Alcohol en wiet combineren, wat zijn de effecten?

Combinatie van roesopwekkende middelen wordt standaard afgeraden. Toch blijkt het roken van een jointje in combinatie met bijvoorbeeld een biertje heel populair te zijn. De ‘state of mind’ van het combineren van marihuana met alcohol wordt ook wel ‘stronken’ genoemd. Benieuwd naar de effecten hiervan? In dit artikel lees je er alles over.

Hoe je lichaam erop reageert kan per persoon verschillen

Zowel alcohol als wiet hebben een ontspannende werking. Alcohol staat bekend om het verdovende effect en wiet werkt geestverruimend. Iedereen reageert anders op verschillende middelen; de werking is afhankelijk van je lichaamsgewicht en vetpercentage. De hoeveelheid alcohol en wiet en welke soorten wiet en alcohol je tot je neemt, zijn ook van invloed op het effect.
Lees ook: Cannabis biertje met THC of CBD-olie erin verwerkt. Brouwerijen in Canada zijn er druk mee bezig.

De volgorde van inname kan verschillende effecten teweegbrengen

Rook je eerst wiet en drink je daarna alcohol, dan heeft dit een ander effect dan als je de volgorde van inname omdraait. Ook de dosering is van invloed op het effect. Bijvoorbeeld als je al flink wat glazen alcohol hebt gedronken hebt en daarna een jointje opsteekt. En het effect is ook anders bij een enkel trekje of bij het oproken van de hele joint.

Wat zijn de effecten als je alcohol gaat drinken nadat je hebt geblowd?

Als je eerst wiet rookt en daarna een glas alcohol drinkt, zal het alcoholgehalte in je bloed lager zijn dan wanneer je alleen alcohol hebt gedronken. Het gevoel of effect van de alcohol komt iets langzamer op gang, als je eerst hebt geblowd. Alcohol maakt je dan iets fitter of wakkerder op het moment dat je stoned bent van de wiet.

THC wordt sneller opgenomen als je alcohol hebt gedronken

Als je eerst alcohol hebt gedronken en daarna een jointje rookt, dan stijgt het THC-gehalte enorm snel. Dit komt doordat je bloedvaten door het gebruik van alcohol openstaan, waardoor het THC makkelijker in je lichaam wordt opgenomen. Je ervaart hierdoor een sterker high-gevoel. Dit versnelde effect kan ook minder prettig uitpakken. Met name als je al flink wat glazen alcohol achter je kiezen hebt. Je kunt gaan zweten, erg misselijk en duizelig worden of sterk het gevoel krijgen om te gaan liggen.

Conclusie

De combinatie van wiet met alcohol kan als een prettige roes worden ervaren; als een mix van opwekkend en ontspannend tegelijkertijd. Maar let wel op de volgorde van het gebruik. Blowen na het drinken van alcohol kan misselijkheid veroorzaken. Terwijl je je omgekeerd juist iets fitter kunt voelen bij het drinken van een glas alcohol nadat je hebt geblowd. De hoeveelheden die je inneemt, het type alcohol of wiet dat je gebruikt en je lichaamsgewicht zijn ook van invloed op het effect. Er zijn geen andere bijwerkingen bekend aan het combineren van alcohol met wiet, dan die bij gebruik van de middelen los van elkaar. Alcohol en wiet beïnvloeden sterk de rijvaardigheid. Stap bij gebruik van middelen dus nooit achter het stuur. En als je middelen combineert: geniet met mate!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *