Wiet aandelen Canada 2018, Constellation Brands en Canopy growth stock
De internationale markt voor legale wiet heeft momenteel een koploper: Canada. Dit komt onder andere doordat ze een deal hebben gesloten met de maker van Corona bier, Constellation Brands. De cannabisindustrie krijgt steeds meer de belangstelling van investeerders en gaat in steeds meer landen groeien.
Canopy Growth en Corona
Constellation Brands, de maker van Corona bier, breidde half augustus zijn aandelen uit van 10% tot 38% en daar ging een investering mee gemoeid van €3,3 miljard. Hierdoor heeft Canopy een zeer sterke kaspositie gekregen van meer dan €400 miljoen. De legalisatie van recreatief wietgebruik in Canada heeft ervoor gezorgd dat investeren zo interessant is geworden.
Grote groei verwacht
In korte tijd is de wietmarkt al flink gegroeid door de legalisatie in onder andere Canada, maar er wordt verwacht dat dit nog meer zal groeien van €8 miljard vorig jaar tot €27 miljard in 2022. In onder andere Canada en Australië is momenteel medicinaal gebruik van cannabis toegestaan en daarom is Canopy ook opgenomen op de Canadese beurs in de gezondheidsindex. Maar ook als het gaat om de legalisatie van recreatief wietgebruik is er een snelle groei. In 2013 was Uruguay het eerste land waar dit gelegaliseerd is. Steeds meer mensen gebruiken de wiet ook in andere vormen zoals in olie, drankjes of pilvorm.
Wietdrankje van Heineken
En er gebeurt nog meer op de wietmarkt. Zo komt Heineken in Californië met een wietdrankje op de markt via het Californische dochterbedrijf Lagunitas. Het is een frisdrank waaraan de werkzame stof van cannabis is toegevoegd, genoemd Hi-Fi Hops. Heineken staat helemaal achter dit nieuwe product.
Profiteren in Nederland
Ook in Nederland spelen ze slim in op de ontwikkelingen van de wietmarkt in Canada. Zo hopen Nederlandse bouwers van kassen ook te kunnen profiteren van het bouwen van wietkassen in Canada, een lucratieve markt omdat de verkoopprijzen hoger liggen dan de verkoopprijs van kassen voor het verbouwen van tomaten.
Men verwacht dat de legalisering ook in de Verenigde Staten zal toenemen, waar recreatief wietgebruik nu al in negen staten is toegestaan. Wij zijn benieuwd hoe dit zich verder zal ontwikkelen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *