Vapen: het verschil tussen e-liquids en dry herbs
Het nieuws wordt gedomineerd door statements dat vapen ten zeerste wordt afgeraden. Honderden mensen zouden ten prooi gevallen zijn aan een mysterieuze longziekte. De exacte oorzaak is nog niet geïdentificeerd, maar er wordt wel geadviseerd om te stoppen met vapen. Het vapen van dry herbs is echter in geen enkele van deze gevallen van toepassing geweest. De mensen die ziek zijn geworden zijn allemaal vapers van zogeheten e-liquids. In dit artikel leggen we meer uit over de verschillen tussen e-liquids en het vapen van dry herbs.
Het vapen van e-liquids
Veel van de verkrijgbare e-liquids zijn niet gekeurd of onderzocht, waardoor dat het risico op vervuilde producten en de daarbij behorende ziekte vergroot. Het is bovendien niet mogelijk om alle ingrediënten van de e-liquids te bepalen zonder uitgebreid onderzoek in een laboratorium. Dry herbs zijn wat dat betreft een transparantere keuze. Voor het produceren van deze dry herbs geldt een hogere standaard en ze zijn veel makkelijker te identificeren. E-liquids blijken daarentegen ook nog eens schadelijker op de langere termijn.
Het verschil tussen het vapen van dry herbs en e-liquids
Voor het vapen van e-liquids worden speciale e-liquid vaporizers gebruikt. Deze vaporizers verhitten de vloeistof en converteren dit naar damp. In tegenstelling tot het roken vindt bij het vapen van e-liquids geen verbranding plaats. Het voordeel hierbij is dat er geen teer of carbon monoxide gegenereerd wordt. De ingrediënten van e-liquids variëren en er zijn fabrikanten die ingrediënten toevoegen zoals nicotine en terpenen. Het vapen van dry herbs refereert naar het vapen van onbewerkte bloemen van de cannabisplant. De knoppen worden meestal gemalen voordat ze worden gebruikt voor het vapen. Een voorbeeld van een vaporizer voor dry herbs is de Crafty+ vaporizer. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van het verdampen van de kruiden, waardoor er geen sprake is van verbranding.
Bij het vapen van dry herbs weet je welke materialen je gebruikt om te vapen, terwijl dat bij de e-liquids vaak nog onduidelijk is doordat fabrikanten er zelf ingrediënten aan toevoegen waar geen duidelijke informatie over wordt gegeven. Er is wat dat betreft dus wel degelijk een groot verschil tussen het vapen van e-liquids en het vapen van dry herbs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *