Wat zijn de vijf krachtigste hallucinogene en psychedelische middelen? Wij hebben deze bijzondere stoffen voor jullie op een rij gezet.
hallucinogene en psychedelische middelen
Veel hallucinogene middelen worden al enkele honderden tot zelfs duizenden jaren gebruikt vanwege bijzondere en volgens ervaringsdeskundigen zelfs bijna magische effecten. Maar wat zijn deze zogeheten psychedelica precies? Psychedelische middelen worden gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende actieve stoffen die tot auditieve en/of visuele hallucinaties leiden. Met andere woorden, je zintuigen nemen prikkels behoorlijk anders waar.
De vijf bekendste en meest krachtige psychedelische drugs check je hieronder.
Paddo’s & truffels
Paddo’s, ook wel magic truffels genoemd, zijn de meesten onder ons wel bekend. Deze psychedelische paddenstoelen behoren tot de meest populaire krachtige psychedelische drugs.
Deze shrooms ontwikkelden ooit psychedelische verbindingen, wat moest dienen als afweermechanisme tegen potentiële predatoren, zoals bijvoorbeeld insecten. Deze verbinding komt voort uit psilocybine, wat verantwoordelijk is voor de psychedelische effecten. Als psilocybine in de darmen wordt opgenomen, dan wordt deze omgezet in psilocine, wat zorgt voor een hallucinerende trip. Gebruikers kunnen soms tot wel enkele dagen lang de effecten van paddo’s voelen. Al vele duizenden jaren worden deze natuurlijke middelen gebruikt om hun effecten – veelal in religieuze en spirituele context. Over het algemeen duren de effecten meestal een uur of zes, waarbij zowel visuele als auditieve hallucinaties aan de orde zijn.
Paddo’s zijn legaal en koop je bij diverse webstores, zoals bijvoorbeeld Paddoskopen.nl. Ga naar hun website om jezelf te informeren en bestel als je voldoende bent ingelicht datgene waar jij interesse in hebt. Dit kan via paddoskopen.nl/shop/magic-truffels/.
LSD
Ooit was LSD – lyserginezuurdiethylamide – een van de eerste psychedelische middelen die binnen no time sterk aan populariteit won. LSD zorgt ervoor dat de waarneming van de gebruiker sterk verandert, inclusief de gedachten, het zicht en het gehoor. Deze behoorlijk sterke psychedelica is een semi-synthetisch medicijn, wat wil zeggen dat het zowel natuurlijke als door mens gemaakte stoffen bevat.
LSD activeert de serotonine-receptoren in de hersenen en stimuleert direct de productie hiervan. Inname wordt over het algemeen oraal gedaan, middels druppels of door het likken van een LSD-postzegel. Een korte trip zit er overigens niet in met deze drugssoort, want effecten houden zo’n 12 uur aan en kunnen behoorlijk heftig zijn. In Nederland is LSD illegaal, maar er zijn natuurlijke varianten die qua werking vergelijkbare trips opleveren.
DMT
Misschien heb je er wel eens van gehoord, DMT. N, N-dimethyltryptamine is een molecuul van nature voorkomend in veel planten en dieren, en ook zelfs in ons als mens. Geïsoleerde DMT gebruiken kan een van de krachtigste hallucinogene effecten van alle psychedelica tot gevolg hebben. Volgens gebruikers een levensveranderende trip.
Bij het gebruik van grotere hoeveelheden DMT waant de gebruiker zich volgens ervaringsdeskundigen in een andere wereld, een andere andere realiteit. Alhoewel de piek, de high, meestal slechts een kwartier duur, merkt men op dat de sterk hallucinogene toestand, ofwel de trip, wel langer kan aanhouden. DMT roken doen de meesten, maar in principe kan het tevens gesnoven, geïnjecteerd of gedronken worden via een ayahuasca brouwsel.
Salvia divinorum
Deze in Mexico inheemse plant bevat verbindingen die bij inname voor hallucinogene effecten kunnen zorgen. Het actieve ingrediënt in de Salvia divinorum is salvinorine A. Dit zorgt dus specifiek voor de hallucinogene effecten.
Salvia wordt vaak verkocht in bladvorm of als extract, waarbij men het gebruikt door te roken, er thee van te drinken of simpelweg doorslikken. De effecten duren meestal ongeveer 30 minuten of korter. De effecten van de Salvia Divinorum kunnen overigens enorm variëren, want soms voel je weinig, en soms heb je een mega trip.
Peyote
Deze kleine cactus bevat van nature psychedelische verbindingen, net als de paddo’s bedoeld als verdediging tegen roofdieren. Mescaline is psychoactieve stof in peyote. Deze stof kan maar liefst een uur of zes intense hallucinaties produceren.
Peyote wordt veelal als recreatieve drug gebruikt, maar wordt tevens ingezet bij diverse soorten meditatie en psychedelische therapie. Al meer dan 5.000 jaar wordt de peyote-cactus door Zuid-Amerikaanse stammen gebruikt. Kijken we naar de populariteit van psychoactieve cactussen, dan vinden we de Peyote, ook bekend als Lophophora williamsii, ruimschoots bovenaan de ranglijst. De Peyote is de bekendste en meest krachtige psychedelische cactus op onze planeet.
Kende jij al deze hallucinogene en psychedelische middelen al?


Wij raden illegaal drugsgebruik ten strengste af en adviseren direct contact op te nemen met de huisarts bij drugsgerelateerde problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *