Investeren in marihuana aandelen: wel of niet doen?

Hoe interessant wordt beleggen in marihuana in 2019? Sinds de volledige legalisering van wiet in Canada in oktober 2018 en de toestemming voor recreatief gebruik in Californië, stegen ook de aandelen voor cannabis op de beurs. Ook benieuwd hoe de trend van de groeiende wietmarkt zich verder gaat ontwikkelen? In dit artikel lees je een aantal punten om goed in de gaten te houden.

Verdere uitbreiding van het federale drugsbeleid in de VS verwacht

Vanuit het overkoepelende drugsbeleid in de Verenigde Staten is het zeer aannemelijk dat verdere uitbreiding van legalisering en acceptatie wordt uitgerold. Er zijn nu al 31 staten die medicinale wiet en 10 staten die recreatief gebruik toestaan.

Vraag en aanbod van marihuana in Canada nog niet in balans

Daarnaast is het belangrijk om te monitoren wat er verder in Canada gebeurt, nu marihuana daar volledig is gelegaliseerd. Want dit betekent nog niet dat er voldoende aanbod van wiet is om de markt in stand te kunnen houden. De bedrijven die voldoende producten kunnen leveren om aan de vraag te kunnen voldoen, zoals producten met cannabis in drankjes en voedsel, zullen het meeste kunnen verkopen.

Cannabisbedrijven gaan samenwerkingsverbanden aan met andere bedrijven

Ook is het goed om te kijken of de trend van samenwerkingsverbanden met cannabisbedrijven zich voortzet. Tabaksbedrijven richten zich nu bijvoorbeeld ook al op marihuana. De verkoop van tabak daalde de laatste jaren flink, doordat meer mensen stopten met roken. Terwijl de markt voor recreatief gebruik van cannabis juist groeit. Hierdoor maken grote tabaksbedrijven een verschuiving naar de cannabisindustrie. Philip Morris heeft een patent gekocht op marihuana. De prognose is dan ook dat, zodra de federale wetten niet meer van toepassing zijn, steeds meer in marihuanabedrijven wordt geïnvesteerd.

Retailbranche heeft profijt van de legalisering van marihuana

In Colorado schoten de verkooppunten van wietproducten als paddenstoelen uit de grond, na de goedkeuring van het wetvoorstel. De producten zijn bij kleine winkeltjes zoals tankstations en snoepwinkeltjes verkrijgbaar. Marktkenners dachten eerst nog dat de verkoop van alcohol juist zou afnemen met de legalisering van wietgebruik. De verkoop van sterke drank is sindsdien maar liefst met 4% gestegen. Het ook zijn dat men marihuana juist in de plaats van alcohol gaat consumeren, denken analisten. Op termijn is het natuurlijk maar afwachten waar men de voorkeur aan geeft.

Nieuwe banen ontstaan dankzij legalisering cannabisgebruik

Met het oprichten van nieuwe winkeltjes of verkooppunten van wietproducten, creëren ondernemers werk voor werknemers. En die zijn nodig voor de verkoop en de productie van marihuana.

Banken springen in op de groei van de cannabismarkt

Daar waar banken eerder terughoudend waren, zijn er sinds eind 2017 steeds meer kredietverenigingen en -instellingen actief in het bankieren voor marihuanabedrijven.

Toerisme profiteert van de nieuwe marihuanawetgeving

Door de legalisering is het aantrekkelijker voor toeristen om naar plekken af te reizen waar cannabis vrij mag worden gekocht en gebruikt. Dit is een welkome aanvulling op de inkomsten van de toeristische branche.

Criminaliteit verandert mee met aangepaste cannabiswet

Vanuit de positieve veranderingen rondom de cannabiswetgeving is gebleken dat er 81% minder strafbare feiten zijn berecht. Driekwart van de vraag naar cannabis wordt nu voorzien vanuit de legale markt.

Conclusie

We zien een trend bij de bevolking ontstaan: steeds meer mensen accepteren het gebruik van marihuana, nadat steeds meer landen het drugsbeleid aanpassen. Ondernemers en investeerders spelen massaal in op het soepele drugsbeleid van cannabis. Meer samenwerkingen worden verwacht tussen cannabisbedrijven en alcohol- of tabaksbedrijven. Hierdoor stijgen de marihuana-aandelen, waardoor 2019 voor beleggers een interessant jaar kan worden. Wil jij nu al investeren in marihuana, Bij Wietindex kun je online wiet kopen en zaadjes wiet kopen. Begin nu direct!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *