Is marihuana nog steeds een verstandige investering?

Marihuana is altijd een interessante markt geweest voor investeerders, maar de afgelopen jaren is het belang flink toegenomen. Mede omdat de cannabis ingezet kan worden voor medische doelstellingen en dit steeds vaker geaccepteerd is. Maar ook omdat de CBD-olie een enorme stijging in de vraag veroorzaakt heeft. Op het moment van schrijven is de waarde van cannabis de afgelopen maand met meer dan de helft van de prijs gestegen. Maar kijken we naar de periode van een jaar, dan zien we een afname van maar liefst 10 procent. Is marihuana nog wel zo interessant als investering?

Een miljoenenmarkt in opkomst, of…?

Verschillende websites hebben niets dan lovende woorden over voor de opkomende markt. Er zou niets zijn dat de cannabismarkt in de weg staat en daarmee zou het een prachtige investering zijn. Alleen weet de gemiddelde investeerder dat het nu tijd is om op te letten. Een volledig lucratieve markt bestaat niet. En bestaat die wel, dan is nu op dit moment nog niet te zien wat de ontwikkelingen gaan zijn.
Ja, cannabis wordt gebruikt als ingrediënt voor medicatie, maar de volledige acceptatie is er nog lang niet. En ja, het duurt minstens een half jaar om een cannabiskwekerij op te zetten de eerste oogst te hebben, maar hoeveel van deze bedrijven zijn een aantal maanden geleden al gestart en verwachten nu de eerste oogsten op de markt te brengen? Dat is onduidelijk.
Daarmee wordt dit een investering genoemd voor durfinvesteerders. Mensen die niet bang zijn om een gedeelte van het portfolio op een onbekende markt te zetten, waarbij enorme groei mogelijk is, maar waarbij ook het kaartenhuis ineens in kan klappen, omdat de legalisatie achterwege blijft of de markt overspoeld wordt met producten van bedrijven die een half jaar geleden begonnen zijn. Ben jij geen durfinvesteerder? Dan is het verstandig om niet meer dan 5% van je portfolio te vullen met marihuana-aandelen.

Andere interessante markten voor investeerders

Ben je op zoek naar interessante markten om te investeren, dan zijn er genoeg mogelijkheden naast marihuana. Je kunt hierbij denken aan de markt van online gaming (Call of Duty, Halo, maar ook online slots en live casino’s met punto banco uiteraard) en de markt van het digitale geld.
Online gaming wordt alleen maar groter. Met de dag zijn er meer spelers, meer bedrijven, meer sponsoren en spelers die op het hoogste niveau spelen om miljoenen binnen te halen. Deze eSports zijn lucratief, maar ook hier gaat het om een durfinvestering. Zekerheid is er niet, de drempel is laag en er is relatief weinig bekend over de mogelijke ontwikkelingen in de toekomst. Al zijn hier uiteraard ook meer dan genoeg websites die gouden bergen beloven, maar dat is nou eenmaal het nadeel van het internet.
De markt van het digitale geld is minstens zo interessant. De blockchain en cryptovaluta zijn nu al een tijdje hot, maar op dit moment worden de eerste grote concrete toepassingen verwacht na de vele samenwerkingen die Ripple aanging in het verleden. Vooral op het gebied van het Internet of Things, de zelfrijdende auto en de enorme hoeveelheden data die verwerkt en opgeslagen moeten worden, maken de blockchain een onmisbare factor. Dat lijkt frappant, want nog niet zolang geleden donderde Bitcoin met 30% onderuit. Het is echter zaak om de 3.0 varianten van de blockchain in de gaten te houden, omdat de applicaties en mogelijkheden op deze platformen het verschil gaan maken.
Spreid je het risico verstandig over de verschillende durfinvesteringen en pak je daarnaast een aantal zekere markten met langzame groei, dan zijn er leuke dingen mogelijk, waaronder een goede nachten slaap en financiële rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *