[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Overzicht van beschreven drugs soorten

Wij vinden het belangrijk om volledige informatie te geven als het gaat om drugs. Onder drugs vallen middelen die je kunnen verdoven, stimuleren of je bewustzijnsniveau kunnen beïnvloeden. Keerzijde is dat er zowel geestelijke als lichamelijke afhankelijkheid kan ontstaan. De volgende drugssoorten kunnen onder andere onderscheiden worden:
Alcohol
Alcohol behoort tot de drugssoorten gezien het een duidelijke uitwerking op de psyche (geest) heeft. Het wordt dan ook wel de ‘nationale drug’ genoemd. Bij regelmatig gebruik kan de lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid groot zijn.
Cannabis of Marihuana
Hieronder vallen hasj en wiet. Door het gebruik hiervan kun je high of stoned worden. Het zorgt ervoor dat je ontspant, dat je minder geremd bent en dat je zintuigen beter werken.
Cocaïne
Dit witte, kristalachtige poeder is afkomstig van de bladeren van de cocaplant uit Zuid-Amerika. Het geefteen opgewekt en energiek gevoel. De kans op verslaving is erg groot.
Heroïne
Dit is een bruin-wit poeder of geelbruine brokjes. Het zorgt voor sterke gevoelens van eurorie, vermindert angst en negatieve gevoelens en pijn. Er treedt snel zowel lichamelijke als geestelijke afhankelijkheid op.
Ketamine
Ketamine is een synthetisch narcosemiddel. Het wordt gebruikt als middel tegen pijn en narcodemiddel bij operaties, maar bij recreatief gebruik is men vooral op zoek naar de bijwerking hiervan, de hallucinaties. Als drug is het een dissociatief tripmiddel.
LSD
Dit middel is oorspronkelijk ontworpen als medicijn, maar het wordt nu als drug gebruikt en is een zeer sterk tripmiddel, verkrijgbaar in verschillende vormen. Je kunt een euforisch gevoel hebben, maar ook negatieve gevoelens, paniek, angst psychosen kunnen het gevolg zijn.
Paddo’s
Deze paddenstoelen bevatten stofjes die voor een bewustzijn veranderend effect zorgen waardoor je ontspannen, opgewekt en high kunt worden. Er kan ook sprake zijn van visuele hallucinaties.
Poppers
Poppers is een benaming van een aantal vluchtige stoffen. Het is een gelige, brandbare vloeistof die snel verdampt wordt en het wordt gebruikt als een lustverhogend middel. Het heeft een vaatverwijdende werking.
Speed
Dit middel neemt men in in poedervorm, meestal via de neus. Men voelt zich hierdoor actief, helder, goed, zelfverzekerd en opgewekt en de bloeddruk gaat omhoog. Maar er kunnen ook negatieve effecten voorkomen zoals angst, psychoses, zelfoverschatting en meer.
Tabak
Tabak zorgt voornamelijk voor een grote geestelijke afhankelijkheid en de lichamelijke afhankelijkheid is matig tot groot. Vooral op de lange termijn kleven er gezondheidsrisico’s aan.
XTC
XTC komt voor in pilvorm, poedervorm en kristallen. Het werkt stimulerend, je voelt je energiek en wakker. Het wordt ook wel de ‘love drug’ genoemd. Na afloop kan er sprake zijn van een lusteloos gevoel.
Kijk voor meer informatie en adviezen met betrekking tot drugsgebruik op www.drugsinfo.nl.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_wp_custommenu nav_menu=”60″ title=”Wiet menu”][/vc_column][/vc_row]