat doet.
Allereerst, de ingrediëntenlijst voor 2 flesjes wietolie met THC:

Stap 1: de wiet
Voor het zelf maken van wietolie hoef je niet de duurste wiettoppen te gebruiken. Ook het knipafval, dat overblijft na het trimmen van de toppen, is geschikt voor psychoactieve wietolie. De suikerblaadjes, waar nog genoeg harskristallen op zitten, zijn het meest ideaal. De grote schutbladeren zijn niet geschikt. Sommige growshops verkopen ook goedkoop knipafval voor wietolie.
Stap 2: de grinder
Een grinder is een klein molentje waarmee je de wiet gemakkelijk kunt vermalen. Omdat het geen poeder hoeft te worden, is machinaal vermalen niet aan te raden. Je kunt de wiet ook met een mesje en een snijplank fijnsnijden.
Stap 3: de consumptiealcohol
De afsluitbare pot gebruik je om de gemalen wiet met de consumptiealcohol (96%+) te mengen. Consumptiealcohol is het veiligste en schoonste oplosmiddel om werkzame stoffen op te lossen. De alcohol gebruik je om de wiet helemaal mee te bedekken. Als je de deksel van de pot dichtdoet, kun je gemakkelijk schudden. Zet de pot vervolgens op een donkere plek en schud regelmatig opnieuw.
Stap 3: de kaasdoek
Na een nacht weken filter je de wiet met een kaasdoek uit de alcohol. Leg hiervoor de kaasdoek in een keukenzeef, die je weer in een kleine pan legt. Giet nu het mengsel door de kaasdoek en wring de kaasdoek met wiet nog even na. Eventueel kun je de alcohol daarna nog door een koffiefilter laten lopen, om er nog meer plantresten uit te filteren.
Stap 4: verdampen
De alcohol ga je nu au bain-marie verdampen. Zet hiervoor een grote pan met een klein laagje water op een elektrische kookplaat. Zet hier het kleine pannetje met de alcohol in. Let op: de alcoholdamp is niet gezond om in te ademen en is  brandbaar, dus zet een raampje open en de afzuiging aan. Roer totdat de belletjes verdwenen zijn en je geen alcohol meer ruikt. Het vuur mag nu uit.
Stap 5: mengen
Vul één van de druppelflesjes met de olijf- of hennepzaadolie en giet het in de pan. Roer ongeveer 5 minuten door de pan om de olie en pasta te vermengen en laat het mengsel vervolgens afkoelen.
Stap 6: vullen
Vul de injectiespuit met de wietolie uit de pan en spuit het in een druppelflesje. Bewaar de gevulde druppelflesjes in de koelkast. Je wietolie is nu klaar voor gebruik!
Geen zin om de wietolie zelf te maken, bestel dan online bij CBDolie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *