Het roken van hasj is ongetwijfeld een populaire manier om high te worden. Maar geeft het een intensere high dan het roken van marihuana? Sommige mensen geloven dat je van hasjjj joints onmiddellijk een krachtige high krijgt, terwijl het bij marihuana wat langer kan duren voor die begint te werken. In deze blogpost bekijken we de wetenschap achter hasj en marihuana, en zien we wat er bewezen is over welke joint de sterkere high oplevert. 

hasjiesj en marihuana hebben verschillende effecten op de hersenen. hasjiesj activeert meer CB-receptoren dan THC doet, wat betekent dat het kan leiden tot een intensere high. Dit betekent echter niet dat hasjiesj per se beter voor je is. Sommige studies hebben zelfs aangetoond dat hasjiesj schadelijker voor de gezondheid kan zijn dan marihuana . Dus, als je op zoek bent naar de sterkst mogelijke high, is hasjiesj waarschijnlijk je beste gok. Maar wees gewaarschuwd, het is misschien niet zo goed voor je op de lange termijn. 

Wat zijn de voordelen dan van wiet? 

Van marihuana daarentegen is aangetoond dat het een aantal voordelen voor de gezondheid heeft. Een recente studie heeft aangetoond dat marihuana kan helpen om ontstekingen en pijn te verminderen. Dus als je op zoek bent naar een joint waarvan je niet alleen high wordt, maar die ook je gezondheid verbetert, dan is marihuana de manier om te gaan. Dus, daar heb je het. Zowel hasjiesj als marihuana kunnen je high maken, maar hasjiesj geeft je een intensere high. Marihuana heeft echter een aantal gezondheidsvoordelen, waardoor het op de lange termijn de betere keuze is. Welke joint je ook kiest, zorg er wel voor dat je er verantwoord van geniet. hasjiesj activeert CB-receptoren in de hersenen, wat kan leiden tot een intensere high. Dit betekent echter niet dat hasjiesj per se beter voor je is.  

Zorgt dus wel voor een grotere kick 

Hasj staat erom bekend een intensere high te veroorzaken dan marihuana, en ook slaperigheid en couch lock op te wekken. van hasj wordt ook gezegd dat het de smaken van voedsel intensiveert. Veel mensen geloven dat hasj voor een grotere kick zorgt omdat het een hogere concentratie THC bevat, de belangrijkste psychoactieve verbinding in cannabis. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat deze bewering ondersteunt. In feite hebben hasj en marihuana vergelijkbare THC gehaltes. Dus of hasj al dan niet voor een grotere kick zorgt is uiteindelijk aan het individu. 

Moeilijker te combineren met het dagelijks leven 

Hasj bevat meestal een hogere concentratie THC dan gewone cannabis, wat betekent dat het krachtige effecten kan hebben. Sommige mensen vinden dat hasj hun dagelijkse bezigheden versterkt, terwijl anderen vinden dat het hun vermogen om te functioneren belemmert. Er is geen goed of fout antwoord als het gaat om hasj en het dagelijks leven. Het hangt allemaal van het individu af. Sommige mensen vinden het heerlijk om hasj te gebruiken voordat ze een wandeling gaan maken of een nieuwe stad gaan verkennen, terwijl anderen het liever bewaren voor speciale gelegenheden. Uiteindelijk is het aan het individu om te beslissen of hasj verenigbaar is met zijn of haar dagelijks leven. 

Geeft hasj dus een sterkere high dan marihuana? Het antwoord is ingewikkeld. Het lijkt erop dat de sterkte van de high afhangt van een heleboel factoren, waaronder de soort cannabis die gerookt wordt en de persoon die het rookt. Er zijn echter aanwijzingen dat hasjiesj een intensere high kan geven dan marihuana. Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen welke joint je de beste roes geeft! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *