Grootste cannabis community in Israël gaat bitcoin betalingen accepteren

Telegrass, de Israëlische cannabis marktplaats, met meer dan 100.000 leden, heeft aangekondigd verkopers kortingen te geven als ze bitcoin betalingen accepteren van kopers die online wiet kopen en juist bij andere betaalwijzen een fee te laten betalen. De marktplaats heeft als doel de legalisatie van het recreatief gebruik van cannabis te promoten en biedt hiervoor een platform aan om kopers en verkopers met elkaar in contact te brengen. Verkopers mogen hun producten gratis aan blijven bieden op één plek maar moeten bijbetalen als ze hun bereik willen vergroten.
Terwijl de recreatieve cannabismarkt in Israël door een langzaam decriminalisatieproces gaat, groeit de legale cannabis markt de laatste jaren snel. Vooruitstrevende boerderijen voorzien apotheken in de hele wereld van medische marihuana.
Bitcoin betalingen
Betalen met bitcoins is tegenwoordig net zo gemakkelijk als een e-mail versturen. Je hebt alleen het bitcoin-ontvangstadres nodig van de verkoper en via een speciale block-explorer in de blockchain kun je de status van de transactie in de gaten houden. Net als bij online bankieren is een eenmaal overgemaakt bedrag niet meer terug te draaien. Via je eigen ‘wallet’ kun je via de pc of smartphone eenvoudig bitcoin betalingen doen. Je opent een eigen bitcoin wallet in een app voor bijvoorbeeld Android en schaft bitcoins aan. Daarna ben je al klaar om transacties te doen!
Wereldwijd zien we dat er veel gaande is en de markt snel groeit. Een uitstekend moment om als belegger in te stappen misschien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *