Wat is kratom en waar kun je het kopen? Wij hebben het voor je uitgezocht!
Wat is kratom en waar kun je het kopen?
Wellicht heb je er al een van gehoord, kratom. Maar wat is kratom precies? En waarom zou je het gebruiken? Wij lichten hieronder kort toe wat kratom is en waar je dit goed legaal kunt kopen.
Kratom is de naam die we over het algemeen gebruiken voor een plant met een veel langere naam. Dit stukje groen is de zogeheten Kratom Mitragyna Speciosa, die afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Omdat deze oorspronkelijke naam een behoorlijk aantal lettergrepen heeft, is bedacht men iets wat gemakkelijker te benoemen is, ofwel kratom
Wat doet kratom?
Kratom bevat een aantal actieve stoffen, zogenaamde alkaloïden, waarvan mitragynine en 7-hydroxymitragynine volgens men de belangrijkste zijn. Mitragynine is een zogeheten opiaat-agonist, wat betekent dat het een stimulerend effect heeft op de opiaatreceptoren in je hersenen. Dit zorgt voor een euforisch en ontspannen gevoel, net als bijvoorbeeld heroïne en opium.
Qua effecten doet kratom dus erg denken aan hetgeen opiaten teweeg brengen, met de belangrijke opmerking dat de effecten een stuk milder zijn. Zo treedt er bij een lage dosis slechts een stimulerend en euforisch effect op. Als er sprake is van een hogere dosis, dan zijn de effecten vooral kalmerend.
Na inname van kratom zullen de effecten na ongeveer 5 á 10 minuten hun intrede doen, waarna ze voor enkele uren kunnen aanhouden. De kans op hoofdpijn, misselijkheid en constipatie is aanwezig na het gebruik. Het is dus raadzaam om goed af te stemmen wat voor jou het prettigst werkt. Let wel, kratom in hoge doseringen gebruiken kan in principe tot een matige tot milde verslaving leiden. Daarnaast kunnen er bijwerkingen optreden, zoals een droge mond, afname van de eetlust en dus constipatie.
Langdurig gebruik van kratom kan tevens leiden tot anorexia en gewichtsverlies, mede door de verminderde eetlust, maar ook slapeloosheid en huidverkleuringen. Kratom in combinatie met andere drugs wordt daarnaast afgeraden. Combineer je kratom met stimulerende middelen, dan kan dit extra kans geven op een verhoogde bloeddruk. Combineer je het goed uit deze plant met verdovende middelen, zoals alcohol, opiaten en slaap- en kalmeringsmiddelen, dan zou dit kunnen leiden tot een luchtwegendepressie. Doe dit dus niet.
Kratom kun je als volgt gebruiken: Neem een slok water en slik deze niet door. Neem de helft van de gewenste dosering kratom in met een lepel en neem nog een slok water om alles zo snel mogelijk weg te spoelen. Dit herhaal je eventueel eenmaal zodat je op de gewenste dosering zit.
Let op: De high van kratom verstoort je reactievermogen en vermindert de coördinatie.
Kratom kopen
Wil je kratom kopen? In Nederland en België is Kratom vooralsnog legaal verkrijgbaar. Je vindt het bij webwinkels als ProfKratom.com. In andere delen van de wereld is kratom vaker verboden of wordt het streng gereguleerd. In Zuidoost-Aziatische landen, zoals Thailand, Maleisië en Indonesië, groeit de Mitragyna Speciosa van nature. Desondanks is de consumptie van kratom als drug niet toegestaan. In Amerika echter heb je weer barren die gespecialiseerd zijn in kratom thee.
Koop nu jouw kratom via Profkratom.com/nl/kopen/.


Wij raden illegaal drugsgebruik ten strengste af en adviseren direct contact op te nemen met de huisarts bij drugsgerelateerde problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *