Coffeeshops drie weken dicht: waar nu wiet kopen?

Zondagavond is als maatregel tegen de verdere verspreiding van het coronavirus ingevoerd dat alle eet- en drinkgelegenheden, maar ook coffeeshops minimaal drie weken moeten sluiten. Dit werd ongeveer een halfuur voor sluiting bekendgemaakt, met als gevolg: rijen van honderden mensen voor de coffeeshops door heel Nederland. Wat kunnen we verwachten en zijn er nog alternatieven voor het kopen van hasj en wiet?

Hamsteren bij coffeeshops

Na de ingevoerde maatregel werd er niet alleen gehamsterd bij supermarkten, maar ook bij coffeeshops. Maar na 18.00 was dit hamsteren dan ook echt voorbij. In principe geldt de maatregel tot en met 6 april, maar deze zou daarna uiteraard verlengd kunnen worden. Niemand kan voorspellen hoelang dit nog gaat duren. Het is daarom goed om te weten dat er andere mogelijkheden zijn voor het bestellen van wiet of hasj.

Wiet kopen: alternatieven voor fysieke winkel

Er zijn alternatieven voor het kopen van wiet in een fysieke winkel. Je kunt namelijk ook wiet bestellen via internet en bij je thuis laten bezorgen. Hoe dit werkt? Je koopt een waardebon die door de bezorgdienst van de webshop wordt verzilverd bij een aangesloten coffeeshop en bij jou thuis wordt bezorgd of in een anonieme verzegelde vacuümverpakking op de post wordt gedaan Houd hierbij wel rekening met het maximaal aantal gram wiet dat je per dag via internet mag bestellen.

UPDATE 16 maart 2020:

Coffeeshops mogen hun deuren weer openen voor het afhalen van softdrugs. Het kabinet heeft besloten dat voor de coffeeshops dezelfde regels gaan gelden als voor afhaalrestaurants. Die mogen klanten voorzien van eten en drinken, zolang die niet aan een tafeltje zitten.
Bron: NOS en Nu.nl.
Wiet afhalen bij coffeeshops >>
Meer artikelen over wiet kopen >>

Strikt genomen is de wijze waarop de wietwebwinkels handelen in strijd met het gedoogbeleid dat gevoerd wordt, aldus het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Dit komt omdat sommige webshops ook Lijst 1-producten verkopen. Dat is online lastig na te gaan of te controleren, en hetzelfde geldt voor de leeftijd van klanten die via een webshop bestellen. Op dit moment wordt er echter niet opgetreden tegen de online verkooppunten van wiet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *