Word je higher door een vaporizer te gebruiken?

Wiet gebruiken met behulp van een vaporizer heeft tal van voordelen. Zo treedt er geen schade aan de longen op, aangezien wiet wordt verwarmd in plaats van verbrand. Omdat je geen tabak nodig hebt, loop je bovendien geen risico om aan nicotine verslaafd te raken. Ook is het gebruik van een vaporizer drie tot vier maal efficiënter dan het roken van cannabis, en wordt de smaak vaak lekkerder gevonden. Maar misschien nog wel het grootste voordeel: door te vaporizen word je stukken higher dan bij het roken van een joint!
Dat blijkt uit onderzoek van de Johns Hopkins University School of Medicine uit Baltimore. In 6 sessies van 8,5 uur werd getest of de 17 proefpersonen higher werden van het vaporizen of roken van dezelfde hoeveelheid (pure) wiet. Het rapport, onlangs gepubliceerd in vakblad JAMA Network Open, concludeert dat verdampte wiet leidt tot hogere concentraties THC in het bloed, sterkere drugseffecten en cognitieve en psychomotorische beïnvloeding.
Dit is te danken aan het feit dat een vaporizer in staat is wiet te verwarmen tot een ideale temperatuur, waarna cannabinoïden optimaal hun werk kunnen doen. In tegenstelling tot bij een joint wordt de wiet niet te heet en treedt er geen zinloze verbranding op. Ook is er nauwelijks sprake van ‘sidestream smoke’. Dat is THC-rijke rook die wordt geproduceerd, maar niet geïnhaleerd.
Het onderzoek laat zien dat vaporizen zowel in hoge als lage doses leidt tot een higher gevoel. Bij het roken van een joint gaan telkens veel van de cannabinoïden verloren. Voor frequente wietgebruikers is het daarom de moeite waard om te investeren in een vaporizer. Zo’n apparaatje is weliswaar duur, maar het rendement ligt hoger en omdat je geen tabak, tip of vloei hoeft te kopen, bespaar je geld.

Welke vaporizer voor wiet en wat is de beste vaporizer?

Hieronder een selectie van 8 wiet vaporizers die je online kunt kopen:
[products limit=”16″ columns=”4″ category=”vaporizer”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *