Gaat New York marihuana ook legaliseren?

Ook de staat New York kijkt naar mogelijkheden om recreatief gebruik van marihuana onder volwassenen te legaliseren. De staten er omheen lijken namelijk ook één voor één te gaan legaliseren. In Canada is het al zover. In New York zou het waarschijnlijk vanaf 1 januari 2019 legaal kunnen worden. The State Department of Health zette hier al de eerste stappen voor.
De vraag in New York is nu eerder hoe het het beste aangepakt kan worden dan of het gelegaliseerd moet worden. Wat werkt in andere staten? Alle 31 staten hebben namelijk andere regels voor het gebruik van medische marihuana.
De staat Californië lijkt in ieder geval gebruikt te worden als een manier waarop het niet zou moeten. De markt was er niet onder controle en iedereen kon zich gemakkelijk voordoen als gebruiker van medische marihuana. Lokale besturen mochten zelf bepalen hoe ze daarmee omgingen. Door het mainstream te maken en ook recreatief gebruik toe te staan, gaat het nu beter.

Normaal maken

In New York is medische marihuana al toegestaan, recreatieve marihuana volgt nu wellicht. MedMen, de meest bekende keten in het land, heeft onlangs een vestiging in Manhattan geopend, vlakbij Saks Fifth Avenue. Ook al moet de vestiging aan allerlei regeltjes voor medische marihuana voldoen, het is een voorbeeld van het feit dat marihuana normaliseert. Door de opening hopen ze dat mensen meer gewend raken aan wiet kopen en dat ze de winkel net zo gemakkelijk durven binnen te lopen als een slijterij.
Een ander voorbeeld van hoe marihuana er nog niet ingeburgerd is, is dat marihuanabedrijven moeite hebben met het openen van bankrekeningen of het afsluiten van een lening. Daardoor zijn velen gedwongen met cash geld te werken. Ook kunnen marihuana producten niet legaal over staatsgrenzen getransporteerd worden. Het einde op het verbod op cannabis zou grote veranderingen voor de industrie betekenen.
Er moet dan nog wel gekeken worden naar mensen met een crimineel verleden als het gaat om het verkopen of gebruiken van cannabis. Wat wordt daarmee gedaan? En wat vindt Donald Trump? De Trump administratie richtte recent een werkgroep op om marihuana in de Verenigde Staten te legaliseren. Een topman van Tilray liet doorschemeren dat de legalisering in de VS dichterbij is dan de meeste denken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *