Is dit de tijd om aandelen in marihuana te kopen?

Ook al zijn de vooruitzichten voor aandelen in marihuana bijzonder goed, toch zitten ze al ruim een half jaar in verval. Is dit dan het juiste moment om (bij) te kopen?
In oktober / november 2017 waren marihuana aandelen nog winstgevend, vanaf januari / februari 2018 zien we juist verliezen, terwijl er eigenlijk niets veranderd is. De legalisering in Canada zorgde zelfs voor een stijging van de koersen, maar marihuana aandelen bewegen niet of enkel naar beneden. Toch lijkt het erop dat de bodem in zicht is!
Canada stelt retailverkoop uit
De afgelopen dagen vond er bij de Canadese marihuanabedrijven juist weer een daling plaats in de marihuanakoersen, omdat de regering heeft aangekondigd de retailverkoop in Ontario te vertragen naar april 2019. Omdat Ontario vanwege zijn grootte goed zal zijn voor zo’n 40% van de totale marihuanaconsumptie, is uitstel niet fijn. Maar Ontario wil naar een ‘private retail model’. Iedere provincie mag zelf bepalen hoe ze de wet uitvoeren.
In Ontario betekent dat dat van 17 oktober 2018 tot april 2019 Canadezen alleen online wiet kunnen kopen via de Ontario Cannabis Store (OCS), ook voor marihuanawinkels. Vanaf april 2019 mogen ook andere retailers cannabis verkopen. Zo houdt de regering voorlopig de verkoop en kwaliteit van marihuana in handen. Omdat de omzet- en winstcijfers van marihuanabedrijven voornamelijk van recreatieve marihuana afhankelijk zijn, is het dus ook nog even wachten op de groeiende waardering. Maar is het dan nu juist niet extra aantrekkelijk om in te stappen?
Tilray, een Canadese marihuana producent, heeft recent in ieder geval als eerste marihuana bedrijf succesvol een IPO kunnen lanceren op een grote Amerikaanse beurs. Het aandeel beleefde een goede eerste dag op de Amerikaanse Nasdaq. Dit is een belangrijke stap voor de marihuana industrie en laat zien dat het wereldwijde standpunt aan het veranderen is. Op deze manier wordt het voor Amerikaanse bedrijven gemakkelijker om op zoek te gaan naar extra kapitaal. Dat klinkt hoopvol of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *