Het is interessant om te zien hoe de rol van cannabis op de gezondheid steeds duidelijker wordt door allerlei onderzoeken. Zo kan het bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen bij allerlei medische behandelingen, blijkt uit deze onderzoeken. Dan gaat het natuurlijk wel om medicinaal gebruik en is het ook goed om te weten dat dit op een begeleide manier gaat. Dit werpt dus wel de vraag op of er ook andere zaken zijn waarbij wiet kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan het behandelen van een verslaving. Moet je gelijk naar de afkickkliniek of niet?

Het behandelen van verslaving

Meestal is direct opname in een afkickkliniek verzorgen de beste stap die je kan zetten om met een verslaving om te gaan. Het gaat dan natuurlijk vooral om allerlei soorten verslavingen met betrekking tot harddrugs. Denk dan aan cocaïne, heroïne en amfetamine. Het is in ieder geval de moeite waard om te weten dat er daar professionele hulp te vinden is die op maat gemaakt is voor al deze soorten verslavingen. Het is in ieder geval goed om te weten dat je wiet niet direct als een vervanger kan zien om zelf te proberen af te kicken van deze drugssoorten.

Anders dan medicinaal gebruik

Het is belangrijk om te weten dat wiet voor medicinaal gebruik en wiet voor een verslavingsbehandeling wel twee verschillende dingen zijn. Dat komt bijvoorbeeld door de verschillen in insteek. Met medicinale wiet wordt vaak symptoombestrijding gedaan. Wanneer je een verslaving aanpakt, dan wil je juist de oorzaak vinden en die uitschakelen. Dat betekent dus ook dat andere middelen nodig zijn. Het is wel goed om dit ook te beseffen, want op die manier is ook beter na te denken over wat nu eigenlijk de juiste manier is om een bepaald probleem aan te pakken en welke rol wiet speelt.

Altijd onder begeleiding

Het gebruik van wiet als onderdeel van een behandeling voor een verslaving wordt wel op de nodige plekken onderzocht. Daarbij is het wel zo dat er dus ook een goede mate van begeleiding bij wordt geboden. Dit kan wel heel belangrijk zijn. Wanneer je een verslaving wilt behandelen, dan wil je dat wel gericht doen. Dat geldt zelfs wanneer je voor experimentele ideeën zoals het gebruik van cannabis kiest. Door je te laten begeleiden door artsen en specialisten kan je op een goede manier bekijken wat het je te bieden heeft bij jouw problemen.

Oppassen met wietverslaving

Het is tot slot ook nog belangrijk om naar een ander punt van aandacht te kijken. Het is namelijk ook zo dat je met een wietverslaving te maken kan krijgen. Dat betekent dus ook dat het alleen maar extra belangrijk is om alles op de goede manier aan te pakken. Wanneer je de ene verslaving zou gaan behandelen en de andere ermee in de hand werkt, dan heb je natuurlijk niets gewonnen. Het is dan ook belangrijk om alles op de juiste manier aan te pakken. Dit maakt de kansen op volledig herstel van je verslaving groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *