Ontwikkelingen internationale marihuana markt

Als je kijkt naar de ontwikkelingen in de marihuana markt in de loop der jaren, is het best wel vreemd dat marihuana producten niet overal vrij verkocht mogen worden. Momenteel staan wel steeds meer landen open voor regulering en legalisering van cannabis. Zeker als het gaat om gebruik van medicinale marihuana. De cannabis markt is dus volop in beweging, maar we zijn er nog lang niet.

Van roes opwekkend middel tot een gevaarlijk kruid

Marihuana werd twaalfduizend jaar geleden al gebruikt. In Centraal-Azië werd het bijvoorbeeld al gebruikt voor het maken van kleding. Of als genotsmiddel tijdens sjamanistische en religieuze rituelen. In Europa maakten de Romeinen en Grieken er textiel van en dokters schreven het voor als medicijn. Vanaf de negentiende eeuw kon je zelfs al oliën, zalfjes en eetbare marihuana producten met cannabis extracties kopen bij de apotheker.
Cannabis kreeg op een gegeven moment ook negatieve associaties. Men zag marihuana als een gevaarlijk kruid dat aanzette tot zedeloosheid en agressie. Dit kwam onder andere door de Mexicaanse landbouwers die cannabis rookten in Amerika.
Tegenwoordig wordt cannabis in steeds meer landen gelegaliseerd en het gebruik neemt alleen maar toe. Met name doordat het groene goedje een belangrijke therapeutische en geneeskrachtige werking heeft.

De pionier van medicinale cannabis is nog steeds koploper voor beleggers

Uruguay, de oorspronkelijke pionier op gebied van legalisering van recreatieve en medicinale marihuana, heeft dan ook een enorme markt te pakken. Veel investeerders geloven in dat land. In Uruguay mag elke inwoner vanaf 18 jaar cannabis telen, gebruiken en kopen in apotheken. Het land wil nu ook zijn marihuana export grootser gaan aanpakken. Bijvoorbeeld door, bovenop het Mercosur handelsakkoord, in Zuid-Amerika meer medicinale marihuana te exporteren.
Lees ook: Medicinale wiet gebruiken?

België moet nog steeds een inhaalslag maken

Medische cannabis wordt internationaal steeds meer uit de illegaliteit gehaald. Een land als België kan niet achterblijven. Wereldwijd versoepelt het standpunt, terwijl het strenge drugsbeleid en de mentaliteit in België onveranderd blijven; elke vorm van cannabisgebruik is in België nog steeds
verboden. De Belgische regering doelt momenteel op een kantelpunt, juist omdat steeds meer Europese landen medicinale cannabis reguleren en legaliseren. België realiseert zich ook de financiële voordelen en werkgelegenheid die gepaard gaan met de legalisering van marihuanagebruik.
Lees ook: Wiet tekorten in Canada door legalisatie

Conclusie

De marihuana markt is dus volop in beweging. Hoewel de cijfers eind 2018 omhoog sprongen en de voorspellingen hoog waren voor een goede start in januari 2019, zal de afronding van het 1e kwartaal toch nog een lichte daling laten zien. Zelfs als je kijkt naar populaire cannabisbedrijven als Canopy Growth en Autora Cannabis.
Meer lezen over investeren in marihuana aandelen of wil je weten wat de wietproef inhoudt? Volg al ons nieuws en ga voor de mooiste wiet producten direct naar onze webshop. Daar vind je een overzicht met aanbieders van wiet en wietgerelateerde producten waar je voordelig en snel online wiet kunt bestellen. Wij reviewen de aanbieders zodat je eenvoudig de juiste keuze kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *