Wat zijn de voordelen van vaporizing?

Vaporizen. Heb jij het al eens geprobeerd? Met vaporizen inhaleer je wiet of (medicinale) kruiden via verdamping. Als je kijkt naar de gebruiksmethoden voor inname van cannabis zijn er eigenlijk alleen maar voordelen te benoemen van het ‘vapen’.
Bij het roken van cannabis komen veel schadelijke stoffen vrij, die je met vaporizen niet binnenkrijgt. Met een vaporizer (verdamper) worden de stoffen op een bepaalde temperatuur gebracht (verhit). Precies tot op het punt dat de kruiden of marihuana geen rook afgeven. Op dat moment verdampt het belangrijkste bestanddeel, THC of cannabinoïde, dat via inhaleren in de longen direct condenseert. Terwijl bij het roken van een joint door verbranding de cannabidoïden grotendeels verloren gaan.
Wietgebruik via vaporizing is daarmee een zeer efficiënt en effectief alternatief op het roken van marihuana! In dit artikel lees je alle voordelen van vaporizing. Ook geven we tips bij de keuze voor een vaporizer die bij jou past.

Alle voordelen van vaporizing op een rijtje

• Vaporizen is gezonder
De damp die ontstaat met vaporizen bevat geen schadelijke stoffen, omdat de cannabis wordt verhit in plaats van verbrand. 88% van de cannabidoïden gaat verloren als je het rookt. Terwijl damp voor 95% uit cannabidoïden bestaat. De overige 5% van de damp bestaat uit een resterende, niet-giftige olie die afkomstig is van de plantenextracten.
• Perfect te doseren
Met een vaporizer kun je kruiden of cannabis gelijkmatig verdelen. Hiermee kun je precies de high bereiken die je graag wilt. Een convectie vaporizer is hiervoor het meest geschikt.
Lees ook: Word je higher met een vaporizer?
• Rijkere smaak. Geen sterke geur
Met vaporizing zijn geen chemische stoffen aanwezig, waardoor je een pure smaak zult ervaren. Ook ontstaat er geen rook die blijft hangen of in je kleren trekt. Je zult de damp maar kort ruiken en die vervaagt al snel.
• Je bespaart geld
Met het inhaleren van zuivere damp heb je minder wiet nodig om dezelfde high te bereiken als met het roken van een joint. Je bespaart met vapen 30% op de hoeveelheid wiet die je gebruikt met roken. Ook bespaar je met gebruik van een vaporizer op vloeitjes, tipjes en sigaretten.

Tips bij het kiezen voor de beste vaporizer:

Stap 1: waar wil je de vaporizer gaan gebruiken?

Wil je thuis vapen of de vaporizer makkelijk mee kunnen nemen? Je kunt kiezen voor een draagbaar (portable) of desktop type. Voor draagbare vaporizers met accu heb je geen stopcontact nodig. De pen- of handheld vaporizers zijn lekker klein en compact om kruidenconcentraten en oliën mee te verdampen. Vlam-vaporizers worden verhit met een vlam in plaats van een batterij, daar heb je dan een butaangas aansteker voor nodig.
Lees ook: Rookverbod in coffeeshops 2019

Stap 2: welk product wil je graag vapen?

Wat wil je graag vapen? Er zijn vaporizers die extra mogelijkheden bieden voor het verdampen van hasj, wietolie, aromatherapie, e-liquid, etherische oliën en hars of gedroogde kruiden (zoals tijm, lavendel of eucalyptus). Je kunt ook kiezen voor een vaporizer die voor al deze substanties geschikt is.

Stap 3: welke temperatuursinstellingen heb je nodig?

Voor sommige gedroogde kruiden, oliën of andere substanties is een bepaalde temperatuur instellen een vereiste. Je kunt ook een vaporizer kiezen die automatisch de juiste temperatuur bereikt. Alle cannabidoïden hebben een ander kookpunt. Als je verschillende temperaturen gebruikt, krijg je bij dezelfde dosering een ander effect. Tussen de 180℃ en 210℃ verdampt cannabis optimaal. Als je de temperatuur lager dan 190℃ instelt, ervaar je meer psychoactieve effecten. Bij hogere temperaturen ontstaat meer een lichamelijk effect.

Verhittingstechnieken van vaporizers

Vaporizers zijn beschikbaar met verschillende typen verdampingsmethoden.

Vaporizer met (storm-)aansteker

Dit type vaporizer wordt via een (storm-)aansteker verhit om de kruiden te verdampen.

De elektrische vaporizer

Deze vaporizer bestaat uit een verdampingskamer, een warmte-element en een batterij of accu.

Conductie Vaporizer

De conductie (geleiding) vaporizer zorgt ervoor dat er direct hitte aan je product (de cannabis) wordt toegevoegd. De kruiden raken direct het verwarmingselement. Meestal bevat dit type een metalen plaat.

Convectie Vaporizer

Met een convectie vaporizer komt het verwarmingselement juist niet direct in aanraking met de cannabis. Het apparaat verwarmt de lucht door de cannabis heen. De lucht is nog zuiverder. De temperatuur is veel beter beheersbaar dan bij conductie. Dit type werkt dus nog iets efficiënter, en is daarmee ook iets prijziger dan de conductie vaporizer.

Hybride vaporizer

De hybride vaporizer is een echte quality topper. Hij heeft een korte opwarmtijd en verhit de substanties zeer efficiënt. Het is een combinatie tussen conductie en convectie; ideaal voor snel resultaat en een zeer smaakvol effect.

Maak een keuze uit de beste vaporizers van dit moment

Nu je weet dat er vaporizers met verschillende verdampingstechnieken beschikbaar zijn, kun je gaan kijken welke vaporizer het beste op jouw wensen en budget aansluit. We lichten alvast 2 modellen voor je uit.

De V3 van de XMAX Starry series

Vaperizor XMAX V3
Met de XMAX Starry V3 heb je niet meteen het duurste model te pakken. Hij blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid; een kwaliteit waar je op kunt bouwen en een fijne batterijduur. Hij beschikt over een sterke behuizing van aluminium met een erg cool design. Dankzij het magnetische mondstuk is de vaporizer zo gevuld. De verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger V2:
• Verbeterde luchtstroom door vernieuwd mondstuk
• Trilalarm voor als de ingestelde temperatuur is bereikt
• Verbeterd, duurzamer batterijdeksel
• Vernieuwde warmte-isolatie met nieuw circuit voor betere hechting
• Druppelkussen voor wrede highs

De Flowermate Uno: een echte krachtpatser!

Vaporizer Flowermate UNO
Neem ook eens een kijkje bij de Flowermate Uno. Hij scoort op duurzaamheid. Dit draagbare model is erg handig in gebruik. Ontdek ook een paar andere belangrijke specificaties:
• OLED-scherm
• Volledige temperatuurregeling: 60 ℃ – 230 ℃
• Magnetisch en roterend mondstuk voor koele damp
• Waterpijpadapter (10 mm / 14 mm / 18 mm) inbegrepen
• Druppelkussen voor concentraten en oliën
Meer modellen bekijken? Onze online partner Azarius heeft een hele mooie top 10 van de beste vaporizers samengesteld. Ga direct naar de top 10 vaporizers van dit moment.

Conclusie

Cannabis gebruiken met een vaporizer heeft flink wat voordelen. Via verdampen, ontstaat geen schade aan longen, luchtpijp en keel, omdat de wiet wordt verhit in plaats van verbrand. Een vaporizer gebruiken is drie tot vier maal efficiënter dan het roken van cannabis. Verdampte wiet leidt tot hogere concentraties THC in het bloed, sterkere drugseffecten en cognitieve en psychomotorische beïnvloeding. Hierdoor word je stukken higher dan met het roken van een joint!
Wil je binnenkort een vaporizer kopen? Wij zorgen ervoor dat deze netjes bij je thuis wordt afgeleverd. Bekijk ook de andere producten in onze webshop of zoek een coffeeshop bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *