Als je een cannabisroker bent, dan weet je dat het drogen van wiet een belangrijk proces is. Als de toppen niet op de juiste manier gedroogd worden, zullen ze vol vocht zitten en niet erg lekker smaken. In deze blogpost nemen we het proces van het drogen van wiet onder de loep en bespreken we enkele tips om ervoor te zorgen dat je bud droog is en klaar om te roken! 

Eenvoudig zelf te doen 

De eerste stap bij het drogen van wiet is de toppen ondersteboven op te hangen. Hierdoor kan al het vocht uit de buds lopen en wordt voorkomen dat ze aan de buitenkant te snel drogen terwijl ze aan de binnenkant nog steeds vochtig zijn. Je zult een koele, donkere en droge plek moeten vinden om je buds op te hangen. Een zolder of kast is een goede optie. 

Als de buds eenmaal zijn opgehangen, moet je ze dagelijks controleren om er zeker van te zijn dat ze goed drogen. De buds zijn klaar om getrimd te worden wanneer ze niet meer kleverig aanvoelen en gemakkelijk knappen wanneer je ze buigt. Op dit punt kun je overtollige bladeren afknippen en je wiet in een glazen pot of container bewaren. Controleer je wiet regelmatig om te zien of het goed droogt en er geen schimmel ontstaat. Als je schimmel ziet, gooi de aangetaste toppen dan onmiddellijk weg. 

Zorg wel voor de nodige voorzieningen 

Om wiet goed te drogen heb je een donkere, droge en warme plaats nodig. Een zolder of logeerkamer is vaak perfect voor het drogen van wiet. Als je geen toegang hebt tot een binnenruimte, kun je proberen een garage, schuur of zelfs een kast te gebruiken. Zorg er alleen voor dat de ruimte die je kiest goed geventileerd is om een goede luchtcirculatie mogelijk te maken. Als je een geschikte plaats gevonden hebt, moet je een wietdroogrek opzetten. Dit kan zo eenvoudig zijn als takken aan het plafond of de vloerbalken hangen, of je kunt een kant-en-klaar droogrek kopen in een tuinwinkel. Zorg ervoor dat het onkruid niet in direct zonlicht staat, en controleer regelmatig of het gelijkmatig droogt. Na ongeveer twee weken zou je wiet voldoende gedroogd moeten zijn en klaar om bewaard te worden. 

Is zo een drogerij in Nederland echter wel legaal? 

Het antwoord is ingewikkeld. Hoewel het drogen van wiet niet specifiek in de Nederlandse wet genoemd wordt, wordt algemeen aangenomen dat het proces voor wiettelers noodzakelijk is om hun product te kunnen verkopen. Dit komt omdat te vochtige wiet moeilijker te roken is en gemakkelijk kan schimmelen. Als gevolg daarvan zullen veel wietwinkels in Nederland alleen wiet verkopen die goed gedroogd is. Hoewel er geen specifieke wetten zijn die het drogen van wiet regelen, is het belangrijk op te merken dat alle wietproducten correct geëtiketteerd moeten zijn om legaal verkocht te mogen worden. Dit betekent dat van elk wietproduct dat op enigerlei wijze veranderd is, onder meer door het te drogen, deze informatie duidelijk op de verpakking vermeld moet worden. Zolang wietkwekers transparant zijn over hun droogproces en hun producten correct etiketteren, zouden ze hun wiet zonder juridische problemen moeten kunnen verkopen. 

Nu je weet hoe het proces van het drogen van wiet in zijn werk gaat, is het belangrijk enkele tips te begrijpen om ervoor te zorgen dat je toppen droog zijn en klaar om te roken. Zorg ervoor dat je de luchtvochtigheid in je kweekruimte in de gaten houdt, en neem maatregelen om de luchtvochtigheid zo nodig te verlagen. Je kunt ook een luchtontvochtiger gebruiken om het droogproces te versnellen. En vergeet tenslotte niet je toppen bij te knippen als ze droog zijn, zodat ze klaar zijn om gerookt te worden! Bedankt voor het lezen van onze blogpost over het drogen van cannabis! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *