Legalisering cannabisgebruik in de VS opgeschroefd sinds midterm elections

Op 6 november vonden de midterm elections in Amerika plaats; de tussentijdse verkiezingen die halverwege het zittende presidentschap worden gehouden. Omdat President Trump best wel controversieel is, kregen de midterms dit keer veel aandacht.

Vooruitgang legalisering cannabis afgelopen dinsdag hot topic

Kiezers konden tijdens de midterms hun stem uitbrengen over het minimumloon, de doodstraf, wapenwetten, klimaatverandering en dus ook over de legalisering van cannabis. In vijf staten werd gestemd over een vorm van legalisering van marihuana voor medisch of recreatief gebruik.
Marihuana kwam dinsdag als duidelijke winnaar uit de bus. In de staten Washington, Colorado Oregon en Alaska is cannabis al legaal. Michigan en Utah staan sinds de midterms nu ook op het lijstje van staten waar marihuana legaal is. Mogelijk wordt Illinois daar ook nog aan toegevoegd.
De legalisering van marihuana in de VS houdt in dat er plannen worden opgesteld voor een regelgevingssysteem. Volgens verschillende proposities krijgen mensen met uitgebreide gezondheidsproblemen toestemming om eigen planten laten groeien voor persoonlijk medicinaal gebruik. Elke volwassene vanaf 21 jaar mag dan bijvoorbeeld zes planten hebben en ongeveer 30 gram wiet bezitten. Daarnaast gaat het om kaders waarbinnen bedrijven met toestemming recreatieve marihuana aan consumenten kunnen verkopen. En verkopers van medicinale wiet krijgen een vergunning van de overheid.

Aandeel cannabis op de beurs omhoog geschoten na opstappen Jeff Sessions

Jeff Sessions diende, gedwongen door president Donald Trump, afgelopen woensdagmiddag zijn ontslag in als procureur-generaal. Sessions was een belangrijk tegenstander en politiek obstakel voor meer wijdverspreide legalisatie van cannabis. Tegenstanders van de legalisering van marihuana vrezen dat de drug grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Terwijl voorstanders hiervan denken dat de legalisering criminaliteit kan terugdringen. Voorstanders zien cannabislegalisering ook als een manier om geld in te zamelen voor de staat.
Het plotselinge ontslag van Jeff Sessions leverde flink wat koersbewegingen op de Amerikaanse beurs op. De aandelenkoersen voor Cannabisbedrijven maakten na zijn vertrek grote sprongen. Zo klom Tilray, een maker van medicinale wiet, met 30,6%. ETMFG Alternative Harvest en Marihuana Life Sciences kwamen boven de 7% winst uit. Canopy Growth en Aurora Cannabis maakten sprongen van meer dan 8 procent. Al deze bedrijven bleven lange uren profiteren, na de aankondiging van het ontslag van Sessions.

Marihuanasector een van de snelst groeiende markten ter wereld

Vanuit de trend in cannabis legalisatie onder overheidsorganen, zal de vraag alleen maar harder stijgen dan het aanbod. Op dit moment is er dan ook geen enkele markt die zo snel groeit als de marihuanasector. Als je nu belegt in marihuana-aandelen, investeer je in een van de snelst groeiende markten ter wereld voor de komende decennia. Voor beleggers die kansen durven te nemen in jonge cannabisbedrijven met veel potentieel, is het investeren in cannabisaandelen dan ook zeer geschikt.
Hoewel tijdens deze midterm elections de legalisatie van cannabis in de campagnes niet de boventoon voerde, zoals wel het geval was voor de onderwerpen immigratie, racisme en de gezondheidszorg, heeft de legalisering van wiet in de VS sinds afgelopen dinsdag een enorme progressie gemaakt richting volledige legalisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *